icon

Malá pohyblivosť spermií a horšie výsledky spermiogramu

teleranka
4. jún 2010

Ahojte vsetky snazilky. Verim, ze tato tema Vas zaujme a budeme si v nej vediet odovzdat svoje skusenosti.
S manzelom sa pokusame o babatko skoro dva roky. Po neuspechoch sme to zacali tuto jar riesit. Po zakladnyych vysetreniach nas lekar poslal do centra asistovanej reprodukcie.
Manzelovi zistili malu pohiblivost spermii. Bral potom par mesiacov PROVIRON. Po jeho dobrati siel na kontrolny spermiogram a vysledky sa vobec nezlepsili, dokonca su mozno aj horsie. Jeho spermie su vraj velmi velmi pomale, miestami sa vraj vobec nehybu. Lekar nam preto odporucil ICSI.
Sme vsak obaja dost mladi, budeme mat 26. Myslim, ze je to este skoro. A na druhej strane, ak je to neriesitelne, sla by som do toho. Myslite, ze excistuje nadej, existuje sposob, ako zlepsit stav spermii? Ako zvysit ich pohyblivost? O vsetkych vitaminoch som pocula, manzel nefajci, pije minimalne, aktivne sportuje. Je mlady a zdravy, o to viac ma jeho problem prekvapil a zarmutil, uz len kvoli nemu samemu. Velmi sa kvoli tomu trapim a neustale na to myslim. Okolie mi stale vravi, nechodte este na umele oplodnenie, ste taki mladi!!! Aôe ja neviem, co robit.....ci existuje realna moznost zlepsenia stavu, ci zaberie zmena stravy, ci.....ci. Vopred Vam vsetkym dakujem za odpovede 😉

teleranka
autor
28. jún 2010

@nivejka
ooooochhh silný príbeh....ci pánečku. Noooo akurát som sa zľakla toho priberania počas stimulky, dúfam, že to nebýva pravidlom.....ľavý vaječník mám aj ja nejaký problémový...aj cysty som mala len tam. Že si bola zvedavá sa ani nedivím, asi aj ja budem....oooch, ako tie dni pomaly letia.už by som to chcela mať za sebou, alebo aspoň začať. ani neviem, keď nám schvália žiadosť, sestrička mi akurát povedala, že na tuším 18či 22deň cyklu mi niečo pichnú a že ďalej mi povie potom...kedy reálne môžem začať brať tie injekcie? niežeby som po nich túžila, hehe... a s tým rizikovým tehu ma to mrzí...oddychuj....si teda viac pozorovaná, keď si na rizikovom? pekný dník

nivejka
29. jún 2010

@teleranka ...ahoj 😉 ..my sme čakali na schválenie žiadosti 4mesiace a celkovo je to dlhšia záležitosť--jedine sa nevzdávať. ja som aj mala to nutkanie zo všetkým seknúť,ale teraz nebanujem 🙂 ....čo sa týka injekcií-niektoré baby si chodia dávať pichnúť sestričke,ale mne všetky injekcie a aj do zadku,či tú poslednú ktorú ti má pichnúť sestrička pred odberom vajíčok--aj to my pochal mm,tak som to aspoň v kľude zvládala doma...aj tebe pekný dník 🙂

teleranka
autor
29. jún 2010

@nivejka
4mesiace? uuuuf, velaaaaa....no u mna sa teraz kompletne zmenila situacia a menim CAR....akurat premyslam, ako zastavit tu ziadost o IVF , kedze je teraz na poistovni....hmm.

bbtina
29. jún 2010

@teleranka a čo sa stalo? Chceš si zrušiť IVF, či len vymeniť CAR? Nejaké zlé skúsenosti?

teleranka
autor
29. jún 2010

@bbtina
vymenit CAR.....
myslim, ze je lepsie to urobit skor ako neskor.... premyslam nad heliosom

bbtina
29. jún 2010

@teleranka a kde si chodila do teraz, sa mi to už pletie a nechce sa mi všetko čítať od znova 🙂

teleranka
autor
29. jún 2010

@bbtina
jasne, aj mne sa to uz vsetko pletie....doteraz som chodila do SPLNU v KE. a Ty?

