Když se embryjka nechtějí udržet. Poraďte!

joggerka
9. dec 2009

Ahoj všem snažilkám. Chtěla bych vás všechny pozvat do této diskuze. Jsem po 2 IVF a opět bez úspěchu. My máme problém se spermiogramem a také se nám špatně vyvíjí embrya. Nejspíše vinou právě špatných spermií. V prvním IVF se nám embrya úplně rozpadla a při druhém byla po 5 dnech jen béčkové. Neuchytilo se ani jedno. Prosím jestli má někdo podobné problémy ať se přidá, zkusíme bojovat spolu. Uvítám rady na bylinky, manžel už "zobe" kde co a trošku se nám to daří zlepšovat. Potřebovala bych ještě radu, jak pracovat na sobě, aby se embryjko uchytilo, jestli je vůbec možné to nějak podpořit. Díky 🙂

Také by bylo moc a moc fajn, kdyby se ozvaly těhulky, kterým se povedlo i s béčkovými bublinkami 🙂, ať máme nějakou psychickou podporu.

katka14
9. dec 2009

ahoj jofferka, aj ja som po 2 neuspesnych IVF. vzdy sme na 3 den mali uz len 2 schopne embryjka, 8 bunkove, tie mi vložili ale nikdy z toho nebolo tehu. neviem čo sa mohlo stat. ja som mala pred rokom endometriozu, manzel ma velmi zle vysledky spermiogramu, ale vždy tam dačo bolo aby to stačilo na IVF+ICSI. zatial som pri IVF nikdy nemala nejake extra problemy, vsetko sa dalo hravo zvladnut, len vysledok nikde. boli sme v novembri na genetike, v januari cakame vysledky. mangelovi som nasadila od tohto piatku profertil, takze skusime este ten, po 3 mesiacoch pôjde na kontrolny spermiogram, uvidime ako dopadne genetika a mozno niekedy na jar skočíme este na 3. pokus IVF. počas stimulky som pila alchemilkovy čaj, na rast sliznice a brala calibrum babyplan. inak nič. ani manžel. tak snad raz sekera vystreli !!! 😉

andysok
9. dec 2009

ahojte , no u nas je tiez zly spermiogram, a akurat tento tyzden som sa dozvedela ze HCG nula, opisem blizsie....odobrali mi 9 vajicok, 6 vhodnych na oplodnenie, 4 sa oplodnili, jedno zyhnulo hned, druhe sa po 3 dnoch prestalo vyvijat a dve vlozili, jedno dvoj a jedno troj bunkove........nemame nic zmrazene ☹ tiez od dnes berie manzel Profetril tak uvidim na tretej stimulke....

joggerka
autor
10. dec 2009

Dobré ránko. Koukám, že je nás tu už víc. U mě se momentálně pořádně rozjel menzes a tak i poslední naděje odplavala ☹ . Nedá se nic dělat. Volala jsem si hned doktororovi na další konzultaci a pokud půjde všechno podle plánu, tak začnu začátkem února opět stimulovat.

S tím spermiogramem se nám to docela daří zlepšovat. Manžel bere zinek a selen (či tak něco, nevím už přesně) a před rokem měl spermio 0,8 mil na ml a před 14ti dny měl 6 mil na ml. Takže velký pokrok, akorát se mrškám nechce pořádně hýbat. Vypadá to prý jako by se pořád honily dokola a nechce se jim kupředu. Snad ještě dostatnou rozum, pořád se jim snažíme domlouvat.

andysku hodně štěstí, třeba se to povede. Znám jednu maminku, které se to povedlo i s béčkovými embryjkami. My jsme ten měli 7 vajíček, oplodněných 5, zůstaly jen tři na prodlouženou kultivaci a zaváděli mi taky 2. No a výsledek znáš

aja37
10. dec 2009

Ahojte baby, ja som asi tiez jedna z vas. Tiez sa mi embrya neudrzali.

Manzel sa sice spermiogram priam ukazkovy ... odkedy ho vie, tak sa vola "117", pretoze ich mal 117 mil na ml, ale je nam to aj tak na nic. Mame za sebou uz 5IVF a nic.

Pri prvom sme mali 8vraj krasnych embryi (nikto mi ale nepovedal, ci su A alebo B, stale iba tvrdili, ze su krasne). 2vlozili pre ET a potom sme mali este 2krat KET a nic. Pri druhom IVF sme mali len 2embrya, pretoze mne sa podarilo vyprodukovat len 4vajicka a 2 z toho boli nejake divne. A zase nic. No a pri 3,4 a 5 IVF som uz ja nevyprodukovala ziadne vhodne vajicka. Folikulov bolo dost 8, ale boli alebo prazdne, alebo zle, alebo sa neoplodnili.

