icon

Nízke AMH

lydia1995
12. apr 2022

Ahojte baby dneska som sa dozvedela ze moje AMH je 0,16 mate niektorá s tím skúsenosti podstuoivaliste umelé oplodnenie, je to ozaj nízke a kritické hovorila doktorka. Čítala som v pár fórach ze mali menšie a podarilo sa im prirodzene otehotnieť

lucyas3
4. jún 2022

Ahoj ja mam 0.25 z prvej stimulacie pred 2 rokmi som
Mala 6 vajicok odobratych & 1 prezilo predlzenu kultivaciu. Teraz skusam 2 x a zatial mam 6 folikulov a ze z toho 5 vyzera dobre. Uvidime kolko odoberu… pondelok mam odber / normalna hodnota by mala byt 7 a mam 0.25 ( podla velku mam 39 uz skoro 40 🙈 ) no ale co spravis povedala som ze este skusim a uvidime ☺️ Ked mi moje vlastne vlastne vajicka dojdu tak neostava ine ako darcovske . Tomu sa tiez nebranim som s tym “ zmierena “ nic sa neda robit.

Prirodzene skusam otehotniet uz vyse 5 rokov mozem na 1 ruke naratat kolkokrat mi vysli 2 palicky na ovulacnom teste… teda asi 1 x takze neviem ci sa prirodzene da. Ja by som necakala urcite a ak sa da sla do IVF
Drzim palce

lucyas3
4. jún 2022

Ahoj ja mam 0.25 z prvej stimulacie pred 2 rokmi som
Mala 6 vajicok odobratych & 1 prezilo predlzenu kultivaciu. Teraz skusam 2 x a zatial mam 6 folikulov a ze z toho 5 vyzera dobre. Uvidime kolko odoberu… pondelok mam odber / normalna hodnota by mala byt 7 a mam 0.25 ( podla velku mam 39 uz skoro 40 🙈 ) no ale co spravis povedala som ze este skusim a uvidime ☺️ Ked mi moje vlastne vlastne vajicka dojdu tak neostava ine ako darcovske . Tomu sa tiez nebranim som s tym “ zmierena “ nic sa neda robit.

Prirodzene skusam otehotniet uz vyse 5 rokov mozem na 1 ruke naratat kolkokrat mi vysli 2 palicky na ovulacnom teste… teda asi 1 x takze neviem ci sa prirodzene da. Ja by som necakala urcite a ak sa da sla do IVF
Drzim palce

kathie777
28. júl 2022

@zorkahorka ....Vážne sa hodnota AMH cez deň mení??? Ja som bola na odber včera ráno a mám len 0,23 . Mám 42 rokov....

zuzzi18
28. júl 2022

@kathie777 nie nemení, akurát môže klesať. Ak sa mení tak jedine ak ju skresľuje dostatok/nedostatok vitamínu D

zorkahorka
28. júl 2022

@zuzzi18 mne tak povedala dr. Ze jeden den moze byt tak a druhy den inak

zuzzi18
29. júl 2022

@zorkahorka skúste opakovaný odber ale ja viem o čom hovorím s AMH, zažila som si to a opakovane odbery neukázali nič výnimočné odlišné. A ani mi doktorka nehovorila že sa to môže zmeniť, skôr realitu a teda že treba to ihneď začať riešiť. A to ja som vtedy mala len 32 rokov. Vo vašom veku by som už vôbec necakala

kvietocek89
4. feb 2023

Ahojte baby, neviem ci je tato tema este ziva, ale pripaja sa k tomu nizkemu AMH a to 0,78 a o rok mi ked mi robila Dr. hormonalny profil tak bolo 1,1. Neviem, ale stale co citam v debatach na MK, ze D-ckom a nejakými vitamíny si AMH mozem zvýšiť, ale ma to vlastne aj nejaký efekt? Pretoze ja tym ze ho mam nizke, tak pri prvom IVF zo mna vydolovali 4 vajicka a mali sme 2 embryia. Teraz mame ist na druhe IVF, po roku a bojim sa co bude teraz. Ci ich bude aspon toľko ako 1x. Chodime do Brna, sme velmi spokojni ale aj doktor povedal ze by sme potrebovali viac vajicok a ze zial neda sa s tym nic urobit. Len pracovat s tym co budem mat. Cize mne to pride tak ze aj ked si AMH podviham liekmi tak ci tak sa nic nezmeni a budem ich mat stale malo.

zorkahorka
4. feb 2023

@kvietocek89 mne dr povedala,ze vyska amh sa meni. Kazdy den m9ze byt ine.samizrejme, velke rozdiely to nie su

kvietocek89
4. feb 2023

@zorkahorka jasne. Ale asi aj tak to liekmi neovplyvnime. Pretoze ja som pri prvom IVF brala kopu vitaminov a doplnkov a aj tak som mala len tie 4 vajka. Aj ked boli kvalitou velmi dobre aj sa krasne vyvinuli. Velmi ich v CAR vychvalili. Ale aj tak som nie tehotna. Prvy vklad bol uspesny ale v 8 tyzdni sa zastavil vyvoj a druhy vklad nevysiel vobec. Ale akurat vcera som sa rozpravala so svagrinou ktora tiez len tazko otehotnela po 10 rokoch a ze jej kamoska az z darovaných vajicok otrhotnela, ze vraj ked sa embrya zamrazia ze sa im kvalita znizuje. Ze vzdy je najlepsie vlozit cerstve. Ale neviem ci je to pravda. Nam to nildy doktor nepovedal.

