Opakované IVF a nízky progesterón

katinkakatka
27. jún 2022

Ahojte dievcata. S priatelom sme absolvovali uz 5 IVF cyklov a 7 vkladov. Zatial vzdy neuspesne. Moj priatel ma velmi zle spermie, je ich velmi malo, skoro ziadne niesu pohyblive, a este ma aj vysoku fragmentaciu. Moj progesteron zvykne byt nizky uz pred vkladom ale stale “v norme” ale po v klade my zacne klesat. Momentalne som 7 den po poslednom vklade a som uplne zufala. Vsade sa tu pise ze zeny mali spinenie ako sa embrijko uhniezdilo, ja som nemala nic. Som strasne nestastna lebo sa bojim ze to zasa nevyslo, i ked v kutiku duse stale dufam ze mozno ano 😔.

andrea_82
27. jún 2022

nevzdávaj to, ja som žiadne špinenie pri uhniezdení nikdy nemala.

anjelicek26
27. jún 2022

Ale tak progesteron pred a pocas vkladu vysoky byt nema, nie? Az po... a potom sa drzat... lekar ti preventivne progesteron vkladat nedal? Moj mi ho dal okamzite, ze neuskodi, vie ale pomoct... A mame 4 deti a ziadne spinenie som nikdy nemala, na to nemozes pozerat.

katinkakatka
autor
27. jún 2022

@andrea_82 dakujem 🤗

katinkakatka
autor
27. jún 2022

@anjelicek26 dali mi progesteron, tu na SK ma tlacili strasne vela progesteronom, oralne+vaginalne+injekcne, teraz sme na klinike v zahranici a tam mi povedali ze tolko progesteronu neni dobre lebo ze to robi presny opak, lebo ze aj tabletka den po je zalozena ma prilis vysokej davke progesteronu. Cize teraz beriem 4 utrogestany vag. A dva oralne. Tento raz som si nebola dat ani kontrolovat progesteron po vklade, bala som sa prilis skoreho sklamania. Ale tesim sa ze obe pisete ze ste nemali spinenie pocas uhnezdenia. Tak budem stale dufat 🤞 este mam 5 dni do testu.

januska1905
27. jún 2022

Ani ja som nemala spinenie. Len na druhy den po vklade totalne bolesti krizov. Som myslela ze ma ide seknut. A o tri dni slaba ciarka. Drzim palceee

katinkakatka
autor
27. jún 2022

@januska1905 ja nemam nic ani spinenie ani bolesti :(

edien
27. jún 2022

@katinkakatka ja som mala druhý vklad úspešný. Žiadne bolesti krížov ani spinenie..proste nič a tiež má to vystresovalo keďže som čítala o spinenie XY diskusii..Utrog. som si dávala vaginálne 2x1 tbl ráno a večer. Mala som ho do začiatku 4m. Držím palce🍀

katinkakatka
autor
27. jún 2022

@edien dakujem, dodava mi to nadej pocut ze niekto mal aj uspesne pokusy bez priznakov. Ja beriem 4x progesteron vag po jednej tabletke a pred spanim este oralne dve.

edien
27. jún 2022

@katinkakatka ja som sa o Tom bavila s dr v CAR a videla na mne paniku a práve naopak mi povedala,že je oveľa lepšie pokiaľ spinenie nieje. Berú to skôr ako komplikáciu. Prvé príznaky tehu som mala až po potvrdení srdiečka. A možno v nejakom 9-10tt už to išlo..Nevoľnosti, pichanie vo vaječníky a kadejaké iné ,,chuťovky,, ale potom ako som hlavne prestala googlit a povedala som si ako bude,tak bude som sa dosť ukludnila.

katinkakatka
autor
27. jún 2022

@edien co je to ten CAR prosim ta? Ja sa snazim byt v klude a mysliet na ine veci, ale uprimne to nedokazem :(

edien
27. jún 2022

@katinkakatka centrum asistovanej reprodukcie 🙃 no keď aj otehotnies aj počas tehu ťa napadne kadečo. Mne veľmi pomohli filmy,seriály nonstop som si niečo púšťala aj keď som sa na to ani moc nevedela sústrediť no a ešte naše mačky a psy. Možno tebe pomôžu knižky napr..Ale v podvedomí samozrejme pracovali tie myšlienky neraz naplno. Úplne sa od nich odstrihnúť nedá,ale kadejaké diskusie a hlavne tie negatívne nečítaj..fakt, to je ako klinec do rakvy pre psychiku. Ja som tu bola aj v skupine IVF a musela som odtiaľ odísť pretože jedna pani má neskutočne zdeptala aj keď tipujem neúmyselne,no nemohla som jej slová nejak vypustiť z hlavy. A pritom vôbec nemala pravdu. Nie v mojom prípade teda.

katinkakatka
autor
27. jún 2022

@edien to je presne co robim! Netflix, varenie a hafan. Kedze mi zakazali kupat a chodit na slnko :( no to si teda budem davat pozor a ked uvidim nieco negativen radsej hned zdrham 😂 posledne co potrebujem aby ma niekto zdeptal

edien
27. jún 2022

@katinkakatka tak potom super😉 veru,skôr napíšu niečo negatívne a strašia. Keď ma niekto pozitívnu skúsenosť tak nemá extra potrebu vypisovať na nete.

blabla22
3. júl 2022

@katinkakatka ahoj, u mňa neboli vôbec žiadne príznaky, to je úplne normálne, takto skoro sú tieto príznaky čo majú niektoré baby skor z liekov ako z tehotenstva. A nie u všetkých sa prejavia nežiadúce účinky z liekov. Ja mám za sebou aj neúspešný aj úspešný transfer - pri oboch som sa cítila úplne rovnako (brala som rovnaké lieky) -žiadne spinenie, bolesti, kŕče, nic..takže to, že nic také nemáš nic zle neznamená, nestrácaj nádej. Ja som sa ani po pozitívnom teste necítila nejako “inak”, úplne normálne ako vždy. Držím palce 🍀

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre