icon

Máte skúsenosť s metódou PICSI?

eliska11
9. okt 2011

Ahojte,
máte už niekto skúsenosť s metódou PICSI (ICSI s použitím špeciálnej látky, ktorá by mala vedieť vybrať najzdravšie spermie)?

Strana
z4
vanushka
8. júl 2013

@ame u nas bolo len 9 % fragmentovanych spermii, v centre povedali ze v podsate staci ICSI ale my sme chceli aby bolo PICSI, oni to spravia z radostou, ja tiez nemam vela vajiciek preto radsej spravit maximum. Myslim, ze si sa rozhodla spravne. Kedy budes mat odber ?

ame
8. júl 2013

@vanushka Vychadza mi to tak, ze odber budem mat cca o 2 tyzdne, este len zacinam pichat Gonal.
A ty?
Avsak pri 1. pokuse som mala len s ICSI oplodnene vsetky 4 vajicka, tak potom neviem.

vanushka
8. júl 2013

@ame porozpravaj sa este z lekarom, myslim ze kazdy pripad je individualny, ja hovorim ako bolo u mna....samozrejme ze PICSI neni zaruka....

ja som mala minuly piatok odber, teraz sa vajicka kultivuju, uvidime v stredu ako dopadneme

ame
8. júl 2013

@vanushka Drzim palce, aby dobojovalo do stadia blastocysty co najviac z nich. Pamatam si, ze telefonat na 5. den po oplodneni bol pre mna ten najtazsi, pri 2. pokuse mi ani nezostalo nic na vklad, bohuzial.

vanushka
8. júl 2013

jooooj skoda ☹ kolko si mala oplodnenych ?
raz to vyjde, neboj !!!!

ame
8. júl 2013

@vanushka 1. pokus - 4 ziskane dobre vajicka, 4 oplodnene, 2 dosli do stadia blastocysty... 1x ET + 1x KET - neuspesne
2. pokus - tiez 4 ziskane dobre vajicka - iba 2 oplodnene, do 5. dna nedoslo ani jedno, transfer sa nekonal.
No a teraz 3. pokus myslim pozitivne a hadam by to uz malo vyjst. 🙂
Kolky pokus mas ty?

vanushka
8. júl 2013

@ame ok, vyjde to, neboj.kazdopadne ti drzim päste silno silno 🙂
mavas dlhe ci kratke protokoly? ja som zatial mala iba kratke

ame
8. júl 2013

@vanushka Vzdy dlhe protokoly. A ty pojdes v stredu na vklad a o dva tyzdne, ked ja budem mat mozno OPU, budes mat len tie najlepsie spravy. 😉

vanushka
8. júl 2013

@ame dakujem ti, dufam ze v stredu daco dostanem 🙂 tato cakacka stoji riadne nervy...

mirka1112
12. júl 2013

Ahojte, prosím Vás pomôžte mi niekto vybrať si metodu oplodnenia. Nejak tomu nechápem.

mirush79
13. júl 2013

@mirka1112 ahoj. a aké máte hodnoty spermiogramu? ten by sa mal hlavne brať do úvahy 🙂 v centre ti neporadili?

mirka1112
13. júl 2013

@mirush79 Koncentrácia 170mil/ml, celkový pohyb- 73, Progresívny pohyb- 35, morfologia- 2, odporučili mi ICSI.

mirush79
13. júl 2013

@mirka1112 a fragmentaciu vam nerobili? lebo na zaklade toho sa rozlisuje icsi alebo picsi. ale nie vsade to robia, co je skoda, lebo v prvom centre to ani nespomenuli, tiez nam robili icsi a vysledok bol slaby a potom sme v druhom centre zistili, ze partner ma vysoku fragmentaciu a hned nam odporucili picsi.

mirka1112
14. júl 2013

@mirush79 Môjmu manželovi robili už 3krát spermiogram, 2krát v Heliose a raz v Reprofite v Brne. Všade nám povedali, že morfológia je zlá, ale všetko ostatné je OK. My sme začínali s morfológiou 0,5% a naposledy sme mali 2% dobrých, takže sa teším. V heliose sme si dali urobiť halosperm-myslím, že to je integrita DNA spermií a tam nám vyšlo- Intaktná DNA- 79%, fragmentovaná DNA- 21%.

