Pipiny z Gyn - Fiv
Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !
@yennn neviem, ci ti to pomoze, ale ja sa venujem joge, "precvicovala" som aj jogu pre tehotne a tam je odporucane zacat cvicit az po 15 tyzdni. 13-14 t. je najrizikovejsi na spontanne potraty, takze odporucaju radsej zacat cvicit az v tom 2. trimestri. Niektore pozicie nie su v tehotenstve vhodne. Samozrejme je rozdiel, ked zena cvici uz pred tehotenstvom, tam sa predpoklada, ze vie, co moze a ze svoje telo pozna. V kazdom pripade, by som sa poradila s tvojim trenerom, ci ma skusenost s trenovanim v 1. trimestri. Ak vobec nie, tak by som aspon v tomto obdobi asi uprednostnila prechadzky, lahky strecing a cviky, pri ktorych necitis prehriatie tela, a pri ktorych sa nezadychas. Ale vsetko je to individualne 😉
Ahojte, prosím vás baby o názor na lekárov z gyn fiv. Boli sme v Iscare, kde som patrila Dr. Petrovej, ale nepáči sa mi, že tam nie je každý deň, len pár hodín tri dni v týždni a vlastne je tam veľa lekárov, čo sa často striedajú. Počas procesu IVF som tak prešla rukami niekoľkých. Ako je to tu? A dá sa lekár vybrať, alebo mi je automaticky niekto pridelený? A boli ste tu spokojné?
Je tu aj niekto, kto bol predtým v Iscare? Že vie porovnávať 😉
Ahoj ja som chodila do iscare asi pred 2 rokmi k doc Valkymu a spokojna som nebola. Najhorsie to tam bolo s cakanim aj ked som bola objednana na konkretnu hodinu tak som si tam niekedy odsedela aj hodinu a pol v gyn five som este nikdy necakala viac ako pol hodinku😉
@katatko351 Ahoj, tak to ano. U Dr. Petrovej som cakavala aj dve hodiny, kvoli tomu, ze pracovala aj inde. A absolvovala si tu IVF? Bola si spokojna?
Ahojte chcem sa spýtať čo vlastne nasleduje teraz keď sa my oplodnilo 5 vajíčok?
@nimana v iscare 1 ivf 3 vklady ani tuk a aj ked som patrila k Valkymu vklady mi robil vzdy iny lekar, v gynfive 2 ivf, tiez 3 vklady, prvy biochemicke, druhy vklad nic, 3 tehu ale neskoncilo dobre v 13 tt babetku prestalo bit srdiecko 😢teraz po kyretazi ideme vyskusat 4 vklad po 3 mesiacov
@nimana Ja som chodila tiez do iscar teraz som odisla do gin fiv ale v Za . Inak na tu Petrovu som nepocula moc dobre recenzie od bab co chodia do iscaru v MT .Odtial z Mt im odislo vela dr a ona tam chodila zastupovat .Neviem skusenost s nou ja nemam .Ja som v care chodila k dr.Reismulerovej ale odisla som .
@katatko351 To mi je veľmi ľúto a držim Ti silno palce, aby sa to tentoraz podarilo. Hlavne pozitívne myslieť 🙂 A verím, že čoskoro budeš v náručí držať svoje vytúžené bábätko ❤
@nimana Ano zacinam cakam na potvrdenie ziadosti .Ale idem do Za . V ba som nebola tak moc spokojna ze v january som mala ist v iscare do druhej stimulky , Prvu som stopla pretoze mi dr. nasadila slabe davkovanie dala mi zlu stimulku .To som sa dozvedela na 5 den u doc valkyho ked som bola u neho na kontrole ze moja dr mala akurat dovolenku.Povedal ze mam zle davkovanie total malo ze to sa dalo cakat. Nadaval dost a povedal ze on by stopol stimulku s tym ze by siel do novej ze skoda penazi a ziadosti.Stopla som to a mala som ist v january do dalsej ale medzi tym som sla este do gin fiv na konzultacku. Tu sa mi pacilo viac a v papieroch som mala napisanu ze mam soft stimulku co nik nechapal preco kedze ja som mala schvalenu ziadost na ivf a soft sa plati cela suma .Do softu by som sla obrazne vtedy keby mam vsetky 3 ziadosti uz precerpane a nie ked mam ivf schvalene. Ani sa necudujem potom ze som mala len 1 vajicko kedze max pri mojich davkach by bolo do konca mozno 3 ks . Teraz sa necudujem preco doc .Valky nadaval uz vobec .Preto som sa rozhodôla zmenit centrum vlastne ze nechcem riskovat zas aku stimulku by mi dala a mat stres zbytocne a dovera moja k nim na bode mrazu .
@nimana dakujem. Chodis stale do iscare ci chces prejst do gynfivu?
