icon

Môžem darovať vajíčka, ak máme v rodine ochorenie?

8. máj 2024

Mozem darovat vajicka aj ked mame v rodine vaznejsie ochorenia, ktore ja konkretne nemam zatial? mam 22 rokov, zdrava nefajcim nepijem, sportujem,

Strana
z2
xxemma
10. máj 2024

@clori no zato ty si odbornicka evidentne na vsetko🤣🤣🤣
Tvoje rady style v care ti povedia.... nemas sajny o co ide a nevies ako to cele funguje.

clori
Autor odpoveď zmazal
clori
10. máj 2024

@xxemma ty si všeznalec, že ma tak super poznáš 🙂

xxemma
10. máj 2024

@clori no toto mam veeelmi dobre nastudovane a bola som v 5 care v sr aj cr.
Ty sa nezapajaj radsej do tem o ktorych nic nevies, dobre.😉

bejbs123
10. máj 2024

@xxemma nick=anonym,nie je v tom ziaden rozdiel,rovnako nepozname tvoju totoznost a vlastne by som ani nechcela, pretoze ja sa v zivote neobklopujem ludmi,ktori zivia v sebe zlo a myslia si,ze su mudrejsi ako ti druhi a prosim ta neunavuj sa ziadnou odpovedou,ozaj ma nezaujima

xxemma
10. máj 2024

@bejbs123 ale mna zaujima tvoja mudra odpoved dobromila, tak mi odpovedz na to co som pisala uz vyssie:
Zaujmalo by ma co ste napisalu keby tu bola tema "mam dieta z darovaneho vajicka, je chore a dr mi povedal, ze toto ochorenie je geneticke a dedi sa po matke..."
To by ste asi tiez pisali, ze darkyna bola asi chudatko co o tom asi nevedela, ze maju v rodine taketo ochorenie a ani mali tak nejako smolu, ze mali dieta z DV., pripadne preco isli vobec do DV.
Taktiez 99,9% zien podstupi cely tuto torturu pre peniaze a nie z lasky srdca k bliznemu. Niektore to zvrtnu aj viac krat za rok.
Aha, ked poviem svoj naxor a nie je rovnakt ako tvoj, tak som zla, uuuha.
A ak nevies odpovedat, tak si chod uvarit bylinkovi cajik...ok

bejbs123
10. máj 2024

@xxemma ked ta tak uprimne zaujima moja odpoved…presla som si ivf procesom a viem,ze som o vsetkom vzdy informovana aj o moznych rizikach a samotne rozhodnutie bolo na mne a mojom muzovi,s procesom s darovanym materialom skusenost nastastie nemam,takze neviem odpovedat na otazku keby bolo keby,ale ak by bola moja dcera chora,nebudem plytvat energiou na to,kto alebo co za to moze,ale co vsetko mozem urobit pre to,aby sa vyliecila a ako je mozem pomoct,ale kazdy ma inak nastavenu hlavu a este raz a snad naposledy,ja som sa vyjadrovala k tvojmu otrasnemu vyjadrovaniu sa,autorka polozila slusne otazku a ty si to totalne hnusne okomentovala,vyjadrit nazor sa da roznymi sposobmi…. a bylinkovy cajik sa pise s y na konci,ked uz rypeme

xxemma
10. máj 2024

@bejbs123 nevies alebo nechces odpovedat a ohanas keby boli keby....
Ano kazdy by hladal ako pomoct svojmu dietatu co nevylucuje, ze by sa nezaujmal preco je to tak.
Ck sa tyka DV, tak sa nevysetruju vsetky dedicne choroby ale iba par najcadtejsich, na ostatne sa iba pytaju v dotazniku, napr. Ci maju v rodine diabetes, ci niekto zomrel na infarkt, na rakovinu...atd, takze papier toho znesie lebo care to nema ako zistit. Pri tomto zohrava prave rolu moralnost a pravdovravnost darkyne.
Prave ty by si toto cele mala chapat kedze si riesila ivf.
P.s. na mojom vyjadreni nie je nic otrasne ide o to abt si slecna, ktora potrebuje peniaze uvedomila o co ide tym, ktori si to jej vajicko kupia, nie len preto aby mali diwta, ale aby mali aj zdrave dieta.

autor
11. máj 2024

vidim ze sa tu rozprudila neprijemna konverzacia, ja som sa len spytala, ano su vaznejsie choroby v rodine a ak velmi to potrebujete vedie je to napriklad cukrovka a babka mala rakovinu… mama nie, na geneticke testy sa chystam ked pojde mama … ja sama deti velmi nechcem z inych dovodov tak som chcela aspon inym ludim pomoct aby ich mali taky co velmi chcu a nemozu, peniaze neriesim …

clori
11. máj 2024

@xxemma to, ze si sa pre darovane vajicka nerozhodla (a je absolutne jedno, aky si na to mala dovod), to je v poriadku. ale aby si tu osocovala ludi a utocila na nich... co si tym kompenzujes?
a predstav si, ze mam skusenosti s darcovskym programom a tiez som si chodenim do viac CAR uzila svoje. zdrz sa komentarov, ked o cloveku prd vies...

xxemma
11. máj 2024

@clori ked sa teda tak vyznas, pivedz mi prosim ta co z toho co som napisala o fungovani darcovskeho programu nie jw pravda?
Taktiez je dost podstatne aby zena ktora ma 22r si uvedomila o co ide ludom, ktori si jej vajicko kupua, na tom nie je vobec nic zle.

Strana
z2