icon

Máte zlú skúsenosť s centrom asistovanej reprodukcie?

johanna_b
28. júl 2017

Ahojte, je tu niekto, kto má zlú skúsenosť s CAR, hlavne tými slovenskými a podelí sa o skúsenosť? Vy a váš príbeh, ktorý nedopadol dobre.

johanna_b
autor
28. júl 2017

@patka33 ah taaaaaaaaaaaak, tak ty pozitívne myslíš, prečo sa ti nedarí?

patka33
28. júl 2017

@alilka juuuj kiezby sa aj nam podarilo kks takto bola by som velmi rada

alilka
28. júl 2017

@johanna_b ty si nejaká až moc zakomplexovana nie??nič zlé ti Nenapisala..

patka33
28. júl 2017

@johanna_b prepac ale myslim ze to s tebou nema zmysel ked si takato

patka33
28. júl 2017

@alilka to je v pohode 🙂 asi ma nejaky problem a snazi sa ho zo seba dostat von

alilka
28. júl 2017

@patka33 a teraz dostaneme obe "nakladačku " 😂😂 už to tu poznám ako to beží..😉 určite skúste to centrum..nezistili vám zatiaľ nič? spermiogram oka?cyklus tiež?

johanna_b
autor
28. júl 2017

@patka33 ďakujem pekne, za toto, čo sem píšeš, hlavne, keď som ti osobne písala správu, a odporúčala ti hematologičku, si fajn, ešte raz diki... a môžeš aj ďalej urážať, vôbec mi to nevadí

patka33
28. júl 2017

@johanna_b ja ta neurazam len hovorim nechapem preco tu kydas na car ked ani nechces ist donho tato tema mi pride trosku zbytocna ked sa takto rozkrikujes

patka33
28. júl 2017

@alilka spg v poriadku ja cyklus tiez tak nechapem v com by mohol byt este problem

lilyianka
28. júl 2017

@johanna_b my tiez mame hocijake skusenosti s centrom,ale ked sa nam rok nedarilo a kedze sme po 30tke tak sme skusili tam...bohuzial sa zatial nepodarilo....mame este zamrazene embrya a teda skusime posledny pokus kedze teraz som na liecbe,nakolko mne zistili zlu repro imunitu a teda som vraj tehotna mohla byt uz velakrat ale sa u mna nevie uhniezdit....nejdem tu pisat len zle veci,ved predsa kolkym ludom centra k detom pimohli...ak by pomohli aj nam boli by sme stastni...ak nie asi to nechame plavat...ale ako sa poznam tak tuzba bude stale a mozno by som cely proces bola ochotna znova absolvovat! Ale az po case...zena si musi od toho oddychnut,lebo kef si v tom kolotoci tak mas na centrum aj lekarov zle myslienky ako aj ja....
Mozno to bude dane tak ze dieta nam sudene nebude,ale povieme si ze sme pre to urobili vsetko....a ked ta zaujima suma...my sme len v car nechali 2000eur...neratam teraz vysetrenia na imunologii to si tiez platim vsetko

patka33
28. júl 2017

@lilyianka my chceme pre zaciatok skusit iui 🙂

patka33
28. júl 2017

@lilyianka vy ste si presli iui asi ze

lilyianka
28. júl 2017

@patka33 nie...nam hned navrhli icsi....cize injrkciou oplodnili vsetky moje vajicka....iui ani nespomenuli resp vraj v nasom pripade to nema vyznam

lilyianka
28. júl 2017

@alilka a nemas problem s krvou alebo imunitou tak ako ja? Ked potratis vzdy? Lebo mozno skutocnr nebude potrebne iui...mas robene testy na reprodukcnu imunologiu a hemato?

