Mám šanci?
Zdravím všechny maminky, těhulky i snažilky
já a manžel se pokoušíme o děťátko. Mě je 21 let a manžolovi 26. Před rokem se bohužel při našem xexuálním styku stala událost, která nám brání mít sex na dála je psychického rázu. Manžel to nechce řešit ale nabídl mi že budeme docházet na CAR do Prahy kde provádí umělé oplození. Objednali jsme se a nechali se vyšetřit. Vše bylo OK. Před 14 dny jsem podstoupila první inseminaci (ne IVF, ale pouhé zavedení spermií do dělohy kanilou). Asi po týdnu se mi zdálo že mám příznaky zvracení, po jedenácti dnech jsem začínala cítit dole v rozkroku strašné vlhko, pořád jsem běhala na záchod se utířat a nic, byla jsem suchá. V pátek přesně 14 dní od inseminace jsem věčně sledovala jestli se něco chystá na zítřejší menstruaci. Taky jsem od rána zvracela, ale tentokrát to rozhodně nebylo vsugerované. Nevolnost od žaludku jsem cítila dřív jak jsem se probudila. Následující dva dny: pátek, sobota jsem zvracela jak lyon a trpěla nechutenstvím na mnohá jídla. V sobotu jsem menzes dostala přesně v termínu, bolesti k M přišly až na večer, počítala jsem s tím že už těhotná nejsem vzala jsem si tedy proti těm bolestem xeforapid co užívám na předpis. Navečer manžel an chalupě natíral a mě se z té barvy udělalo strašně zle a slabo od žaludku, zvracela jsem nebylo už ani co. Večer mě vzal do nemocnice kde mě píchli injekci na zklidnění abych se mohla najíst a napít. Prý můžu být těhotná i kdy jsem to dostala, ale moc nedoufám. Spíš si myslím že to nevyšlo a že podstoupíme další inseminaci a bojím se že jich ještě bude opravdu velká spousta jestli se to kdy povede. Děsí mě zkušenosti mnoha lidí kdy otěhotnění přišlo až po té co to přestali chtít. Ale jelikož já si miminko moc moc přeju a vím že to budeme muset dělat jedině přes inseminace (a to se plánují ovu. dny a termín kdy mám přiít - takže na to nejde nemyslet a nechtít to). Mám vůbec nějakou šanci? Na druhou stranu vím že mnoho žen otěhotnělo díky umělému, jak je možné že se to povedlo? Nesoustředili se na to? Je tu někdo kdo otěhotněl i když si to přál? Prosím pora´dte mi děkuji.
_Bohužel mám teď trošku depresi z toho jak to nejspíš nevyšlo ahlavně z toho že nevím zda vůbec někdy se to povede... manžel se spíš zlobí ať prý neblbnu jinak na ty ins. se mnou nepůjde ☹
Tak neviem,či je to zase vymysléná téme,ale ak nie,tu je moja reakcia.Ak som správne pochopila,tak ste to skúšali raz,to by bola veľká náhoda,keby sa to hneď podarilo...Ani jeden nemáte zdravotný problém,tak prečo by to nemalo výjsť,len treba vydržať a nerobiť hneď paniku. My sme skúšali "klasicky" a tiež sa nám prvý mesiac nezadarilo,jasné,že človek je trocha sklamaný,ale nieje to koniec sveta,nám to vyšlo na druhý krát. Keď to budete skúšať rok a nepôjde to,vtedy to už začína byť problém. Prajem nech sa vám to podarí čím skôr 🙂
Mnoho zien ktore velmi tuzia po dietati z toho zacnu trochu blbnut, maju depresie a snazia sa robit veci aj nasilu a rychlo. Mozno este nemas dietatko, ale mas manzela. V prvom rade treba pracovat na vztahu, do ktoreho ma babatko prist. Na zaciatku pises ze ste mladi a nemate sex? pre tak mlady par je to vazna vec. Nech sa stalo cokolvek, dufam ze ste vyhladali odbornu pomoc a riesite to.
Ak budes depkovat a tlacit na pilu a vkuse riesit ci uz teda si alebo nie si tehotna, tak si mozes pokazit vztah.Tvoj manzel nie je nepriatel, ale to co si napisala v poslednej vete asi povedal preto, ze vidi, ze to trosku nezvladas.
nič v zlom,len mám pocit,že potrebuješ psychologa resp. budeš ho potrebovať,lebo nie veľmi zvládaš celú tú situáciu...a váš problém by ste mali riešiť u sexuologa..skúšali ste to vôbec? ste príliš mladí na takéto sex.problémy,nenechajte to len tak..
... ja som asi jedina, ktora tomu nerozumie - mne z Tvojho prispevku pripada, ze mozte pri prirodzenom pohlavnom styku otehotniet, ale stala sa vam nejaka neprijemna udalost, kvoli ktorej prirodzeny pohlavny styk nechcete, tak to skusate inou cestou.
Ak je to takto, snazila by som sa radsej vyriesit tento problem. Myslim, ze je to naozaj dolezite, upravit najprv vas sexualny vztah ako priberat nove problemy, ktore su spojene so starostlivostou, plodenim, rodenim a vychovou.