icon

Nové centrum Repromedica

petrapet
7. máj 2014

Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉

jjuulliisskkaa
8. nov 2017

Ahojtee chcela by som sa pridat k vam 🙂
Planujeme ivf u dr drabeka a zaujima ma kolko trva dlhy/kratky protokol, som zatial neskusena v infoskach,dakujeeem

alexa1983
8. nov 2017

@skovarik ajoj skovarik 🙂 dlhšie som tu nebola 🙂 písali sme si ešte v decembri tiež som sem chodila , teraz sme si dali rok pauzu čítam že sú tam nejaké zmeny tuším 🙂 je tam nová doktorka?
ty ako pokračuješ?

skovarik
8. nov 2017

@jjuulliisskkaa to je u každej individuálne ťažko povedať koľko si budes pichat ja som mala dlhy pichali sme 27 dni ..asi o 7dni sa mi to predĺžilo kým to bolo na odber..ale to ti všetko dr vysvetli a ti povie podľa výsledkov čo je pre tvoje telo najlepsie..
@alexa1983 áno je tam nová dr mne mne moc nesadla 😀..aj personál sa cely zmenil..a ja som po ivf et a cakam na deň D..ešte tyzden😬..

1nikuska9
8. nov 2017

@skovarik
Dakujem, uz sme boli a tiez hlavne rozhovor. Okrem priechodnosti a imuno vysetreni mame vsetko. Na imuno mi hned zobrali krv a mohla som sa rozhodnut ako chcem zistit priechodnost, ci kontrastnou latkou ambulantne alebo laparo. Ja som sa rozhodla, ze laparo. No viac to stoji. Mala som si to dat spravit skorej v nemocnici bez navstevy CAR a mala by som ju zadarmo. No uz mi je blbe povedat, ze dam sa u ineho dr operovat 😏

skovarik
8. nov 2017

@1nikuska9 ešte sa môžeš pýtat aj na reproimunologiu tu tam oni nerobia ale uvidis aké budú tie základne výsledky u nich..a prečo ti je blbe si dať urobiť prefuk v šťastnom zariadení..však tomu dr to môže bit jedno iba teba to stojí a ver mi ešte budes potrebovať každé euro😉..a myslíš ,že by ti nestačilo kontrastnou latkou??ja som nechcela sa dať operovať keďže všetky výsledky som mala vždy o.k a predsa je to menej náročné pre telo..

1nikuska9
8. nov 2017

@skovarik
Uvidim ake vysledky budem mat z tychto vysetreni a potom sa rozhodneme co dalej. Zevraj tou kontrastnou latkou to dost boli, nie? Skusim sa opytat v nemocnici aky by bol termin a ak by bol skorsi vyhovorim sa pripadne na to. Lebo tento termin nieje velmi vyhovujuci pretoze budem tyzden po ovu ale skorej nemoze. Aj my mame zatial vsetko dobre. A zistili ti nejaky problem?

skovarik
8. nov 2017

@1nikuska9 ale nič take to nieje..trvá to iba chvíľočku ak je to o.k cítiš taký tlak a take teplo..ale bolesťou by som to nenazvala taký zvláštny pocit..ale je pravda ,že ak sa to nepodarí tak prefuky je potrebné urobiť..a my nemáme žiadny problém sme zdraví ako rybky len nevieme urobiť dieta😂🙈..

alexa1983
9. nov 2017

@skovarik tak držím poc palce 🙂

alexa1983
9. nov 2017

@1nikuska9 ja som bola kontrastnou látkou tiež a ja som absolútne nič necítila, vôbec to nebolelo . iba normálne vyšetrenie ako keˇdmáš u gyndoša len sa v tebe dlhšie vŕta :D

1nikuska9
9. nov 2017

No nevadi, uz som sa rozhodla pre laparo, som zvedava ci zistia problem. Moze sa nepriechodnost alebo zrasty vytvorit len tak z nicoho nic?

