Neúspech IVF a odpor k deťom
Ahojte, absolvovala som 2 cykly ivf, žiaľ len jeden vklad s ten bol neúspešný.. dosť ma to položilo a psychicky vyčerpalo.. už je to rok aj 3:4 od toho vkladu a ja sa necítim na to ísť ďalej.. povedala som si v hlave že ďalej nechcem a postupne si vravím že je aj dobre bez tych detí a vytváram si akoby k tomu odpor.. len skôr si myslím že to je obranný mechanizmus, lebo viem, že keby sa to podarilo, tak by som bola šťastná.. len už nechcem ísť do toho za každú cenu a beriem to tak ako to je.. je to normálne? Stalo sa to aj vám, že ste sa zrazu "obrátili" a povedali si dosť? Ďakujem za názory a skúsenosti..
@anonym_autor mne stačilo po 8 ivf kolečkách, poznám jednu na ig tá ide do 32 kola ivf 🙈🤷🏼♀️
Ale odpor ku deťom sa mi chvála bohu nevyvinul
@anonym_55fad7 nie ivf, ale 32.vklad
@anonym_55fad7 nie ivf, ale 32.vklad
@anonym_c204a5 ale aj tých ivf cyklov musela mať riadne veľa 😏 ja osobne neviem či by som to dokázala, toľko neúspechov
@anonym_autor kamoska si tiež povedala dosť, myslím po 3 kolách, ale ona nezanevrela na deti, adoptovali si bábätko…
@anonym_c204a5 ale aj tých ivf cyklov musela mať riadne veľa 😏 ja osobne neviem či by som to dokázala, toľko neúspechov
@anonym_0158f8 ja sa len čudujem že im centra toľko vkladov cyklov povoľuje. Nie sú už najmladší
@anonym_autor mne stačilo po 8 ivf kolečkách, poznám jednu na ig tá ide do 32 kola ivf 🙈🤷🏼♀️
@anonym_55fad7 ja sa čudujem, že to niekto takto veľakrát skúša, (nie ty, ale tá čo si opisovala že sleduješ na ig) keby sa mi to na toľkokrát nepodarí, tak by som si povedala, že asi fakt to dieťa nemám mať. Príde mi občas, že niektorí ľudia sú až chorobne posadnutí tým mať dieťa a úplne strácajú nejaký zmysel pre realitu
@anonym_55fad7 ja sa čudujem, že to niekto takto veľakrát skúša, (nie ty, ale tá čo si opisovala že sleduješ na ig) keby sa mi to na toľkokrát nepodarí, tak by som si povedala, že asi fakt to dieťa nemám mať. Príde mi občas, že niektorí ľudia sú až chorobne posadnutí tým mať dieťa a úplne strácajú nejaký zmysel pre realitu
@mikasa_ackerman veď toto, dobre ja som mala z druhého ivf 8 embryí a dali sme postupne jedno embryo na vklad. Ale mna by nenapadlo ísť ďalej a ďalej veď to stoji nemalé peniaze a oni dvaja tuším sú už stratený prípad že nevedia tomu dať stopku. Raz tá baba písala na ig že na adopciu sú už starý. Wht? Na ivf vklad nie sú starý? 🤦♀️
keď sa nepodarilo UIU ani IVF kúpili sme si psa a povedali si, že asi to tak má byť. Po 2 mesiacoch som šla ešte na druhé IVF ( povedali sme si, že to bude posledné a zmierime sa s osudom). A podarilo sa. Dnes už máme pubertiaka. 🙂 Netreba podľa mňa tomu úplne podľahnuť. A asi keď to človek už nečaká, tak sa to podarí. Držím palce, aby to vyšlo. A ak nie, život je krásny aj bez detí. 🙂
@anonym_autor mne stacilo raz a povedala som si, ze ked to nejde prirodzene, tak to nebudem silit
@anonym_0158f8 to su darovane embrya, takze nemusi brat take mnozstva hormonov
@anonym_autor moje prvé ivf bolo bez vkladu.. 6 odobratých, ale žiadne sa nevyvíjalo dobre.. druhé ivf 1 odobratý folikul, doktor mi dával strašne nádeje , že to bude to pravé a nevyšlo to, takže zas som ostala na nule a zas by som musela všetko podstupovať odznova a s tým som vôbec není stotožnená :(
@anonym_0158f8 ja sa len čudujem že im centra toľko vkladov cyklov povoľuje. Nie sú už najmladší
@anonym_55fad7 Ved im ide iba o peniaze.
Pre niečo to úspešne nieje a radšej neuspesne ako choré a ja ,,len,, šťastná, že ,, mám,, dieťa
@anonym_55fad7 Ved im ide iba o peniaze.
@spongebob1 tak to áno ale zdravie ženy im je jedno?
@anonym_autor ono nech si každý hovorí co chce, je to neprirodzeny proces. Navyše, ani nie 100%ný. Odporúčam podcast prednostov gynekológie, kde hovoria aj o tom, aký je to iba biznis, kde v CARe veľmi dobre vedia, že ti 2 nikdy nebudú mať spolu dieta a lem ťahajú peniaze, lebo z toho žijú. Ono, keď to raz nejde, tak to nejde. Bud treba vymeniť partnera, alebo sa s tým zmieriť.
@anonym_55fad7 pre centra sú to peniaze. Ale že toľko hormónov žena do seba dá to je tiež druha vec
@anonym_0158f8 to su darovane embrya, takze nemusi brat take mnozstva hormonov
@anonym_c204a5 aha ďakujem. Až tak sa do toho nevyznám
@anonym_autor ono nech si každý hovorí co chce, je to neprirodzeny proces. Navyše, ani nie 100%ný. Odporúčam podcast prednostov gynekológie, kde hovoria aj o tom, aký je to iba biznis, kde v CARe veľmi dobre vedia, že ti 2 nikdy nebudú mať spolu dieta a lem ťahajú peniaze, lebo z toho žijú. Ono, keď to raz nejde, tak to nejde. Bud treba vymeniť partnera, alebo sa s tým zmieriť.
@anonym_42cbfe súhlas,.môj názor je že príroda vie prečo gény daného páru spojiť nechce hoci medicína nenašla u nich prekážku prečo nedokážu splodiť dieťa a sú obaja ok... A aj kvôli tomu je stále viac autistov, detí s nevyliečiteľnými chorobami a podobne.