Ja momentalne pijem bylinky od jednej bylinkarky zo Slovenska. Caj z asi 6 byliniek (je medzi nimi aj kontrihel) 2rat denne, caj z vitexu jahloveho (tiez sa to vola ze drmek obycajny). Vraj je to dobre na ovulaciu a vajicka. No ale poviem vam, nieco tak hnusne som uz dlho nevidela. Ale pijem ho statocne kazdy den. A este vitamin E a kys.listovu. Manzel, kedze je 117, tak nic.

Neviem co je dobre ja nidaciu embrya, ale v Geste v Prg kam chodim, zaviedli "lepidlo na embryo" - Embryo Glue. Je to nejaky roztok, ktory oni aplikuju a ktory ma akoze pomoct pri nidacii. Citala som o tom, na anglickych strankach, ale zial som nemala moznost to pouzit, pretoze je to novinka a ja som nemala vhladne vajicka.

Tam kam chodite, tam vam to neponukli?

katka14
10. dec 2009

ahoj aja, ja som bola 2 x vo ferticent v BA a tam maju nejaku novu nemecku metodu SPF - spermia plazma flushing. to odoberu manzelovi spermie, a z toho vyberu nejake enzymy a tie daju mne dnu a potom je vraj lepsie pripravena maternica na uhniezdenie. prvy krat som to mala, a nič a druhy krat sme mali este horsie vysledky spermiogramu, tak to ani nerobili a zasa nič.

adulik30
10. dec 2009

Ahojte vsetci tiez by som sa chcela pridat.Ja som mala 2x IVF pri prvom som sice vyprodukovala 24 vajicok no oplodnili ich asi dvanast no nakoniec mi ostali len 2 embryjka ktore mi vlozili /ostatne sa prestali vyvijat a nikto nevie preco./pri druhom som mala zas 24 vajicok a 14 bolo krasnych oplodnenych 3 mi vlozili a ostatne sme dali zamrazit.no bohuzial neuspesne sice som raz po KETe ostala tehotna no bohuzial v 6 tyz.som potratila Manzel ma zly spermiogram.teraz sme zmenili centrum tak dufam ze tento krat to vyjde.tak nam vsetkym drzim prsty nam sa to raz tiez musi podarit len netreba prestat dufat 🙂

joggerka
autor
10. dec 2009

koukám, že jsme tu všechny na stejné loni. JE mi to líto holky. Dnes na mě přišla ta "správná" depka z druhého pokusu. Manžel je na vánočním večířku a já sedím u vínka a pořád brečím. Ruply mi nervy a mám pocit, že je všechno na nic a nikdy se to nepovede.

aja, tak to koukám jako blázen na ten váš spermiogram, co my bychm za to dali. Ale možná bychom na tom nebyli o moc líp. U nás je jednoznačně problém ve spermiích, jen zatím nikdo neví, jestli se nechtějí spojovat s mými vyjíčky nebo se nechtějí spojit i s těmi ostatními vajíčky. Už jsme přemýšleli o dárcovství vajíček, abychom vyzkoušeli, jestli s to tak bude lepší, ale čekací doba je 10 měsíců a mně už je hodně přes 35. Pro mě už čas moc není na nějaké pokusy.

andulík, změnili jste centum a kdy jdete na další pokus?

katko, ta metoda mě zajímá, víš něco víc?

Krásný večer holky a drž me se. Mně je dnes na nic, ale nějak ve mně pořád dřímá naděje 🙂

katka14
12. dec 2009

ahoj joggerka, ta metoda dviha uspesnost IVF o 40 % ale nam to aj tak nepomohlo. viac o tom neviem, len tolko co som uz napisala. skus pohladat na nete alebo na stranke ferticentu. 🙂

kiara15
12. dec 2009

ahojte tak aj ja sa k vam pridavam tiez som mala 2xIVF a pri prvom som mala 5vajok stoho sa oplodnilo 4 ale po PK ostalo len jedno a neuspesne a 2IVF som mala 7vajok oplodnilo sa 6 dve mi vkladali a nic a este mi ostali 3mraziacici ale rozmrazil sa len jeden a ten sa uchytil ale v 8tt prestalo byt srdiecko.Tak tiez nevieme v com to je lebo 21.12.cakam na vysletky genetiky embrika 😒 muz ma tiez zlu morfologiu a ja nepriechodne vajickovody 😒

aja37
14. dec 2009

Joggerka, velmi dobre chapem, ako si sa citila. Beznadej, nemoznost to nejak ovplyvnit, do toho vek ... ja mam tiez cez 35. Konkr. 37 a mam pocit, ze ked sa nieco neporiesi a pojde to takto dalej, tak ak pojdem rodit, tak jedine na geriatriu 😀 Akokolvek, nevzdavam to a idem dalej. Tiez premyslame nad darovanymi vajickami. A nemam s tym najmensi problem. Aspon si to vynosim, bude to z polovice nase a budeme mat to dietatko od malicka. Ale povedala som si, ze este raz vyskusam cele IVF a ked sa to nepodari, tak potom pojdem na darovane vajicka. Inak, preco si myslis, ze sa caka 10mesiacov? Citala som, ze v Brne sa caka cca 3mesiace. Nemozes to skusit tam? Ja viem, mozno je to z ruky, ale ....

