icon

Odber folikul

lovemom
4. dec 2017

Ahojte, stvrtok by som mala ist na odber folikul. Mozno sa mi nestiha predoperacne. Lekar povedal, ze to jedno co mi dozrelo zoberu aj bez uspavania. Je tu niekto, kto to uz absolvoval, nakolko to boliiiii? Dakujem

Strana
z2
ivec16
12. dec 2017

@lienka737 polozila som tu istu otazku ale neodpovedala na nu, napriek tomu ze potom reagovala na ine otazky... podla mna naprotechnologia je fajn pre vztahy ktore sa zacinaju snazit o dieta, ale ak mas napriklad nepriechodne vajicovody tak ti naprotechnologia nepomoze... ale na zaciatku snazenia ked sa este nepatra do hlbky o aky zdravotny problem ide... je fajn to skusit a spoznat svoj cyklus ale myslim ze tonsa snazi kazda zena ktora chce otehotniet a nepodari sa jej to do par mesiacov...

lienka737
12. dec 2017

@ivec16 suhlasím. Mne napríklad nepomohla, ani nezistili, že kde je problem. Vlastne za 30 cyklov nezistili vobec nič (teda okrem odberov, ktoré sa robia aj mimo napro)

katharines
12. dec 2017

@ivec16 @lienka737 ked som sa tym zacala zaoberat, zacalo sa o tom len hovorit, aj to bolo dostupnych len malo informacii. Avsak oslovila som aj lekara, kt. Sa tomu venuje. Je to o prisupe s maximalnou uctou voci paru i detickam. Mne konkretne pomohlo rehabilitacne cvicenie, ktoreho sucastou boli aj cvicenia z Mojzisovej metody a usporiadanie priorit ai a i manzel sa zacal viacej hybat. O dalsich zdravotnych problemoch sa vsak nebudem zmienovat. A ano poznat cyklus v naprotechnologii je velmi dolezite (skutocne, mnohe zeny maju o takej dolezitej sucasti svojho zivota zalostne malo informacii aj kvoli HAK. I ja musim stale doplnat znalosti), ale riesia sa aj konkretne zdravotne problemy priamo s lekarom a pripadne sa problem riesi aj so psychologom. Verim, ze som na vase otazky odpovedala.

lienka737
12. dec 2017

@katharines ved ja som to riešila všetko s lekárom. Asi myslíme toho istého I.W.

katharines
12. dec 2017

@lienka737 no on mi odporucal este ineho odbornika v Prahe a este nejaku lekarku, avsak zabudla som mena. Skusala si aj oslovit niekoho zo "zeny pre zeny"? Niekedy skutocne problem ani nie je fyzicky. Alebo nebolieva ta chrbat?

ivec16
12. dec 2017

@katharines podla mna super pre par ktory ma trebars nezistenu pricinu neplodnosti, teda par ktory vie ze po zdravotnej stranke su v poriadku, dobry spermiogram, priechodne vajickovody, atd. tam moze byt psychicky blok,.. ale parom s nepriechodnymi vajicovodmi podla mna nemaju ako pomoct tam je mozne len ivf alebo adopcia

katharines
12. dec 2017

@ivec16 kdesi som tu na MK citala, ze zena otehotnela aj s touto diagnozou.

katharines
12. dec 2017

@ivec16 bez ivf

ivec16
12. dec 2017

@katharines s nepriechodnymi vajicovodmi? asi nemala spravne stanovenu diagnozu

gagik
12. dec 2017

@ivec16 ona chce povedat ze ked nepomozu ta naprotechnologia a vsetky tie prirodzene pokusy o dieta tak si mas adoptovat, proste ze v ziadnom pripade nie ivf.

ivec16
12. dec 2017

@gagik ano vidim 🙂 ale myslim ze staci ked to kaze knaz v kostole... a uz je to dalej na svedomi kazdej zeny... ja si myslim ze v kazdy z nas ma svedomie, a kazdy z nas citi ak urobil nieco zle... a i knazi kazu aby sme zili podla nasho svedomia... a otvorene priznavam ze necitim a nemyslim si ze ivf je hriech... dlho som nad tym uvazovala ci ho podstupit aj kvoli tomu co vravia knazi... bohuzial moj nazor sa s ich nazorom nestotoznuje... nedavaju uplne informacie, skresluju a povedia len co sa im hodi...

