Mám 21 rokov, priateľ 35. Zvažujeme návštevu CAR
Ahojte. Poprosila by som vaše názory, alebo čo by ste robili na mojom mieste, ak sa dá bez irónie, urážok a sarkazmu 🙏🏽
Mám 21, priateľ 35. Od septembra sa snažíme o bábätko, dva mesiace po sebe som mala biochemické tehotenstvo. Teda myslím, že to bolo ono- pozitivne testy, dokonca aj digitálny a deň na to som mala krv negatívnu, bola som u dr na odber. Moja gynekologička sa mi nijako k tomu nevyjadrovala, iba povedala že nevie prečo boli pozitivne, či išlo o biochemické nemám potvrdené. Správala sa ku mne ako k takej sliepočke, asi vzhľadom na vek, neviem. Kartu som si od nej už vzala a v apríli idem k druhej. Mala som ureaplazmu, keď som chcela kontrolný ster mi povedala, že oni kontrolný nerobia. Som v neistote, či je všetko ok, takže preto som zvážila, že prechod k inej dr bude rozumne riešenie.
K veci- rozmýšľam, že ak sa nám do septembra nepodarí, skúsime ísť do CAR, ale bojím sa aké budú reakcie odborníkov, keďže mám len 21. Nejde ani tak o mňa, ako o priateľa. Je v neustálom strese v práci, horšia životospráva a nadváha taktiež, ale na tom sa už pracuje. Bojím sa, že ak budeme dlhšie čakať, už to nevyjde. Veľmi po bábätku tuzime, čím skôr tým lepšie. Aspoň jedno 🙏🏽 a potom by sme dali druhému tehotenstvu voľný priebeh.
Počkám, čo mi nová dr povie, určite s ňou budem komunikovať a zvažovať túto možnosť, ale zaujímalo by ma, čo by ste robili vy na mojom mieste. Žena, ktorá po bábätku veľmi túži je schopna spraviť čokoľvek, veď to poznáte 🤷🏽♀️ veľmi, veľmi by som chcela priateľovi dopriať byt otcom, sebe mamou…
P.S- ak by sa niekto chcel chytiť iných veci- bývame spolu, sme zabezpečení, obaja pracujeme, vieme čo deti obnášajú (v okoli ich máme dosť) , nie nezničim si život…😄
Ďakujem ❤️
Ahoj, ja ta idem kúsok podporiť, nie ako niektoré predtým 😊 aj ja som sa vydávala v 21 za staršieho o 7r. po 4rokoch chodenia. Nepotrebovala som si chlapa udržať a ani precestovať svet 🤣🤣 o babo sa snažíme už 4 roky a navštevujeme aj v CAR. Nikto tam nebude riešiť vek, si dospelá a lekári sú úplne v pohode. Jasne ze ked sa nedarí treba skúsiť ísť do CAR ak ste s tým obaja stotožnení, urobiť základné vyšetrenia ako u teba tak aj u partnera a oni ti povedia co ďalej. To len tak v skratke. Veľmi ti držím palce aby Vam to vyšlo. 🙏😊
omg zeny ona sa tu pyta na uplne ine veci a vy mate potrebu jej hucat do zivota… tiez som sa vydavala az v 27 prve dieta pred dovrsenim 28 a druhe 31 … a ano tie roky na vyske boli super, ale ak niekto proste VS nechce a citi sa na rodinu tak preco nie? sama na sebe vidim ze vychovavat deti o 10 rokov skor by bolo omnoho viac sily a trpezlivosti ako teraz, to len teraz je moderne asi rodit v 40tke po piatich rokoch snazenia, lebo ved do 35 musim cestovat a zabazpecit sa 🤦🏼♀️ autorka, drzim palce s otehotnenim, nesnaz sa tu obhajovat, nema to zmysel aj tak budu mudre reci stale :D PS: narodenie dietata nie je smrt, ze skoncil zivot !
@svokrinjazykmonika aj keby sa nevzali no a co je tu uplne ich vec. toto teba absolutne nema co zaujimat ci sa vezmu ci nie...
