icon

Mimotelové oplodnenie - skúsenosti a pocity

sisa393
20. aug 2015

Ahojte presla som cely modry konik,avsak stale som sa nedopatrala k odpovediam,ktore by som potrebovala ,a pisat na kazdu jednu diskusiu tu istu otazku mi pride otravne :/ ...tak to napisem sem,a dufam,ze sa niekto najde,kto ma konecne umlci a zistim vdaka nemu odpovede hihi :D 🙂
Takze 14.8.2015 som bola na ET ,nakolko mi dokazali oplodnit iba jedno embryjko,vkladali mi ho na treti den ako 2-bunkove..nebola som nadsena,ale co narobim.Cize nemam ani mrazacikov.Na prvu krv idem 25.8.2015,ale zda sa mi to este skoro ,kedze som nemala ani PK a obavam s aby uz HCG v krvi bolo (teda ak sa zadarilo) ,manzel ma katastroficky SPG ,cize nedavam tomu nejak sancu.
Dalej: Predvcerom som mala neskutocne bolesti krizov a pichanie vo vajecniku,az som sa zlakla,ale na druhy den vecer mi to preslo.Ale stale som mala silne tlaky vo vajecniku,strielajuce az do nohy a krizov.Momentalne ma trapi uz len tlak na vajecniku.Cize som z toho taka vselijaka.Mala som pouzite embryoglue,ale myslim ze aj tak sa mohlo embryjko zatulat inam,neviem.
Prosim o kazdu radu,skusenost ,info.. ;) dakujem pekne babule

Strana
z2
isabella22
23. aug 2015

@sisa393 a kedy ides na krvicku???mna obcas dost taha maternica...uz sa tesim ked o tyzden uvidim spuntika 🙂

sisa393
autor
23. aug 2015

@isabella22 ahoj 🙂 .idem zajtra cize uvidim,ale uz som zmierena s vysledkom ,,negativ,, ,cize ideme dalej.Pri vklade 2bunkoveho embryjka a negativnym testom na 10.den som si pomerne ista aj vysledkom z krvi .A myslis ze to je nieco zle? Ja si myslim,ze ta moze tahat aj zmenami v nej,rastom,ze sa teraz napina,ale aj hormonalne zmeny najma 🙂 vsetko bude ok ,neboj sa

isabella22
23. aug 2015

@sisa393 ano to je tym len je to obcas neprijemne...a medala si si PK???do akeho centra chodis??neboj sa....a kolko mas este embryjok??

sisa393
autor
23. aug 2015

@isabella22 to ti verim,hlavne sa tym netra a nemylsi na to,lebo si vsugerujes mozno aj ine veci a nemusi to dopadnut dobre,tak sa nalad a prepni do rezimu cakam babo a hotovo 🙂 ... chodim do Gynfivu,mala som len jedno embryjko takze ziadny mrazacikovia :/

isabella22
23. aug 2015

@sisa393 uff to je zle...tak malo vajok si mala??ktore ivf si mala prve??je to tazke...najradsej by som ho chcela vidiet stale co robi....

sisa393
autor
23. aug 2015

@isabella22 hej to je,ale tak co narobim,mala som 3 vajka,z toho sa podarilo opl dve ,ale jedno hned ,,umrelo,, ,cize nam ostalo len jedno ..aj to sa nevyvijalo tak ako malo...to ti verim,lepsie bude ak uz budes po UTZ , budes mat pokoj na dusi .Inak ake si mala pocity? lebo ja neviem ci to bolo hormonami,ale asi ano,ze na 4 den od ET ,som dostala strasne bolesti krizov ..ani sed ani lah,a strasne pichanie vo vajecniku,,,na druhy den to preslo..ze ci som nemohla uz vtedy pustit vajo

isabella22
23. aug 2015

@sisa393 ja som necitila nic iba jeden ten ma prepadol taky zvlastny pocit ze asi sa zadarilo a tak aj bolo na 7den uz som mala ducha...je prevda ze beriem preventivne medrol a picham.fraxik no to je najmenej...vy mate aky problem ked mate ivf??