janula12345
28. júl 2017

@johanna_b co vlastne sledujes takouto temou?
Ani len nemas nijaku skusenost s CAR, ani sa nerozhodujes, si proste striktne proti. Tak co tym dokazujes sebe ci inym?
S car je to ako aj s ostatnymi lekarmi. Kazdy k nim ide vo viere v pomoc .. a kazdy odchadza s dobrym ci horsim dojmom. To ale nehadze vsetky CAR do jedneho vreca.
Dalsia vec - su desattisice deti na SK narodene za pomoci CAR a ti rodicia su vdacni a stastni.
Nech kazda zena podstupuje to, co uzna za vhodne sama.
Naco otvarat negativne ladene temy za ucelom kydania?

patka33
28. júl 2017

@janula12345 toto nerozumiem ani ja preco sa tak sprava

alilka
28. júl 2017

@lilyianka vieš už teraz viem že IUI mi je nanič a ide to aj s jedným vajcovodom ..s krvou problém mám ale picham fraxiparin aj prednison beriem..a na imunitu som ešte nebola .až dnes..nikto mi to nepovedal..😏ale toto aktuálne tehu mi to nezachráni..😞 s tt máš aký problém?

lilyianka
28. júl 2017

@alilka ja som mala vysoke hodnoty cytokinov,cize preto sa u mna nevie embryo uhniezdit...beriem lieky a vysledky su ok...preto ideme este raz na vklad kedze liecbu podstupujem kvoli tomu...

amyqce
28. júl 2017

ahojte, to sa tak zle cita, ako postupuju v tych zariadeniach a prave psychika je pri tomto najdolezitejsia. my sme mali problemy, 7 rokov bez ochrany, 3 roky intenzivneho snazenia, dvakrat zly spermiogram, chystali sme sa riesit to umelym oplodnenim, ale neskor, mali sme v plane dovolenku, muz menil miesto, ine starosti sme mali, kupili sme auto - BUM prva dcera. potom sa zase nedarilo surodenca, ja gyn. problemy, tak som sa na to vykaslala, dceru zacala nosit po starkych, oddychnut si od domacnosti, predala vsetko detske - lebo uz som mala oficialne od gyn. neplodnost, nova praca - vysnena, citila som sa, akoby som vyhrala v loterii - v tom rana - treba ist na vybratie maternice, termin o 2 tyzdne, neskutocne nervy, stres, ze uz mi moznost dat dcere surodenca niekto naozaj skutocne vezme - BUM v tu noc druha dcera.
muz bol ale dlho na vitaminoch. zinok+selen+vit. E. pomohlo so spermiogramom. drzte sa baby, ak je vam to sudene, bude, ja by som ani tie peniaze nelutovala. hlavne, ze vedia pomoct, ale fakt by som to brala az ako poslednu moznost, vysoky vek atd... no a uz viem, ako sa treba citit pri otehotneni. to je stav mysle, ja tomu verim. taka euforia. mali by na to dbat pri tych vkladoch aspon. nejak si to privolavajte... nie darmo sa hovori, dieta sa robi po svadbe, novy dom, auto, funguje to.

alilka
28. júl 2017

@lilyianka a ako dlho si musela brať lieky aby si mohla ísť teraz na vklad?

tslobik
28. júl 2017

Ono, podľa mňa CAR sú vlastne určené iba na umelé oplodnenie. Nie na to, aby riešili a odstraňovali príčiny neplodnosti. Na to sú podľa mňa obvodní gynekológovia a pod. A keď už nič nepomáha, žiadna liečba, operácie, vyšetrenia a pod. tak konečná stanica sú vlastne centrá, kde sa zaoberajú len asistov. reprodukciou. Aspoň tak to chápem ja. A je to aj dobre...Lebo napr. ja som chodila xy rokov po lekároch a bola som neskutočne šťastná, keď v CAR už nič neriešili a navrhli hneď ET. Lebo ďalšie čakania a predlžovanie by som už psych. neuniesla. Mne sa podaril ET na prvýkrát. A mojej kamarátke sa podarilo tiež na prvý šup a to hneď 2x, čiže už má dve deti, z dvoch KET. Mala hneď KET, kedže ET mať nemohla. Ale s jedným CAR som mala tiež nedobré skúsenosti, ale to skôr z hľadiska ľudského....(úplatnosť), preto som tam bola len raz.....a ET som absolvovala až v inom.

