Pipiny z Gyn - Fiv
Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !
PK je 200, nie 20 samozrejme 🙂
Ahojte. prosim radte, lebo som zmatena. Zajtra ma caka OPU ale uz ledva fungujem. Mam pocit ze nedojdem uz ani z prace domov. Pichala som 20 dni diferelin, neskor gonal a luveris. Po tom Luveris-e mi byvalo dost zle od zaludka, a vcera som vyfasovala este Pregnyl vecer. Hned hodinu na to ma prehnalo (prepacte za detaily), a stale mi je dost nevolno aj ked uz dnes som bez injekcii. K tomu mam nizky tlak a tak sa ledva matozim ked chodim, mam pocit ako keby som mala na bruchu uviazanu loptu plnu sklenych guliciek. Neviem, nemoze to byt prestimulovanie? Bola som uz 2x na IVF (ale velmi davno uz) ale nepamatam si ze by som to takto zle znasala. :( Prosim dodajte mi silu.
a este otazka. Mozem si dat dnes este Kinedril, ked zajtra idem na OPU? musime totiz cestovat a toho sa dost obavam.
@strelicia moze to byt prestimulovanie, to zistia zrejme z ultrazvuku. Ak tam tych "guliciek" mas viac, mozes to tak citit. Ja som mala iba tri a mala som pocit, ze mi to tam zavadzia. To co spominas, ze ti je zle, nafuknute brucho... znie to ako OHSS... ☹
S kynedrilom ti tu asi ne-lekar neporadi, resp. aspon ja by som si netrufla. Nedostala si v centre tel.cislo (hotline) na ktore mozes v pripade otazok volat? Resp. keby aj nie, este stale tam mozes zavolat, ved je pracovny cas, urcite ti radi poradia. Drzim palce, nech to mas uz za sebou
@yennn
uf, no ja som si ho uz dala, nevydrzala som to :( tak hadam nevadi, ved ho mozu aj deti.
A OHSS mozem mat ked som este nebola na odber? Ja som bola v tom, ze az po odbere alebo resp. az po vklade moze nastat ten syndrom. och, to som netusila a nashval som malo pila, bo mi ani nerobilo dobre vela pit.
@strelicia juj malo si pila? Ved preto aj treba vela pit, aby bolo co najmenej vplyvov tych hormonov. Nevadi, uz s tym nic nenarobime. Drz sa, a po OPU, prosim ta urcite pi vela vody! Mozno aj 4litre, tak odporucila sestricka jednej kocke. A pred vkladom sa ma embryologicka pytala, ako mi bolo po OPu a ci som vela pila - takze nie je to len babska povedacka 😉
dakujem baby. mne dr aj spominala ze vela vela pit, ale to hovorila len 1x na zaciatku ked sme este len cakali na cyklus, a ja som si nezapamatala ze to uz od stimulacie sa ma zacat, ja som si tak pamatala ze to hrozi az po OPU. A nikde to nemam vobec ani v tych instrukciach napisane. Nahnevana som na seba. No volala som do centra a povedala sestricka ze len vela pit a zajtra po OPU sa to zlepsi. ze dostanem infuzku potom. tak snad vedia co robia.
Ahojte kocky, stretli ste sa stym, ze pocas stimulacie (diphereline, gonal,merional) ste celkom dost citili vajecniky? Chvilu dobre, chvilu mi pulzuju a chvilu picha.... Vajicok skoro 15
baby ked uz ste mali vsetko schvalene ..a zavolali vam z car...tak ste tie insktrukcie dostali aj na papyri...lebo sa bojim ze to asi vsetko zabudnem Tolko informacii..+ ta radost ze to mame schvalene
@nikushka8 myslis menstruacne cykly? No...doktor ti naordinuje podla tvojho hormonalneho profilu prip.inych okolnosti, bud tzv. dlhy alebo kratky IVF protokol. Dlhy protokol zacina par dni pred menzesom, a embryo sa vklada az v dalsom cykle, tzv.tento prechadza cez dva mesiace.
Kratky protokol zacina po zaciatku menzesu a konci este v dany mesiac

@yennn no toto keby som ešte zrátala, fu...hyfosy bolo tuším 160, imunológia 200, každý spg 50 tuším, my sme na minulom ivf mali PK,to je za 20 a potom ešte Ket, to bolo 300...radšej to ani nedám dokopy, lebo ma porazí...