Mám 21 rokov, priateľ 35. Zvažujeme návštevu CAR
Ahojte. Poprosila by som vaše názory, alebo čo by ste robili na mojom mieste, ak sa dá bez irónie, urážok a sarkazmu 🙏🏽
Mám 21, priateľ 35. Od septembra sa snažíme o bábätko, dva mesiace po sebe som mala biochemické tehotenstvo. Teda myslím, že to bolo ono- pozitivne testy, dokonca aj digitálny a deň na to som mala krv negatívnu, bola som u dr na odber. Moja gynekologička sa mi nijako k tomu nevyjadrovala, iba povedala že nevie prečo boli pozitivne, či išlo o biochemické nemám potvrdené. Správala sa ku mne ako k takej sliepočke, asi vzhľadom na vek, neviem. Kartu som si od nej už vzala a v apríli idem k druhej. Mala som ureaplazmu, keď som chcela kontrolný ster mi povedala, že oni kontrolný nerobia. Som v neistote, či je všetko ok, takže preto som zvážila, že prechod k inej dr bude rozumne riešenie.
K veci- rozmýšľam, že ak sa nám do septembra nepodarí, skúsime ísť do CAR, ale bojím sa aké budú reakcie odborníkov, keďže mám len 21. Nejde ani tak o mňa, ako o priateľa. Je v neustálom strese v práci, horšia životospráva a nadváha taktiež, ale na tom sa už pracuje. Bojím sa, že ak budeme dlhšie čakať, už to nevyjde. Veľmi po bábätku tuzime, čím skôr tým lepšie. Aspoň jedno 🙏🏽 a potom by sme dali druhému tehotenstvu voľný priebeh.
Počkám, čo mi nová dr povie, určite s ňou budem komunikovať a zvažovať túto možnosť, ale zaujímalo by ma, čo by ste robili vy na mojom mieste. Žena, ktorá po bábätku veľmi túži je schopna spraviť čokoľvek, veď to poznáte 🤷🏽♀️ veľmi, veľmi by som chcela priateľovi dopriať byt otcom, sebe mamou…
P.S- ak by sa niekto chcel chytiť iných veci- bývame spolu, sme zabezpečení, obaja pracujeme, vieme čo deti obnášajú (v okoli ich máme dosť) , nie nezničim si život…😄
Ďakujem ❤️
tak ak ai z okolia trencina odporucam vam navstivit reprofit brno
nerozumiem, preco tak tlacis silou mocou na dieta, ked ste sa este ani len nevzali? ved to je zaklad, aby si bola zabezpecena a potom s kludom pracujte na dietati
@viky173 určite som prvá, posledná a jediná, ktorá by nebola vydatá a mala dieťa 🙂
@juliet86 chápem, čo si tým myslela, ani som sa nad tým takto nezamyslala, priateľ mi nijako nedal najavo, že by bol v tomto problém, takže verím ak by k tomu raz prišlo, bolo by to ok… 🙂
Oprav ma, ak sa mylim, ale vzhladom na svoj vek nemas este ani VS, a pracujes mozno dva roky seriozne, ak vobec. Ano, aj ja som mala v 21 pocit, ze prave tento chalan je urcite ten pravy a budeme spolu naveky. Lekari maju pravdu v tom, ked vahaju nad istymi zakrokmi vzhladom na tvoj vek. Ved ty mas cely zivot pred sebou, ty sa musis teraz zabezpecit (ver mi, ze nie si, aj ked si myslis, ze zarabas slusne - nikto v 21 nezaraba slusne, ak nie si topmodelka, influencerka, alebo vrcholova sportovkyna). Ty si prave vo veku, kedy si mas budovat zivot, aby si naozaj o par rokov mohla povedat, ze si zabezpecena. On ma 35 a je s 21-rocnou, to je vo vasom pripade prilis velky vekovy rozdiel. Nechcem malovat certa na stenu, ale co ak je jednym z tych muzov, ktorych na zenach pritahuje prave extremne nizky vek? Pretoze v takom pripade ta vymeni, ked budes mat 25. A ty potom s dietatom sama bez vyhliadok, pretoze odpracovane nemas este dokopy nic, a s babatkom vypadnes z pracovneho zivota minimalne na rok, ale asi aj na dlhsie. Ver mi, ze s takou dierou v zivotopise nebudes idealna kandidatka na ziadnu pracovnu poziciu. Ano, VS si mozes dorobit popri dietati, ale bude to tazke a budes musiet mat pri sebe niekoho, kto ta bude kompletne zivit. Tvoj priatel je v statnej sprave, tam platy ozaj nie su bohvieco - zvladne to? A tak dalej. Myslim, ze robis chybu. Rozmysli si to, kym este nie si tehotna.