minka051
14. dec 2009

Ahojte
tak trošku sa pridám ku vám aj ja.. Asi tu budem najstaršia ale lebo ja mám 43 rokov 2 neúspešné IVF vlastne vždy mi ich stopli lebo sa mi žiadne folíky netvorili a hoci má môj partner o 11 rokov menej tak ani spermiogram nemáme najlepší.
Tak nám ponúkli darované vajíčka a súhlasili sme tak teraz chodím do Brna do Repromeda. Darkyňu pre mna majú ja beriem horm. antik. a čakám kedy mi povedia aby som prestala a začala brať lieky ktoré mi už dali na rast sliznice a tie druhé ani neviem na čo asi na imunitu a aby som nedostala trombózu. Najhoršie je to čakanie a ešte potom výsledok či sa to podarilo. A to čo to stojí a ni radšej nepíšem. Ale pre miminko urobím všetko. takže sa nevzdávajte vždy je nádej.

aja37
14. dec 2009

minka051 a kolko ti povedali, ze to bude trvat nez ti najdu darcu? su to mesiace? a to cely ten cas mas brat antikoncepciu? dakujem za odpoved.

adulik30
14. dec 2009

ahojte vsetky

Joggerka v piatok som poslala ziadost do poistovne a teraz uz len cakam na schvalenie a pocitam ze niekedy
februar marec by to mohlo vyjst.Pevne verim

vika34
14. dec 2009

ahojte,tak do tejto témy patrím bohužiaľ aj ja aj ked tehotná som bola už 7 razy ,ale bohužiaľ
4 razy som potratila hned na začiatku ,raz som šťastne donosila dcérku a jedno bolo mimomaternicové s odobratým jedným vajcovodom.
Odvtedy som neotehotnela prirodzene,tak sme sa dali na IVF a prvé sa zadarilo,ale zase som v 8tt potratila/mali sme aj PIGD a KET bol neúspešný.2IVF ani ťuk,dokonca som prvý raz v živote dostala menzes pred termínom a teraz hned po novom roku ideme na posledné,lebo ma tlačí čas,som už tiež pre tento štát neperspektívna /prestárla 😀 /
a veríme,že to dobre dopadne

joggerka
autor
15. dec 2009

ahoj vika, tak do toho půjdem po novém roce znovu spolu. U nás by to prý byl zázrak i s IVF, ale jinou cestu nemáme, tak to zkusíme. Vypadá to na začátek února, kdy bych měla začít píchat, ale ještě to nevím s jistotou.
Moc bych ti přála, aby se to povedlo. Už sis zažila moc a moc zlého a žasnu, kde bereš sílu.

Mimochodem, jak moc tě tlačí čas 🙂 ? Mně je 35.

vika34
15. dec 2009

ahoj joggerka,silu ešte mám,ale financie už ani nie 😀
Dcéru mám z 1 manželstva a terajší manžel je bezdetnný.takže preto robím všetko pre to,ale tiež už mám niekedy toho plné zuby.
Co sa týka potratov prvý som nejako moc neriešila ,potratila mama aj sestra tak som to brala ,že sa to stalo aj mne.Druhý potrat ,to bolo trochu horšie už som bola 6 rokov vydatá a okolie stále otravovalo s blbými otázkami.Za rok som porodila bábo a prišiel rozvod.Aj ked môj terajší manžel je s nami od 4 mesiacov mojej dcery,chcel by svoje bábo.Vôbec som nečakala,že by ma postretli dalšie potraty a ked konečne bolo embrio pekne uhniezdené aj vitálne,tak to bolo mimomaternicové,bol to poriadny šok.
Ja budem mať vo februari 39.ale cítim sa na 25 😀
Tak sa budeme po novom roku podporovať 😉

joggerka
autor
17. dec 2009

To mě vážně moc mrzí. Je hrozně smutné, když se někomu tak moc nedaří. Pořád si říkám proč! Znám několik děvčat, které také prošly IVF a podařilo se hned napoprvé. Dokonce i opakovaně. No a my budeme asi stále jen čekat. Už jsem z toho zoufalá, protože čas jen utíká a naděje pomalu umírá. Tak jsem moc doufala, že letošní vánoce budou zlomové, ale zase nic. Kdybych byla věřící člověk, říkala bych si, že jsem musela hrozně moc hřešit, že mě bůh tak trestá, ale nejsem věřící a proto nevím co si o tom myslet. Někdy mám chuť se z toho vykřičet a vybrečet, ale stejně to nepomůže. Druhý den se člověk probudí a zase stojí tam kde byl. Tak holka bojuj, a já budu s tebou 🙂 Každopádně hezké a milé vánoce 🙂

