Pipiny z Gyn - Fiv
Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !
@zuzankaa88 no idem na to 🙂 mam picoprep, ale uzijem iba jeden sacik, lebo je dost silne. Ty si ake mala?? A dala si si ho az vecer?
Ahojte 🙂 mozem sa k vam pridat? v piatok ideme s priatelom na druhe sedenie do GYV-FIN Bratislava.. snazime sa uz cca tri roky neuspesne, tak sme sa rozhodli to riesit takto... na prvom sedeni/ vysetreni mi brali krv a robili stery, teraz pojde uz aj priatel na spermiogram a mne neviem co budu robit.. aj mam obavy, aj to chcem mat za sebou, aj som zvedava na prve vysledky... nemam bohuzial cas vas tu citat dozadu, tak sa chcem spytat, ste tu vsetky, ktore tam uz chodite dlhsie, alebo ste tu neiktre na tom ako my, ze vas caka len druha navsteva? 🙂
@sosicka ja som mala take kakauko 🙂 fajne sladke a vypila som to okolo 13:00 a rano o 4 som bola na wc a o 9 na laparo
@zuzankaa88 no uz ucinkuje 🙂 dakujem za radu ❤
@michaella86 Ahoj 🙂 určite sme tu všelijaká zmeska.. Ja mám za sebou jednu stimuláciu, ober, vklad.. a čaká nás KET.
@janulka_1 Ahoj, ja som mala tiež predlženú kultiváciu a emryoscop. aj blastocysty sa pekne vyvinuli, vložili mi jedno, žial nezadarilo sa. ešte mi potom 3 zamrazili - blastocysty a 8 prvojadier. teraz som bola na ket, vkladali mi 2 ks 4- bunkové prvojadrá. už som nedávala ani predlženú kultiváciu ani empryoscop, kedže mi chceli rozmraziť naraz 6 prvojadier, s tým že ak ich bude viac dobrých, tak mi opäť zamrazia....no to som priznám sa odmietla, kedže som bola proti tomu, aby ich zas a opäť už rozmrazené zas zmrazovali. tak to akceptovali, a ja som bola takto. ale osobne si myslím, že emryocsop je dobrá užitočná vec, vôbec nelutujem, že sme to 1.mali. to že teraz som to odmietla je celkom iná situácia. či sa emryo uchytí alebo nie, záleží vo veľkej miery na šťastí podla mna.
@janulka257 nie som v tomto zbehnuta, sama este neviem co nas caka, co to vsetko bude obnasat, tak sa mozem spytat, co znamena KET? 🙂
@michaella86 KET je vlastne kryoemryotransfer. Sú to vlastne zamrazené blastocysty alebo prvojadrá. Ak by náhodou nevyšiel "čerstvý" emryotransfer, alebo by chcel pár súrodenca nastupuje KET. Tam sa len berú lieky na sliznicu, a potom vložia to rozmrazené emryo. A na krv sa ide na 14 den.
@katarinakatka57 aha.. popravde som z toho momentalne magor, ale dakujem za vysvetlenie 🙂 ja som hrozne zvedava, co mna caka zajtra
@michaella86 ja musím za seba povedať, že zatial nič hrozné som tam nezažila :D:D myslím čo sa týka vyšetrení, celý proces ivf, odber, vklad....osobne mne čo ma trápi je tá finančná náročnosť všetkého.....a tá psychika, od prírody nie som trpezlivý človek... ale čo sa týka vyšetrenia, strach z bolesti - to je nič. keby mi niekto zaručil na 100% že výsledkom bársjakého vyšetrenia - úkonu bude určite tehotenstvo - podstupila by som akúkolvek bolesť....takže vôbec neni sa čoho báť....ja stále hovorím, že oni tam dopomôžu k tehotenstvu....
@katarinakatka57 vysetreni sa nebojim ani ja, skor vysledkov.. tiez neohurujem velkou trpezlivostou a to sa snazime otehotniet uz tri roky... tym sa ale aj ja ubezpecujem, ze ked uz nikto, tak oni nam pomozu... kamaratka ma tiez ''ich'' synceka a ini lekari jej tvrdili, ze nikdy vlastne mat nebudu... a hla 🙂 ale bohuzial, uz druhe vlastne mat nebudu, no aspon syna maju... ja mam zatial bezplatne vysetrenia, takze neviem co to obnasa, ale tiez sa toho obavam
@katarinakatka57 dakujem velmi pekne za vysvetlenie. My sme tiez toho nazoru, ze ak sa to ma podarit tak to moze byt v akomkolvek "inkubatore". Zajtra ideme na odber vajicok
Dievčatá podarilo sa vám niektorej na prvý vklad otehotniet??
