icon

Pipiny z Gyn - Fiv

katarinka77
28. mar 2009

Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !

monika_nm
10. mar 2019

@klara7771 ja som poznala len gyn five v Bratislave, vtedy boli v Ba a az potom otvorili nitru a Zilinu.

callisia
Autor odpoveď zmazal
narciska3
10. mar 2019

@kvet8inka Prosim, smiem sa spytat ako dlho si bola na bezlepkovej diete, kym si isla na tento uspesny ket? Dakujem.

kvet8inka
11. mar 2019

@narciska3 Ahoj, cca pol roka. Zacala som sa citit ovela lepsie, mala som viac energie. Vela celiatickam po nasadeni bezlepkovej diety sa podarilo otehotniet aj prirodzene,pokial nemaju ine zdravotne problemy.

janulka_1
11. mar 2019

@klara7771 musis mat vsade vymenne listky, ale vie ti ich dat aj tvoj gynekolog

mofa
11. mar 2019

my sa chystame buduci tyzden do gyn fiv v Ziline.
chodili sme predtym do Heliosu v Martine ale po 3 neuspesnych vkladoch (ET,KET) sme sa rozhodli zmenit centrum.
absolutne nemaju chut hladat pricinu a stale pocuvam len treba skusat a skusat.ale co ked je nejaka uplne banalna pricina preco sa perfektne embryo neuchuti a oni to vobec neriesia.som velmi sklamana z ich pristupu.dokonca sme absolvovali 3 x inseminaciu bez toho aby vobec vedeli ci mam priechodne vajcovody.neviem preco som na tom netrvala:( nedalo sa nejak diskutovat s nimi.
tak som zvedava co nam povedia v Ziline.

ajinka23
11. mar 2019

dnes 10 deň po et a hcg 4 takže ako som predpokladala nič

elimu
11. mar 2019

@ajinka23 Tak to ma mrzí 😔 Viem, čo prežívaš, zažila som to tiež a nie raz. Ale treba ísť ďalej, raz sa to podarí a budeme maminky.

ajinka23
11. mar 2019

@elimu už nie som najmladsia lutujem ze som neisla skorej

elimu
11. mar 2019

@ajinka23 Ja som to začala riešiť pomerne skoro a nič z toho. Mala som 25 rokov, dnes mám 32 a stále bez dieťaťa. Ale teraz to už oveľa intenzívnejšie riešim kvôli veku. A dúfam, že ďalší vklad už dopadne dobre😊

ajinka23
11. mar 2019

@elimu já mám 36 skúsim poriešiť ešte imunologiu. Kedy sa môže isť na ďalšie IVF?

elimu
11. mar 2019

@ajinka23 Ja som si vždy dávala rok, ale myslím, že po 6 mesiacoch. To máš presne ten čas, kým poriešiš vyšetrenia a ak sa niečo nájde, následne liečbu. Mne to naposledy nevyšlo v októbri a odvtedy riešim vyšetrenia a ešte stále čakám na výsledky. Tie by mali byť tento alebo budúci týždeň a potom sa uvidí, či môžem ísť na vklad alebo ešte liečba.

mkatkam
11. mar 2019

@ajinka23 s imunologiou začni radšej ihneď. Kým dostaneš termín môže byť mesiac- tri čakacia doba, potom na výsledky z krvi sa čaká tak mesiac, a ak by ti niečo našli a kým ti záberu lieky v ideálnom prípade minimálne ďalšie dva mesiace uzivas...a po tých dvoch mesiacoch ides na odbery a zas čakáš mesiac na vysledky...vďaka tomu že mi medrol hneď nezabral som mohla ísť až o rok na ďalšie IVF.

endzel
11. mar 2019

@ajinka23 ja som sla po 3 mesiacoch

klara7771
11. mar 2019

@mofa
nechcem ťa vopred sklamať ja som začínala v Heliose bolo to prvé IVF, centrum som zmenila kvôli ich prístupu, do Žiliny chodím cez dva, pozri si môj príspevok vyššie, ich prístup je úžasný priateľský, príjemná atmosféra, len už začínam pochybovať o ich postupoch a technológiách, mám toho dosť za sebou. teraz kontaktujem centrá v čechách a zatiaľ čo čítam na Slovensku sme za opicami, tu si pokusný králik a otvorená peňaženka, zatiaľ sa mi páči centrum v Brne unica a reprofit to sú ale zatiaľ kontaktované centrá.

klara7771
11. mar 2019

aké maté kočky skúsenosti s Unicou Brno ?