Ahoj 😊čítala som si len prvú stránku a ďalej netuším čo sa v diskusii písalo keďže sa ani nedalo písať čo tu píšu niektoré "odborníčky"na to kedy mať dieťa . Milé dámy za to že vy ste v 21 nevedeli čo je život a boli ešte deti neznamená že je taká každá . Niektoré 40 ročne ženy by sa mohli určite aj od 20 ročných báb . Nie každá sme rovnaká .
No a moja odpoveď je taká že súper že miesto ozierania sa každý víkend a robenia hlúposti (toto je u tých dospelých žien skryté za odporúčaním užívaj si život ) si sa rozhodla rozumné v skvelom veku si založiť rodinku ❤️ Verím že sa vám to podarí čoskoro a od septembra ešte neubehlo až tak veľa času a dupľom pokiaľ tam prebehlo biochemické tehu . Ideálny čas na návštevu cár je 1 rok snaženia .Dovtedy určite zmeň gynekológa ako píšeš a chodievaj aspoň na folikulometriu a mužovi nazad vitaminy a trošku zdravší životný štýl .Ak fajčíte tak ideálne prestať a s alkoholom taktiež ..Niekedy aj 1 pivko u muža narobí problémy...A však nie vždy tomu tak je kopa chlapov čo žije nezdravo majú spermiogram ukážkovy . My sme sa tiež začali snažiť keď som mala 21 a už máme za sebou 5 rokov snaženia 1iui, 4 ivf ,6 vkladov ,2 potraty pri ktorých som skoro prišla o život .Vďaka pánu Bohu že sme začali tak skoro 🙏ktovie ako by to bolo keby čakáme dlhšie .Takto aspoň máme nádej že ešte dieťatko mať budeme . Keby začnem v 35 ani neviem ako mám 40 a riziko genetických ochorení dieťaťa je omnoho vyššie a naopak naše šance na dieťa nižšie . Pri Tom muž má ukážkový životný štýl sme výnimka 🤷🏻♀️ držím palce a na takéto blbé reči žien ako ti tu písali sa vykašli ..Oni len nedokážu prežiť že niekto v tak mladom veku mozee už mať usporiadaný život lebo oni to mali inak 🤷🏻♀️
@miskam333 ďakujem, si zlata ❤️ vitamíny mám nakúpené, takže užívame pravidelne. Alkohol nepijeme vôbec, max priatel keď je nejaká oslava, čo je naozaj raz za čas. Ďakujem za krásne slova, aj za tvoju bohužiaľ smutnú skúsenosť. 😢 je mi to luto… už som pozerala v okoli, kam sa dá ísť spraviť spermiogram, ale ešte chcem počkať. Je to zatiaľ krátko, priateľ síce nemá žiaden problém ísť k lekárovi, ale aj tak by som bola rada, keby sa to podarilo iba tak “náhodne”… držím vam veľmi palce, aby sa po tom všetkom zlom usmialo šťastie na vás a mali doma malý uzlik ❤️
Rovnako ďakujem všetkým milým žienkam za podporu a rady 🙏🏽🍀
@miskam333 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻úplný súhlas
No neviem, vy tu autorku chválite aká je vyzretá napriek nízkemu veku a neviem čo… ja si naopak myslim, že o živote nevie veľa, ma len krásne predstavy a ružové okuliare. Myslieť si že je zabezpečená, pretože sa nasťahuje do bytu svojho PRIATEĽA je veľmi naivné. Autorka - ak sa medzi vami po čase niečo zomelie, niečo nevýjde, kam pôjdeš s dieťaťom? Do podnájmu? Vieš ako ťažko je nájsť podnájom s dieťaťom? Máš našetrené nejaké peniaze aby si si kúpila byt, resp. mohla vôbec vziať hypo? Neviem aké sú ceny nehnuteľnosti vo vašom meste, ale skúšala si aspoň pozriet akú čiastku by si mohla dostať na základe svojho platu? Keďže nie ste ani manželia, tak len sama? Ja nevravim, že sa určite stane niečo zlé, ale treba sa na veci pozrieť aj trošku racionálne. Každopádne, je to tvoj život, aj ja som kedysi mala toľko rokov a tiež mi takéto rady prišli smiešne a zbytočné, aj tak ti prajem aby bolo všetko tak ako má byť. Držím palce