Ahojte zas babenky 🙂
No teraz som bola aj ja uz pre injekcie, a ked budem mat menstru§ciu tak zaciname... strasne sa bojim, hlave tych injekcii...Kolko percent je ze sa nam podari na prvy krat, ked je problém s manzelom? neviete nahodou?
A este by som sa chcela spytat toho kto uz bol na IVF, že z vás kolke chcely tie plus vecičky že ,,lepidlo,, potom ten embryoscop či čo to, potom ten ,,magnet,, čo vyberie najlepšie spermie, potom ešte sto vecí nám tam povedali... ? Ktoré stoho je dobre podla vás a ktoré len drahé ale na nic?
@djera
ahojky, ja sa viem vyjadriť k tomu "lepidlu". Veľa som o tom čítala a príde mi to zbytočné, v niektorých centrách to nedávajú. Mali sme to a nepomohlo to. Keď to má vyjsť, vyjde to, a keď nie, ani "lepidlo" nepomôže..
@janulka_1
držím palce 🙂 tiež sme mali predĺženú kultiváciu a embryoskop. Na prvý krát nám to nevyšlo. To však vôbec nemusí byť tvoj prípad 🙂
Predĺžená kultivácia si myslím, že zmysel má... čím je embryo väčšie, tým je silnejšie.. a tiež môže u neho nastať samovoľne "hatching" - teda začne samo vychádzať zo svojho obalu a teda je schopnejšie sa zanoriť do sliznice.. a tiež ak sa vyčká, počas predĺženej kultivácia sa vlastne embryjka aj samovoľne vyselektujú, poškodené sa zastavia, silné rastú ´dalej.
Ahojte dievcata, som po 1.neuspenom pokuse v GF. Odobrali mi len jedno vajicko, ktore sa zial nepodarilo oplodnit((( tak zase odznova vypisujeme ziadosti do poistovne a 2. pokus bude v auguste prip.v septembri. Co ma trosku zarazilo alebo skor nie som si v tom ista je to, ze si mam pozhanat hormon dhea. U nas to je momentalne vypredane a v podstate zakazane. Ja mam malinku produkciu vajicok a udajne by mi to malo nieco pomoct. Mali ste s tym skusenosti? Dost rozmyslam, ze to nebudem uzivat.
@oblacik1234 ahoj ja tiež mam nizku rezervu vajičok a tiež mi kazali objednat dhea uživala som ju tri mesiace a aj tak ked som išla na ober vajička a nebolo tam ani jedno
Ved prave...tiez som citala, ze velky efekt to neprinieslo. Mesiac pred dalsim cyklom ivf by som mala jest Inofolic plus. Ten som si kupila ale z tych hormonov mam zmiesane pocity.
@oblacik1234 ale,ked to doktori chcu aby sme to brali tak možno to niekomu pomohlo no mne nie.A inofolic som brala dlho dobo
@djera Ahoj, tiež som mala predlženú kultiváciu+ emryoskop. to by som dala určite - hlavne ak bude veľa vajíčok. nám povedzme dosť zvyšilo rozpočet to, že namiesto 6 plánovaných sme mali 12 vajkov oplodnených ISCI, takže to dosť zvýšilo sumu. to ISCI je lotéria, mali sme 15 vajkov, a emryologička nám hovorila, že aby sme dali všetky isci, ale teda to už bolo že fakt majland peňazí, takže sme dali 12. nakoniec jedno vajko bolo nezrelé, 12 sa oplodnilo icsi, a chvala bohu aj zvyšné dve sa oplodnili "na volno". takže to isci vlastne tiež nelutujem, že sme dali až 12, ale tak ktovie kolko by sa ináč oplodnilo. nám sa nezadarilo žial, hoc bolo všetko až perfektné, no šťastie asi nám neprialo. teraz som po KETe. uvidíme.

@sosicka ahoj, ano kazali kupit prehanadlo, treba sa predtym poriadne vypraznit asi kvoli tomu nafuknutiu brucha