@akiana áno, mýliš sa. Ja už nemám silu tu vysvetľovať, prečo som sa tak rozhodla. Uráža ma, ako sa viete vyjadrovať o osobách, ktorých nepoznáte. Nie, môjho priateľa nepriťahuje môj nízky vek a nie, nevymení ma za mladšiu. Nikde nie je napísané, že spolu zostaneme do konca života, ale to nie je chyba vo vekovom rozdiele, žiaden pár si nemôže byt istý tým, že spolu zostanú navždy. Predchádzajúce priateľky mal v takom veku, v akom on sám je. A áno, som si istá, že je ten pravý, každej žene by som dopriala mať takého muža pri sebe, akého mám ja. O to, koľko on zarába, starosti mať nemusíte.
Pises, ze ste spolu 3 roky, to znamena, ze ked ste sa dali dokopy, ty si mala 19, bola si tinedzerka, a on bol uz zrely muz po 30-tke. To samo o sebe je alarmujuce. Samozrejme, ze si ho budes branit, si zamilovana, s tym som ratala. Lenze tito muzi maju takmer vzdy, spravidla zalusk na mladucke dievca, pretoze take je manipulovatelne, da sa ako keby "formovat" podla jeho predstav. Poloz si otazku, preco si nevybral dospelu zenu vo svojom veku. Taku, ktora by uz mala co-to odzite, karieru, skoly hotove, pocestovane, skratka pripravena na vazny zavazok. Preco si vybral pubertiacku, ktora este len zacina zit? Ty si mala randit s rovesnikom, chlapcom ktory sa tiez este len orientuje v zivote, a slobodne si mala prist na to, co chces. V 21 este nikto nevie, co chce. On ti mohol narozpravat, ze si zrela na svoj vek, ze si ina ako ostatne v tvojom veku, atd. Oni toto klasicky rozpravaju dievcatam, ktore to mylne beru ako komplimenty.
Teda oprava, ty si vlastne mohla mat len 18, ked ste spolu zacali chodit. Neviem, ako dlho ste sa poznali predtym, ale ak ti prejavoval zaujem este predtym, ako si mala 18, je to skoro na policiu.
@akiana 😂😂😂🙏🏽 … lebo je uchylny slizky prasiak ktorý poškuľuje po tinedzerkach. Mala by som si dávať pozor aby nepretiahol moju 13 ročnú sestru, že?
Asi ho rovno aj udam, že so mnou začal chodiť, keď som bola už dospelá 😂😂😂… ak ťa môžem poprosiť, opusti túto diskusiu… si vadná 😀
Ale on realne poskuluje po tinedzerkach, ved v tvojom pripade to tak bolo. Mala si 18-19, on 32. Takze ano, problematicke to je, a tvoji rodicia to nemali dovolit. Ale dobre teda, co bolo bolo, neriesme vek. Len si zodpovedaj vaznejsie otazky a sice, ako vravim - ty budes na materskej s dietatom v 21 rokoch po tom, ako nemas takmer nic odpracovane. Ako si predstavujes, ze ta potom niekto zamestna? Pripadne chces byt zena v domacnosti na plny uvazok? Dobre, a potom mas aku zabezpeku, ked sa rozidete?
@akiana ..úchylák jeden. Ty vieš celý príbeh ako sme sa dali dokopy? Aké boli začiatky, koľko sa poznáme? Veď vies len niečo malo z nášho života, takže nerozumiem načo sa k tomu vyjadruješ… ja som sa pýtala na niečo iné, naozaj nepotrebujem aby ma niekto vychovával. Vychovaná som dobre .. teraz čakám pripomienky, akí sú moji rodičia nezodpovední, lebo mi dovolili žiť s uchylom…
Áno, chcem byt žena v domácnosti, nikdy už nechcem robiť, som lenivá zlatokopka…😀
Ale ja vobec netvrdim, ze si leniva zlatokopka, mrzi ma, ze ti to rozpravaju ine. Nemyslim si to. Vidim len slepo zamilovane dievca, ktore stoji pred rozhodnutim, ktore mu moze zbytocne skomplikovat zivot. A takisto viem, ze akykolvek normalny chlap by vnimal 18-rocnu v 30tke samu ako dieta a nie ako potencialnu partnerku a matku svojich deti. Zamilovanost vie nasadit poriadne ruzove okuliare.
Ty vobec nepotrebujes CAR, ty mozes uplne prirodzene otehotniet - ked bude na to o par rokov spravny cas. Ver mi, ze odbornici v CAR tiez nevidia kazdodenne 21-rocne baby. Tvoj priatel by tiez mohol vediet, ze CAR nie je riesenie pre 21-rocne. Snazite sa ani nie rok. V takom pripade mi akekolvek zakroky pripadaju uplne pritiahnute za vlasy, uponahlane a silene, a asi preto ta gynekologicka tak reagovala. Netvrdim, ze pravom, lebo aj ona ma byt za kazdych okolnosti profesionalna, ale tiez je len clovek. Takisto netvrdim, ze si chlapa chces priputat deckom alebo kvoli peniazom (ved v statnej sprave nic nema), ani si to nemyslim. Len sa mi stale viac a viac zda, ze je to u vas naopak a skor to dieta chce on. A teba sikovne presvedcil, ze to chces aj ty.
No a este k tomu, kolko sa poznate - cim dlhsie, tym horsie. Co si mala 16, ked si na teba zacal robit zalusk?
@akiana na dieťa som ho prehovárala ja. Nechcel, povedal mi že je čas. Neskor ni na dovolenke povedal, že ak stále túžim po dieťati, prial by si už aj on a tak sme sa do toho “pustili”.
Ja neviem prečo máš potrebu ho urážať a robiť z neho uchyla. Poznám xy dievčat, ktoré majú oveľa väčší vekový rozdiel ako my, kedy partnerka vyzerá ako dcéra a sú spolu šťastní. Všetko doma spolu komunikujeme, rozhodujeme sa buď spolu, ak sa to týka nás oboch, alebo ak sa to týka len jedného povieme si svoj názor ale každý sa rozhodne podľa seba. Nie, nepoznáme sa od 16-tich, spoznali sme sa keď som mala 18 (dúfam že presne dátumy písať nemusím, kedy som mala 18 a kedy sme sa spoznali). Ani jeden sme sa do vzťahu nehrnuli, iba sme sa stretávali, rozprávali až to nakoniec prišlo. A nie, nešlo mu ani o sex, nakoľko som s ním “vliezla do postele” po troch mesiacoch vzťahu. Nikdy na mňa v ničom netlačil, dáva mi priestor. Absolútne v našom vzťahu necítime žiaden vekový rozdiel. Som jeho druha partnerka, ktorú predstavil rodine, a to hneď po krátkom čase.
Už s tým, prosim, prestaň. Ten chlap si absolútne nezaslúži takéto osočovanie.
Lenze ak si vsimnes, ja ho vobec neurazam. Ty hovoris ze je to uchylny slizky prasiak, to su tvoje slova, nie moje. Ja vravim, ze jeho spravanie je problematicke a opieram sa o fakty, ako tvoj vek a jeho vek. Skus si moje prispevky precitat este raz a nenajdes v nich ziadne vulgarizmy alebo urazky.
Ale ano, to ze okamzite ides do defenzivy a interpretujes si urazky tam kde nie su, poukazuje na hlbsi problem, ktory je v tom vztahu. Lebo to, ze ta do nicoho netlacil a nenutil do sexu, to nie su ziadne chvalihodne prednosti. To je uplne normalne, slusne spravanie, ktore by si mala brat ako samozrejmost, nie ako ukazovatel neviemakej kvality partnera. Inde pises, ze priatel pred nim bol nasilnicky a bil ta. Teda tento, za to ze ta aspon nebije, je pre teba ten najuzasnejsi muz pod slnkom.
Neriad sa tym, co vidis u inych dievcat. Ak s niekym nezijes pod jednou strechou, nevies vobec nic o tom, ci je ten vztah tak stastny, ako sa ukazuje navonok.
Ale aby sme sa vratlil k teme - asi ziaden odbornik v CAR ti neurobi IVF ked mas 21, snazite sa od septembra, a neeviduje u teba ziadnu reprodukcnu vadu. A dobry odbornik ta navyse pouci o tom, ze IVF nie je este nic pre teba.
@akiana ďakujem, ale ja vzťahovú otázku riešiť nepotrebujem, tam som spokojná 🙂 ja som ani nikde nenapisala, že idem do CAR hneď zajtra. Ak mám čítať s porozumením ja, rob to prosim aj ty. Šípim, že mi svoju reálnu skúsenosť dať nevieš, preto som rada, že sa vyjadrili dievčatá, ktoré to zažili. A očividne svojimi skúsenosťami vyvrátili tvoje tvrdenia.