@alexa933 Ďakujem Ti, že mi to napísala. Držím Ti palce, aby to konečne vyšlo a verím Ti, že Ťa to muselo riadne naštvať. Už som teda rozhodnutá, skúsime to v gyn five. Ja som v Iscare patrila Dr. Petrovej, bola som s nou ako osobou spokojna, ale tiez mi dala slabsiu stimulku a mala som tak len tri vajícka, no oplodnit sa podarilo len jedno a to sa po vklade zial neujalo.
@katatko351 Tam sme absolvovali jedno IVF, ale neuspesne. Boli sme rozhodnuti ist pri najblizsej prilezitosti do dalsieho, uz sme mali doma lieky, chladničku plnu injekcii a vtedy som zistila, ze som tehotna. Moj muz chodil totiz k jendemu urologovi a ten mu kazdy tyzden po dobu 5 mesiacov pichal Pregnyl a zabralo to. No teraz sa opat 15 mesiacov snazime opat a nic. Vcera vecer sme sa rozpravali a chceme skusit dalsie IVF, ale teda asi tu v gyn five.
@nimana Kolko si pichala ?? Niesme prve co viem ze pokafrali babam stimulku hlavne preto odchadzam ja . Ja som pichala len 75 menopur plus 3 x na den letrozol . A ked som ukazala co som brala pocas stimulky v gin fiv tak mi dr povedal tolko.Letrozol je velke svinstvo to sa dava len ked nezaberu ine lieky ako posledna moznost .Su to lieky na rakovinu a najvacsie svinsto mi povedal to uz ma dorazilo .Este ked priatel vybral letrozol samozrejme nebol pribalovi letak tak som si to pretukla na nete .Docitala som sa ze to je na rakovinu a volala mojej dr ze ci sa nahodou nepomylila.Povedali mi ze nie len to pekne papkajte .Pytala som sa aj bab co chodili do caru a my povedali ze isto vedia co robia tak ja som to veselo uzivala .Vem ze v care v ba to vela davaju tento letrozol .Toto bola moja posladna kvapka k rozhodnutiu . Povodne ja som chcela ist do caru v MT koli dr Galovi na neho su velmi dobre recenzie ale ten prave odchadzal odtial do gin fiv v za . Nechcela som tolko cakat kym to otvoria a nakoniec som tam skoncila tak ci tak co som rada. Ty do ktoreho gin fiv uvazujes??
@nimana ked pojdete do gynfivu do BA ja odporucam dr Behunovu. Sice na prvy pohlad nie moc sympaticka ale inak v pohode a myslim ze ona vie co robi
@alexa933 Uz si nepamatam presne, ale zda sa mi, ze tiez len 75 menopur a posledne dva dni stimulky k tomu este nieco, ale uz si nepamatam nazov. Mna to vtedy velmi sklamalo, lebo lekarka mi na ultrazvukoch vravela, ze mam vyborne prostredie, som mlada a zdrava, ze sa mi isto vytvori vela vajicok a nevidi problem, preco by sa potom embryo neujalo. No a nakoniec az tri vajicka a ako vravim, oplodnilo sa len jedno a ani to sa neujalo. Pojdeme tu do BA.
@katatko351 Da sa vybrat lekarka? Dakujem za tip 😘
Ja som mala Hp do 3 dni robil mi gynekolog.
aj mne chceli robit v ba v centre ale s tym ze by som tam musela chodit 180 km tam a spat tak mi dali rovno papiere pre gynekologa aby mi spravil HP a priatel tam siel za 3 dni do ba tak to tam zaniesol .Ked to robi centrum tak to urcite nebude trvat dlhsie si myslim .
@alexa933
@nimana ak môžem môj názor 😉 Silná dávka hormónov pri stimulácii nie je zárukou , že bude všetko ok. Veľmi záleží na tom aby Vám zvolili správnu dávku hormónov, podľa vášho zdravotného stav, veku, výsledkov z vyšetrení krvy atd. Vysoká dávka hormónov môže sa stať ,že vajenčíky neoživíme a kavlaitu vajíčok a sliznice len zhoršíme. To bol môj prípad , mám nízke AMH a z gin Fiv som odišla, lebo tam väčšinou dávajú len veľkú dávku hormónov, mne odpálili vaječníky a vyše 4mesiace sa dávam doporiadku .
@ria294 to mi je luto ze toto sa ti tam stalo .Ono asi vsade je nieco . Divim sa ze ti amh nerobili ze u nas to bolo v ZA prve co chcel dr vedet. Jasne ze necakam ani ja konske davky ale ked som bola u doc .valkyho sam povedal total zla stimulka nizka velmi malo ste si pichala a nadaval ktory dr dal tuto stimulku a je to jedno centrum . Takze ta stimulka musela byt zla a nevyjadril sa mi k tej stimulke len on. Ja mam amh 1,76 co mi povedal ze na moj vek super .Beres nieco na AMh ? Pocula som ze ta dhea ti moze v tom pomoct daco ze to navysi amh .

@yennn ja som cvicila este 3 dni pred OPU, potom uz nie, iba rychle prechadzky, zacala som po negat.tehotenskom teste na 10.den po vklade