zorkahorka
4. feb 2023

@kvietocek89 ja mam jedno dieta z mrazeneho, druhe z cerstveho vkladu. Takze je to asi jedno

kvietocek89
4. feb 2023

@zorkahorka o super. Takze u nas to bola asi len blba nahoda ze druhy vklad vobec nevysiel.

zorkahorka
4. feb 2023

@kvietocek89 prvy syn je piaty alebo siesty pokus... potom to uz slo pekne lahko

katka533
5. feb 2023

@kvietocek89 ja som s takým otehotnela prirodzene. 39 rokov som mala.

katka533
5. feb 2023

@kvietocek89 takze vzdy je sanca

kvietocek89
5. feb 2023

@katka533 boze dufam ze aj nam sa to podarí. Ani priatel nie je na tom uplne najlepsie. Ma strasny spermiogram. Ale berie lieky tak dufame ze to pomoze.

pietrula
19. mar 2023

@lucyas3 co ti povedali lekari, ze neovulujes kvoli nizkemu amh?

pietrula
19. mar 2023

@kvietocek89 ako, sla si do druhej stimulky?

kvietocek89
20. mar 2023

@pietrula práveže ovulujem ale nikto nevie ci je vo folikule vajíčko. Aj dnes som bola na preventívke u mojej Dr a robila mi aj sono a ze mam na pravom vaječníku dominantný fólikul 18 mm, ze mame dnes určite ist nato. Takže ja ovulaciu mavam a aj vo vacsine pripafu je aj pravidelna. Len kedze partner ma strasny spermiogram a u mna bohvie ci tie vajicka su kazdy cyklus. Uz som dovno po odbere. Teraz 30.3 ma byt genetika embryi hotova. Tak sa modlim aby boli zdrave. Mala som zas len 4 vajicka, tie sa podarilo oplodnit a dali to 2. Jedno mrazili na 5 den a druhe na 6 den. Obe su HB.

pietrula
20. mar 2023

@kvietocek89 Drzim palce. Daj vediet, ako dopadne genetika. A boli 1-kove kvalitou?

kvietocek89
21. mar 2023

@pietrula jasne dam vedieť urcite. To netusim ake boli kvalitou. Ako sa to da zistit? Lebo od odberu som v Brne nebola a nikto nam nic nevravel ohladne kvality.

pietrula
21. mar 2023

@kvietocek89 ze zavolas koordinatorke ;) ale pisala si, ze predtym boli super a vychvalene. Tak nie je o com, drzim palce

lucyas3
21. mar 2023

@pietrula nepovedali nic nikdy som to neriesila pravdupovediac …

Pri poslednom IVF sa podarilo odobrat 6 vajicok. Z toho 2 boli pouzitelne ale nic z toho prave som po KET …

kvietocek89
22. mar 2023

@pietrula no ale ked sme sa na to teraz pytali ze prve boli vychvalene a ze to aj tak dopadlo ako to dopadlo ze teda ked ich tak chvalili ze mohlo sa stat ze su nekvalitne. Tak doktorka povedala ze niekedy aj tie nadherne nie su vobec zdrave a ze tie co by si ani nemysleli ze bude niekedy z nich dieta ze tie sa uchytili a nakoniec aj je z nich zdrave dieta. Takze aj ked tie nase prve boli krasne a vychvalene ze to neznamena ze su zdrave.

kvietocek89
29. mar 2023

@pietrula takze sa hlasim. Genetika dopadla vyborne. Obe embya su zdrave. Takze uz cakam na menzes a ideme na KET. 🥰🥳

pietrula
29. mar 2023

@kvietocek89 no parada, wow. Drzime palce <3

kvietocek89
29. mar 2023

@pietrula dakujem. Verim ze teraz to cyjde a budem konecne tehotna. 🙏 Uz si to zasluzim aj ja. 🙏

pietrula
13. apr 2023

@kvietocek89 uz si mala vklad?

kvietocek89
13. apr 2023

@pietrula nie. Az zajtra idem na ultrazvuk a az vtedy sa rozhodne kedy bude vklad. Nejak sa mi menštruácia posunula o 3 dni.

kylie84
19. jún 2024

@lydia1995 mám len 1 vajecnik. V 32 mi namerali amh 0,2. Že jedine ivf. Keďže dieťa sme zvažovali, ale nie hneď, dvakrát stimulácia, 1 krát odber iba 1 vajíčka, našťastie sa podarilo embryo. 1 sa nám ale zdalo málo, tak ešte jeden pokus, dopadol rovnako. V ten istý rok som prirodzene otehotnela, veď načo ochrana keď už som biologicky na šrot 😁 dnes máme krásneho synčeka ❤️

pietrula
19. jún 2024

@kylie84 čiže máte 2 embrya zamrazené?