bbtina
29. jún 2010

@teleranka Ja chodím do ISCARE v Martine, som nevedela či do HELIOSU alebo do ISCARE, ale na do. Tomáša boli veľmi dobré referencie a nakoniec on bol aj pri začiatkoch Heliosu a potom odišiel, tak som sa rozhodla pre ISCARE, síce som mala zatial len 1 sedenie,a le som veľmi spokojná

teleranka
autor
29. jún 2010

@bbtina
aha...a je medzi nimi este nejaky zasadny rozdiel, nevies? a co vam úpovedal doki na prvom sedeni? ake vysetrenia vam urobia?

bbtina
29. jún 2010

@teleranka teleranka napísala som ti správu

nivejka
30. jún 2010

@teleranka .....dobré ránko..hm...hm...to ti ani ja neviem,ako to stopnúť,ked je to už tam....
prečo meníš CAR?

bbtina
30. jún 2010

a možno by sa to dalo preniesť.....

kikus77
11. feb 2011

ahojte baby, nechodim do tejto temy, ale tiez mame zly spermiogram. Ideme na druhe IVF/ICSI. Boli sme na spermiograme a neviem ci si dobre vysvetlujem hodnoty nasho spermiogramu.mozete mi to , prosim niektora objasnit?
Ide mi hlavne o patologicke formy, je tam ze 85 percent. Znamena to ze iba 15percent spermii ma normalny tvar a zbytok su zle alebo opacne?
Takisto mame pH8,7, nie je to moc?

Dakujem

antonia2077
11. feb 2011

Ahojte, síce neviem ako začať. Neviete mi poradiť? Poslali nás na umelé oplodnenie do SPLNU v Ke, čo potrebujeme na začiatok a ako to vlastne prebieha. Nebude z Vás niektorá dobrá dušička a nenapíše mi ako to prebieha.

gabinka41
22. sep 2011

@teleranka Ahojky. Je to síce staršia téma,ale zaujalo ma to, lebo aj môj mm bol na spg v SPLN-e a hned mu povedali,že jedine IVF.Ale ked výsledky videla moja doktorka,tak povedala,že to nie je až také hrozné,len by ich trebalo trošku zrýchliť.Tie výsledky mohol trošku ovplyvniť aj ten stres z vyšetrenia(bolo to prvý krát) a preto trebakontrolu. Vraj je to len o biznise. A tak ideme na kontrolný spg k dr.Hrivňákovi - odporúčajú nám ho baby, že je výborný a mnohým pomohol.Ak on povie IVF, tak pôjdeme. Ináč môj mm má oligoastenospermiu.....teraz ho napchávam vitamínmi a čakáme na ten kontrolný spg.....tak dúfam,že to dobre dopadne.
Ako si bola spokojná s prácou v SPLN-e?A pozerám,že už čakáte bábo.....Podarilo sa prirodzene alebo ste boli na umelom? G.

teleranka
autor
22. sep 2011

@gabinka41
ahojky ahojky, no SPLN absolutne neodporucam....nic proti panovi doktorovi, ale uz nikdyviac....boli sme potom vISCARE v Martine a pristup, komunikacia, postoj, zaujem bol o poznanie lepsi....
vysledky sa zlepsili, bral vitaminy, sportoval, sekol s cigaretami, atd. dolezite jeasi naozaj to, co aj mne roky vraveli ine baby...nemysliet nato, nestresovat sa anecakat kaydy mesiac...ja som zivy priklad.zistilimi ureaplazmu, rok som sa na nu liecila, lekar povedal, ze deti nebudem mat bud nikdy (aj vzhladom na ostatne moje problemy), alebo len cez umele. a kukaj tu 🙂 dokonca mi pred tyzdnom oznamil, ze uz ani ureaplazmu nemam 🙂) proste zazrak 🙂

drzim vam velmi palceky, urcite to dopadne dobre. ale osobne, SPLNU by som sa vyhybala. ved este aj kondom na vysetrenie si tam musis nosit sama!!!!

gabinka41
22. sep 2011

@teleranka no my tam už nepôjdeme na 100%.Ide im len o peniaze...Neverím,že sa nám to nepodarí prirodzene....až taký zlý spg zase nebol (si myslím) 😉 .

