icon

Má úzkostná porucha vplyv na úspešnosť IVF?

ve_verka
Dnes o 09:57

Ahojte chcem sa opýtať od 16 sa liečim na uzkostnú poruchu panické ataky a depresie. Beriem aj antidepresíva no mám 24 rokov a nemôžem prirodzene otehotnieť nemám vajcovody. Máte niektorá skúsenosť s úspešnosťou IVF že sa podarilo aj napriek tomu alebo boli nejaké komplikácie ?? Za komentáre budem rada ako ste na tom boli, predsa si žena pichá tie hormonálne injekcie a je to dosť psychické náročné… ďakujem😊☺️

thereisabear
Dnes o 10:08

Skúsenosť nemám, ale IVF sa dá aj bez hormónov. To len taká poznámka.

anonym_0f2f30
Dnes o 10:47

@ve_verka Príroda vie, čo robí. Nemontuj sa do toho.Načo ti je dieťa s takýmito diagnózami? Čo mu dokážeš ponúknuť? Si vôbec schopná postarať sa o seba a fungovať bez pomoci rodiny?

anonym_efa6b1
Dnes o 11:38

Prosim ta, nerob to sebe a ani tomu dietatu. Rozmnozit sa nie je povinnost.

betulinka1
Dnes o 11:42

@ve_verka iba taka otazocka? Co na to tvoj psychiater? Lebo niektore deti su dost narocne a teda neviem depresia, uzkost…neprespate noci, strach, ze spadne, ublíži si, hormony hore dole, obdobie vzdoru, predpuberta, puberta. Ako neviem ci je to pre teba vhodne. Myslim to v dobrom.

ve_verka
autor
Dnes o 12:40

Lenže ja už dieťa mám a má 6 rokov a je vychovaný tak ako sa má ja úzkosti zvládam ako mama a vediem plnohodnotný život dokonca aj pracujem. Len som chcela ešte jedno babo aby nebol sám tak som chcela vedieť ako to je keď ma žena aj takúto chorobu.

ve_verka
autor
Dnes o 12:41
@anonym_efa6b1

Prosim ta, nerob to sebe a ani tomu dietatu. Rozmnozit sa nie je povinnost.

@anonym_efa6b1 čo mu nemám robiť že chcem dieťa ??

ve_verka
autor
Dnes o 12:42
@betulinka1

@ve_verka iba taka otazocka? Co na to tvoj psychiater? Lebo niektore deti su dost narocne a teda neviem depresia, uzkost…neprespate noci, strach, ze spadne, ublíži si, hormony hore dole, obdobie vzdoru, predpuberta, puberta. Ako neviem ci je to pre teba vhodne. Myslim to v dobrom.

@ve_verka
@betulinka1 zvládla som to pri jednom zvládnem aj druhé

ve_verka
autor
Dnes o 12:43
@anonym_0f2f30

@ve_verka Príroda vie, čo robí. Nemontuj sa do toho.Načo ti je dieťa s takýmito diagnózami? Čo mu dokážeš ponúknuť? Si vôbec schopná postarať sa o seba a fungovať bez pomoci rodiny?

@anonym_0f2f30 chodím do práce mimo toho robím gelove nechty som vydatá mám manžela periem varím žehlím dneska som malovala izbu akože odveci 🤣 neboj sa nemám plienky na záchod chodím sama

anonym_97fe74
Dnes o 12:56
@anonym_0f2f30

@anonym_0f2f30 ale otázka znela, aká je úspešnosť IVF pri užívaní AD a nie či má, alebo nemá mať dieťa, resp. či jej nejaké čítajúce užívateľky dieťa schvália, alebo nie. 🥴

babynr2
Dnes o 13:09

Ahoj, s IVF skusenosti sice nemam, ale ja som brala AD kvoli panickej poruche a otehotnela som prirodzene, myslim, si, ze AD nemaju vplyv na IVF. Drzim palce. A tiez som nebola suca na psychiatriu, nikdy som nebola z liekov mimo ako si niektorí myslia 😃 Normalne som fungovala, vychovavam 2 deti, chodim do prace a okolie o mojej diagnoze ani len netusi. Je to choroba zial, ktora je 100 x horsia ako fyzicka bolest, neprajem nikomu ale ak sa clovek lieci, funguje normalne. Ja som pri druhom tehotenstve lieky vysadila a uz su to 4 roky, co ich nepotrebujem.

betulinka1
Dnes o 18:25
@ve_verka

Lenže ja už dieťa mám a má 6 rokov a je vychovaný tak ako sa má ja úzkosti zvládam ako mama a vediem plnohodnotný život dokonca aj pracujem. Len som chcela ešte jedno babo aby nebol sám tak som chcela vedieť ako to je keď ma žena aj takúto chorobu.

@ve_verka tak to je super. Nechcela som ta uraziť. Ak sa tak stalo, prepac.