icon

Pipiny z Gyn - Fiv

katarinka77
28. mar 2009

Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !

segab090
14. aug 2017

@sofia1 jeej tak to som nevedela ze ty si tehu super blahozelam. A mozem este vediet s cim si stimulovala? S gonalom ci niecim inym?

petkasmetkakilometka
14. aug 2017

@katvic Pisala som nieco aj v prispevku predtym. Na tejto strane. Ze som skoncila v nemocnici a oni to totalne zobrali na lahku vahu. Ale bolo toho ovela viac.... Pocnus spravanim niektorych zamestnancov. Najhorsia bola ta ich hlavna sestra, ci co to tam je... Ze nas tlacili hned do IVF, aj ked sme pomaly nemali ziadne vysetrenia hotove. Ale bolo toho ovela, ovela viac... Hlavne nas to vyslo viac penazi ako v Brne! A vysledok ziaden. Celkovo si myslim, ze Brne maju ovela lepsich embriologov, co je podla mna dost klucove. A celkovo ta atmosfera, intimita. To ze v Brne sme boli na 1. konzultacii 2 hodiny a doktor sa nikam neponahlal. Nie ako v GF na beziacom pase, ze vzdy si s lekarom len par minut.... A dalsich x veci. Ale to keby som sa rozpisala,asi knihu napisem... :(

katvic
14. aug 2017

@petkasmetkakilometka oh to ma mrzi. Ja tiez rozmyslam co dalej. Teda zatial sme na prvom ivf v GF, tento tyzden mam mat vklad ... ale rozmyslam ze co teda ked to nevyjde. Tiez ma mrzi v gynfive ta nekomunikacia, nebyt toho ze som si precitala asi 3 knihy o ivf tak asi nic neviem ... cize toto mi vadi. Oni vravia ze ta nechcu stresovat ale ja som prave nervozna ked nemam info ... 😳 Uz to nejako dobojujem a potom sa uvidi.

tinni
14. aug 2017

@petkasmetkakilometka prosím ta a v Brne ta koľko vyšli všetky tie vyšetrenia a ivf? Tam si ako samoplatca?

fatma1
15. aug 2017

@petkasmetkakilometka Ja mam zase opacnu skusenost s Brnom, praveze mi to tam pripadalo ako na beziacom pase..sice boli veeelmi mili, od recepcnej po 20tu sestricku, atd..ale ako na beziacom pase...ziadny individualny pristup a ten som ja potrebovala kvoli stavu a co som nepovedala ja sama, nebolo...ano, pisete si aj mailom atd,, atd...ale vsetko rovnake, rovnake lieky, rovnake postupy...oni nikde to nie je idealne...zazila som aj Gynfivn, ale este v roku 2009..o dr. Behunovej sa vyjadrvoat radsej nebudem, jedna arogantna hnusoba! ...je to o stasti, medzi nebom a zemou..a co clovek ocakava, ci odbornost, alebo mili personal...ale momentalne mi to je jedno, spi mi tu 2 mesacny zazrak ;)

petkasmetkakilometka
15. aug 2017

@katvic Ale na to nemysli, ze by to nemalo vyjst. Treba sa sustredit na to co je teraz a ze to bude dobre... Nie to, ze co ak... Ja som si tiez studovala veci sama, inac by som nevedela. Drzim palce, aby ste nemuseli riesit Brno, ani nic ine ;)

petkasmetkakilometka
15. aug 2017

@fatma1 Jasne, vsetko ma svoje pre aj proti... A nikde to nieje idealne... Zase nebudeme si klamat... Je to business s ludskym nestastim... A je uplne jedno kde to absolvujes, vsade im ide hlavne o peniaze. Ja som sa proste citila v Brne lepsie, aj som im viac verila a podla mna vela robi psychika a mozno preto sa to aj nam podarilo prave tam. Aj ked ja musim este 6 mesiacov pockat, kym nas zazrak uvidim. ;) Prajem vsetko len to najlepsie gratulujem k babatku ;)

petkasmetkakilometka
15. aug 2017

@tinni Ja som vysetrenia absolvovala na Slovensku, kedze my uz sme jedno neuspesne kolo mali za sebou. A potom som si doslova vydupala genetiku a imunologiu tiez este na SR. Nechcela som ist do dalsieho IVF zase naslepo. Cize na to neviem odpovedat, ze ako to funguje u nich. My sme isli cez poistovnu, cize nieco nam preplatili. Zalezi co si budes priplacat, kolko budes mat vajicok... ale to je aj ma Slovenku

segab090
15. aug 2017

@petkasmetkakilometka ahoj chcem sa opytat ze ci brno preplaca sk poistovna? To som nevedela. Myslela som si ze ked brno tak jedine len ako samoplatca.

katvic
15. aug 2017

@petkasmetkakilometka dakujem 😊

ajuska86
20. aug 2017

ahojte, idem sa k vam pridat. zvazujem GF v Nitre hlavne kvoli vzdialenosti. Máte s nimi niekto skúsenosti, tiez je to take zle ako v BA? a este kdesi som citala, ze v zaciatkoch sa chodilo na zakroky aj tak do BA je to tak stale?