tana85
28. júl 2017

naco je toto dobre? len sa chces utvrdit v tom, ze si sa rozhodla tam neist a ze to bolo spravne rozhodnutie? alebo aky zmysel ma tato diskusia? ze podme si ponadavat na tie centra, davajte sem len tie zle skusenosti...vies co je skratka CAR? centrum asistovanej reprodukcie, nie centrum liecby neplodnosti. asistuju pri reprodukcii, riesia neplodnost svojim sposobom. je doba velmi vysokej informovanosti a kazdy si moze najst tu svoju cestu...o vysetreniach na hemato, endokrinologii, gyne ci imunologii som si toho orecitala dost, aby som si tie vysetrenia vybavila aj sama a mohla sa slobodne rozhodnut.

lilyianka
28. júl 2017

@alilka beriem ich od aprila,ale dobre vysledky som mala uz po 6 tyzdnoch...ale kedze sa im nieco ezdalo na hemato este som musela ist tam a pomaly sa to predlzuje...lieky mpzem brat max do novembra takze dovtedy musime stihnut vklad

@amyqce tak u nas to zatial neplati...dom je,auta su,aj praca a stale nic..ale ako hovori mm,urcite je dovod preco sa to takto deje,mozno si len na dieta musime pockat ..mozno sa naozaj nakoniec podari aj prirodzrne 🤗

johanna_b
autor
28. júl 2017

@amyqce presne my sme teraz kúpili dom, sťahujeme sa a vnímam to, že nový začiatok, že určite sa bábätko ozve. 🙏

patka33
28. júl 2017

zeny myslite ze iui ma zmysel?

johanna_b
autor
28. júl 2017

@lilyianka veľmi ti to prajem! 🙏👶

johanna_b
autor
28. júl 2017

@tana85 ja som čítala rozhovor s lekárom z Gyn-Fiv a on tam hovorí toto:

Na jednej strane sa vytvárajú prúdy, ktoré vravia, že asistovaná reprodukcia „robí deti“, a nelieči. Akoby centrá pre liečbu neplodnosti neriešili tento problém komplexne. Kto k nám príde, je komplexne diagnostikovaný po stránke hormonálnej, zápalovej a anatomickej. V indikovaných prípadoch sa dopĺňa o hematologické, imunologické a genetické vyšetrenie. Niekedy stačí upraviť parametre, ktoré neboli v poriadku, ako je napríklad prolaktín, alebo hormóny štítnej žľazy a žena spontánne otehotnie. Alebo podstúpi laparoskopiu s diagnostikou priechodnosti vajíčkovodov, následne sa navodí ovulácia a žena spontánne otehotnie. Cykly IVF (mimotelové oplodnenie) sú len poslednou „čerešničkou na torte“. Oddeľovať asistovanú reprodukciu od liečby neplodných párov je absolútny nezmysel.

tana85
28. júl 2017

@johanna_b a??? odrazu je pre teba nazor lekara "z vyrobne" dostatocne erudovany, aby si ho tu citovala? tak aky problem ist do gynfiv ked to tam robia takto? alebo polozit otazku tak, ze v ktorom centre sa neplodnosti venuju takymto stylom?

johanna_b
autor
28. júl 2017

@tana85 no tak ty si písala, že si informovaná
evidentne nerobia, ako tak zisťujem z tejto témy

tana85
28. júl 2017

@johanna_b aj po sebe citas ? ci len tak tukas a cakas co z toho vyjde? na ktoru moju otazku odpovedas? 🙄 dam to este raz a citaj pomaly s porozumenim: vdaka internetu sa vieme (vsetci) dostat k roznym info, takze sa mozeme sami rozhodnut, aku cestu liecby si vyberieme. citam si, zistujem, pytam sa