icon

Odložené zmrazené embrya

saxana15
21. apr 2021

Co sa robi so zvysnymi zmrazenymi embryjami,ked uz deti viac neplanujeme?

Strana
z2
wejuska7910
21. apr 2021

@saxana15 bud ich date znicit alebo darovat

anaj_janka
21. apr 2021

je mi zle ... to takto?

janetinka27
21. apr 2021

no to je neskoro polozena otazka

nafka0483
21. apr 2021

@janetinka27 Preco neskoro?

number19
21. apr 2021

@nafka0483 Pretoze nikdy nevies. (kam tie embria doputovali)

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
number19
21. apr 2021

@bambulienka25 Ja sama neviem. Black Market?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
sslobodnamama777
21. apr 2021

kto by chcel stare zmrazene ked moze mat cerstvejsie. Tie stare mozu byt poskodene.

wejuska7910
21. apr 2021

@sslobodnamama777 si bola na ivf?

nafka0483
21. apr 2021

@number19 Take neexistuje. Ziadna klinika u nas si take nieco nemoze dovolit. Su to tvoje embrya a bez tvojej ziadosti a udelenho suhlasu s nimi nemozu nakladat nijak. Ty rozhodujes, ci ich darujes, nechas na vyskum, das znicit, alebo si ich das vlozit.

@sslobodnamama777 Tiez pises uplne hluposti, pravdepodobne netusis ako funguje IVF proces a darcovstvo.

petkasaurus
21. apr 2021

@sslobodnamama777 minule sa v zahranici narodilo zdrave dievča z 30 rocneho zmrazeneho embrya

sslobodnamama777
21. apr 2021

@wejuska7910
@nafka0483
@petkasaurus nejak si to idealizujete, v cechách je milion zmrazenych embryí. No tak si daj 30 rokov zmrazene kura,to je blbost.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
saxana15
autor
21. apr 2021

@sslobodnamama777 to urcite nie.

saxana15
autor
21. apr 2021

@janetinka27 zo zmrazenych embryi mam 2 zdrave deti.presla som si 4 IVF a 16 vkladov. Ostalo nam 10 embryi. Toto neplanoval nik. A uz mam 45 rokov,preto sa pytam. Ale asi zavolam na kliniku,kde mi daju info,podla toho sa rozhodnem. Dakujem za kazdu odpoved. A nie su stare,len 3 rocne. 😉

petkasaurus
21. apr 2021

@sslobodnamama777 no, vidim, ze sa vyznas, ok ;)

nafka0483
21. apr 2021

@sslobodnamama777 Vidno, ze absolutne netusis ako to cele funguje a nerozumies tomu. Nevadi, len sa zbytocne zapajas, lebo pises hluposti.

nafka0483
21. apr 2021

@saxana15 Citala som o pripadoch, ked sa pary nevedeli stotoznit s tym, ze by nechali embrya znicit. Tak sa rozhodli postupne si ich dat vlozit - bez hormonalnej pripravy, bez toho aby realne cakali ze sa uchytia - ale s tym vedomim, ze ak by sa uhniezdili, tak dalsie babo privitaju. Len im bolo prirodzenejsie nechat ich vlozit a takto "znicit" ze sa neujmu, ako keby to mali urobit "umelo" v labaku.
Takze ak ta trapi tato stranka, tak mozno by toto bolo riesenie. Ale nie som si ista ci to nebolo v zahranici, neviem nakolko by u nas boli centra ochotne riesit to takto.

evaachesa
21. apr 2021

@sslobodnamama777 ty si ale riadne mimo 🤦😅

matkahelka
21. apr 2021

@sslobodnamama777 si uplne, ale uplne mimo. zjavne netusis, ako proces IVF funguje.

wejuska7910
21. apr 2021

@sslobodnamama777 nikto si nic neidealizuje na rozdiel od teba vieme ako to je.naco sa zapajas ked nemas ani sajnu otom?

petamich
21. apr 2021

@nafka0483 autorka ich ma 10 🤔 ak by sa len polovica uchytila fuha, toto je asi cesta, ktorou by som sa nevybrala

nafka0483
21. apr 2021

@petamich No ano, to je celkom velke cislo 🙂 ja som len spomenula o com som citala. Nevieme kde bol problem, u niekoho je to aj pri 100 pokusoch bez hormonalnej pripravy jasny vysledok - takze vedeli ze ich vlastne "vyhodia" ale toto im bolo psychicky prijatelnejsie.

saxana15
autor
21. apr 2021

@nafka0483 ja uz deti mat nemozem,teda toto riesenie nie je pre mna. Dakujem

saxana15
autor
21. apr 2021

@petamich este ich 10 mam ale uz deti z Ivf mam a uz nemozem mat dalsie

ina7
21. apr 2021

@saxana15 štandardné riešenie je, že buď platíš za mrazenie ďalej alebo dáš súhlas s rozmrazenim a likvidáciou alebo iným použitím. Darovanie ni eje možné, pretože na darovanie embrya platia rovnaké pravidlá ako na darovanie vajíčok, napr. Je tma podmienka veku, ktorú nespĺňas. Známa ma takto za mrazených asi 20 embryí, povedala, že budú platiť uskladnenie, že možno o 20 rokov jej deti nebudú môcť mať deti a bude legálne použiť ich takto. Osobne sa mi nepáči postup Car, keď ženu doslova pre stimulujú, aby vyprodukovala vajiciek celé desiatky, ta kvalita jedna nie je dobrá a potom chodia ženy na jeden vklad za druhým, a druhá vec je, že potom majú takto mrazených kopec embryí, ktoré nie sú reálne využiteľné. Mne doktor v car povedal, že majú takú skúsenosť, že či je vajiciek 5 alebo 15, naozaj zivotaschopnych je rovnaký počet. Aj preto robia ženám aj soft protokol. Co nie je taký zatazovy pre ženu a vyprodukuje menej a kvalitnejších vajiciek.

janetinka27
22. apr 2021

@saxana15 ja som nenarazala na ich kvalitu alebo vek. ale ze manzelia, ktori sa rozhodnu pre IVF by mali vopred zvazit, co s embryami. lebo je velka pravdepodobnost, ze im vsetky nevlozia a teda nejake zostanu. a teda bud si pripravit svedomie na to, ze ich nechaju znicit alebo zit s tym, ze neskor niekde budu zit ludia, ich potomkovia, surodenci ich deti.

wejuska7910
22. apr 2021

@ina7 lenze to darovanie rodine tiez nieje mozne,to sa neda tak,ze ich daruju detom.ked ich uz daruju je to anonymne kto ich dostane

Strana
z2