katarinakatka57
20. aug 2017

@ajuska86 ahoj, ja chodím do nr...osobne si myslím, že toto je vec vkusu kde čo je zlé alebo dobré, som tam stretla teda dosť žien a niektoré zas prešli z iných centier do gyn-fiv, takže preto píšem, že podla recenzií na internete by som tak dopredu nesúdila....Mám za sebou stimuláciu na ivf, následný vklad, potom emryotransfer...Odber vajíčok, vklad sa robí v ba, ostatné všetko v nr. ja som tam spokojná, preto hovorím že každá sme nejaká....moja kamoška tiež chodí a tiež je spokojná...V NR chodím k Vondrákovej, ale ma vyšetroval aj Harbulák, mala som šťastie na odber-vklad som vždy dr. Behúňovú a teda zatial max. spokojnosť....kamoška zas chodí k dr. Stenovej a tiež je max. spokojná....
Ale tak každá má právo na svoj názor....

ana1012
20. aug 2017

@ajuska86 ja chodím do BA do Gin fivu a nemyslím si, že je to tam zle.... Ja nemám zle skúsenosti.... Každému niečo iné vyhovuje

vycky
20. aug 2017

Ja chodím do NR k pani doktorke Vondrakovej. Prvy vklad sa nám nepodarilo ale vcera som zacala dalsí dlhy protokol🙂. Ja som spokojna s NRou.

ajuska86
20. aug 2017

@katarinakatka57
@ana1012
@vycky
dakujem za odpoved. nechcem sa rozhodovat na zaklade internetovych diskusii a preto som sa to opytala, viem ze kazda z nas moze mat roznu skusenost a tiez nam mozu vadit rozne veci. Zatial som tu citala iba negativne prispevky, a preto som chcela vediet aj reakciu na NR. Dakujem za vase skusenosti 🙂 viem, ze sme kazda ina a niektore mame ine poziadavky.
Este sa chcem spytat, ako casto je potrebna navsteva CAR pred odberom vajicok. Na zaklade doterajsich vysledkov bude pre nas preavdepodobne potrebne IVF.
Viem, ze kazdy pripad je individualny. aj som citala postup na ich stranke, ale skor by ma zaujimala vasa realna skusenost. Sme s manzelom na uplnom zaciatku, co sa tyka IVF, preto chcem poznat aj skusenosti z vasej strany.
Dakujem za odpoved

janka2810janka
20. aug 2017

@ajuska86 ja tiez chodim do NR . A som spokojná. V BA sme boli dva krat na výber a vklad. Tam tiez nemam negat skúsenosť s Gin Fiv.
Ale sto ludi sto chuti 😊

ana1012
21. aug 2017

@ajuska86 pred odberom vajíčok... Ja som bola 3krat...mala som dlhý protokol, aj teraz... Medzi 2.-4.DC,potom cca po 6. dňoch (už som pichala gonal.,luveris a diphereline ) a ešte následne po 2-3 dnoch.. Mala som si už pichnúť HCG ☺️

borka31282
21. aug 2017

@petkasmetkakilometka a kde v brne ste boli a ako sa to da riesit. Viete mame diagnozu. Nevies ako to poriesit cez poistovnu? Zatial som v GF a tiez sa mi zda, ze niektore reci pani doktorky su klamlive. Povedala, ze muz ma diagnozu az ked sme zaplatili na proceduru a cakali sme nekonecne dlho na objednanie. Dakujem

petkasmetkakilometka
21. aug 2017

@borka31282 My sme boli v Reprofit. To ako je to s poistovnou je na dlhsie. Ale to by Vam tam vsetko vysvetlili. Alebo si treba pobrusit po temach Reprofit, alebo IVF v Brne tu na MK. Ale podstata je taka, ako na SVK. Najprv to musi poistovna schvalit a az potom sa moze zacat IVF...

linda10
21. aug 2017

My sme podstupovali v gyn five ale uz nikdy viac.im ide len o peniaze.A co som sa natrapila rok zialu a placu.Gyn fiv uplna hroza.Ked budeme znovu podstupovat tak BRNO urcite.Gyn fiv nikdy viac.Zbytocne vyhodene peniaze.

mlenna15
23. aug 2017

Ahojte baby tento týždeň mám dostať menstruaciu a začína sa príprava na Ket 🙂postúpila som prvý krát fiv v júli lenže som mala hyperstimulacny syndróm tak sa transfer nekonal :/mám 3 blastocysty
Chcela by som sa Vás spýtať či máte skúsenosti s úrovňou blastocyst !
Ja mam dve blastocysty B4cc a jednu B6 bc
Viete my poradiť čo to znamená a akú mám nádej že sa to podarí ?

