Má úzkostná porucha vplyv na úspešnosť IVF?
Ahojte chcem sa opýtať od 16 sa liečim na uzkostnú poruchu panické ataky a depresie. Beriem aj antidepresíva no mám 24 rokov a nemôžem prirodzene otehotnieť nemám vajcovody. Máte niektorá skúsenosť s úspešnosťou IVF že sa podarilo aj napriek tomu alebo boli nejaké komplikácie ?? Za komentáre budem rada ako ste na tom boli, predsa si žena pichá tie hormonálne injekcie a je to dosť psychické náročné… ďakujem😊☺️
@ve_verka Príroda vie, čo robí. Nemontuj sa do toho.Načo ti je dieťa s takýmito diagnózami? Čo mu dokážeš ponúknuť? Si vôbec schopná postarať sa o seba a fungovať bez pomoci rodiny?
Prosim ta, nerob to sebe a ani tomu dietatu. Rozmnozit sa nie je povinnost.
@ve_verka iba taka otazocka? Co na to tvoj psychiater? Lebo niektore deti su dost narocne a teda neviem depresia, uzkost…neprespate noci, strach, ze spadne, ublíži si, hormony hore dole, obdobie vzdoru, predpuberta, puberta. Ako neviem ci je to pre teba vhodne. Myslim to v dobrom.
Lenže ja už dieťa mám a má 6 rokov a je vychovaný tak ako sa má ja úzkosti zvládam ako mama a vediem plnohodnotný život dokonca aj pracujem. Len som chcela ešte jedno babo aby nebol sám tak som chcela vedieť ako to je keď ma žena aj takúto chorobu.
Prosim ta, nerob to sebe a ani tomu dietatu. Rozmnozit sa nie je povinnost.
@anonym_efa6b1 čo mu nemám robiť že chcem dieťa ??
@ve_verka iba taka otazocka? Co na to tvoj psychiater? Lebo niektore deti su dost narocne a teda neviem depresia, uzkost…neprespate noci, strach, ze spadne, ublíži si, hormony hore dole, obdobie vzdoru, predpuberta, puberta. Ako neviem ci je to pre teba vhodne. Myslim to v dobrom.
@ve_verka
@betulinka1 zvládla som to pri jednom zvládnem aj druhé
@ve_verka Príroda vie, čo robí. Nemontuj sa do toho.Načo ti je dieťa s takýmito diagnózami? Čo mu dokážeš ponúknuť? Si vôbec schopná postarať sa o seba a fungovať bez pomoci rodiny?
@anonym_0f2f30 chodím do práce mimo toho robím gelove nechty som vydatá mám manžela periem varím žehlím dneska som malovala izbu akože odveci 🤣 neboj sa nemám plienky na záchod chodím sama
@anonym_0f2f30 ale otázka znela, aká je úspešnosť IVF pri užívaní AD a nie či má, alebo nemá mať dieťa, resp. či jej nejaké čítajúce užívateľky dieťa schvália, alebo nie. 🥴
Ahoj, s IVF skusenosti sice nemam, ale ja som brala AD kvoli panickej poruche a otehotnela som prirodzene, myslim, si, ze AD nemaju vplyv na IVF. Drzim palce. A tiez som nebola suca na psychiatriu, nikdy som nebola z liekov mimo ako si niektorí myslia 😃 Normalne som fungovala, vychovavam 2 deti, chodim do prace a okolie o mojej diagnoze ani len netusi. Je to choroba zial, ktora je 100 x horsia ako fyzicka bolest, neprajem nikomu ale ak sa clovek lieci, funguje normalne. Ja som pri druhom tehotenstve lieky vysadila a uz su to 4 roky, co ich nepotrebujem.
Lenže ja už dieťa mám a má 6 rokov a je vychovaný tak ako sa má ja úzkosti zvládam ako mama a vediem plnohodnotný život dokonca aj pracujem. Len som chcela ešte jedno babo aby nebol sám tak som chcela vedieť ako to je keď ma žena aj takúto chorobu.
@ve_verka tak to je super. Nechcela som ta uraziť. Ak sa tak stalo, prepac.

Skúsenosť nemám, ale IVF sa dá aj bez hormónov. To len taká poznámka.