Lekárka mi oznámila, že nikdy nebudem mať deti
Ahojte prosím poraďte mi
Práve mi lekárka oznámila ze nikdy nebudem mat deti 😭 u mna je jediná možnosť umelé oplodnenie co u som absolvovala. Trikrát a neúspešne a potraty čo len ... Ako to oznámiť priateľovi ze ja detí nikdy mat nebudem keďže umelé oplodnenie uz nechcem podstúpiť strašne zle som to znášala hormóny a všetko... viem ze on deti chce a ja mu ich zial nedám som úplne na dne 😭😭😟 co mam robiť toto nie je fer .......
A to ako sa dá, že "pri prefukoch zoberú vajickovody?"
Veď minimálne ta museli na to upozorniť, keď šli robiť zákrok, že pani XY, v prípade nejakej "zakernosti" je možné, že vyberieme aj vajickovody. A ty s tým si mala súhlasiť, alebo nesúhlasiť. Okrem toho prefuk sa robí laparoskopicky, neviem si predstaviť ze pri tom idú vyberať aj celé vajickovody... Veď to je už väčšia brušná operácia
A po operácii akože ti nič nepovedali, nedali správu?
A dôvod aký by mali? Nádor, cysty, alebo aký uviedli?
@mirka8725 riešením je náhradná matka v Čechách alebo skušať umelé. Kamoška mala 2x mimomaternicove, vzali jej oba vajcovody, na umelom bola tuším aj viac ako 10x a bud sa neujalo alebo potratila do 11tt a teraz po 11 rokoch prišli na to, že jej manžel ma nejakú genetickú vadu v spermiach a v takomto stave nikdy nedonosi bábätko ale nie je to nezvratné, manželovi nasadili luecbu a keď zaberie tak budú mať zdravé vytúžené bábätko.
@mirka8725
Bud k priatelovi uprimna. Potom uvidis, ci ta skutocne miluje a stanes sa jeho zenou, alebo ta mal len ako maternicu.
Laska, skutocna laska dokaze prejst cez rozne veci, tazkosti, problemy. V tom je zmysel lasky - ze nie je podmienecna "az keď...", agresivna "bud alebo", vypočítavá ale hladí v prvom rade na toho druheho.
Deti su pozehnanim, ale mozu aj nemusia prist. Vsetko vsak moze mat svoj zmysel a naucit cloveka niecoho, co teraz nechape.
Je kopec manzelskych dvojic, co si deti adoptovali, tiez je mozne byt profi rodicom, moznosti je vela...
Ber to ako vyzvu, ze sama zistis, ci ta priatel miluje, alebo miluje hlavne svoje predstavy...
@zmrzlinka2021
Inak, toto je tiež uhol pohľadu. Kamarát sa rozišiel s frajerkou po tom, ako mu oznámila, že nemôže mať deti, lebo že on deti chce a blabla. Tak sa rozišli. Bola to najlepšia baba, akú kedy mal a všetci sme mu hovorili, nech s ňou ostane, že spolu niečo vymyslia. Neustúpil. Dnes má chlap 40 rokov a je sám, žije sám, dosť sa opustil, takže už nevyzerá najlepšie (inak to bol najväčší fešák, baby z celej dediny sa oňho bili, každá ho chcela) a žije fakt smutný život. A raz mi moja mamka povedala, ako jej v slabej chvíli povedal, že jediná žena, ktorej na ňom fakt záležalo bola tá baba, ktorá nemohla mať deti a že najviac ľutuje, že ju vtedy kvôli tomu nechal.
@yoxinka
Inak, len taka myslienka pomimo - tiez som sa stretla velakrat s tym, ze kym chlap bol mlady chalan a baby sa o neho bili, tak o 20 rokov neskor "miestny dedinsky trulo" uplne neataraktivny a nezaujimavy pre zeny. 😀
@jaskolka ja si myslim ze v tych papieroch co nikto nečíta, je napisane urcite ze pri komplikáciach súhlasí. Oni su vzdy poistený. To mas ako pri inych zakrokoch. Podstupujes ich vlastnou volou a bola si oboznámena si rizikami. Ako keď pri cisárskom mozes ochrnut pri zle pichnutej narkoze do chrbta. Mozes sa súdiť kolko chces. Je to riziko a ty si s tym suhlasila
Ak máš v poriadku maternicu tak darované vajíčka a máš vybavené ....hlavne trpezlivost a veľa sil prajem
@mirka8725 U mňa to tak tiež vyšlo, že vlastné deti mať nebudem. A skúšali sme všetko, roky. Nakoniec sme sa s manželom rozhodli pre adopciu. Miminko sme si brali domov, keď mal 10 dní. Čoskoro bude mať 3r. Bolo to to najlepšie rozhodnutie v mojom živote. Ľutujem len, že sme do toho nešli skôr. Je to naše slniečko.
@pstrap ahoj, aj my tak uvazujeme a sice este skusame, sme relativne mladi (33r.) ale vela diagnoz mam, nemam uz svoje vajicka, skusame darovane ale uz 4 vklady neuspesne. Rozbehli sme adopcny proces, akurat si robime pripravu. Mozem sa opytat kolko ste na dietatko cakali a v ktorom kraji?
@mirka8725
Mne Mirka povedala to iste gynekologička, že deti mať nikdy nebudem, keď tak , len umelé oplodnenie. Navyše mi predpísala HA z ktorej som dostala trombózu. Ušla som hrobárovi z lopaty, mesiac som bola v nemocnici, kde mi rozpúšťali tromby. Takže už ani umelé oplodnenie neprichádzalo do úvahy podľa doktorov. Nakoniec som aj tak šla na UO, a po pár neúspešných pokusoch , mám 10 ročnú dcérku. Túžila som po ďalšom dieťati, a až po 10 rokoch a X-krát UO sa na neviemkoľký pokus podarilo, teraz mám krásneho chlapca. Vajíčkovody som pri tom ani nepotrebovala, HA bola pre mňa apriori nebezpečná. Len trebalo trpezlivosť. Chcem Ťa povzbudiť, že keď uveríš, že to ide tak cestu ako budeš mať dieťa Ti vesmír nájde.
@mirka8725 mne síce nepovedali, že nikdy nebudem mat deti ale povedali mi, v 24 rokoch že už za pár mesiacov nebudem žiadne vajíčka ... mám malo vajíčok a vaječníky ako 40 ročná, bola to rana ale poviem ti zázraky sa deju 🥰🥰 a ja som už porodila syna po ročnom bráni hormónov v CAR a IVF a 4 mesiace po pôrode som otehotnela prirodzene ... bohužiaľ o to bábätko som prišla ... ale hneď v ten mesiac som otehotnela znova prirodzene a teraz som v 16tyzdni tehotenstva 🥰 nikdy to nevzdaj i keď to nepojde prirodzene, ani s tým IVF to nevzdaj, zázrak sa môže stať 🙏 a hlavne treba na to kľud a žiadny stres i keď je to ťažké

@mirka8725 aj mne toto iste oznamila Dr keď som mala 24r vraj môžem kľudne prestať brat antikoncepciu lebo moja sanca je 0,00%!!!!! No a dnes mam 40 a dve deti splodene pradavnou metódou...