Neúspech IVF a odpor k deťom
Ahojte, absolvovala som 2 cykly ivf, žiaľ len jeden vklad s ten bol neúspešný.. dosť ma to položilo a psychicky vyčerpalo.. už je to rok aj 3:4 od toho vkladu a ja sa necítim na to ísť ďalej.. povedala som si v hlave že ďalej nechcem a postupne si vravím že je aj dobre bez tych detí a vytváram si akoby k tomu odpor.. len skôr si myslím že to je obranný mechanizmus, lebo viem, že keby sa to podarilo, tak by som bola šťastná.. len už nechcem ísť do toho za každú cenu a beriem to tak ako to je.. je to normálne? Stalo sa to aj vám, že ste sa zrazu "obrátili" a povedali si dosť? Ďakujem za názory a skúsenosti..
Ach, tie anonymne komentáre premúdrelé. Ja som si to tiež niekedy hovorila, že keď raz niekomu nie je dopriate dieťa, tak z nejakého dôvodu to tak bude že sa im to nepodarí a hups o par rokov som riešila to iste a urobila by som to znova a aj opakovane, ak by som mala nádej. Nikdy nikoho nesúďte, pokiaľ ste to nezažili. Tiež som si hovorila umelé nikdy a aha. Bez neho by sme vlastne deti pravdepodobne nikdy nemali a to rozhodnutie nebudem nikdy ľutovať, práve naopak. A žena čo ma za sebou xy vkladov je silná o odhodlaná, pravdepodobne už aj zúfalá ale stále verí a to je obdivuhodne!
To,ze sa nevzdava svojho sna a ma silu na 32.vklad je skor obdivuhodne
@anonym_da6df7 nie, je to chore.
Ach, tie anonymne komentáre premúdrelé. Ja som si to tiež niekedy hovorila, že keď raz niekomu nie je dopriate dieťa, tak z nejakého dôvodu to tak bude že sa im to nepodarí a hups o par rokov som riešila to iste a urobila by som to znova a aj opakovane, ak by som mala nádej. Nikdy nikoho nesúďte, pokiaľ ste to nezažili. Tiež som si hovorila umelé nikdy a aha. Bez neho by sme vlastne deti pravdepodobne nikdy nemali a to rozhodnutie nebudem nikdy ľutovať, práve naopak. A žena čo ma za sebou xy vkladov je silná o odhodlaná, pravdepodobne už aj zúfalá ale stále verí a to je obdivuhodne!
@schoconut asi tak ako keď gambler verí, že konečne niečo výhra. Je to presne ta istá situácia. Treba vyhľadať odborníka, v oboch prípadoch.
@anonym_da6df7 nie, je to chore.
@anonym_42cbfe Viete niekto, kolko ma ta pani s mnozstvom vkladov rokov?
@anonym_autor ahoj ja dom pred 7dnamo bola na druhý vklad a strašne sa bojim výsledku. Este mame 2embria ale uz po prvom iui a ivf som začala mat myslienky ze och ved budem musieť skoro vstávať , každý mi bude radiť , co al budem zlá mama, nieje mi dobre bez deti ? Ako píšeš hlava si s nami robí co chce a asi je to obrana. A teraz sa bojim co ak sa to podarí a vo mne ostane ten pocit ze načo som to robila ? Tak dlho sme sa snažili a zrazí ked sa to môže podariť mam strach
Mala som presne to iste, presne taky ako odpor k detom ako pises aj ty, az som uvazovala ci som si to len namyslala, ci to bolo ozaj. Presne co pises ty. Posledne IVF som sla uz ako na hodinu klavira. Pridem, spravi sa co ma a ideme dalej. S uplnym kludom, aj ked stale s malou nadejou ze raz to vyjde. Teraz mam babo z IVF a prirodzene som otehotnela. Nikdy to nevzdavaj, len skus ubrat od prilisneho chcenia, netlac na pilu. Viem, teraz sa mi to lahko hovori, padla som velakrat na hubu, psychicky som bola na dne a kedze to nik nevedel, dusila som to v sebe a odskakal si to vzdy len moj muz, ale vzdy som sa oprasila a povedala som si, ze nadej zomiera posledna. Drzim palce., daj si chvilku pauzu, kup si nieco pekne. Zajdi niekde s muzom. Opras sa a povedz si: nikdy sa nevzdavaj, lebo to je na tom to najjednoduchsie. Potom ked sa to podari uz na to cele uplne zabudnes!!! Drz sa

Tiez sa pridavam ze zaujat negativne stanovisko je bezny obranny mechanizmus...ked sa nedarilo nam uplne som zanevrela na deti v okoli...neznasala som ich...u nas ale ziadne iVF neprebehlo lebo v procese dohadovania som otehotnela prirodzene 🙂 ale ano presla som si velkou tuzbou, sklamanim, nenavistou, dokola som sa pytala preco my a vies co si s odstupom casu myslim ze proste priroda asi nechcela aby sme s muzom mali deti tak skoro alebo neviem co 🙂 dajte si pauzu zmente centrum doprajte si sebalasku rozmanavanie a mozno casom pridete na to ze deti su mozno iba diktat spolocnosti a clovek vie byt stastny aj bez nich...akakolvek cesta ktora bude vasa je ta spravna pre vas 🙂 drzim palce akokolvek to dopadne :0)