Máme vyskúšať intrauterinné insemináciu (IUI)?
Ahojte ženy. Je to trosku dlhšie ale fakt potrebujem pomoct. Ja som tak neskutočne zmätená a tlačia sa mi slzy do očí už len keď toto píšem.
Mame jedno dieťa 2r7m a veľmi by sme chceli druhe dieťa. Prvé nám vyšlo po 2 rokoch snaženia. Stimulovali vaječníky clostilom, ale telo nereagovalo. Až cyklus po clostile som šla na obyčajnú prehliadku a tam som mala odloženú injekciu ovitrelle že keby náhodou to vyšlo. No a dominantný folikul sa našiel. Pichol injekciu, naplánoval sex a vyšlo to s injekciou na prvýkrát.
Momentálne mám za sebou 3 cykly s plánovaným stykom (2xstimulovane a 1x som mala dominantný bez liekov keďže mali ešte účinok) žiaľ neúspešne. Momentálne som 11DC. Stimulácia clostilom a zajtra idem na sono a krv, či sa nájde dominantný folikul a kedy pichnúť injekciu a plánovaný sex.
Lenže dozvedela som sa nedávno informáciu, ktorá ma neskutočne zarazila a cely čas som bola v domnení, že stimulovať ovulaciu clostilom môžem 6x a potom sa musí vymeniť za iný liek. Lenže dozvedela som sa, že to je len 6x za život bez ohľadu na lieky. Že celkovo sa môže stimulovať len 6x… ja mám momentálne 5x stimuláciu a som neskutočne zmätená čo mám robit.
Mame ísť do IUI?? Vyskúšať teraz rýchlo to a potom keď sa nepodarí tak si ten posledný pokus nechať na ivf? Alebo čo mám robit? 😭 ako vám povedali v CAR že je to so stimulaciou? Lebo očividne žijem stále v omyle.
Nás v CAR tlačili do IUI ale povedala som, že to teraz vyskúšame ešte posledný krát s plánovaným stykom ale neboli moc nadšení. Mám sa zajtra opýtať, či sa teda dá urobiť IUI teraz a vyskúšať to? Čítam stále nie moc pozitívne ohlasy že to nevyšlo atd. Nemáme ani najlepsi spermiogram. 1% morfológia, slabšia pohyblivosť ale počet nadpriemer. Ja mám PCOS a anovulacne cykly. Čítala som, že s takým spermiogramom v iných centrách ani neodporúčali IUI čiže nechápem prečo nám ho odporúčajú stále.
Strácala som doteraz čas so stimulaciou ovulácie a plánovaným stykom… verila som, že aj druhe dieťatko sa nám podarí s takým šťastím ako prvé ale žiaľ… ja naozaj neviem. Je mi do revu.
My sme sli rovno do ivf , koli zlému spermiogramu nám iui povedali že vyhodené peniaze . Ja som zdravá muž OAT .
@alea42 ja by som zvážila či neísť do IUI. Mňa by mrzelo keby sme to aspoň nevyskúšali, ale tým že 3. Vyšlo, len som potratila, sme chceli skúsiť ďalšie 3 pokusy, mysleli sme že to znova vyjde, ale už by som takto nerozmýšľala a po 3 išla do IVF. Áno, oni urobia spermiogram pred IUI z tej istej vzorky.
Tak dnes to nedopadlo najlepšie. Žiadny folikul nebol dominantný, všetko malé… v pondelok mám ísť znova na sono, že podľa krvi by sa mohli rozbehnúť tie vaječníky tak uvidíme 😔
IUI je naozaj veľmi malá šanca, my sme obaja zdraví, manžel spermiogram ako 20ročný, ja výsledky tiež a napriek tomu to 2x nevyšlo. Mala som krásny DF, všetko išlo ako malo, priechodnosť v poriadku a nič

@stanzi ďakujem 🥰 zajtra sa na to opytam lekára a asi pôjdeme do toho ak nájdu dominantný folikul. Povedala som si, že vyskúšame a uvidíme. Plánovaný styk nám 3x po sebe nevyšiel, teraz sme mali cez leto pauzu a ideme do toho znova, tak uvidíme 🫣