icon

Nové centrum Repromedica

petrapet
7. máj 2014

Ahojte baby, rada by som začala novú tému a to IVF v novom centre Repromedica. Tri cykly som už absolvovala a prišlo na ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť do ďalšieho cyklu a rozhodli sme sa ho absolvovať v Repromedice. Už sme tam boli na konzultácii a prvý dojem je úžasný, krásne priestory a milí personál. Boli sme u doktorky Ďurechovej. Rada by som sa podelila o skúsenosti a zážitky s niekým, prípadne by sme sa mohli navzájom podporiť. Tak ak sa chystáte, napíšte, budem rada. PS: všetkým snažilkám držím palce 😉

blackcat
8. jan 2019

Ahojte dievcata, najskor by som vam chcela popriat vsetko dobre do noveho roku a vela trpezlivosti a sily. Viete prosim poradit? Prvu konzultaciu mame v RM 14.1. Viem, ze pravdepodobne budu robit nejake vysetrenia hned. To by mal byt partner samozrejme pritomny. Ako je to s dalsimi konzultaciami? On mava dost zlu pracovnu dobu. A este viete mi cca. povedat, ktory DC sa zacina kratky a kedy dlhy protokol? To som nejak nevycitala z tych prispevkov. Uz som hrozne zvedava, co sa dozvieme 🙂.

skovarik
8. jan 2019

@blackcat ahoj určite choďte obaja ale neskôr bude stačiť keď budes chodiť aj sama kým ta povysetruju z lava z prava..bude to trvať neaku chvíľu kým prídete k nejakému postupu určite ti odporučia medzi tým aj iui insemináciu..a tie protokoly u každej je to individuálne ..trpezlivosť ruže prináša ...držím ti palce 👍🏻👶🏻

melmel78
8. jan 2019

@blackcat ahoj, dakujeme aj tebe vsetko len to naj v tomto roku prajem 🙂 . Pri prvej konzultacii budes vysetrena urcite, pokial nebudes mat menzes. Ak uz ste boli niekedy na nejakej klinike, vezmite si vsetky vysledky aj protokoly so sebou, aby doktor vedel, kam sa pohnut dalej. Velmi to pomoze. Ak ste este neboli, tak ti urcite vezmu krv na hormonalny profil a potom sa pokracuje dalej pri dalsej konzultacii. Tam podla veku, nalezu a vysledkov ti stanovi a navrhne postup. Ak si starsia ako 35rokov, tak pravdepodobne rovno na IVF ta odporuci. Ak mladsia, tak ti mozno odporuci aj IUI inseminaciu. Ako pise skovarik, aj sama potom mozes chodit, nemusite spolu. Partnera potrebujes kvoli tomu, aby vedel aj on co sa deje a v podstate on je darca spermii, takze na tento ucel hlavne 🙂 . Kratky protokol sa zacina na 2DC a dlhy sa zacina od 20DC a pokracuje plynule az do dalsieho cyklu. Protokoly ti stanovuje lekar no pri starsich pacientkach je to vacsinou kratky a pri mladsich opacne. Drzim palce

blackcat
8. jan 2019

@melmel78 @skovarik
Dakujem krasne dievcata. No ja mam 36, jedno starsie dieta z predosleho vztahu a 2017/2018 mi po mimomaternicovych tehu odobrali oba vajcovody. Tak u mna sa to s IUI zial uz neda. Moj doc ma pozna od 14tich a tvrdi, ze to bola len velka smola /v 18tich som mala silny zapal brucha a vraj zrasty predpoklada/ a ze to urcite pojde raz-dva. Len ja som doma na urade prace do maja (musela som odist zo zdrav. dovodov z mojej fyzicky narocnej prace, chrbat ma prestal posluchat a musim sa pracovne preorientovat), tak by som to chcela riesit teraz, ked mam klud. Aj ked teda samozrejme nikde nemam zaruku, ze to dame. Jo a este u mna je problem aj nizke AMH - 0,94. Tak aj preto som taka nedockava.. Snad mi bude stacit kratky, to by som sa velmi tesila. Necham sa prekvapit 🙂.

