Pipiny z Gyn - Fiv
Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !
@leelloo ahoj chcem sa spytat mas za sebou jedno neuspesne ivf? My sme boli teraz na konzultacii po tom,ako sa nam nepodaril et a nasledne ket...dr.ma poslala na hemato a imuno testy a vravela,vraj by to mali robit az po celych 2 neuspesnych cykloch ivf....ako keby som im mala dakovat....podľa mňa by sa tieto testy mali robit este pred celym ivf a zabránilo by sa u mnohych zien neuspesnym pokusom a hlavne tej psychickej "ujmy"..... Ako dlho musis brat aspirin a ako casto? Pytam sa popredu,aby som vedela co ma mozno caka...
Môžte mi ešte poradiť ako sa prejavuje ohhs? Ďakujem
Baby jedna otázka.... Môžem hneď podstúpiť IVF bez IUI? Musela som po troch mesiacov zo zdravotných dôvodov vysadiť Medrol a NEmôžem ho ďalej brať. som zúfalá, pretože sa mi výsledky pekne zlepšovali..... trofoblast bol už ok, ale špecifická celulárna odpoveď voči spermiám stredne ťažkého stupňa je stále.... Imunologička mi tvrdí, že ani IVF by sa nepodarilo....
Ahojte, neostal niektorej gonal, alebo menopur? Dik IP, surne .
@sosicka u nas to islo rychlo....na zac.jula sme boli na prvej konzultacii,porobili mi kultivaciu,zobrali krv na muzske hormony a protilatky na spermie,na konci jula hyfosy (vysetrenie priechodnosti vajcovodov),vypisana žiadosť na umele po rozhovore s lekarkou pri nasich vysledkoch. Na konci augusta ziadost schvalena...na konci septembra stimulacia,zac.oktobra odber vajicok a o par dni vklad.....o 2m KET,kedze sa v októbri nepodarilo....avsak tiez neuspesny.....cize od prvej konzultacie po prvy vklad u nas ubehli 3 mesiace....rychlo to slo
@lilyianka no abo, tvária sa, ze im mozes ďakovať, ze ta pošlú na tieto vyšetrenia, lebo bežne sa to nerobí, mne zo nechceli dat v GF, lebo tvrdili, ze je drahe a moja gyn tiez nie, vraj az po 2 potratoch. V Brne mi to hned vypísali, bez toho ani nechceli zacat. Takze som si to na podnet centra v Brne, dala napisat môjmu obvodakovi. ASpirin som zacala brat hned, fraxiparine od ďalšej stimulácie a potom cele tehotenstvo by sa mal brat.
Ahojte zienky... Som tu nova tak som si prisla po rady. Mam dlhy protokol druhy den si picham Diphereline. 3DC kontrola Gyn-fiv a pichat este aj Menopur 600. Este mam predpisane Pregnyl 5000 a progesterone 200. To potom neskor. Poradite m na co si mam davat pozor? Popripade co sa mam pytat dr. Co ma vlastne caka?
@sosicka dr ma pravdu. Pri bunkovej imunite trofo/spermie ani ivf nepomoze. Mam uz jedno za sebou neuspesne...ja by som ju najskor vyliecila. Su aj ine sposoby liecby okrem medrolu, ked ti nerobil dobre. Injekcna forma kortikosteroidov alebo imunoglobuliny. Urcite by som uz do ivf bez preliecenej imunity nesla, zbytocne
@leelloo No super som rada ze si mi napisala!!!! ja mam tiez laidenovu mutaciu ...mne to tiez zistil a dal vysetrit moj gyn este predtym ako som isla do centra lebo podla mna ak je moznost ....je lepsie ak vsetko potrebne sa zisti mimo centra! Ja mam teda stastie ze moj gyn robi aj IUI a zakroky takze vie....do centra som uz isla len na to aby ma nastimulovali a odisla som s pozitivnym testom! pretoze je to tam o peniazoch ....budem rada ak mi zasa napises ako pokracujes 🙂 drzim palce!!!!
@oluska9 ahoj
tiež mám dlhý protokol a pichám si Diphereline 0,1 už 7. deň. zatiaľ sa NIČ nedeje. v pondelok sa mám prísť ukázať.
neskôr začnem pichať gonal a ešte niečo (teraz neviem ako sa to volá) a nakoniec pregnyl 2x5000 a progesterone 1-1-1.
som trochu nervózna s toho čo tu čítam, tak pevne verím že to vyjde.
Držím palce 🙂

@baby24 ..to ano, ale teraz by si mala byt v psychickej pohode....treba len verit a byt pozitivne naladena ... nejak bude ...🙂 🙂