icon

Môžeme začať s IVF, keď mám cysty?

9. máj 2022

Zacali by ste? Cysty nemiznu som z toho v depke, nechcem tlacit na pilu zbytocne sklamanie a zbytocne peniaze

anjelicek26
9. máj 2022

Ono zaklad je zistit, preco sa ti cysty tvoria.. lebo pri stimulacii je tam to riziko podla mna dost zvysene, ze sa aj tie cysty budu tvorit (ale zas pri punkcii je to jedno, ci?). Kazdopadne - ak mas vysoky prolaktin ci iny dovod na cysty - tak agnus castus vyssie davkovanie brat dlhodobo aspon tri mesiace pred zacatim terapie, u mna to zabera uzasne... ale fakt brat kazdy den + cajom s alchemilky ci gynex kvapkami tiez nic nepokazis...

lienka156
9. máj 2022

Ved lekari musia povedat ci mozes ist do ivf... a este ake a kde mas cysty, ja som mala kvoli endometrioze cysty a isla som do ivf normalne a vyslo.. taka si oni musia vediet nie ?

sunshine_007
9. máj 2022

@anjelicek26 ahoj prosim ta vies mi povedat, ci agnus castus zabera iba na cysty gynekologickeho povodu, alebo vseobecne na cysty, kt sa moze tvorit hocikde v tele..? Dakujem

anjelicek26
9. máj 2022

@sunshine_007 mal by zaberat vseobecne (vyjadrenie mojho gynekologa), ale treba mat stitnu zlazu v norme na toto.

sunshine_007
9. máj 2022

@anjelicek26 no ved pravem mam kamosa, kt ma cystu na stitnej zlaze, sleduje sa to je to bez zmeny, chcela som mu to odporucit.. https://www.avogel.ch/en/plant-encyclopaedia/vi... - nasla som to tu, ale v clanku nie je o cystach pisane nic..

anjelicek26
9. máj 2022

@sunshine_007 ja mam velku 2*1cm a teda hashimoto, odporucaju nejaku tepelnu terapiu, ak nezmizne po nasadeni liekov do pol roka... ale podla mna to po liekoch bude dobre (dcere sa to velmi upravilo vtedy mala kopu cyst na nej).

7lenka11
9. máj 2022

ahoj, ja som čerstvo po IVF cykle v Brne a pred ním som mala cystu.. doktorka povedala, že musíme počkať, kým zmizne.. poslala ma na druhý deň cyklu na sono, nebolo to príjemné, lebo mi robili sono cez pošvu počas silného krvácania, ale zároveň sa potvrdilo, že cysta zmizla.. bola len vodová a s príchodom menzesu sa stratila.. mohla som teda so stimuláciou začať, ak by vraj cysta pretrvávala, tak by som musela počkať.. poraď sa s lekárom.. otázne je, aké sú to cysty, prečo vznikajú a či miznú alebo ich tam máš dlhodobo

kiki68
9. máj 2022

Zalezi ake cysty, ak vodove tak to sa da, ak tie endometrialne, cokoladove, tak mne lekar s tym ani prirodzene neodporucal otehotniet. To muselo prave co najskor von. A to som tu velku cystu ani necitila

zuzzi18
12. máj 2022

Ak je to endometrióza, čo asi je keď nemiznu, tak vyriešiť najskôr to. S endometriozou nemá význam chodiť na IVF.

autor
12. máj 2022

@zuzzi18 ako vyliecit?

autor
12. máj 2022

Uz treti den pocitujem ako keby zomna vychadzala voda, alebo neviem ako to nazvat. Vytok ale je vodovy. Moze to byt puknutie cysty?

zuzzi18
12. máj 2022

Záleží či je to endometrióza, to sa treba s lekárom poradiť. Ak áno, tak laparoskopicky vybrať a potom preliečiť liekmi. To čo popisujes môže byť prasknutie cysty. Skontrolujte ale pokiaľ nemizne, treba to riešiť. Endometrióza je najhorsi možný scenár, držím palce aby nešlo o to.