icon

Mám nárok na hradené IVF bez indikácie?

9. feb 2025

Ahojte žienky, mám nárok na IVF s hradením od zdravotnej poisťovne keď mi nebol ani môjmu partnerovi indikovaný žiadny zdravotný problém okrem jedného nepriechodného vajcodovu? Doktorka mi oznámila že nemáme nárok na hradenie od zdravotnej poisťovne IVF pretože nám nič nie je. Mám za sebou 2 x neuspešné IUI tak sme chceli ísť na IVF a toto som sa dozvedela. Myslíte že naozaj nemám narok?

simca115
9. feb 2025

Prečo by to nebol dôvod ? to musíš mať obidva upchate ? akú poisťovňu máš ?

sonkam
9. feb 2025

V tomto prípade áno máš nárok, možno budú maximálne vyžadovať ešte jedno iui ale podľa mňa ani to uz nie.

simca115
9. feb 2025

pokiaľ máš všzp tak tam ma podmienku že zistenú laparoskopicky

autor
9. feb 2025

@simca115 mam dôveru

andy024
9. feb 2025

toto je zo stranky dovera
mate do 39 rokov a snazite sa viac ako rok?
a este taky dotaz, poistovna nikdy 100% nepreplaca IVF

kikusjan
11. feb 2025

@andy024 no neviem, nám prepláca poisťovňa komplet.. za lieky som doplácala a plus budeme riešiť ICSI, ktoré si hradíme sami, ale inak platí všetko poisťovňa..

sonkam
11. feb 2025

@kikusjan ale predĺženú kultiváciu a mrazenie vám poisťovňa hradiť nebude.

modrykolibrik
11. feb 2025

Pripojím sa ak mám z genetiky,že som 100% prenasacka tak poisťovňa nám to preplatí?

sonkam
11. feb 2025

@modrykolibrik ivf alebo genetiku?

modrykolibrik
11. feb 2025

@sonkam ifv

sonkam
11. feb 2025

@modrykolibrik poisťovňa hradí len samotný zákrok odobratia vajíčok a prípadne prirodzene oplodnenie bez použitia metód oplodnenia + prvý vklad. Ale ostatné si musí každý zaplatiť sám, od liekov cez výber metód oplodnenia, predĺženú kultiváciu, mrazenie a každý ďalší vklad po prvom. Taktiež aj genetiku embryí si hradime sami, iba ak ste v unione tak vám na genetiku embryí niečo hradia ale tiež nie plnú sumu

kikusjan
11. feb 2025

@sonkam no jasne, ale to je v podstate nadštandard pri tej liečbe. Nemusíte si to doplácať, ak nechcete..

kikusjan
11. feb 2025

@sonkam a plus doplním že napríklad za lieky, čo som mala ja, poisťovňa platí niečo. Za liek, ktorý stojí skoro 400 eur som doplácala 100.. ale samozrejme to závisí od konkrétnej poisťovne a konkrétneho lieku.

sonkam
11. feb 2025

@kikusjan čo je nadštandard? Predĺžená kultivacia a mrazenie? Alebo metódy oplodnenia bez ktorých pri zlom spg sa nepodarí ani oplodniť vajíčka? A taktiež bez predĺženej kultivácii by som ani nešla do ivf