katvic
24. aug 2017

Ahojte. Robili ste si doma po transfere tehotensky test alebo ste pockali na krv? A ak ste si robili test doma este pred krvou, ktory den?

sonelka
24. aug 2017

@elenkaba
@janinuska
ahojte, minule som vám písala, že som písala mail, s nespokojnosťou v gyn five. Tak som sa stretla s Harbulákom. Musím povedať, že je to kus egoistického, bezcitného, namysleného chlapa, ktorému ide len peniaze. Ked som hovorila, čo všetko sa mi nepáčilo, na všetko mal argumenty. Vôbec ma nepočúval, a stále si tvrdil svoje. Tie svoje frázy má dokonale naučené, a stále opakuje to isté dookola. Vôbec nesúcití s nami - ženami. Obhajoval si všetko, čo sa dalo, ale ja som stále tvrdila, že si stojím za svojimi slovami. Ale to ho vôbec nezaujímalo. Tváril sa ako keby bol boh a ja som nič, aleže celkom nič... Buchla som za sebou dverami a odišla, na záver som mu povedala, že len ťahá od nás všetkých peniaze, to je jeho cieľom a potom sa o nás už nezaujíma.
Dievčatá, ktoré toto čítate, a ste s čímkoľvek nespokojné, treba sa ozvať, lebo inak svoj postoj nezmenia a budú ešte arogantnejší. Ja viem, že je tu veľa žien, ktorým sa IVF nepodarilo a sú psychicky na tom zle, ale aj napriek tomu to urobte. Aby netrpeli aj tie, ktoré prídu po nás do gyn fivu... Ja som chcela ísť do gyn fivu ešte raz, ale po tomto stretnutí to striktne odmietam. Radšej pôjdem niekam inam...

elenkaba
24. aug 2017

@sonelka ja som mala ale pocit, ze dr.moj nazor nezaujima. Takze ked som nebola v GF spokojna, jednoducho som tam prestala chodit. A myslim, ze nemalo vyznam im vysvetlovat ze s cim nie som spokojna...myslim ze viac ich zamrzi odliv pacientov ako nejake staznosti...takze za mna, nestazovala som sa ale jednoducho som zmenila centrum

janinuska
24. aug 2017

@sonelka Ano, suhlasim s tebou, že si nekompromisne presadzjue svoje nazory a ked som som niečo povedala, tak povedal, že so všetkého robim len predčasne zavery. Gyn- Fiv nikdy viac, ja som tam tiež ako elenkaba už proste viac nešla, už som na nich nemala nervy.

lucia262
25. aug 2017

Ahojte, čaká nás prvá konzultácia u Dr. Harbuláka a tak už študujem, na čo sa máme pripraviť. Snažíme sa už rok, mala som mimomaternicové tehotenstvo, zobrali mi jeden vajcovod a manžel má zlý spermiogram, až 97 % spermií je na nič. Najradšej by som podstúpila hneď IVF + ICSI. Samozrejme to chceme riešiť cez poisťovňu. Budú nás aj v našom prípade tlačiť najskôr do IUI? Inseminácia mi príde zbytočná v našom prípade, zbytočná strata času a peňazí. Ďakujem 🙂

leelloo
25. aug 2017

@sonelka bozial musim suhlasit aj ja. Bola som u Harbulaka len raz, ked zastupoval Stenovu, ale odbavil ma za 5 min, dal mi papiere na ket do ruky a cau, ani sa neobtazoval odpovedat na moje otazky. Stenova mi aspon odpovedala na vsetko, co som sa pytala, aj ked obcas na mna pozerala dost povrchne. A Behunova ani nehovorim, ked som jej poveda, ze chcem vymenny listok na hematologiu, arogantne ma odbila, ze to vobec nie je potrebne a to som si ho pytala niekolkorat. Na ich smolu, tiez som odisla a vdaka vystreniam na hematologii a zisteniu priciny sa mi podarilo otehotniet prirodzene.
Tie, ktore tam chodite, nedajte sa odbit, ked nieco chcete, pytajte sa co najviac, nech vam pekne vysvetluju, za to si platite.

katvic
25. aug 2017

@lucia262 nebudu. Pri tom ze zly spermiogram a jeden vajcovod vam hned odporucia ivf. Aj nam hned odporucili ivf a mame to rovnako.

lucia262
25. aug 2017

@katvic joooj, super, hneď mám hlavu ľahšiu o jedno rozmýšľanie 🙂. Bála som sa toho, že sa to kvôli tomu bude naťahovať o niekoľko ďalších mesiacov. Aj žiadali po tebe ešte prefuk vajcovodu?

katvic
25. aug 2017

@lucia262 ano, dali mi vysetrenie na priechodnost vajickovodov ale to len preto ze mam obidva. Akurat zistili ze jeden nepriechodny. Ale ked ty ho nemas vobec tak to by podla mna nedavalo zmysel. Navyse ked mate zly spermiogram tak uiu je asi fakt zbytocne ... proste nam povedali ze s nasim spermiogramom urcite ivf.