icon

Oplatí sa absolvovať IUI?

emv
3. apr 2021

Ahojte. Pred dvoma rokmi sme podstúpili s manželom 3x IUI, po dvojročnom snažení- neúspešne. Manžel mal zlú motilitu A- 20%. Keď sme začali plánovať IVF, otehotnela som prirodzene. Zadarilo sa.
Prešli dva roky a my sa znova snažíme, a znova neúspešne. Manžel si dal urobiť znovu spermiogram, a znova má zlú motilitu A, ale tentoraz 30%. Minimum je 32% aby sme mali vraj šancu.
Je podľa vás zbytočne absolvovať znovu IUI, alebo sa máme rovno informovať o IVF? Budúci týždeň máme konzultácu. Neviem či ísť, alebo sa ešte pokúšať normálne. Predsa len spermiogram máme lepší ako pred dvomi rokmi. A vtedy sa nám nakoniec podarilo. Zasa ale nemáme roky na to, aby sme si mohli dovolit čakať. Ďakujem za každú jednu odpoveď.

26nika
6. apr 2021

@majka_3 aha tak to som nevedela no mozno aj ja zajtra ved uvidim ako sa s nou dohodnem dam vediet

emv
autor
6. apr 2021

@majinka81 ahoj, 33 som mala , ale manžel už 38 preč, čiže je to také, že nevieme čo robiť... Keďže problém je na jeho strane a muži po 30 vraj majú väčší problém oplodniť ženu, no a po 35 to percento ešte klesá... No a ďalším rokom klesá viac a viac... Čiže ja sa aj desím tej jeho 40tky čo sa oplodnenia týka...
Vy máte koľko rokov? Teda ak môžeš povedať...

majka_3
6. apr 2021

@emv ahoj, ja by som na tvojom mieste iui skúsila... Môj muž má tiež nie dobrý spg 20% Ačkova, morfo 3% ale počet ma dobrý....
Keď sme skúsili iui spermie upravili 35% Ačkova a 28milionov sa vstreklo... A vyzerá ze to vyšlo... 😊 ♥️

emv
autor
6. apr 2021

@majka_3 veľmi gratulujem, dúfam, že všetko ti vide tak ako si praješ... No ja sa asi tiež prikláňam k IUI, aj keď už máme 3 neúspešne za sebou pred dvoma rokmi. Ale vtedy bol tiež zlý spg. Teraz má lepší oveľa. V piatok máme konzultáciu

majka_3
6. apr 2021

@emv tak keď sa aj spg zlepšil, myslím ze za skúšku nič nedáš.. 😊 A ďakujem... A aj tebe veľa šťastia 🍀♥️

emv
autor
6. apr 2021

@majka_3 ďakujem ❤️

mouse14
6. apr 2021

IUI absolvovať s HyFosy.Dvakrat úspešne.Jedno na prvýkrát a druhé až na tretie IUI.

majinka81
6. apr 2021

@emv Si este mladica,neboj🙂viac od zeny zavisi ci ovuluje a podobne.Muz aj keby mal 40 az tak vela to neni.Drzim palce.Rozhoduj sa kvoli sebe,daj si cas a uvidite.Ja som dumala rozmyslala,samozrejme sme sa aj snazili....ale asi malo padnut urcite rozhodnutie.Mam 40☹

emv
autor
6. apr 2021

@majinka81 takže vlastne ak by si išla podstúpiť IVF, tak už by si si to musela uhradiť celé sama, že??? Držím palce nech sa vám to podarí tak, ako si predstavujete.... Stále viac tu na koníkov čítam, že IUI je zbytočné, ak má muž zlý spg.

petkasaurus
6. apr 2021

@majka_3 26nika
Ako ste dopadli u dr. Vondrakovej? Ja tiež k nej chodim inak 🙂

26nika
6. apr 2021

@petkasaurus ja idem zajtra na krv do gyn fiv do Nitri ked bude HCG pozitivne tak v piatok by som k nej chcela ist 😍😍😇

majka_3
6. apr 2021

@petkasaurus neviem ako máš na mysli ze dopadli 🤷‍♀️

petkasaurus
6. apr 2021

@majka_3 ze ci mate potvrdene teho 🙂 som zvedava, nakolko mna toto pravdepodobne tento mesiac cele caka..

26nika
6. apr 2021

@petkasaurus este nie obe ideme az zajtra 😇😍

majka_3
7. apr 2021

@petkasaurus 😂😂😂prepáč nepochopila som... Dnes idem na krv, poobede výsledky 😊
Do akého centra ideš? Vondrakovej?

petkasaurus
7. apr 2021

@majka_3 ja chodim do gyncare, ale dr. Vondrakova je moja gynekologicka, ktorej chodim normalne. Tiez mi davala ovitrelle a pod. Gyncare som si ale vybrala, lebo všetko robia pod jednou strechou.

majka_3
8. apr 2021

@petkasaurus áno, ak chceš ísť na ivf alebo také tak v gf treba cestovať do BA. To nieje moc dobre... Ale ja som bola len na inseminacii a ta je v Nitre...
Aaa áno, už to mám potvrdene aj z krvi ♥️🍀

26nika
8. apr 2021

@petkasaurus aj ja mam pani dr .Vondrakovu ako gynekologicku a na inseminacii som bola v BA v Gyn Fiv a vcera mi tiez s krvi potvrdili tehu 😍😍😇

petkasaurus
8. apr 2021

@majka_3 veľká gratulácia, to bude radosti 🙂

petkasaurus
8. apr 2021

@26nika srdečne gratulujem, nech všetko dobre dopadne! 🙂

26nika
8. apr 2021

@petkasaurus dakujem krasne 😍😍😇

lilien2
8. apr 2021

@26nika velkaa gratulacia 🙂❤

26nika
8. apr 2021

@lilien2 dakujem 😍😍😇

petkasaurus
8. apr 2021

@26nika budete mat vianočný darček ak sa nemýlim 🙂

26nika
8. apr 2021

@petkasaurus ano veru 😍😍mali poklad 😇😇uz teraz sa ho nevieme dockat 😍😍😇

hafanana25
11. apr 2021

@mouse14 tak to gratulujem 👍👍👍❤️ Ja som Orave dnes 8 deň po druhej IUI, a popravde musím povedať,že to tak neprezivam ako pri tej prvej 😀

hafanana25
11. apr 2021

@26nika Gratulujem,👍❤️ dúfam,že nás bude viac takto tehotensky pozitívne ✊✊😍

26nika
11. apr 2021

@hafanana25 Dakujem krasne urcite ano😇 len dufam ze ked 20.4 pojdem na kontrolu ze vsetko bude v poriadku 😇😍

hafanana25
11. apr 2021

@26nika držím palce ✊❤️ ,aby bolo všetko tak ako má byť 😉😉

26nika
11. apr 2021

@hafanana25 Dakujem kraasne