vika34
18. dec 2009

Aj tebe prajem v Novom roku viac úspechov ako v tomto ,aby ozaj tie nabudúce Vianoce boli ozaj prelomové,drž sa 😵

dudu
18. dec 2009

ahojte snazilky 😉
chcela by som vam dodat veeela podpory,
my sme teraz tehotny po 3IVF a nespocetne vela krat KET a inseminacii.
Manzel nie ze by mal zly spermiogram, ale nema spermiky, podstupil MESA-TESA / operacia vejiciek/ po operacii nam oplodnili 5 vajok a ostatne oplodnili darcovskymi, toto vsetko sa nam dialo este cez prve IVF-ko , aj som raz bola tehu , ale v 7tt sme museli na kyret....., no hrozne.... .
Preskakali sme si toho teda vela a ked sme isli na druhy KET v 3 IVF ckle, ani som nedufala, uz ma vsetko opustilo cela super nalada, len som cakala ako to dopadne a ked mi povedali ze HCG je dost vysoke a ze som tehu, ani som sa netesila ..., za par dni som zacala krvacat tak som to vzdala, ale samozrejme ze sme isli do nemocky kde si ma nechali az kym sme nevideli to blikajuce srdiecko, a teraz sme uz V 32 tt a tesime sa, sice mi zistili tehu cukrovku a musim mat prisnu dietu, ale nevadi uz sme si toho preskalali vela a toto je len dieta 😉
Babulky nestracajte nadej , raz to predsa musi vyjs 😉, inac aj ja som teiz daleko po 30-tke 😉
Trosku zmenu pred tymto kET som mala v tom, ze som chodila pravidelne cvicit, dokonca aj den pred vlozenim som bola nenormalne unavena, a papala som 3x1 acidum folikum , ten co je na predpis + 2x1 pyridoxin a samozrejme lieky z centra.
Neviem ci nam to pomohlo, ale ked som tak sama premyslala v com bol tento KET iny ako tie predosle, tak to bolo v tomto.
Drzim vam palceky 😲, aby ste mali rok 2010 o tehu krajsie 😀
Drzim vam velmi palce

vika34
19. dec 2009

dudu tiež máš toho za sebou dosť.
Ja v kútiku duše verím,že už teraz sa mi to podarí,ale človek mieni ,osud mení.
Najhoršie je ,že mňa doma stresuje aj môj muž,pomaly pri každej hádke sa vyťahuje to ,že on nemá vlastné dieťa,atd a je to fakt stresujúce,ak by ma tak hrozne netlačil čas ,nešla by som teraz na IVF až keby sme to trochu celé predýchali

držím palčeky

michaela5
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
betka86
16. júl 2012

ahojte,prepacte ze Vam takto skacem do diskusie, ale myslim ze je dolezite mat informacie , tak dufam ze Vas to bude zaujimat. viete o tom ze existuje metoda Ľudmily Mojžišovej ktorá sa venovala zenskej problematike v plnom rozsahu a uspesnost jej terapie pri problemoch s pocatim je az 33%, takisto jej terapia bola uspesna pri infertilite (castych potretoch), ale aj inych zenskych problemoch.
zena chodi raz mesacne na manualnu terapiu , kde sa zmobilizuju klbiky, pouvolnuju svaly a jednoducho sa pripravi organizmus na babatko,toto je doplnene dennym cvicenim ktorym udrzujete pozadovany stav. tym ze osetrenie je len raz mesacne pred ovulaciou , terapia trva optimalne 6mesiacov tak to nie je ani financne narocne.
v juli sme otvorili terapeuticke centrum FYZIOterapia v Bratislave a radi Vam pomozeme mat babatko🙂
blizsie info najdete na www.fyzio.sk

yveta1
29. sep 2012

@minka051 Ahoj Mimka, nasla som tvoju diskusiu z decembra 2009m a nachadzam sa v takej istej situacii ako si bola ty vtedy. Mam 43 rokov , 5 neuspesnych pokusov KET, a momentalne som v stadiu ked mi vcera vlozili 2 embrya s vlastnymi vajickami. Tak neviem co mozem este urobit preto aby sa tieto embrya uchytili. A ako ti to dopadlo s tymi darcovskymi vajickami? Sla si do toho? Podarilo sa ti mat odvtedy babetko?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre