Parťáčka po ET/KET
Ahojte. Dnes som bola na dalsom KET. Boli sme si po surodenca. Ktora z vas bola tiez na vklade alebo s v blizkej dobe chysta? 😉 Podporme sa navzajom 😍
@janulka1351 no krasa hned si mi urobila chute 🙂 no na hematologii je to takto - objednavaju cca o 2mesiace po zavolani a potom sa caka na vysledky 6-8tyzdnov. Na hematologii ale musi byt odstup 6tyzdnov od potratu lebo inak mozu byt vysledky skreslene.
@jarrys tak pridi na kolacik 😉 s radostou sa podelim
Ja idem este teraz vecer rozkvas zarobit na chlebik a zajtra poobede sa bude piect kvaskovy chlebik.
Dakujem za objasnenie. Aj som si myslela ze nejake lehoty tam su len som myslela ze kusocek mensie. Takze za predpokladu ze cistenie prebehne bez problemov mame 2 moznosti objednavat sa hned na hematku a poriesit toto a az potom vklad...alebo skusit vklad bez hematky. No budeme vidiet potom pre co sa rozhodneme. Ale aspon chvilku som nemyslela az tak na ten vcerajsok a mala myslienky trosku na ine veci. Preto som aj piekla. Aby som si zamestnala hlavu. A moj maly Matko ten stale mi dnes dychat nedaval,stale len pri mne a mama rob so mnou somariny.
@janulka1351 mala drobula 🙂 aspon ta trosku zabavil 🙂 no tak asi aj na vklad bude asi nejaka lehota od vycistenia. mam pocit ze od potratu a vycistenia 3mesiace min. by nemal byt vklad kvoli tomu aby sa vnutrajsok dal riadne dokopy. Doktorka nespominala nic?
Nevrav ani lebo naozaj pridem na ten fajnovy kolacik 🙂
@jarrys zabavil ma fakt riadne 🥰 najma pri tej skrini ked sa tam schovaval a ma to posuvne dvere tak sa rehotal o dusu.
Doktorka hovorila ze ak sa vycistim sama ze nebude potrebny zakrok tak zo zdravotneho hladiska je vklad mozny hned v najblizsom cykle. Ked by ma museli oni docistit a musela by som na kyret tak tam je lehota ze 3 mesiace nemozem na vklad ist. Preto povedala ze najprv skusime nechat to na to samovycistenie aby som nemusela na zakrok.
Ja strasne rada vypekam,len keby mi to mal kto jest 🤣 cize pozvanie stale plati 😉 Ja rada take rychle (bublanina,pernik,babovka) ale aj takr zlozitejsie ako vidis na foto (zmrzlinky,slonie slzy,juhoslovansky kremes) a obcas ale to fakt len obcas skusam tortu. Ale zase krtko torta je mnam. Tu rada robim,ale mam na nu svoj recept. Tu krabickovu neznasam,ta je strasne sucha.
Ach konecne lezim v posteli,ma mierne zacalo podbrusko boliet a zase som myslienkami tam kde som bola. Uff,skusim zaspat snad bude tuto noc lepsie.
@janulka1351 nadherne vytvori mas 🙂 musis mi dat recept na chlebik ako robis 🙂 ja som vcera o desiatej odpadla uz lebo od rana som upratovala a dnes ma caka rovnaky den.
@jarrys dakujem 😊 neni problem recept ti dam len pozor chlebik je kvaskovy a potrebujes k nemu aj kvasok ale ten tiez nie je problem ti dat. Ja som nemohla zaspat zase...ked som konecne zaspavala prisiel muz do postele a on ked zaspava na prvy nocnik spanok tak chrape tak ma budil tak som ho musela drgnut nech nechrape...potom aom bola ja 2x hore...potom okolo 3tej zacal maly buntosit ze blabotat...ledva sme ho uspali,no ale ja som zas nemohla vyse pol hodku zaspat a rano o 6.20 maly buntosil ze vyspaty...takze z mojho spanku zase bieda.
Ideme prave do obchodu a ja som si musela obliect tehotenske leginy bo vsetko ostatne mam este mokre a dalsie este na ceste (este neprisla objednavka)....uprimne citim sa v nich hrozne po tomto vsetkom. Musim ale vydrzat
@janulka1351 rozumiem ti, teraz ti bude vsetko pripominat babo. Musis ostat len silna. Ono to nikdy nepreboli uplne ale jedneho dna ta bolest bude mensia a nebude ti vsetko pripominat tuto udalost. No tak si sa vela nevyspala moja. skus cez den ak budes mat cas trochu pospat. Ja od rana zase upratujem a uz mam dost. ale musim lebo je toho este vela.
@jarrys stale myslim na to malicke,ktore je este stale v brusku. A strasne som zvedava co sa teraz vo mne deje,ze ci uz je daky naznak ze by babatko odchadzalo alebo ze proste ako mi to teraz vyzera v maternici. A priznam sa,ze stale mi beha v hlave aj myslienka ci sa predsa len nestane este zazrak aj ked to fakt su podla mna minimalne sance a mozno je to jeden pripad z niekolko tisic. Snazim sa stale si niecim zamestnat hlavu ale to sa tiez neda. My sme zbehli na ten nakup a najma tankovat lebo dnes som mala dvojnasobne body tak ked sa da chodievam v nedelu tankovat. Prave peciem chlieb v rure a ked sa dopecie tak potom si mozem kusok zdriemnut,ak este bude maly spat. Svokor ma dnes narodeniny,tak budeme musiet tam ist. Nechce sa mi ale ze vobec. A od dnes za 2 tyzdne budem mat ja narodeniny a pride moja mama (na to uz vobec nemam teraz chut ani naladu). Najradsej by som len s mojimi chlapmi ak sa bude niekam na maly vyletik a svaty pokoj,ziadna oslava nic. Za chvilku poslem fotku chlebika. Je to prvy chlebik po vyse 2 rokoch co som nepiekla chlieb.
@jarrys na to ze je to prvy chlieb po vyse 2 rokoch nevyzera najhorsie. Este ked vychladne uvidime ako chuti,snad nebol prekysnuty.
@janulka1351 no krasne vyzera 🙂 a som si ista ze aj super chuti 🙂 no je uplne normalne ze ti napadu myslienky ci sa este nestane zazrak. Velmi ma to mrzi ze to takto dopadlo. Ale nasledujuci vklad nam urcite obom vyjde a budeme potom kocikovat spolocne 🙂 som sa rak rozhodla 🙂 ja budem mat vklad asi az januar. musim pockat na vysledky a reproimuno mam len vysetrenie 29.11. ale uz sa mi tak nechce chodit po vysetreniach.
@jarrys uvidime ked budeme jest veceru. 😁 no prebehuje mi ta myslienka dost casto v hlave. Ja uz som si dnes aj vanu dala,tak som zvedava ci to bude mat daky ucinok. Ale uprimne tie myslienky a pocity este horsie ked som bola v tej vani ako ked som nesla. No ak to ma pomoct tak za pokus to stoji.
Napadla ma jedna taka myslienka. Viem ze uz dost cierna ale ak by som musela na kyret ist a ze by nevysla ani posledna zmrzlinka...ze ci by poistovna v pohode schvalila treti ivf cyklus alebo by robili problemy skrz tu kyretaz a museli by sme ako samoplatci. Neviem ci to raz nahodou niektora baba takto nezazila.
Beriem ta za slovo ze kocikujeme potom spolocne a pojdeme spolocne aj na baby plavanie do Monzunu.
Chapem,ze sa ti nechce uz po vysetreniach chodit ale co clovek nespravi pre to ak to ma pomoct. 😉 ale to cakanie nech je to v akejkolvek situacii je najhorsie
@janulka1351 nie v tomto pripade to nie je klasicka kyretaz. Na tu si musela ist. Takze poistovna v pohode preplati aj 3teti cyklus. Tam je dolezity len vek to je vsetko. No hlavne nech uz mam vysl3dky genetiky a budem kludnejsia ovela. Hlavne nech su vsetky dobre.
@jarrys no tak aspon to si ma trosku potesila ze ak by nahodou nic tak este ten treti cyklus nam ostava. Lebo aj muz sa ma to viackrat pytal aj stale hovori ze sak nie sme jediny a ze este stale mame treti cyklus a ze Matko urcite bude mat este surodenca.
No ja dufam,ze budes mat vysledky cim skor a vsetky v poriadku. Za 2tyzdne 6.11 este len 30tku budem mat takze vek pre treti cyklus je stale v pohode. Za odmenu za vcerajsiu strudlu a dnesny chlebik mi chlapi dnes dopriali klud pokoj oddych a v klude a v tichosti vanu. Isli partaci spolu von a teraz sa kupkaju.
Chlebik chutil presne tak ako mal,cize dovod preco tak nenarastol a bol trosku splosteny je ten ze som mala ruru zapnut vyhriat o aspon 20 minut skor...mozno aj 30 ale tak to je len maly detail. V bruchu je to aj tak jedno. Som sa bala ze bude moc prekysnuty a bude kysly. Ked budem mat kvasok uz riadne silny potom aj vianocku spravim.
@janulka1351 no vravela som ze bude urcite chutit super 🙂 no tak ty mas casu este,sa neboj, surodenec sa urcite podari. Mna uz tlaci vek kedze za 4mesiace 40tka na krku. no dufam te uz buduci tyzden budu a potom chcem mat konzultaciu s doktorom v CAR. Aj ked nebude este reproimuno ale tak chcem vediet ako zhrnie zatial tie info z vysetreni ktore uz budu. a tiez ci ostava ten postup na ktorom sme sa dohodli alebo sa nieco meni.
@jarrys hej hej chlebik chutil. Ach konecne doma. Sme dnes boli na otocku v PD gumy menit a na rychlo kuknut jednu aj druhu babku. Krize ma bolia uz jak kona. A sice ma krize bolia sem tam aj podbrusko tak stale sa nic nedeje. Zacinam sa bat ci sa vobec nieco bude diat. Rozmyslam ale ze ked pojdem zajtra s malym na baby plavanie ci ist potom aj do infra sauny ci nie. Ako hned od vkladu som do sauny pre istotu nechodila aby som nezacala krvacat. Teraz je krvacanie praveze ziadane...tak neviem co spravit.
Uz za chvilu 40? To tym nechcem povedat ze si stara alebo co...to nie,len som ti tipovala menej tak okolo 37 😉 musim verit ze sa surodenec este podari. Ved jasne treba sa priebezne informovat s doktorom,lebo potom clovek aj pozabuda co sa chce popytat a podobne.
@janulka1351 tak skusila som napisat dnes rano na repro. imuno ci sa im nahodou neuvolnil skorsi termin ako mam ja 29.11. a odpisala ze nahodou im ti zrusili teraz vo stvrtok. Tak ideme uz teraz. super. Tak do konca novembra uz budu vysledky kompletne.
@jarrys jazis to je super sprava. Tesim sa spolu s tebou. Aspon sa ti to rychlejsie posunie dopredu. Daj vediet ake budes mat stvrtok pocity.
Ja som dnes zacala hned rano spinit a postupne sa spinenie zvacsovalo az sa uz zacina rozbiehat krvacanie. Rano ked som videla spinenie tak uplne vsetky pocity hned naspat a hned mi bolo do placu zase. A to mi je aj teraz...citim aj podbrusko aj krize no fyzicku bolest viem zatial zvladat aj bez tabletiek. No cim viac sa mi to rozbieha o to viac mi je na dusi tazsie a chce sa mi stale plakat. A najma sa bojim ako to prebehne. Nemam chut ani na jedlo a este muz bol zlaty mi kupil mojho oblubeneho radlera.
@janulka1351 neboj sa prebehne to vsetko dobre. Telo sa zacalo samo cistit a to je velmi dobre. Chapem ta s tymi pocitmi a ako sa citis teraz. Pretoze dokym krvacanie nezacalo clovek mal v sebe taku malu nadej ze co ak. Ale ked sa krvacanie spusti tak to je ta pomyslena ciara kedy vieme ze je to naozaj koniec. velmi ma to mrzi ani nevies ako. ja som zas dnes zacala kusok spinit ale je to divne lebo menzes mam dostat az v piatok. a ja mavam vzdy presny max o den skor. Tak neviem co sa zase deje. a nemala som ani tie moje predmenstruacne dni kedy ma boli podbrusko.
@jarrys to dufam ze to prebehne v poaridku bo krize ma sice bolia ale krvacanie nepokracuje a uz vobec sa nestupnuje...teda zatial. O to viac ma to znepokojuje ze sice to uz zacalo,ale dako to nepostupuje. Pojdem si skusit dat horucu sprchu. S tymi pocitmi si to popisala uplne presne. A spinis este stale? Ja tiez zvyknem mavat spinenie tak 1 den pred menzesom obcas sa mi stalo ze 2 dni ale to uz muselo byt. Ale zase ja v beznom cykle aj krvacanie mavam slabe a dost kratke 3 dni...castokrat to je len 2 a pol dna a uz ked je to hoci len o kusok viac ako 3 dni tak to uz musi byt. A cyklus ja skor 26 dnovy zvyknem mavat.
