Mali ste dlhý alebo krátky stimulačný protokol pri nízkom AMH?
Ahojte aky protokol u vas zvolili a aky bol vysledok vajicok/embryi? Dakujem
@anonym_autor ahoj, mala som amh 0.24 lekárka vyslovene odporučila len krátky protokol. Prvú stimu som mala pergoveris aj gonal veľmi vysoké dávky. Reakcia vaječníkov žiadna. Skúsili sme ešte druhú stimu kedy mi dali 150 jed. Pergoveris a trozel lieky 2x denne. Odobrali mi tri vajíčka, dve boli zrale a jedno by potrebovalo este deň dva. Takže oplodnili dve a vznikli nám dve embrya. Ešte sme išli skúsiť rovnakú stimu po mesačnej pauze a tam už odobrali len jedno vajíčko a neprežilo 3 deň po oplodneni. Záleží ako rýchlo ti klesá amh a aké máš kvalitné ostavajuce vajíčka, vek atď. Je to lotéria, známy mali 17 vajíčok odobratých a neprežilo im žiadne embryo na vklad. Moja lekárka nás povzbudzovala že stačí jedno správne vajíčko.
@krispp veru je to loteria. Dakujem a u akeho dr ste boli? Podarilo sa ?a preco nie dlhy??
@krispp veru je to loteria. Dakujem a u akeho dr ste boli? Podarilo sa ?a preco nie dlhy??
@anonym_autor my sme chodili v Brne do repromedy k dr. Felsingerovej. Je to slovenka a bola veľmi pozitívna a snažila sa ma povzbudzovať.
Embrya sme dali testovať na genetiku a jedno menej kvalitné bolo zdravé a druhé kvalitnejšie bolo označené ako mozaisticke-riziko genetickej poruchy a horšie na uchytenie. Zdravé sa vôbec neuchytilo takže som už nedufala v dieťa ale po konzultácii s genetikom sme vložili poslednú mozaiku a aktuálne som v 22 týždni s malou princeznou 🙂 podľa všetkých testov a po amniocenteze úplne zdravé dieťa. Takže dúfam, že to dotiahneme k pôrodu a zdravému dievčatku.
Ja som mala dosť krátké cykly 17-20 dní a rýchlo mi rástol vždy jeden folikul väčšinou prázdny. Tak mi lekárka hneď naordinovala krátky protokol a ja som verila jej úsudku 🤷♀️

@anonym_autor ahoj, mala som amh 0.24 lekárka vyslovene odporučila len krátky protokol. Prvú stimu som mala pergoveris aj gonal veľmi vysoké dávky. Reakcia vaječníkov žiadna. Skúsili sme ešte druhú stimu kedy mi dali 150 jed. Pergoveris a trozel lieky 2x denne. Odobrali mi tri vajíčka, dve boli zrale a jedno by potrebovalo este deň dva. Takže oplodnili dve a vznikli nám dve embrya. Ešte sme išli skúsiť rovnakú stimu po mesačnej pauze a tam už odobrali len jedno vajíčko a neprežilo 3 deň po oplodneni. Záleží ako rýchlo ti klesá amh a aké máš kvalitné ostavajuce vajíčka, vek atď. Je to lotéria, známy mali 17 vajíčok odobratých a neprežilo im žiadne embryo na vklad. Moja lekárka nás povzbudzovala že stačí jedno správne vajíčko.