Nedozrievanie folikulov a nemožnosť otehotnieť
ahojte,chcem vas poprosit o radu..bola som vo stvrtok u doktora, robil ultrazvuk,jedine co mi povedal bolo,ze je to zle,mam tam nejaky folikul,kt.je zevraj maly a mam prist v pondelok,aby zistil,ci narastol.Toto som uz absolvovala pred cca pol rokom a nikdy nenarastol..Doteraz som brala duphaston a s priatelom sa snazime o babo len od juna,dovtedy sme si davali pozor (co sme teda nemuseli) .Doktorovi som povedala,ze by som chcela otehotniet nejako prirodzene,pretoze ma posiela do centra asist.reprodukcie.Preto sa chcem spytat,ci tu je nejaka snazilka,ktora to riesi inak ako centrom. Do centra zevraj treba ist,az ked sa snazite rok o babo a neuspesne.My sa snazime len od juna,preto si myslim,ze mam este sancu nejako sama zabojovat,len sa bojim ci nebude neskoro,ak s tym centrom pockam.Doktor povedal,ze moje vajecniky by "mohli" este nieco vydrzat,cize sa bojim..mam uz 29 rokov.Pred tym polrokom mi diagnostikoval PCO.Prosim teda o radu,ako sa mame dalej zariadit,neexistuje nejaka liecba hormonmy?Doktor chce, aby priatel siel na spermiogram,comu nerozumiem,pretoze,chcem to skusit najprv inak..Prosim ak mi viete poradit, aby som v pondelok vedela doktorovi navrhnut ine riesenie.Dakujem vopred 🙂
@stella881 ahoj - ja som brala Metformin (to je to isté, ako Siofor) - a mal by sa začať brať postupne - najprv 2-3 dni štvrť tabletky, potom 2-3 dni pol, potom trištvrte...a potom celú..neviem, koľko denne berieš - ja som brala 500vku - 3x denne - išla som na to zhurta a poriadne ma preháňalo a bolo mi zle...potom som to skúsila takto postupne (poradil mi to dr. v CAR) a bolo to oveľa lepšie.
@stella881 ahoj, mne byvalo tiez veeelmi zle. krce, prehananie a dokonca aj zvracanie a hlavne obrovska nevolnost...len odpadnut..postupne sa to vytracalo..telo si zvykalo. tiez som to brala po jedle a dodrziavala pokyny, avsak o tom, ze by som ho mala zacat uzivat postupne mi nik nepovedal. mozno je to lepsie postupne, lebo tak si telo lepsie zvykne a nie su tie prejavy take strasne., drz sa...a nech rychlo vymiznu tieto hrozne neziaduce ucinky
netusim...ale mozno ked ti bude zle, tak si daj trocha sladkej vody..so sirupom, alebo ja som nosievala aj cukriky pri sebe. kedze nie som diabetik, tak to bol aspon daky prisun cukru 🙂
@stella881 ja som ho uzivala kazdy den, aj pocas menzesu. Uz som skoncila. Ja som zomierala z neho, lebo som zvracala kazducky den a to min. 3x. :( Uz ho neberiem, dr. v CAR mi povedal, ze teraz nemam brat nic.....a....mrcha dorazila bez liekov, sice 1 mesiac meskala, ale doslaaaaa 😀 Asi predsa len pomohol.
@stella881 mne mrcha ani nechodi od sioforu vlasne iba od duphastonu mi chodi...Ja mam tearz vstky lieky vysadene iba siofor berem a cakam ci mi nabehne niekedy mrcha....jaaj a musim chudnuut...
@monulienka866 mi sme nakoniec tak dopadli v tom iscare ze sme sa dostali k odberu vajicok ale spermie teraz zlihali neoplodnili vajicka...takz ET sa nekonal ale ostala mi krasna hyperstymulacia....ale uz to prbolelo...
@stella881 moja ber kludne ten siofor,najlepsie po jedle,on trochu robi problemy,ale ovulaciu si po nom mala,tak to mas dobre 🙂 tiez som z neho dostala silne kramy a bolesti pocas ovulacie,polezala som si v teplej posteli a dlho som netrpela,na druhu ovulaciu sa podarilo mi otehotniet 🙂 ja som roky nemala ziadnu ovu ani kramy,mne pomohol prave metformin(siofor)!
@stellamaris jeee dakujem povzbudila si ma moc ;) my ideme tento cyklus na IUI tak snad sa zadari ;) pozeram ze ty to uz mas za par drzim palce... Co budete mat?