Preto mi je to teraz divne ked ma doktorka upozornila ze krvacanie bude silne a este mi vysvetlovala ze do akej miery je to v pohode a kedy treba na pohotovost.
Boze co si zeny vsetko musia pretrpiet ohladne cyklu a stale nonstop
@janulka1351 no uz nie nespinila. Ale ja nezvyknem pred menzesom spinit. Jedine zaspinim a viem ze do cca 4hod sa spusti menzes. Uvidim co dnes. Ci nedostanem skor.
@jarrys tak to mas dobre nacasovane. Ved budes vidiet ci nahodou nedostanes skor. A tak vies ked aj by si dostala skor tak skor aj budes mat po nom.
Mne to vyzera tak jak keby sa mi ani nemalo nic spustat. Len ako silne spinenie jasnou krvou. Ach...neviem co si o to mysliet.
@janulka1351 este nechaj tomu par dni. U niekoho sa to spusti hned u niekoho neskor. S niekto potrebuje vycistenie. Hlavne v kludr bud aby si telo este viac nevystresovala. A psychika ta vela narobi.
@jarrys tak ak sa to do zajtra nerozbehne tak musim volat do centra ze o kolkej mam v piatok prist. Bo tak dr kazala am do stvrtku nic tak v piatok kontrola. Sama som zvedava ze co a ako
@janulka1351 hlavne sa nestesuj aj ked viem ze je to tazke. Ja som zacala uz cerstvou krvou spinit takze v noci sa mi to rozkrvaca. som dostala o 2dni skor MS.
@jarrys ved to ze je to tazke. Teraz na vecer zase vyzera jak keby sa to chcelo rozbehnut a brucho ma boli riadne tak sa snazim uz len oddychovat. U aby to bolo ukoncene. Tak vidis aspon budes mat skorej po MS. Ty mavas dlhy cyklus?
@janulka1351 tak uz mi zacala. Ja mam MS tak 5dni. Ale mavam silnu MS. cakam na tej repro imunologii a uz chcem ist prec. Krv som dala a cakame uz pol hodku ze niekto pride po priatela na jeho odbery. A o 9tej konzultacia s doktorkou. Tak neviem.
@jarrys no tak dufam ze sa vam to uz pohlo a vsetko ste postihali. Ja som bola s malym na baby plavani a v infra saune ze skusit ci sa nahodou krvacanie nerozbehne ale stale je to to iste. A tak aspon maly sa vyblaznil a trosku sa pohra
@janulka1351 uz ano. Uz na ceste domov vybavovat dalsie veci. a uz mam lekarov nad hlavu.
@jarrys no tak super,ze uz mas vybavene. Ako vam to dnes dopadlo? Ja som uz volala do centra tak medzi 7.00 az 8.00 mam prist zajtra. Dnes este musim s pradlom porobit poriadky a zajtra ma caka prah a vysavanie bo budeme mat od soboty do pondelku navstevu.

@jarrys dakujem ti velmi pekne 😘 priznam sa ze ma zatial ani nenapadlo ako tomu dopomoct ale ta horuca vana je super napad. O nej snivam uz par rokov a stale som si ju nedopriala. Ja alkohol nepijem vobec,bo ja nemam absolutne ziadnu vydrz. Ja som po 3 deci klasickeho piva hned jak opita,rychlo mi to stupa do hlavy hned cervena a hned sa mi hlava kruti.
Muz mi vravi ze nech nebojim,ze pojdeme pred vianocami na vklad na budeme mat vianocne dieta a ze sa narodi presne v den kedy moj oco 6.9...osobne si myslim ze predstavu ma sice krasnu ale hematologiu tak skoro nebavime aby to bolo realne.
Mna jedine tak na ukludnenie samej seba napadlo,ze aspon mam prilezitost este zmenit gyndosa,kedze som s nim neni spokojna a ani s jeho sestrickou. Len najst niekoho kde beru a nie moc daleko. Ja som si musela aspon na chvilu zaujat mysel pecenim.
Mak,jablka a ceresne.
Ak chces mozeme sa aj stretnut