icon

Pipiny z Gyn - Fiv

katarinka77
28. mar 2009

Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !

lia23
1. mar 2017

ahojte maminky, najde sa tu nejaka maminka ktora darovala vajicka?? 🙂

janie7
1. mar 2017

@alexa933 Ahoj, mozem sa spytat ci sa snazis o prve babo alebo o druhe? Ja som na tom vekovo podobne a snazili sme sa rok a pol, ale kvoli veku mi Dr. odporucal IUI kedze mame, ze vraj vsetky vysledky ukazkove. Akurat po HyFoSy mi vyslo, ze mam lavy vajcovod menej prechodny. Zelam vsetko dobre.

alexa933
1. mar 2017

@janie7 ahoj este len o prve. Aj nam dali na vyber ze bud mozme skusat normalne podla vysledkov alebo uiu inak ivf.Ja som vybrala ivf ze co som pozerala diskusie tak je tam mala sanca.Ked mi dr kreslil graf ako uiu klesa sanca pocas vyssieho veku tak som sa rozhodla pre ivf.Aj koli strate casu + potom hradit cele ivf bez poistky keby to presvihneme neni sranda.

pipina19
1. mar 2017

@sosicka na prvej konzultácii sa neplatí nič.

sosicka
1. mar 2017

@pipina19 dakujem

segab090
2. mar 2017

@pipina19 my sme akurat na ceste do Za na kontrolu tak som zvedava co mne povedia kolko vajok vidia. Inak ty mas kolko rokov? A je to tvoje prve ivf? Trosku sa bojim ze tych vajok bude menej kvoli fostimonu. Tych 9 je ok ale ked citam ze niektore maju 15, 20 a viac tak cakala by som viac. A kolko z tych 9 sa vam oplodnilo? Inak este krvacas ci to uz ustupilo? Zajtra drzim palce 😉

pipina19
2. mar 2017

@segab090 držím tí placky nech je všetko ok.po očistení my zostalo 6 dve sme vložili dve zamrazili a dve neprežili.Áno ešte krvácam.Už som stratila nádej.A už mám 37 takže žiadna mladica.

tatiana6
2. mar 2017

Ahojte, tak za par dni zacinam svoje 3 IVF. Mam pocity akoby som isla do toho prvykrat. Najkrajsia je ta nadej, ze tento raz mozno predsa len .... vsetkym nam prajem, aby sa splnil nas sen🍼... Pekny den dievcata🌞

janie7
2. mar 2017

@alexa933 Tak to sme na tom rovnako, aj my sa snazime o prve. Manzel bol skalopevne presvedceny, ze do vianoc minuleho roka budem tehu prirodzene, no pridruzili sa k tomu urologicke tazkosti z jeho strany a kedze vek nepusti, aj ked zazraky sa deju, tak uz sme rozhodnuti, ze ideme do iui, len sa musi este preliecit. Ja sa ivf dost bojim, kedze moje telo si vymysli aj take neziaduce ucinky, ktore nie su napisane ani v letakoch, tak verim, ze jedno z iui vyjde. Drzim silno palce a dufam, ze coskoro uz budeme kocikovat😉

pipina19
2. mar 2017

Ahoj te baby ako sa postupujte po prvom neúspešnom ísť?ako to pôjde ďalej a viete my povedať ešte aj cenu 2 ivf?ďakujem

alexa933
2. mar 2017

@janie7 To nesmiess tak brat ani ja niesom zvyknuta na lieky ani celkovo takto .Tiez som sla prvy krat s velkym strachom ako si zvladnem 💉 lebo moj priatel ked vidi ihly tak pomaly odpadava😂😂Pri uiu je ozaj nizka sanca bola som v dvoch centrach a to iste mi povedali ked ma baba 20 rokov je tam 10% ako nahle sa vek zvysuje pri mne by som mala4 /5% co si myslim ze je velmi malicka sanca aj ked podla vysledkov sme total zdravy .Mne chyba akurat urobena priechodnost .Tu stratis pri uiu cas plus peniaze ze treba dat pozor ze aj pri ivf idu sance tiez nizsie ako ked ma kocka 20 rokov. Preto ja idem skusit ivf a tiez neratam ze sa mi to podari na prvu supu cize dufam ze budem mat aspon potom dakych mraziacikov.Ked sa bojis ivf tak skus potom soft tam sa pichaju nizsie davky ale mas aj menej vajok co je trocha risk.Soft nepraplaca ale poistka to hradis ty je lacnejsie ako ivf tak ho vacsinou kocky vyuzivaju az ked su ziadosti precerpane.Neviem no prajem ti ak si rozhodnuta ist do uiu 🍀🍀nech ti to vinde . Ja som citala v jednej skupine dala kocka tiez sa nevedela rozhodnut ci uiu alebo ivf komu to vyslo anketu.Pisalo tam 39 bab a vyslo to len 2 co pre mna je dost malo a to boli kocky te dve co mali 20 rokov. Tak ti drzim palce a neboj sa vobec vedlajsich ucinkov nemusis mat vysoke davky vobec ani pri ivf ked ste v poriadku 😉 Popytaj sa hlavne lekara mne ked nakreslil graf ako to klesa pri veku percentualne pri uiu a ivf za to nechcem riskovat moc.

janie7
2. mar 2017

@alexa933 Dik moc za info, si ma povzbudila👍 My ked sme sa bavili s Dr. Behunovou z Gyn-Fivu ohladne dalsich krokov, tak ze nasadime Clostyl a potom na iui. Ivf my ani len nespomenula, tak neviem ci to vidi az tak pozitivne. Dokonca aj moj gynekolog mi odporucal iba iui. No kazdopadne tam chcem naklusat tento mesiac, len pockam na vysledky od manzela. Momentalne mam uz asi 6ty den prsia v pozore 😀 a zvysenu teplotu, ms mam dostat az 11teho a tesne pred sluzbnou cestou, takze tento rok mi fakt "praje" A vies mi prosim povedat kolko stoji ivf, ked to preplaca poistovna? Vdaka a krasny den zelam.

alexa933
2. mar 2017

@janie7 Fuuha to ti neviem povedat ze poistka hradi opu /vyber plus 1 vklad ide cez poistku a daku sumu z liekov. Zvysok za lieky doplacas ty ale to neviem v akej cene sa bude pohybovat ze zalezi co ti daju.Celkovo ked som sa pytala v ba mi povedali ze ratajte 1000/1500 eur.Teraz v Za ked som sa pytala mi dr povedal to je tazko odhadnut to nik nevie na akej sume skoncime ze za lieky co mi daju zaplatim a co mi zvysi ze bere centrum spat . Co je plus ze niektore centra spat lieky neberu musis to jedine ty predat na nete.Suma sa tazko urci ze nik nevie kolko budete mat v skratke materialu a ci si zvolis klasicke ivf alebo si doplatis metodu icsi atd .Podla toho sa cena odvija povedia ti len cenu cca .Aj mna sa pytali na uiu ze normalne kocky ktore su mlade a nemaju problem musia mat 3 cykli uiu aby zdravotka schvalila ivf. Tym ze ja uz mam dost vysoky vek tak uz som nemusela podstupit ten zdlhavejsi proces s uiu ze mozem ist rovno do ivf .Nukali mi v obidvoch centrach ci nechceme skusat este normalnou cestou ze podla vysledkou by sme sa mali chytit aj normalne pri mojom veku mi dr povedal ze mam super Amh na svoj vek. Ja hlavne idem do toho tak ako som pisala ze potom su to ine palby ked to nehradi poistovna .Tak tazko ti niekto povie sumu ze tolko to bude ze nik nevie do predu kolko budes mat vajicok atd .🙂😉Daj potom vediet ako si dopadla 😉 Ja zacnem stimulku teraz v marci tak som zvedava . Potom ti pisnem kolko nas to cele vyslo ked budeme v konci 😉

zaneta7
2. mar 2017

@janie7 ahoj, tak podľa toho koľko ti dajú liekov, koľko bude oocytov, a čo všetko si dáte. Mňa to zatiaľ vyšlo okolo 1200 e

oliva001
2. mar 2017

@alexa933 @janie7
čaute, približná cena sa dá jednoducho vypočítať. Za lieky doplácate cca 400 eur (povedali mi medzi 300-400, nakoniec som platila 420e), 120 eur je poplatok za odbery, vyšetrenia cez víkend atď. Punkciu folikulov hradí poisťovňa. Embryotransfer hradí poisťovňa. Všetky doplňujúce úkony sú dobrovoľné a hradíte si ich sami. Mrazemie embryí 300eur, icsi podľa počtu oocytov (myslím od 150eur pri dvoch až do 550 eur pri 13 a viac), embryoscope 330 eur, embryoglue 150 eur, predĺžená kultivácia 200 eur ........... všetko je to v cenníku, ktorý dostanete a môžte si ho vyhľadať aj na stránke.

alexa933
2. mar 2017

@oliva001 ahoj skusala si to lepidlo ?? Chcela by som vedet ci to ma daky vyznam ?? Ja sa idem rozhodovat aj podla poctu vajicok chcem doplatit icsi ,pk a rozmyslala som aj nat tym lepidlom . Preto sa pytam ci mas s tym skusenost pripadne ci ti ho odporucali ?? Ja sa chcem poradit ale tak chcela by som pocut nazor aj kociek😉Dakujem ti .