skovarik
9. jan 2019

@blackcat tak to tazko povedať aký spôsob zvolia u teba ..ale ti držíme palce a hlavne veľa sily do boja..a keď to vide nám daj vedieť..

melmel78
9. jan 2019

@blackcat oba vajcovody mas prec? Och to mi je luto :( ale zasa mas fungujuce vajecniky ano? Vytvaraju sa ti v nich vajicka? Lebo si to neviem celkom dobre predstavit, ze ako to tym padom funguje. Prirodzene tym padom neotehotnies, ani IUI neni mozne u teba, jedine IVF. Ovulujes? Tvoje AMH je v pohode aj ked nizsie na tvoj vek ja som mala v 40tke 0,78 a podarilo sa nam prirodzene na stastie. Ale mne zacalo rapidne klesat tak po 38roku. Je dolezite, aby si mala hlavne kvalitne vajicka, ovulku a menzes mas aky?

blackcat
10. jan 2019

@skovarik dakujem, urcite sa ozvem. A budem tu minimalne chodit citat prispevky 🙂.

@melmel78 ano, vajecniky mam oba a vyzera to byt v pohode zatial. Aj ked kto vie, co spravil ten zapal vtedy. Cudujem sa, ze prva sa mi podarila uplne hned. Moj doc povedal, ze som podla neho plodna ako hruska 😂, len som mala smolu na tie neprechodne vajcovody 🙄. Hovori, ze: "vy nemate problem otehotniet, ale problem s bruchom. Sup-sup na kliniku a nech Vas tu vidim tehotnu!". Bodaj by mal pravdu.. Inak menzes pravidelny, ale s ovulkou mam tiez problem. Na jednej strane sa mi po prvom mimomaternicovom zacala posuvat, chodili sme na folikulometriu, ked sa nam nedarilo nejaky cas (teda viem aj, ze tvorim foliky, ale to je este samozrejme otazka, ci niesu obcas prazdne..). Priechodnost spravil a aj vypocital termin a hop, dalsie mimomaternicove. Ja som sa normalne ale na tu operaciu tesila poviem ti. Sestricky sa na mna tak obdivne pozerali (pamatali si ma z roku predtym, ja som lahko zapamatatelna 😂) a ja len, ze co tam nema byt, nech ide von 😎. Ze aspon uz viem, je to definitivne a zacnem riesit IVF. A vsetkym som tam na izbe rozpravala moj pribeh a povzbudzovala ich plna optimizmu. Taka dobra nalada bola potom 😀. A ked som odchadzala, hovorim sestrickam, ze uz sa dufam neuvidime 😀. Aj ked ja by som si radsej polezala na rizikovom so stastnym koncom na chodbe oproti nejaky cas, ako toto. Ale co uz, je to za mnou a ide sa dalej.. Ja rozmyslam aj nad pestunstvom, ak by to nevyslo. Uz som mala doma aj papiere na vyplnenie, ale chcela som to este skusit. Uvidime. Budem si silno drzat palce a aj vsetkym ostatnym tu 🙂.

melmel78
10. jan 2019

@blackcat takze vajcovody isli prec po mimomaternicovom tehu ak dobre rozumiem ze? Lebo vtedy sa to tiez stava, ale aj kvoli zapalom samozrejme....ten robi galibu a kvoli nemu moze nastat mimomaternicove tehu. Mala si stastie, ze vtedy, ked si bola prvy krat tehula, tak si mala vajcovody v pohode 🙂 . Ale taky je zivot, hlavne ze ostatne veci funguju. Bdem ti drzat palce nech sa nam tu ohlasis tehotna a ozaj za kym planujes ist na kliniku?

blackcat
10. jan 2019

@melmel78 Dakujem 🙂. Ano, predpoklad je taky, ze po zapale pobrusnice (zapal vajecniku a od neho slepak, na co mi vyberali slepak a davali antibiotika) mi zostali jazvy na vajcovodoch. A doktor hovori, ze sa to casom asi zhorsilo. Takze som s tym stihla este jedno dieta a potom uz to neslo.. Dr. Drabek ma dostal. Ja som nemala preferencie. Ale ako to tu citam, som celkom rada, ze idem ku nemu.