@kraskanz1 ja som bola na duphastone roky, tiez som s nim mala mrchu vzdy. Ale ked som sla teraz do CAR, tak dr. povedal, aby som prestala brat vsetko. Cize aj duphaston, aj metformin...a mrcha dosla bez vsetkeho. Asi podla mna zaucinkoval metformin. V pondelok mame s manzelom pohovor v CAR....som strasne zvedava. Lebo dr. povedal, diagnoza jasna- PCO ☹ Nevies, co asi nam odporuci?
baby viete mi poradit berem siofor 500 2xdenne a mrcha mi nedosla uz 52dni, idem do centra buduci tzden, tak uvidime co povie dr, stalo sa to niektorej ze mrcha neprisla aj tak? 😖
@stella881 no pohlavie presne nevieme,babö sa nechce prezradit 😉 tak ti drzim palce,aby sa IUI podarilo na prvy pokus a z teba bola maminka! 🙂
@zuzka1. mas asi nizku davku,skus sa opytat v centre na to,po 500 som ani ja nedostala mrchu,az po 850 a to hned 😉
@stellamaris si zlata moc po babu tuzime uz skoro 2 roky - ja cely zivot 😉
@stellamaris dakujem pekne
@stella881 jasne duphaston aj mne privodi mrchu ale to je len tiez kozmeticke to je koli spadu hormonov jak ho prstanes brat po 10tich dnoch ale to je vsetko mne mrcha nedojde ked ho neberem .Sice teraz ho mam vysadeny a berem len ten metroformin tak uvidime...
@bambula27 Neviem co vam odporucia ale aj mam PCO a anjrpv boli mesiace stymulovania bo dokyka sa sanzila aby to vyslo prirodzene tak najprv clostil ten nezabral potom injekcie merional ani ten nezabral a potom uz mi navrhla ivf ani tam som neragovala na lieky az po zvysenej davke a to potom som mala 13 vajicok a hyperstymulaciu bolestivu hnusnu ale co je pozitivne vajicka boli zrele a zdrave no len tento krat nam spermie zlihali ☹ a to mame perfektny spermiogram
@stellamaris jeej vam ten metroformin zabral a j aho uz berem vyse roka a nic nezabera....gratulujem k tehu aj ty mas diagnozu PCO???
@kraskanz1 dakujem pekne,no tiez mam pco,nemala som ani kramy ani ovulaciu,ked som zacala s liecbou....ten metformin som si vybojovala sama,po 500 som nemala este ovulaciu,tak som si dala zvysit davku na 2x 850 denne a zabral hned!metformin odporucam vsetkym skusit,treba experimentovat a pozorovat,ci sa nieco lepsi,metformin u niekoho zabera az po par mesiacoch,ako vravel diabetolog mne,tiez som po nom schudla...a berem ho stale,aj v tehotenstve 😉
@stellamaris ja som uz mojej doktorke navrhovala nech mi zvysi este asi pred pol rokom a povedala ze nie bo ze mozem odpadnut ci co takze mi nedala... 😠 ale v septembri sa chystam do caru tak sa spytam ze by sme to neskusili tak, ze mi zvysi davku...
@kraskanz1 jaj moja,to doktori furt daco povedia,aby nemuseli experimentovat,co je pri pco normal ☹ ale skus este v care,tam je mozne,ze ti zvysia davku,ten metformin ma velke uspechy,treba skusit a verit,ze raz to s miminkom vyjde,mozno aj u teba prave vdaka metforminu 🙂

aha ja som ten tvoj cely pribeh asi prehliadla do iscaru v bratislave chodis?ja som tam bola na ivf uz si to dobre nepametam ale ten puregon som mala aj tabletky utrogestan tusim sa volali zospodu sa davali a injekcie do brucha sa pichali a do zadku este som ti chcela povedat ja som bola uplne posadnuta tym mat babetko studovala som literaturu skusala bylinky ach ked si nato spomeniem....a vlastne ked sme chceli druhe babko tak doktor mi povedal ze zase jedine na ivf musim ze normalnou cestou to nepojde a zrazu dostala sa mi do ruk kniha THE SECRET -TAJOMSTVO ZIVOTA neviem ci si o nej pocula je to viac menej o pozitovnom vnimani zivota a opakovani si svojho ciela a ja som vazne otehotnela po precitani tejto knihy 2mes.mozno sa ti to bude zdat smiesne ale ja verim ze som si malu takto vymodlila a to nie som nejake svate koleno aby si si nemyslela 😉