katharines
12. dec 2017

@ivec16 ake info o ivf ti chyba?

ivec16
12. dec 2017

@katharines mne uz ziadne ;)

gagik
12. dec 2017

@ivec16 mne tie nazory proti ivf uz pripadaju ako hon na carodejnice, uz take argumenty vytahuju ze rozum ostava stat. a tie argumenty ako niekto nesiel na ivf na podarilo sa to aj bez tych zlych doktorov , co chcu len prachy, sice po 10rokoch ...no tak zlatu medajlu si zasluzia ze vydrzali bez ivf asi...

ivec16
12. dec 2017

@gagik iste lebo o tych paroch co sa im to nepodarilo sa nerozprava ale ked sa to jednemu paru podari po x rokoch tak su hned na titulke... ja by som najviac lutovala ak by som sa zbadala a uz by bolo neskoro... a to by ma nicilo cely zivot,.. tak ako
mozno niekoho nici cely zivot to ze podstupil interupciu tak mna by nicilo cely zivot to ze sme to neskusili

gagik
12. dec 2017

@ivec16 presne, plus v podstate najlepsie roky zivota co by mali byt prezit v totalnom nestasti, že nemam babo a mozno ho ani mat nebudem, mne celkom stacilo 5rokov toto prezivat. mne je skor tych ludi luto, že aki musia byt nestastni a este aj to ivf ako poslednu moznost odmietaju. a ja zas poznam ludi, ktori odmietali ivf a ani prirodzene sa im nepodarilo a skoncilo to nakoniec rozvodmi.

ivec16
12. dec 2017

@gagik jo skoncila by som ako stara zatrpnuta rastpla, iste keby sa ivf nepodarilo isla by som do adopcie ale uz s tym ze sme spravili vsetko co sa dalo... a adopciu v podstate stale nevylucujem ale teraz ked uz mam svoje dieta bojim sa ci dokazem tak milovat i cudzie a nechcela by som mu ublizit

gagik
12. dec 2017

@ivec16 ja som sa napr. nevedela s adopciou nejako stotoznit, proste adopcia nie je pre kazdeho, mne by to asi problem ze nemozem mat vlastne deti nevyriesilo..

katharines
12. dec 2017

No mne staci info z ivf stranky "Pri väčšom počte embryí je pre výber morfologicky najlepšie sa vyvíjajúce embryo štandardná päťdenná kultivácia, ktorá umožňuje kontrolu a následnú selekciu najvhodnejších embryí na transfer (= prenos do maternice)." Zivot zacina splynutim vajicka a spermie. Co s ostatnymi plodmi? Aj tie su tvoje deti. Zial ako vedec viem ako sa s nimi zaobchadza. Aj ked na SK nastastie nie je povoleny vyskum na ludskych embryach, v mnohych krajinach EU to neplati. A to je len 1 moralny problem z mnohych, s ktorym by som nedokazala zit. Taktiez sa ivf vacsinou na 1x ani nepodari. Uvadzaju uspesnost len 35% a nasledna bolest z potratu ....

ivec16
12. dec 2017

@katharines absolvovala som to vo francuzsku, tu sa z etickeho dovodu vkladaju vsetky embrya bez ohladu na kvalitu ak su nizsej kvality odporucia vlozit viac naraz... a myslim si ze tak by sa dalo dohodnut aj na slovensku ci v cechach, vyslo nam nastastie hned 1 ivf hned prvy vklad s dvoma embryami, jedno mame zmrazene a kazdy rok nam chodi papier kde podpisujeme co s tym embryom maju robit, su tam moznosti dat na vyskum, znicit, darovat inemu paru alebo este nechat odlozene pre nasu potrebu... ja som dobredu bola len za to ze sa pouziju vsetky...

ivec16
12. dec 2017

@katharines a potracaju sa aj deti prirodzene pocate... to si nevyberes

Strana
z2