teleranka
autor
22. sep 2011

a vy ste z KE?
skuste aj liecitelov prirodnych...neviem meno ani adresu, skoda :(

kamilkka
24. sep 2011

@teleranka ahoj, ty si nakoniec otehu prirodzene? alebo pomocou Iscare martin?

teleranka
autor
24. sep 2011

@kamilkka
uplne prirodzene....lekar nechcel verit, lebo som sa liecila na ureaplazmu a povedal mi, ze nikdy prirodzene neotehotniem...a s ureou ani pomocou umeleho oplodnenia...a ahaho 🙂

kamilkka
25. sep 2011

@teleranka teším sa s vami 😉

teleranka
autor
25. sep 2011

@kamilkka
dakujeme, verim, ze vsetko dopadne dobre 🙂

gabinka41
24. okt 2011

@teleranka ahojky. Aj my sa snažíme o bábo.Môj mm bol v auguste v SPLN-e a tiež mu povedali,že to jen na IVF. Teraz sme boli u Hrivňáka,ale mm má nejaký zápal a tak to musíme preliečiť a potom kontrola....a uvidíme,ako dalej. Moja doktorka mi na výsledky spg povedala,že základ,že spermijky tam sú.....že až na IVF to nevyzerá,že je to hlavne o peniazoch....takže najúprv urobíme všetko preto,aby sme počali prirodzene, mm sa dá do poriadku a ked nič nepomôže, tak potom IVF.
a vy ste nakoniec otehotneli prirodzene?

gabinka41
24. okt 2011

@teleranka tzeraz pozerám,že už sme sa bavili na túto tému 😀 Ja sklerotik 😀 Tak len dopíšem,že u Hrivňáka sme dopadli tak,že počet sa zvýšil zo 700tis na 7 mil.Ale ostatné sa zhoršilo....zrejme to spôsobil aj zápal nejaký. Vzal mu krv na HP, má brať atb od kožnej,ktorá mu ich dala, o mesiac po atb na výtery, obaja na genetické vyšetrenie ....... Takže ked to preliečime,tak uvidíme,ako dalej...

teleranka
autor
24. okt 2011

@gabinka41
ahoj , mozem sa ppytat, co ostatne sa zhorsilo? a pohyblivost je dobra? a tvar takisto? inak zapaly su skrite svine... :(

gabinka41
24. okt 2011

@teleranka práveže pohyblivosť sa zhoršila a to dosť: a.0%, b-8%,c 5% a predtým bolo a-8%,b-23%,c-5%. A patologia-z 1.spg neviem,aká bola-nebolo napísané a teraz je 100%.Takže hrooooza. Ale ešte mu našiel leukocyty 0,1mil/ml a aj viskozita bola vyššia.K tomu nám povedal, že to je určite spôsobené nejakým zápalom...a kedže sa aj môj mm priznal,že cca pred mesiacom pociťoval pálenie pri močení, tak je to dosť pravdepodobné. Poslal ho na krv na HP.......

gabinka41
24. okt 2011

@teleranka zle som napísala....motilita b - 13%, c-5%

cigaretka5
24. okt 2011

baby , moj mm mal malo a malo pohyblive spermie. boli sme aj na IVF a nic , potom sa zamyslel a zasiel k andrologovi , nasadil liecbu a po troch mesiacoch mal ist na kontrolny spermiogram, ale nestihol ja som si objavila // a ani nie rok po porode zasa //
Drzim palceky, nestresujte a hlavne zajdite za odbornikom, co nema nic spolocne s CAR-mi , ti totiz nepatraju po pricine a povazuju to za sa status qou bezz tendencie zlepsenia

timona
24. okt 2011

no moj mm mal tiez malo pohyblive spermie a v CAR-e nam tvrdili ze je to uz nemenne a pri IVF mal spermiogram lepsi ako darcovia (bez akejkoľvek odbornej liečby), IVF dopadlo neuspesne a ani prirodzene som doposial neotehotnela...

cigaretka5
24. okt 2011

@timona skus na svoju otehu zabudnut a tesit sa z malickosti a nnebyt smutna pri kazdej mrche. Viem o com hovorim, u nas to jedno s druhym zafungovalo