@vikiki29 a ty máš odkiaľ že JA som sa nasťahovala k NEMU? 😀😀😀 čo ak som mala ja byt v podnájme a on prišiel za mnou, lebo mi to viac vyhovovalo a jemu to bolo jedno? Ale klasika, zas bez informácii JA som išla k NEMU a JA skončím s holou ritou 😀 a teraz čakám komenty, čo je to za chlapa keď sa nasťahoval k partnerke… lebo JA som to tak chcela 😀
Ja by som na to išla možno ináč... Píšeš, že priateľ akurát rieši zdravotné veci, tak ide jar, ideálne obdobie, trošku nech sa sa dokopy. Obidvaja, fyzicky, aj psychicky, užite si toto obdobie (naozaj je to iné už iné s dieťaťom), buďte jeden pre druhého, aj pre seba, bez natlakov okolo oplodnenia či neoplodnenia. Riešite svadbu, je to tu za rohom, tak sa sústreďte len na to, choďte na megabrutalnuparadnu svadobnú cestu, lebo s dieťaťom tak skoro na niečo takéto nepôjdete, užite si to, či dovolenku v lete, a možno sa vrátite traja, ktovie. Ak by ste mali už po roku snaženia sa, tak skúste to CAR.
Ved si vyššie písala, že potom sa presťahujete do byto po jeho rodičoch. Podnajom nie je žiadna životná istota, je jedno na koho je písaná nájomná zmluva. No nič, nevadí, aj tvoja reakcia o niečom hovorí. Len sa smej ďalej, prajem veľa šťastia.
@vikiki29 áno, POTOM 🙂 ďalej som spomínala, že v máji máme svadbu, prepáč neviem to urýchliť, ale ďakujem že si nezabudla zvýrazniť slovo priateľ. 🙂
Čítala som už toľko príbehov, kedy skončili vydaté ženy, ženatí muži s jednou igelitkou po rozvode… pripadne s dvomi, v druhej mali hypotéku. Ešte som neni ani vydatá a už mám rozmýšľať nad rozvodom a delením majetku…🙈 pekný večer
Ja som normálne bola taká nervózna z toho čo som tu čítala že som nevedela ani písať 😂😂😂ledva čitam sama po sebe 😂...jasne robiť si obhliadky nejakých CAR nikdy nie je na zahodenie ..niekoho upokojuje mať záložný plán napríklad aj ja to tak mám .A možno si s tým aj svadbou tak zamestnate hlavu že budete mať ešte "prekvapkoo"😂😂
V prvom rade si najdi dobreho gynekologa vela testov a predpripravu do car vie spravit aj on …
Drzim palce ja myslim ze v dnesnej dobe v 21 vobec nieke skoro … cim skor zacnete riesit tym skor sa to podari … ja mam 40 riesit sme zacali neskoro … prajem vela stastia 🤞🤞🤞🤞
Prvého syna som mala neplánovane v 19 tich a bolo to moje najlepšie rozhodnutie v živote ❤️ keď to tak cítiš, obaja, nikto ti do toho nemá čo kecať. Teraz má môj synček 14 rokov a dvoch ooovela mladších súrodencov, ktorých mame len vďaka ivf. Môžes mi napísať aj súkromne.

@akiana prepacte ale ja sa uz nezdrzim... z toho co citam co tu pisete tak
Ad1) ste okolo CAR evidentne ani nesla a ak aj ano tak ste tam asi len sedela a nepocuvala
Ad2) kto ste ze si myslite ze mate pravo tu niekomi diktovat ako ma zit a hovorit mu do zivota?
Ad3) mali by ste sa drzat hesla najprv si upracem pred vlastnym prahom a az potom pojdem upratovat pred ine.
Ad4) autorka sa pytala na CAR a nie na vztahovu otazku
Ad5) skor mi pride ze vy mate nejake zle zivotne skusenosti a podla toho mate pocit ze ich ide zazit kazda. A prero moja rada, vyhladajte psychologa a ten vam pomoze prekonat to zle co sa vam stalo a s cim evidentne nie ste zmierena. Lebo prepacte, vyrovnany clovek nereagujevako vy.