monka_brumka
11. mar 2019

@kvet8inka aka to bola pla doktorka v gynfive?ja mam skusenosti s BA gyngiv a tam veru neviem, kt z nich je takato ustretova..resp ja nemam najlepsie skusenosti s komunikaciou tam

klara7771
11. mar 2019

@mkatkam
prosím ťa v ktorom centre máš v čechách máš takéto dobré skúsenosti ?

kvet8inka
11. mar 2019

@monka_brumka Chodila som k Stenovej. Asi mala vtedy svoj den, ale ona vzdy rozpravala priamo a k veci. Ked som chodila na kontroly, bola som pri vsetkych lekaroch a to mas pravdu, na komunikacii by este mohli popracovat, ale po predchadzajucich recenziach kym sme tam zacali chodit som to aj ocakavala,asi preto ma to az tak neprekvapovalo.

ajinka23
12. mar 2019

Na normálnej imunologii nemôžu urobiť testy? Napr vit D viem že mam nizky nemala som skoro žiadny ale našťastie sa to zdvihlo

mkatkam
12. mar 2019

@klara7771 ahoj v Reprofite.

mkatkam
12. mar 2019

@ajinka23 normálna imunológia je čo?;) Ozaj neviem.nechodim o doktoroch okrem veci súvisiacich s IVF. Vit D mi robila aj endokrinologicka ale tie cytokiny,NK bunky a ostatbe neviem o to ,že by niekto iný robil. Dokonca endokrinolog Oravec sa čudoval že ani nevedel že čo všetko mi na reprodukčnej vysetrovali.sq tváril že to je novinka pre neho že na Slovensku sa také odbery dajú robit.

ajinka23
12. mar 2019

@mkatkam 🙂chodím k dr kvôli alergii. A má na dverách napísané alergológia a imunológia.

monka_brumka
12. mar 2019

@kvet8inka juj, mne robila raz kontrolu a raz este IUI..no co ti poviem, svojrazny pristup, az mierne vojensky...ona ale nebola moj primarny doktor..nic sme neriesili spolu...ja som mala harbulaka..

kvet8inka
12. mar 2019

@monka_brumka Ja som zasa bola na kontrole 2x u Harbulaka, no tiez svojsky lekar... A na vkladoch vzdy len Behunovu som mala, ona nepovedala nic, len ked som sa ja spytala, potom odpovedala. Este som sa smiala, ze k Stenovej si chodim len pokecat 😄

ajinka23
15. mar 2019

Smola sa na mňa lepiť neprestala 😒 10 deň po ET som mala hcg 4 tak v gyn five kazali vysadiť lieky že je to neúspešne no môj gynekológ povedal až 2 negativne výsledky su definitivne ale lieky som aj tak vysadila. Dnes bol druhý odber a hcg pomaly stúpa na tehotenstvo to je málo ale môže sa jednať o mimomaternicove tak zasa na krv asi .i to fakt nie je súdené 😢

mom311
15. mar 2019

@ajinka23 to sa stalo aj mne. Najprv som mala12, potom tusim 21 a este aj na tretimrat narastlo na 32,tak ma zobrali na sono ,ale to bolo ciste,tak som prisla este raz na krv a to uz potom klesalo,takze to bolo v poriadku a vola sa to biochemicke tehotenstvo. Moj gynekolog mi povedal,ze podla neho je to dobre znamenie,lebo telo mi tym hovori,ze dokaze otehotniet. Teraz uz len cakat na ten spravny vklad,spravneho embrya. Neviem,ci ma chcel len utesit,ale mne to stavilo na to,ze som pohitivne isla dalej.

mofa
16. mar 2019

baby co ste boli na vklade opakovane, prisli Vam niekedy na pricinu preco sa embryo neujalo?snazili sa prist na dovod?alebo ako Vam to bolo vysvetlene?

ikuska187
16. mar 2019

@mofa pokiaľ máš všetky vyšetrenia porobené, typu hemato, reproimuno, a stále sa nedarí, tak na to ti už odpoveď nikto nedá. Pri opakovaných neuspechoch sa odporúča aj genetika embryi - za neuhniezdenim resp včasné potraty sú väčšinou z dôvodu zlej genetickej výbavy embrya. Ale aj keď ti vkladajú geneticky zdravé embryo, aj keď máš všetko tip top alebo si zaliecena pred vkladom (typu kortikoidy, fraxik atď) aj tak nemáš 100 percent, že to vyjde. Štatisticky je pravdepodobnejši neúspech ako uspech IVF, žiaľ 😣 Ak ešte nemáš komplet vyšetrenia, tak ich určite pobehaj, ja som si to napr pobehala všetko ešte pred IVF z vlastnej iniciatívy.

janan82
20. mar 2019

Ahojte. Mala ste niektora ET bez PK? Zadarilo sa vybrat tie spravne embr.? A kedy, po kolkych dnoch vam test ukazal aspon ducha?