icon

Na čo slúžia dodatočné testy pred IVF?

vanma
25. okt 2010

Ahojte snazilky, nie som spokojna s doktorom, ktory ma posiela na IVF. myslim, ze pred tymto vaznym zakrokom by mal aspon co to zistit o pricinach neuspechu nasho snazenia o babetko. pisala som na kliniku v Zline, kde boli velmi ochotni. poslala som im moju dokumentaciu a odporucili mi dorobit si nasledovne vysetrenia. viete, prosim, na co su dobre a ci sa daju podstupit v SR / aky je postup? Dakujem:

Hormony štítné žlázy /ja/, Karyotypy/ja I moj muž/ + trombofilní mutace/ ja/, Imunologii /ja/, Hysteroskopii /ja/.

pici
26. okt 2010

hysteroskopia... zmapovanie dutiny brusnej, ci nemas vyvojove chyby maternice, polypy, endometriozu , zrasty atd
imunologia, ci nevytvaras protilatky proti manzelovim spermiam
ostatne neviem. neabsolvovala som

preco ides na kliniku do zlina a chces si dat spravit testy na slovensku? vascinu vsetkych vysetreni pred IVF ti vie spravit gynekolog alebo aspon mne to tak robil v nemocnici a ostatne v centre

tessinka
26. okt 2010

Hormóny štítnej žľazy - štítna žľaza ovplyvňuje všetky hormóny v tele, a teda aj celý cyklus. Pokiaľ nefunguje ako má, žena môže mať anovulačné cykly, a teda jej nedozrieva vajíčko. Mnohé ženy otehotneli, keď im to zistili a dostali sa na endokrinológiu, začali užívať lieky a tým sa im cyklus upravil. Dá sa to zistiť veľmi jednoducho - základný test na TSH ti môže urobiť gynekológ alebo aj všeobecný lekár popri iných testoch z krvi, a v prípade hodnôt mimo rámca by ťa odoslal na endokrinológiu.

Len škoda, že takéto testy sa bežne nerobia, väčšinou to napadne len múdrym gynekológom. V CARoch to asi potrebujú vedieť alebo vylúčiť, lebo ak by sa toto u ženy vyriešilo a upravilo, tak často vôbec netreba asistovanú reprodukciu.

cikyta
26. okt 2010

Chápem to tak,že ťa tvoj gynekolog posiela do caru.Nie na IVF.To je ešte dosť silné slovo. Všetky vyšetrenia ti urobia v care,alebo ťa pošlu oni z tade na tie vyšetrenia.
No ak vám zistia hned,že máte zlé spermie,polovica týchto vyšetrení je zbytočná....To len v skratke.