Pipiny z Gyn - Fiv
Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !
@katusakata ja sa ti ani nečudujem,ze si smutná....po vklade blastocysty som do gf volala este asi 3x a pýtala som sa v akom stadiu vlozena blastocysta bola....a teda upokojili ma,lebo vsetci mi povedali to iste...kedze bola dobre vyvinuta brala som to ako hotovu vec a ze urcite otehotniem.. Avsak nestalo sa tak... O 2 mesiace som sla na KET...rozmrazovali mi 4 embrya a dali ich na PK...den pred vkladom pobede mi volali a povedali ako sa vsetky dobre vyvijaju...a druhy den rano to uz nebola pravda....tri sa nevyvinuli a jedna do stadia spomalenej morule a tu mi aj vlozili....hned som vedela,ze to nemalo najmensi vyznam.....a aj tak bolo...zase nic....
Pred 2 tyzdnami sme boli na konzultacii a tam som sa doporula dalsiu novinku....lebo som čítala,ze ak sa embryo na 3den pri PK prestane vyvijat tak je chyba v napichnutej spermii....a vraj nie...ze chyba byva vo vajicku....tak teraz tomu nerozumiem. Ved ich predsa selektovalu,ktore su dobre a dozrete....takze nechapem
Ahojte bambulky.Podstupila ste niektorá Nativ?Jedno IVF mam za sebou a teraz rozmýšľam nad tym Nativom 🙂
Baby potrebujem poradiť ohľadom stimulky...
Ahojte vo štvrtok som mala odber,8 zrelych vajicok a z toho sa oplodnili 3...dali sme PK a utorok mame vklad...dufam ze bude vsetko ok
@narciska3 ano davali sme predlzenu...a tie dve sa krasne vyvijali jedno bolo dokonca o den dopredu a to aj vkladali,ale nic stoho,uvidim co toto druhe,co mrazili....ale umna je uz len to uspech ze v gin fiv sa my skoro nic neoplodnilo a čo sa aj oplodnilo hned sa prestalo vyvijat,tak som rada aspom zatoto..
@sonulienka13 Ahoj mne nativ teraz doktor odporučal,že ešte to skusime kym pojdeme na darcovsky program.Predtym som mala tri krat IVf
@janulka232 Ahoj, nativ Ti odporucil Harbulak v GynFiv? Ja ho tiez zvazujem, len vo veku 38r. vaham o uspesnosti.
Ahojte dievčatá, chcem sa Vás spýtať, lebo ja v tom mám úplný chaos...ja mám 1 dieťa, 5 ročné,kt. sa podaril prirodzene, žiadne komplikácie počas tehu...teraz však druhé sa volajako nedarilo, tak na moje naliehanie sme išli do gyn fiv, robili mužovi spermiogram, má málo "dopredu" pohybujúcich spermií, a ako bonus, ja som bola na hycosy, a mám obidve nepriechodné vajcovody (asi mi niečo porobili že vraj pri cisárskom). Dali sme si hned žiadosť o ivf. mám 30 rokov, ináč mám všetko iné v poriadku, ten hormonálny profil všetko, menšt. pravidelnú, ovulku tiež....mne teraz ide o financovanie....za čo sa vlastne platí? lebo čo čítam všade okolo 1000 eur (s čím aj počítame)...ale akurát pozerám stránku gyn fiv, a tam, že ifv ked splna požiadavky, tak 3 pokusy 0 eur...tak sa platí len za lieky? viem, že + sa platí pre ISCI....
je to čerstvé pre nás, len pár dní, muž je aj nahnevaný, že nemám nič čítať, viete hlavne príbehy, lebo som už vydesená veľmi, nie z toho všetkého, ale z výsledku....ale tak toto je pre mna tak nové a komplikované, že aspon ako tak sa chcem v tom zorientovať....
@katy1986 pri ivf platis za lieky a injekcie.....kedze netusim ci budete mat ICSI tak tam sa doplaca za niekolko vecí....cena zavisi od poctu napuchnutych vajicok+ci si date nejake zmraziť+ ci si date predlzenu kultivaciu,embryoglye,embryoscope,selekciu spermii a pod....
Aky postup odporucili vam v GF?? Aku metódu? Potom ti mozem uviest aj ceny
@lilyianka Ahoj, o tom sme sa ešte ani nerozprávali...my chodíme do nitry, do tej pobočky, do ba pôjdeme len na odber vajíčok a následne na vklad...ono to bolo tak, že sme sa dozvedeli výsledky, vypísali žiadosť, a dr. povedala (Mudr. Vondráková) že ked to budeme mať schválené, tak mi nastaví stimuláciu a za chodu budeme postupovať...ale aj tak dakujem, aspon viem....pánečku, ale tolko nových pojmov...
Ale ked muž bol na spermiograme, tak tam dr. odporučila pri jeho diagnoze ivf, alebo ISCI. následne bol u urologa, kde bolo všetko ok... a Mudr. Vondráková povedala, že ked ideme na ivf, tak kontrolný spg ani netreba...hoc ubehli od prvého 2 mesiace, pričom manžel zmenil životosprávu, je vitamíny odporučené dr....no uvidíme, viem že všetko závisí aj od toho, aké budem mať tie vajíčka....
@narciska3 ahoj.Ja som začala chodit do Žiliny do gyn fiv tam pracuje doktor Galo predtym som chodila do Martina .Tiež už mam dost 40.Ale nam povedal aby sme to ešte skusili kym budem mat darkynu
@janulka232 Tak to sme skoro rovesníčky. O doktorovi Galovi sa tu píše iba pozitívne, tak asi aj u Teba je spokojnosť. Samu ma niekoľko krát napadlo, že by som začala kvôli nemu chodiť z BA do Nitry. A kedy ideš do toho? Budem Ti silno držať palce!!!
@narciska3 ano doktor Galo je užasny išla som za nim,že sa dohodneme o darkyni vajičok a ešte mi dal nadej,že aby sme skusili ešte nativ.Ale nerobi v Nitre,ale v Žiline je to nove centrum.Mala som ist do toho už minuleho tyždna no,ked som šla ku mojmu gynekologovi nech mi zmera folikul a hned som volala Galovi tak nebolo nič z toho,lebo na 12den od ms som mala velky tak skusime dalši mesiac.A ty kedy pojdeš do toho či ešte zatial vahaš nad tym?
@katy1986 niekedy nepomozu ani vitaminy ci zmena životosprávy,aby boli vysledky zo spermiogeamu dobre....
Moj muz bral 4m folandrol a nic....a poznam aj pripad kde sa mu spermiogram po uzivani folandrolu zhorsil
Ak budete mat metódu icsi tak záleží od poctu odobratých vajicok,od toho kolko z nich si touto metodou napichnut a potom zmraziť plus ako som pisala vyssie.....poviem ti tak....my sme mali 18vajicok,16 napichovali,8mi zmrazili,dali sme predlzenu kultivaciu a platili sme cez tisicku....neratam injekcie....tie vyšli kúsok cez 350eur....takze moja rada...majte cca 1500 uecite odložených...
@janulka232 Ja teraz váham, snažím si trošku oddýchnuť a zatiaľ si zvažujeme, akou cestou sa dáme 🙂.
@narciska3 a kolko maš za sebou IVF?

@katusakata no mohli, ale neboj nic, vsetko bude ok. Ved keby to nevyzeralo dobre, tak by ta na to nejak pripravili 🙂