sonjasas
11. jan 2019

Ahojte dievčatá. Som tu nova a idem sa aj ja podeliť o moje pocity a skúsenosti. Tiež som absolvovala ivf v Repromedica. Na môj vkus to všetko prebehlo strašne rýchlo behom mesiaca sme mali všetko. Keďže sa prvé ivf nepodarilo čakám teraz navyatrenie na reprodukčnu imunológia. Takže som zvedavá co mi zistia.

tinni
11. jan 2019

@melmel78 ahoj, prepáč, ja som si až teraz všimla že si mi pisala... ja mám termín 20.2., ale včera som bola na kontrole a vyzerá že to bude skôr, rodiť chcem v Ružinove, tam mám lekára 🙂 ja som to tvrdnutie mala asi od 20.tt, vždy keď som veľa chodila a keď som si sadla tak sa to väčšinou ukludnilo, tiež som sa až do včerajšej poradne vôbec neotvárala a všetko bolo Ok. Ja som si na to tvrdnutie dala vždy dve magnezka naraz a teda šla som si ľahnúť a bolo to Ok🙂 tebe sa teraz ako darí?

melmel78
11. jan 2019

@tinni jeej tak to sa zachvilu uz rozpadnes 😀 V Ruzinove mam aj ja svoje doktorky, no nepoznam to tam a mas aj dohodnuteho lekara teda? Ja som moc nechcela, ze teda necham na nahodu, u mna je to take nevyspytatelne 🙂 . Ja som od utorka 25 tyzden, strasne rychlo to nejako uteka az teraz sa zacinam spamatavat, ze vlastne by som mala zacat riesti veci okolo babatka, porodu 🙂👶🙈 A nic neviem.....neviem co mam kupovat, kde ist atd....takze najvyssi cas. A uz sa teda otvaras? Kedy mas nastup do nemocnice? Ake mas z toho pocity?

melmel78
11. jan 2019

@sonjasas Ahoj a vies niekedy je fajn, ze to prebehne rychlo behom mesiaca ako ked by to natahovali, kvoli nejakym malichernostiam 🙂 . U koho si bola na ivf? Okrem imunologie mas aj ostatne vysetrenia porobene, ako hematologia, genetika? Ak nie, dajte si aj to spravit, je to rovnako dolezite. Ja som tiez pri imuno vysetreni natrafila na prekazku, kvoli tomu som brala kortikoidy 3/4 roka a potom sa to upravilo. No stale nie som uplne ok, lebo teraz ako tehula som bola na opakovanych krvnyh testoch a stale mam zvysene embryotoxicke latky. Tak som zaciatkom tehotenstva brala preventivne kortikoidy, intralipidove infuzie.

tinni
11. jan 2019

@melmel78 áno, ja tam mám aj svojho lekára a aj pôrodnú asistentku, tak snáď mi prídu k pôrodu, s obomi som už dohodnutá 😄No inak strašne rýchlo to celé tehotenstvo ubehne. Ja už sa neviem dočkať kedy sa maličký narodí, no mám z toho všetkého zároveň aj paniku, či bude všetko v poriadku, či všetko zvládneme atd. Ale aspoň nachystané už mám takmer všetko.☺️A ty máš ktorú doktorku v Ružinove?

sonjasas
11. jan 2019

@melmel78 bola som v Repromedica u MUDr Drabeka

sonjasas
11. jan 2019

@melmel78 ahoj a prosím ta kde sa dá spraviť genetika a hematologia. Toto nám nepovedali že je potrebné si dat spravit

melmel78
12. jan 2019

@tinni mna este nechytaju tie predporodne obavy ale casom to pride 😊. Urcite bude vsetko v poriadku ved uz ked sme taky kus cesty presli ako inak to moze dopadnut 😘. V Ruzinove dr Petrova a Felnerova. Felnerova je obvodacka k nej chodim do poradne a Petrovu mam z centra. Od ktoreho tyzdna sa zacina chodit na pripravu do nemocky? Chodila si aj na nejaku predporodnu pripravu?