lussinda2
2. mar 2017

@janie7 ahoj a ako Vam od brucha vedia povedat, ze staci IUI? Ved este nemate manz spg.? S nahovno spermiami asi moc IUI nepomoze. Napriklad my sme boli s katastrofalnym spg. a nevyslo to. Dr sa ma na koze pytal ci si to nechcem rozmysliet. Mali sme morfologicky zle spermie, to znamena zly tvar. A ked je zly tvar, do vajicka sa prirodzene nedostanu, treba im pomoct. Mozno tak pri pomalych, ze teda sa im troska pomoze dostat blizsie, inak by som ani neuvazovala. A moj postreh asi by som zmenila lekarku ak nie aj centrum.

lussinda2
2. mar 2017

@alexa933 ahoj aj ja som mlada a vsetko nasvedcuje, ze aj zdrava. Jedno dieta s byvalym partnerom bez problemov...podavana ziadost bola na zaklade zleho spg., takze som nemusela podstupit 3IUI. Kamoska chodi do Brna, sice iba na soft, ale hned isli do umeleho ani neriesili IUI a su obaja ok. Takze neviem...asi maju vsade ine kriteria

lussinda2
2. mar 2017

@alexa933 my tiez budeme davat icsi aj PK. Tiez som sa kamosky pytala ci dala lepidlo a ze nie. Rozmyslam aj ja nad nim, ved uz o tych par e viac ma nezabije, len nech to vyjde

alexa933
2. mar 2017

@lussinda2 ano jasne ked sa najde daky zadrhel tak sa uiu nepodstupuje.U nas sa napriklad zadrhel nenasiel a mali sme v Ba sg a dr .mi povedala ze pockame na dalsi a musi porozmyslat na koho to hodi aby to preslo cez poistku ivf .Teraz som problem nemala behom 9 dni mi v Za schvalili ziadost co je total rychlost kedze mam vszp. .Lekari to samozrejme nukaju aj mne v Ba aj v Za ale ked som sa otvorene v Za spytala lekara a nakreslis mi graf ako to klesa vekom sance viac mi nebolo treba 😉 Ze ked zoberes 20 rocna ma sancu 10% tak co ja by som cakala v 38 😂 tak ivf je podla mna vyssia sanca ako prechadzat este neuspechmi obrazne pri uiu a stratit zbytocne kopec casu.

alexa933
2. mar 2017

@lussinda2 aj ja nad tym rozmyslam potom sa to spytam este lekara a hodim do skupin kto ma ake skusenosti uvidime 😉

tatiana6
2. mar 2017

@alexa933 ahoj prosim ta, co je to ,,lepidlo" ?

alexa933
2. mar 2017

@tatiana6 dake lepidlo na embria okopirovala som ti z netu 😉
EmbryoGlue® je jediné dostupné médium používané na prenos embryí do maternice, obsahujúce okrem všetkých dôležitých živín, potrebných pre optimálny vývoj embryí, aj látku zvanú hyalurónan vo vyššej koncentrácii. Hyalurónan sa prirodzene vyskytuje vo vyššej koncentrácii vo folikulárnej tekutine ako aj v tekutine vo vajíčkovodoch a v maternici kde vytvára prostredie so zvýšenou viskozitou .
Nezávislý výskum preukázal vyššie šance na otehotnenie, ak sa použije pri prenose embryí do maternice kultivačné médium EmbryoGlue® v porovnaní s médiom s nízkou koncentráciou resp. bez obsahu hyalurónanu.
EmbryoGlue® je použitelné pri prenose embryí všetkých vývojových štádií od dvojdňových embryí až po blastocystu, nezávisle na tom či ide o prenos čerstvých alebo mrazených embryí.

lussinda2
2. mar 2017

@tatiana6 je to take lepidlo, ze ked ti vlozia to oplodnene vajicko-embryo do maternice, aby sa to tam "akoze" prilepilo a ostalo tam, kde ma byt 🙂 aspon tak som pochopila

oliva001
2. mar 2017

@alexa933 nie, lepidlo som nedala. Dohodli sme sa na embryoscope, PK, mrazení a ICSI 6 vajíčok.

alexa933
2. mar 2017

@oliva001 dakujem ti 😉

janie7
2. mar 2017

@lussinda2 Ahoj, my uz sme absolvovali vysetrenia zaciatkom minuleho roka. Citujem"spm ukazkovy, ja ze vraj hotova na materstvo a aj HyFoSy bez komplikacii a v poriadku. Len sme este chceli skusit prirodzene.

lussinda2
2. mar 2017

@alexa933 no skus vyzistit a daj potom info. Ja asi pojdem neskor na IVF bo musim doriesit mykozu a do buducej MS asi nestiham aj na kontrolu, vysledky a este aj koordinatorku a nastavenie liekov :( najradsej by som to uz mala za sebou

alexa933
2. mar 2017

@lussinda2 Ok dam ti vediet skusim este popozerat na nete a spytam sa aj lekara 😉

oliva001
2. mar 2017

@alexa933 nie je začo.