Necitala som tu o ziadnej, ktora isla na IVF tak skoro, ale ako myslis...
Ahoj, ja som len chcela, že je neuveriteľné ako krásna vyzretá osobnosť si v 21 rokoch ❤️
Docitala som sa akurat to, ze ho musis ty tlacit do zmeny zivotospravy. Ty ho musis tlacit na prechadzky, ty musis dozerat na to, aby bola doma zdrava strava, pretoze on sam to neurobi. No a teraz ti poviem tolko, ze take dieta je ovela vacsi a vaznejsi zavazok, ako prejst aspon na zivotny styl, ktory neohrozuje zdravie. Ma nadvahu, stravuje sa zle, fajci - to chce, aby ho odpalil infarkt predtym, ako pojde dieta do ZS? Ja nehovorim, ze raz za cas si dat klobasku alebo zapalit jednu cigaretu cez vikend je koniec sveta, ale podla tvojho opisu ma on po vsetkych strankach katastrofalnu zivotospravu. A nie, stres za tym nie je, to je len vyhovorka - poznam XY totalne vystresovanych ludi, ktori zvladaju, starat sa o svoje zdravie, o to viec, ze uz su vystaveni zatazi. Dalsia vyhovorka je, ze od neho nemozes ziadat, aby prestal fajcit zo dna na den. Prestat sa da iba zo dna na den, ziadne take, ze postupne, to ti povie kazdy odbornik na zavislosti. Pripada mi to cele tak, ze okrem jedneho dietata musis riesit este druhe, to 35-rocne.
@akiana počúvaj ma, ty si sa tu kde nabrala? Priznaj sa, že teba muž doma ignoruje a ty by si ho strašne chcela poučovať …😂😂😂
@kajakamura26 bozinku, ty si zlata ❤️ ďakujem ti moc… prajem ti všetko len to najkrajšie! 🍀
Ale kdeze, take komplikovane vysvetlenia hladat nemusis. Ja proste len citam co pises a vyjadrujem sa k tomu. Vsetky informacie poskytujes sama, nic si nemusim domyslat. Vies, chces byt dospela - dobre, len sucastou dospelosti je prijat iny pohlad na skutocnost ako ten cez ruzove okuliare. Zodpovedny clovek vie vziat zodpovednost za vlastne zdravie do vlastnych ruk, nemusi ho k tomu nikto tlacit (sama som si tym presla). Predovsetkym, ak chce priviest do rodiny dieta, lebo potom to uz nebude len o nom. No a muza, ktory ma 35 by uz vobec nemala do zodpovednosti tlacit priatelka mladsia o dekadu a pol.
Co sa tyka mojho muza, ten este pracuje cca do 19-tej, ak teda ideme nacinat tuto temu. Ja mam dovolenku, ktoru cerpam na iste veci, co potrebujem vybavit. Inak spolu fungujeme obaja, neviem, preco by sme sa mali ignorovat. Znova utocis, co ukazuje, ze nevies prijat realitu a sama uz niekde vnutri citis, ze vo vztahu je problem. Ked vsak budes mat dieta, toto riesenie problemu vyrazne skomplikuje.
@akiana Sak ale ja som ta neprosila o diagnostiku môjho vzťahu, tak čo riešiš 😂😂😂
Nie? Ja ze jednou z problematik tvojho povodneho prispevku bol tvoj nizky vek a unahlene rozhodnutia ohladom reprodukcie. No a potom si sa dalej rozpisovala o vztahu, ktory tiez nie je uplne s kostolnym poriadkom. Uz len fakt, ze si potrebovala ten dovetok o tvojom vztahu na konci prispevku svedci o tom, ze to asi pocuvas nonstop od celeho okolia, teda cakas iste reakcie. No a okolie velakrat vidi veci, ktore ty nevidis.
@akiana ešteže ich vidíš ty ❤️ prajem ti krásny, ničím nerušený večer, dobre sme sa zabavili. Muž ti príde zachvilu z roboty, vylož nohy, otvor víno, prichystaj večeru a zabavte sa 😊
@marietaaaa11 a teraz sa začína diagnostika ďalšieho vzťahu…. Poviem ti to skôr, ako sa spustí ďalšia vlna- tvoj muž je niečo ako pedofil a dúfam že sa nepoznáte od čias kedy si mala menej ako 18 rokov, lebo to je na policajtov ☝🏽😂

@ivec16 samozrejme ale niektori muzi maju blok a je dobre to mat vydiskutovane ci je pripraveny absolvovat co ho caka