icon

Odložené zmrazené embrya

saxana15
21. apr 2021

Co sa robi so zvysnymi zmrazenymi embryjami,ked uz deti viac neplanujeme?

Strana
z2
saxana15
autor
22. apr 2021

@janetinka27 rozumiem. Len nikto nevedel ze moje telo vyprodukuje tolke mnozstvo vajicok a ze sa po kultivacii tolko oplodni,este k tomu po viacerych pokusoch aj uspesne ukonci tehotenstvom. To by tiez v CAR mali nejako vopred riesit. Nic,zvazime s manzelom vsetky moznosti. Embryjo je zivot,to je pravda,ale aj to,ze je to predsa len zhluk buniek... uz ako sa s tym clovek stotozni. Dakujem za odpoved

ina7
22. apr 2021

@wejuska7910 precitaj ešte raz co píšem. Oni dúfajú že časom sa legislatíva zmení. Lebo majú 3 deti, viac nechcú a 20 embryí v mrazaku. Ak o 20 rokov bude o toľko horšia situácia ako je teraz oproti časom sped 20 rokov, možno fakt budú iné pravidlá.

nafka0483
22. apr 2021

@janetinka27 Vela ludi, co idu na IVF dufaju v to, ze vobec bude co mrazit a ze im vklad vyjde a ak nie, tak ze budu mat este aspon nieco zamrazene, aby nemuseli cely proces absolvovat od zaciatku. Asi malokto rata s moznostu, ze im ostanu desiatky embryi a vlastne "nebudu vediet co s nimi".

mimi747
22. apr 2021

@saxana15 Ahoj, aj my toto riešime, ešte nám ich zostalo 7. Je to ťažké rozhodnutie. Momentálne čakáme prvé bábätko a bolo to na prvý pokus.. Tento rok si ešte priplatíme aby nám ich tam ešte nechali, uvidím, aké bude ešte tehotenstvo a pôrod a podľa toho sa rozhodneme... Mňa tiež prestimulovali, mala som cez 20 vajíčok a aj nábeh na OHS...Vieš, ja viem, že je to život, my sme sa o tom s mužom veľa rozprávali..ale ten život sa vyvinie len v tebe. To ešte nie je úplné embryo, je to len blastocyt - zhluk buniek. Nemá ručičky ani nožičky a ukameňujte ma tu pokojne..Ja premýšľam nad darovaním, lebo mám aj vo svojom okolí známych, ktorí majú problém s počatím...a myslím si, že toto je téma, ktorá sa týka žien, ktoré si prešli IVF, lebo tiež by som to nechápala, keby som si tým všetkým neprešla.

janetinka27
22. apr 2021

@nafka0483 myslim,ze sa da realne predpokladat ze ostane aspon jedno embryo. a co potom s nim?
ze zostanu jednemu paru desiatky embryi,to je tragedia,ktora by mala zatriast spolocnostou, pretoze voci tomu nemoze zostat clovek vlazny.

nafka0483
23. apr 2021

@janetinka27 Presla si si IVF procesom?

janetinka27
23. apr 2021

@nafka0483 presla som si v tejto oblasti mnohym,chodim pravidelne do centra ako klient,kde vykonavaju ivf, deti nemam, mam 37 rokov a na ivf by som nikdy nesla

janetinka27
23. apr 2021

* kde vykonavaju aj ivf

nafka0483
23. apr 2021

@janetinka27 Rozumiem, preto som sa pytala ci mas skusenosti. Ale nesuhlasim s tvrdenim, ze sa da realne predpokladat, ze ostane aspon jedno.

beatinka
25. apr 2021

Nám zostali dve zamrazené a po pôrode ich máme v pláne darovať na výskum.

Strana
z2