Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !
@tinni ja si myslim, ze oni nebudu mat problem urobit ti iui, ked o to poziadas...prekažka môže byt, či ti dozrievaju vajicka a tiež aj spermie, ale to oni vyhodnotia a odporucia nejaku liečbu..my nevieme, co bol problem u nas, lebo mne dozrelo vajicko prirodzene a aj partner ma dobre spermie...a napriek tomu to nejde
@tinni ahoj.ja chodím do gin fivu.som spokojná.prve iui mám za sebou neúspešne.dnes 10Dc som bola na kontrole folikov A v piatok ráno idem na 2.pokus iui tak som zvedava. Treba mať aspoň jeden vajecnik priechodny A spermiogram nemusí byť úplne dokonalý.ak sú pomalšie spermie oni im skratia cestu K vajíčku. Ale iui je dobre zistiť po dohovore S lekárom,či ho odporúča.aby to nebola pre teba strata času.
@husky48 nas tiez tlacia praveze skor do icsi, mame menej spermii a pomalsie. Ale ja nechcem ist hned do IVF, urcite by som chcela vyskusat aspon zo dva razy iui najskor. Mam 31 rokov, takze cas ma este tak velmi netlaci a vajcovod mam minimalne jeden priechodny, kedze som minuly rok v septemrbi spontanne otehotnela a plod bol preukazany ultrazvukom v maternici. Ja mam pocit, ze nas tlacia do toho IVF hlavne kvoli biznisu.
@tinni presne ako pises.pisala som to aj príspevok vyššie pre lilyianku. Vyskúšať dva pokusy iui.dostanes len clostyl A ovitrelle alebo pregnyl.a už len samotné iui ktoré trvá možno 2 minúty.bezbolestne A rýchle.ved si to zaplatíte. Až potom by som šla na ivf. My vyskusame určite 3 pokusy.nam ivf ani nedajú,kým všetky iui neabsolvujeme nakoľko sme V poriadku A nemam problém. Netreba to hneď hnať do ivf. Ak to tak cítiš,vyskusajte
@husky48 takto...my ked sme chodili do GF tak nam dr.rovno povrdala ci chceme cakat na zazrak...povedali sme, ze nie a ona povedala, ze odporuca icsi a iui nie...tak sme rovno isli na umele, kt.sa z 3x ani raz nepodarilo....len som sa tak zamyslela, ze je zaujimave, ze napriek celkom v pohode vysledkom pri nas iui hned zavrhla
@husky48 chodili sme do Ba....na poslednom KET som bola v novembri, ale povedala som, ze uz nikdy viac...absilvovala som cely cyklus umeleho , z toho bol 1xET a 2x KET a nevysiel ani jeden...uz som z toho vsetkeho bola unavena a som rada, ze som z toho kolotoca vonku...takze za mna ivf uz nie..hlavne sa musim dat dokopy po poslednych liekoch, lebo tie mi narobili riadnu sarapatu s telom
@lilyianka no nam krv brali pri vstupe pred dvoma rokmi,nic ine neponúkli..na hematologiu ma poslali za potrat inak by mo nic neponukli
@vero9053 preco dve?
@tinni podobný pripad som ja..iui mi neodporucili za sly spermiogran..oni povedia ze je vsetko v norme,musis sa pytat,isto nie je vsetko take super bezchybne..
Baby pri ivf mi dali zakupit cely balik cetrotidu,vyzila som jednu zo siedmych injekcií,ak mate zaujem predam zvysok....cele balenie isto nikto nepotrebuje kedze napr.jednu iinjekciu som mala na dva dni a potom bola punkcia
@katarina372 po neuspesnom ET nam dr. navnavrhla vlozit dve. Tak sme si s manzelom povedali ze ideme do toho.
@vero9053 super..daj vediet co z toho😕😀👌🙏
Ahojte dievčatá, prosím vás, aký môže byť zhoršený spg, aby sa oplatilo skúsiť IUI? Manžel mal všetky parametre v intervale, akurát motilita - pohyblivosť bola mierne pod priemer, mal 30% a spodná hranica je 32%. Ja mám jeden vajcovod nepriechodný,ale napriek tomu nám gynekologička ešte odporúčala skúšať prirodzene. Ďakujem za odpovede.
@evuli13 manzel ma 35per.ja mam priechodnost bezchybnu a iui nam povedali,ze je zbytocne vyhodenie.peňazí a casu
@katarina372 to vážne? Veď ste nad hranicou! A ostatné parametre má ok? No to si ma nepotešila, ach jaj. Koľko sa pokúšate?
@evuli13 tri roky a bezny urolog mu tesar vysledky nechvalil napisal mu ze je neplodny,oni v gyn five aj povedia,ze dobre, v norme a potom zrazu to take super az nie je
@katarina372 nechápem, načo sú teda tie tabuľky! A robili ste ho u urológa, alebo v GF? My v GF, potom mu odporučili vitamíny a mal by ho zopakovať. Takžr ste IUI ani neskúšali? My sme mali vo výsledkoch odporúčané IUI a IVF.
@katarina372 ja som bola v Žiline
@evuli13 boli sme u urologa aj v gyn fiv..iui je ti zbytocne ked ma tak zly spermiogram..nam toto povedali a na začiatku,ze preco vam vravel urolog,ze ste neplodnodny..po roku pred stimulkou povedané to co som napisala
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@tinni ahoj, ja som bola na iui, na prvom zatial a neuspesnom..