mirush79
14. júl 2013

@mirka1112 tak to mate asi este dobre, my sme mali 47% a to uz je vraj dost. preto nas aj nahnevalo, ze to v tom centre predtym neriesili, ale oni toto vysetrenie asi vobec nerobia 😒

mirush79
18. júl 2013

@mirka1112 tak ako, postupili ste nejak v rozhodovani? 🙂

voskovka
15. aug 2013

@zujanka
@eliska11 moj starsi syn ma klinefelterov syndrom a zatial je okej aj po psychickej fyzickej stranke.ved kuknite foto a genetička nam povedala ze nie u vsetkych sa tieto priznaky rozvinu.......

jarka721
15. aug 2013

@voskovka aj moj syn ma Ksyndrom,pozeram ze mas dvoch synov,mladsi nema ten syndrom?

voskovka
15. aug 2013

@jarka721 nie lebo po vysetreniach zistili ze to bola nahodna mutacia nakolko z mojej strany aj z muzovej robili genetiku a nikto nic nemal.nemohla som to prezit ked som si velakrat precitala co vsetko s nim bude a co ake su prognozy ale zatial je okej a nic na nom nevidime......

jarka721
15. aug 2013

@voskovka fuha no mne na genetike tvrdili ze aj dalsi spolocny syn by tuto diagnozu na 99%mal 😒 ☹ nas maly ma 2roky,je uzasny !!!sikovny,krasny!!!tiez mam obrovsky strach z toho co bude ale prozatim je vsetko ok 🙂 drzim palceky 🙂 😉

jarka721
15. aug 2013

@voskovka a pozerala som foto,mas krasnych synov 🙂 😉

adriana89
15. aug 2013

ja cakam dvojicky vdaka PICSI....prve IVF sme mali len ICSI a neuspesne vkladali mi len 2 dnove embrijka....

voskovka
15. aug 2013

@jarka721 ja som stastna ze je ako tak okej a modlim sa az sa to nijak neprejavi.my sme to zistili ked mal nieco po 2rokoch.......tak budem rada ked si budeme sem tam pisat..... ako tvoj maly a tak ja by som najradsej nasla viac mamiciek s takymito detickami aby som vedela ako su na tom oni....
a dakujem za to foto 🙂

jarka721
15. aug 2013

@voskovka aj ja by som bola happy ak by sa nas tu stretlo viac .mne to zistili z amniocentezy este pocas tehu 😒

voskovka
15. aug 2013

@jarka721 to vazne??? ja som mala perfektne tehu, tripple testy vyborne vsetko okej. a bum vidis to zistili nam to ked mu robili komplet vysetrenia koli tremoru(trasu) ruk.

mirush79
16. aug 2013

@adriana89 to je super, tak nech sa v tehotenstve dari 😉 my sme tiez teraz mali metodu PICSI a zajtra cakame, ako sa nam embryjka vyvinu, budu piaty den kultivacie a chceli by sme si ich dat vysetrit...

martinkahc
7. okt 2014

Ahojte chcela by som sa spýtať koľko stojí taká Metoda Iscsi ? Známa má vystrašila že si cely zákrok budem musieť uhradiť sama a druha otázka je že či sa zákrok robí aj v Gynekológ Fiv. Ďakujem strašne pekne za každú odpoved.

dorotka66
17. okt 2014

@martinkahc mrkni sa na stránku http://www.sanatoriumhelios.sk/uhrady-poistovno... my sme sa rozhodli pre PICSI a uvidíme 🙂

veronikamak
11. júl 2016

@adriana89 Ahoj, ak sa môžem opýtať. ..reagujem na tvoj príspevok z r.2013. Vidím, že máš dvojičky. Chcem sa opýtať, dávala si si vkladať 2 vajíčka, či sa rozdelili z jedného? Vďaka.

adriana89
11. júl 2016

@veronikamak ahoj davali sme 2 embryjka ☺

Strana
z4