melmel78
12. jan 2019

@sonjasas bolo by dobre keby ste pred dalsim ivf mali vsetky vysetrenia aby ste nic nepodcenili. Predsa len budes mat vacsiu istotu. Hematologa si mozes najst ty sama v ramci mesta. K nemu sa objednas na vysetrenia a povies ze po nevydarenom ivf by si chcela vysetrit. Spravia tu kopmlexny rozbor krvi ktory ti bezne nikto iny neurobi. Tu v ba mi prvy termin dali za mesiac a vysledky boli do 2 tyzdnov. Genetika ti mozu odporucit v centre opytaj sa na to oni maju svojho. Podla anamnezy porovna teba s partnerom ci tam nie je zrada. Na to sa dlho caka cim skor tym lepsie

tinni
12. jan 2019

@melmel78 ja mám v Ružinove doc. Ferianca a pôrodnú asistentku pani Didekovu, k nej chodím aj na predporodnu prípravu, v stredu som bola prvý raz, ešte ma čakajú tri prednášky. V nemocnici som bola len na pouceni o epi a pôjdem na exkurziu pôrodnice 😂Nech viem do čoho idem

melmel78
12. jan 2019

@tinni jej no super ja sa doktorky opytam co mi odporuca ale myslim ze Antolsku volila kvoli predcasnemu porodu kedze som rizikova. Pred sviatkami som bola na Antolskej kvoli rizikovej poradni no to bol cisty chaos tam. Nikam sme sa nedostali.

sassa15
14. jan 2019

@blackcat ako si dopadla? Ja mam dlhy protokol a zacinam pychat injekcie piatok. Tak by bolo fajn mat spolubojovnicku 🙂. Inac na povzbudenie, mam znamu ktore je momentalne tehotna po prvom IVF, a tiez jej vybrali vajcovody. Predtym nez jej ich vybrali bola 3× tehotna, ale zial vsetky tehotenstva skoncili zle, ale vsetky z ineho dovodu, takze to lekary neriesili.

blackcat
15. jan 2019

@sassa15 Ahoj, ďakujem za opýtanie 🙂. Držím silno palce! No nechali sme si zatiaľ všetky základne vyšetrenia porobiť. A budem mať krátky protokol, keďže mám už ozaj málo folikulov. Teoreticky by som mohla začať už budúci utorok, len sa nevieme dohodnúť s chlapom. Tento týždeň sa totiž sťahujeme a niektoré veci na dome ešte niesú doklepnuté. Ja by som ale rada čím skôr no. Aj doktor radil nečakať nejak dlho. Ešte musíme spolu pokecať a dohodnúť sa. Včera nebol čas.

sassa15
18. jan 2019

@blackcat ja by som to nevydrzala na tvojom mieste 🙂 . Ale na druhej strane je mozno lepsie zacat s tym az ked budes mat klud. My sme dnes boli na poslednej kontrole a dnes mi manzel pichol prvu injekciu. Taky bol vyteseny v centre, ze uz zaciname, ako keby som uz bola tehotna. No a potom ho to preslo ked mi mal pichnut injekciu 😂.

blackcat
19. jan 2019

@sassa15 Asi aj lepsie mesiac pockat. Ja zacinam spekulovat nad tym, ze by som chcela ET s dvomi embryami 👶👶. Len este teda neviem, ci s tym nieje problem kvoli poistovni. Ale mala by som to aspon uz vsetko naraz, kedze som aj tak doma a ziaden pracovny stres okrem stahovania mi nehrozi 😎. Ja tak nejak dufam, ze tie injekcie zvladnem sama. Drzim palce, nech ta vsetko zle obide! Ja uz sa tiez neviem dockat.