sisa393
autor
23. aug 2015

@isabella22 manzel 90% patologicky spg,ja mnopocetne cysty,chronicky zapal vajecnikov,funkcna iba jedna oblicka,prekonany tumor na maternici a neprechodny jeden vajickovod...nam testy ziadne nerobili myslim genetika atd.,iba ze mam viac hustu krv ako by som mala mat,ale nezaoberaju sa tym zatial a aha mam diabetes v zaciatocnom stadiu (dedicne).a..ked to nevide teraz davam pauzu,a ked sa budem na to citit urcite sa dam najprv komplet vysetrit a az potom sa do toho dam 🙂

isabella22
24. aug 2015

@sisa393 no dost...ale podari sa..vsetko zvladnes a budes mamina 🙂

sisa393
autor
24. aug 2015

@isabella22 ano,ale su na tom aj horsie niektore baby.Uz ma boli brucho ako na ms ,cakam ze vysadim tbl a hned pride

isabella22
24. aug 2015

@sisa393 vsak su jasne....to ked som na zaciatku citala az som sa zlakla...no uz ked ani nam nevysiel ani prvy ani druhy zacala ma chytat panika ze som neni v poriadku....

sisa393
autor
24. aug 2015

@isabella22 hej ,bola by som rada keby to robili opacne v CAR a to tak ze este pred prvym ivf by mali spravit komplet vsetky vysetrenia,a podla toho ti nasadit liecbu ,mozno uz vtedy by vedli urcit ci mas ok vajka,alebo genetika atd...myslim,ze by tym predisli mnohym sklamanym zenam...sestra tam tiez chodi,potratila v 7tt ,a az potom jej zistili,ze ma riedku krv a neutvorila sa jej placenta,a embryjko sa vysusilo..keby mala vsetky krvne testy ,mohli tomuto predist

isabella22
24. aug 2015

@sisa393 tak toto som este nepocula...praveze som pocula ze skoro kazda pouziva preventivne na riedenie...aj ja picham...ale zas mam kontrolovanu krv...ona chodila na kontroly krvi??

sisa393
autor
24. aug 2015

@isabella22 ano bola ma hematologii a tam jej to zistili ze ma riedku krv a zlu zrazanlivot,cize sa jej netvorila placenta..teraz je uz na injekciach a to este nebola ani na KET.Mne zistili ze mam zase hustu krv a nabeh na trombozu,a neberiem ziadne injekcie.Ale asi vedia co maju robit 🙂

isabella22
24. aug 2015

@sisa393 hm....ja nemam nic.extra len mutaciu genu.ale kontroluju mi.krv takze toho.sa.nebojim.zeby bola malo.alebo vela.riedka....a tebe sa cudujem.ze.nic.nedali

sisa393
autor
24. aug 2015

@isabella22 aj ja,a vysla mi negativ krv...este mam ist vo stvrtok,ale podla mna to nema zmysel lebo ma velmi taha uz na mrchu

reawilson
19. dec 2015

@isabella22
@sisa393
Ako sa vám dari?
Ja pridam moje "pocity" ak môžem..
Mali sme len 3 vajka, 2 sa oplodnili. Vkladali mi na 3 den, obe 5 bunkové, s fragmentaciami, ale neviem koľko.
Od 6 dna po ET testujem. 6 den nic. 7 den neviditeľný dusik po zaschnuti a dnes 8 deň a dusik sa objavil ešte na mokrom Teste. Ale len volnym okom vidieť, odfotit to asi ešte nepojde.
Odvčera ma picha v podbrusku a mam také divne tlaky...úplne opačné ako menštruačné - skôr ako keby sa rozťahuje. Drzte palce 🙂

ivec16
19. dec 2015

@reawilson tebe drzim velmi velmi palce aby to vyslo, my mame odlozene jedno 5 bunkove takze keby ti to vyslo tak sa mi velka nadej vleje do srrdiecka... drzim palce

reawilson
19. dec 2015

@ivec16 dakujem!!! Aj ja tebe! Bola som z toho počtu dosť zufala....ale je to na dobrej ceste

isabella22
19. dec 2015

@reawilson ahoj musim zaklopat zatial vsetko ok....a ten testik nemas?

Strana
z2