Otehotnenie po 40ke - ktorá klinika by bola najlepšia??
Ahojte! Podla Vás na ktorú kliniku by sme mali ísť na Slovensku? Už mám 43 a chceli by sme mať babätko s vlastnými vajíčkami . Už sme 2x boli v Brne, ale mali sme aneuploidy. Ďakujem
Ď
@pipina00 A navrhli ti v Brne alebo v inej klinike aj PGT-A (genetické predimplementačné vyšetrenie embryjka)? Lebo ja som si dala aj to, akurát, že som netušila, že v Reprogenesise, majú na to, pre klienta menej cenovo výhodný systém ako v Reprofite. Ten cenník majú šalamúnsky nastavený, tak potrebujem z toho vycúvať, lebo po dvoch pekných blastocystách čo mi vznikli po PK sa mi ani trochu nechce ísť znovu do stimulácie za to, že oni toto vyšetrenie robia až od troch blastocyst☹ Tak by som mojho dokiho skúsila nahovoriť rovno na KET.
@janie7 v centre na prvej konzultácií neviem či nám to spomínali ale na konzultácií s primarom nám to spomínal že je škoda že sa to nedalo urobiť.A ďalšiu stimuláciu už neodporúča vzhľadom k veku tak som si dala urobiť reproimunologiu a čaká ma ešte hematologia tak uvidíme čo a ako ďalej ešte máme dve zmrzlinky tak uvidíme a ponúka nám či by sme nechceli ísť do darcovskeho embryá ale tam tiež nemám zaručené že to výjde.
@pipina00 koľko máš rokov ak sa smiem spýtať?
@pipina00 Ahoj, a do ktorého centra chodíš? Vyhovuje ti? Ja som sa dnes od IVF koordinátorky dozvedela, že oni robia PGT-A aj s jedným embryjkom, ale stále by som musela zaplatiť 1400 EUR, lebo je to balíček služieb a nemajú to nacenené podľa počtu embryí. Niekedy mám pocit, že si tie kliniky mýlia samoplatcov, so sponzormi😉
@butterfly333 už 45
@pipina00 ja 41r v júli sme boli na vklade s darovaním embryo no neúspešne. Chceme to skúsiť znova asi na jar no chcela by som vložiť dve.
@butterfly333 my máme ešte dve zmrzlinky tak uvidíme nad darovaními sme zatiaľ neuvažovali a pýtala som sa primára do akého veku robia vklady a až do 49 roku uvidíme teraz keď budem mať výsledky aj z hematologie čo ďalej.Myslim že dve asi nevložia🤔aké uvidíš aké budem držať palčeky🍀🍀🍀
@pipina00 preco nie koli veku?
@pipina00 V Martine je vraj Iscare oveľa lepší ako tu v BA, ja som bola pred pár rokmi na neúspešnom IUI v Gyn Five a to jednanie bolo otrasné. Jednanie a profesionalita v Brne je oproti nim úplne o niečom inom, len ten cenník majú na houby postavený, tak ale uvidím čo vymyslia ďalej. Držím silno palce🙏🍀
@butterfly333 vraj pre vysoké riziko potratu a iných zdravotných problémov ale tie môžu byť aj pri vklade jedného embrya tak neviem len píšem čo mi bolo povedané.
Baby a čo hovoríte na Iscare BA? Lepšie ako gyn five BA?
@butterfly333 No ja som mala v Gyn Fiv iba IUI a bohate stačilo, nikdy viac. Iscare BA nepoznám, ale že vraj Iscare MT je fajn. A Brno znovu nechces skúsiť?
@janie7 zatiaľ len hladam tu na Sk keby sa nedalo ísť do Brna no určite radšej do Brna.
@nkf Ahoj, dúfam, že tehulkuješ v pohode a bez problémov 🙂 Neviem, či ešte chodíš na MK, ale ak áno, chcela by som sa ťa spýtať, či ti pri tých dvoch predošlých IVF (ak si dobre pamätám) spomínal lekár aj možnosť PGT-A vyšetrenia (predimplementačné genetické vyšetrenie embrya). Mám zamrazené dve embryjka a robili aj biopsiu, ale stále váham či sa do toho oplatí investovať.
@nkf Joj, tak to mi je moc ľúto, ale nevzdávaj to, ešte stále sú tu veľké šance na otehotnenie a aj donosenie zdravého bábätka 🍀🙏 Dôležité je, nech si telo teraz oddýchne.
A pamätáš sa akej kvality si mala tie blastocysty? Lebo ja mám jedno 5AA a jedno 5BB, tak by sme asi skúsili staviť na to najsuper bez PGT-A, keďže my sme s manželom mali genetiku ukážkovú. Problém je jedine v tom, že v Brne to majú nacenené v sete do 4 embryjok a nemajú to po jednom, čiže dve posielať na PGT-A za 1400 EUR sa mi zdá trošku prehnané a predpokladám, že to 5BB bude aneuploid, keďže mu to trvalo až 6 dní kým sa vyvinulo do blastocysty. Ešte som rozmýšlala, že tú odbiotovanú vzorku toho 5AA embrya poslať do druhej kliniky za manipulačný poplatok, kde to robia aj po jednom, ale manžel tvrdí, že aj tak je to celé na prírode a mojom tele. Tak mám z toho taký bordel v hlave až až....
@nkf Ďakujem krásne za informáciu. Veď toho sa obávam, že všetko je OK a nakoniec sa to celé môže zvrtnúť. Ono, kebyže zariskujem a idem do toho bez PGT-A, tak by som prežila, že sa embryjko neuhniezdi, lebo tam môže byť aj veľa iných faktorov, ale keby sa uhniezdilo a vyvíjalo s vadou, tak to by som si neodpustila, že som ho nedala preveriť na PGT-A. A vy ste boli s partnerom aj na Vašej genetike?
Ktorú kliniku odporúčate pre ženy 40+ ešte skúsiť s vlastnými vajíčkami?

Budem mať 41r v lete máme za tebou Ma v júli 2018 2x IUI neúspešne tak ideme skúsiť ket v júli do Brna len sa bojím že sa to neudrží mám vysoké cytokyni aj keď beriem medrol