sassa15
20. jan 2019

@blackcat nam doktorka to vysvetlovala tak, ze ked si mladsia, tak ti davaju jedno, ked starsia tak 2. Resp. odporucaju to tak robit. A ze mala pripad, kde par strasne tlacil na to aby dala 2, no a nakoniec z toho boli trojicky 🙂 . Podla mna kvoli tomu nerobia problemy v poistovni. Ja mam 27, tak som tam este za mladu, takze my budeme davat len 1, aj pri tom sa moze stat ze budu z toho dvojicky. Je to nase prve IVF, tak este sme frajeri ze vsak 1 staci 😊. Tie injekcie je mozno lepsie ked budes pichat sama. Mne ked 1x pichol manzel, tak ma to dost bolelo, ale uz sme prisli na to ze to bolo kvoli tomu ze moc rychlo tlacil tu tekutinu pod kozu. Teraz to uz robi pomalicky, a uplna pohoda, len trosku to stipe, ale fakt nic strasne.

blackcat
20. jan 2019

@sassa15 To je dobre vediet, dakujem za rady 😊. Tu sa clovek dozvie veci, co nikde nevygoogli 😀. Uz aby sa nam to zacalo. V stredu sa definitivne stahujeme, este nam treba vymalovat byt, nez ho prenajmeme. Tak len dufam, ze to pojde vsetko hladko a ziadne neprijemne prekvapenia nebudu. Daj vedie ak chces, ako pokracujes. Urcite si to tu aj ostatne radi precitaju 🙂.

evaachesa
21. jan 2019

Ahojte baby, mala ste niektora zvysene NK bunky a riesili ste to podavanim intralipidovych infuzii? Co som sa docitala tak to moze urobit viac skody ako osohu...odporucanie na infuzky mam z Imunovitalu v BA. Uvidim co mi na to povie zajtra Drabek. Dakujem.

ceklis
23. jan 2019

@evaachesa ahoj, prosim Ta, co ti na tu imunologiu povedal Drabek? nechodim sice do repromedicy ale zaujima ma nazor doktora nie od imunologie prave na tieto problemy. ja mam zvysene cytokiny a moj gynekolog len krutil hlavou ked som tam prisla s informáciou o kortikoidoch. jasne, ze su to dva odlisne problemy, no aj tak ma zaujima co doktor drabek povedal. moc dakujem za odpoved

melmel78
23. jan 2019

@evaachesa ahoj ja som brala infuzky intralipidov v case transferu a tiez ked som otehu. Ale nie na NK bunky ale zvysenym citokynom. V prvom pripade mi to nepomohlo lebo podla mna boli neskoro nasadene. V druhom pripade neviem posudit tehu pokracuje dalej. Inak moja dr sa k tomu stavia pozitivne. Necitala som na to vsak nic negativne akurat keby si mala alergiu na soju lebo ju obsahuje.

evaachesa
23. jan 2019

@ceklis ahoj, v podstate mi povedal ze on nie je odbornik na reprodukcnu imunologiu, ze samozrejme vie co a ako ale ze mame sa drzat nazoru odbornicky. Ze to uz nie je ako pred 10timi rokmi ked na vsetko davali kortikoidy s tym ze ved uskodit to nemoze ...len pomoct ak ma zena nejaky problem ale tak teraz uz sme niekde inde. Ja som mala po prvom vysetreni mierne zvysene cytokiny no doktorka vravela ze liecba nie je potrebna, akurat mi dala vitamin D kedze som ho mala nedostatok. Teraz pri kontrolnych odberoch pred ivf mi odporucila tie infuzie intralipidov na mierne zvysene nk bunky a uz som aj bola na prvej. Dcko uz mam v norme a tiez zelezo co som si doplnila glbiferom. Hematologicka mi este odporucila anopyrin obden preventivne pred ivf aj ked mi tam nic nezistili. Verim tomu ze tentoktrat sme uz vsetko podchytili a vyjde to. Predpokladam ze aj ty uz mas za sebou vsetky mozne aj nemozne vysetrenia ze? Kam chodis na imuno?