jjuulliisskkaa
9. nov 2017

@skovarik dakujeem, dr spominal ze u mna vyzera odber na cca 14ty den 🙂 reagovala som na lieky zatial vzdy az prilis, na clostil 1tbl denne mi narastlo vzdy 3-6 folikulov uz okolo 10-12dc, ale kazde lieky su ine. Drzim ti palce, aby sa bejby uhniezdilo poriadne🙂 mozem sa opytat na samotny vklad? Kolko ich vkladaju? Jedno, dve ci viac? Boli to?

skovarik
13. nov 2017

@alexa1983
@1nikuska9
@melmel78
@bosorka32
@blue_horsetalk ahojte tak bohužiaľ je to negatívne ..ms prišla už v piatok 😢
Takze ideme ďalej ...

skovarik
13. nov 2017

@jjuulliisskkaa ahoj takze u mna sa to nepodarilo...vklad vôbec neboli trvá to chvíľočku mala by si mat plnsi močový mechúr pritom..mne dali jedno ale je to na tebe akurát sme s mužom boli prekvapený ,že tuto otázku sme riešili už keď som ležala na koze ,že dr sa ani nespýtal koľko by som chcela??tak som sa rozhodla už sama bez muža priamo tam ..ale povedali mi ,že som mladá ,že si mám dať jedno..a ty ako pokračujes??ja zajtra idem na konzultáciu ,že čo ďalej...

melmel78
13. nov 2017

@skovarik ahoj moja skoda mrzi ma to ☹ Ale ides dalej az kym sa krpec nechyti 😊. Co teraz planujes?

skovarik
14. nov 2017

@melmel78 idem na ket ..hneď v tomto cykle cize za dva týždne by som mohla mat v klad...veru budem bojovať hádam ten jezisko nám dopraje darček 😇🙏

blue_horsetalk
14. nov 2017

Ahojte baby, prosim poradte mi
Cela som z toho nestastna, ako to tam vlastne chodi? Povies ze to neide, oni ti urobia vysetrenia a ides na IUI, tak? Ta priechodnost sa riesi pred samotnym zakrokom a je povinna? Okrem toho ze je to drahe tak sa toho ajtak bojim a moja gynekologicka tvrdi ze som zdrava, mam ovulaciu atd. Akonahle ma problem muz -morfologia+ su to lenivci pomali, tak zena by mala prejst len nejakymi len zakladnmi vysetrenami, ci? Mam hrozne zly pocit z tychto reprodukcnych klinik, neviem ci som vobec schopna im doverovat 😟

skovarik
14. nov 2017

@blue_horsetalk ahoj báť sa nemusis,ak chceš bit tehotna nič iné nám neostáva len im dôverovať ...aj keď si zdrava neznamená ,že máš priechodné vajcovodi a to zistia len tým vyšetrením a to neviem či je povinne...no u mna to bolo prvé čo urobili..urobia ti tam oveľa viac vyšetrení ako naši bežný gynekológovia..ja som sa tiež odhodlavala čítam ísť ale po dvoch rokoch snaženia som išla a zatiaľ neľutujem akurát ,že to stojí kopec prachov ale čo narobím ..ja som s pokojná dr.drabkom a verim mu..aj keď 3xiui a 1ivf nevyšlo nevzdám svoj boj..tiež sme úplne zdraví pár a zatiaľ nič naozaj nič nám nenašli a vidis aj tak to nejde..treba ísť na konzultáciu a uvidis..akurát to môžem povedať ,že v tomto centre si človek osoba a nie číslo nieje to masovka ..ja som s mužom bola ešte na začiatku iba na spermiograme v ginfive a poviem ti ,že to sa nedá porovnať ..tak ti držím palce a veľa sily bojovať ,raz nám to vide//

blue_horsetalk
14. nov 2017

vies, ja nepotrebujem si s nimi dobre pokecat pri kavicke, potrebujem otehotnet. Spokojne by mali byt tie pary, ktore sa dockali potomstva, a tie sa mi tu nejako neozyvaju...Len nestastne zeny po viacerych neuspesnych zakrokoch. Asi panikarim. Bojim sa, ze mi neco dokaslu...

skovarik
14. nov 2017

@blue_horsetalk a ty si čo čakala ,že na tieto fóra chodia len dievčatá ktorým sa všetko podarilo??tie sa nepotrebujú radiť a citat mk..a ja si nemyslím ,že som nešťastná žena !!!som šťastná a zdrava len cesta k bábätku je ťažšia ale raz to dam..a keď si si neni istá mi ti v tom nepomôžeme..

blue_horsetalk
14. nov 2017

@skovarik asi hej, mas pravdu.

bosorka32
Autor odpoveď zmazal
blue_horsetalk
15. nov 2017

@bosorka32 ahoj, a podarilo sa vam prirodzenie alebo ivf? Gratulujem ti a drzim palce!

bosorka32
Autor odpoveď zmazal
blue_horsetalk
15. nov 2017

@bosorka32 no, a to je presne to co mi po hlave beha, ci tie centra ozaj pomahaju alebo len zarabaju na ludskom nestasti, lebo tak ci onak, casto pocujem, ze sa to podari samo a prirodzenie a bez pomoci drahych mudrlantov. Len tak nahlas rozmyslam, nic viac...

skovarik
15. nov 2017

@blue_horsetalk tak vieš možno aj ty musis ísť do centra niečo zažiť a možno natoľko sa ti uvoľní psychika ,že otehotnies prirodzene..a určite pomáhajú aspoň takým párom ktoré majú rôzne zdravotné problemi..ja poznám osobne viac báb ktoré ostali tehu vďaka ivf ináč to nešlo..a určite to ani jedna neľutuje ..ja tiež neľutujem že to riešim teraz mám 32rokov a nerada by som čakala bohvie dokedy keďže už tri roky prešli a nič sa neudialo..proste bud potrebuješ ich pomoc alebo nie..😀😉
@bosorka32 myslím si ,že aj pri tebe to platí ,že už si sa natoľko uvoľnila lebo ti povedala ,že neostanes tehu prirodzene leboooo a ty si im verila a už si to neriešila a to sú veci ktoré si ani neuvedomujeme ..ale pán boh zaplat ,že ta takto krásne obdaroval 👶🏻❤️😀..

alexa1983
16. nov 2017

@blue_horsetalk ahoj, priechodnosť sa robí ako základné vyšetrenie , nebolí to neboj sa , je to ako bežné gyn vyšetrenie , pretože ak budeš mať vajcovody priechodné tak ti najskôr odporučia iba insemináciu - tj že partner tvoj odovzdá spermie a doktor ti ich tam vstrekne, to je pár sekundová záležitosť 🙂 je to tiež ako pri gyn vyšetrení, robí sa to uňho na koze a ideš hneď domeno. tak pomáha vlastne pomalým bojovníkom aby sa dostali tam kam majú a hlavne je to bez liekov a nie je to teda tak náročné na organizmus ako hormonálna liečba. cena je ak si dobre pamätám tuším okolo 200 eur za insemináciu.

alexa1983
16. nov 2017

@skovarik je mi to ľúto :( o cca 2-3 mes ideme opäť s manželom na to aj my, po ročnej pauze.
Ale bola som úplne zhrozená keď som si dala urobiť pečeňové testy , akú mám z tých všetkých hnusných liekov zvýšenú hodnotu :(

skovarik
16. nov 2017

@alexa1983 no čo už narobím musím ísť ďalej na konci mesiaca ma čaká ket..tak dufam,že už to vide..a ty si bola koľko krát na ivf??no aj ja keď to všetko odznie pôjdem si dať krv vyšetriť ..niekde sa to prejaviť musí..ale vraj za rok by sa malo telo vyčistiť ..a chystáš sa do repromedici??

blue_horsetalk
16. nov 2017

baby asi si pomyslite ze som uuuplne sprosta, ale co je to ta KET?

blue_horsetalk
17. nov 2017

...uz som si vygooglila. Pekny weekend vam prajem