Pipiny z Gyn - Fiv
Dievčatká, dovoľujem si otvoriť novú časť našej témy s rovnakým názvom a zároveň vás do nej pozvať 😉 .
Prajem príjemné diskutovanie a hlavne úspešné snažilkovanie 🙂 !
Baby koľko sa vám držal v tele ovitrel?
mkatkam
Ďakujem, prosím ťa máš osobné skúsenosti ?
My rozmýšľame ísť do Čiech, v Gyn fiv Žilina máme skúsenosť 3 ET neúspešné a 4 KET s toho 2 biochemické tehotenstvá a 2 neúspešné, vyjadrenie po, bolo že začneme riešiť príčinu, "nastal čas aby sme sa začali zamýšľať nad príčinou", nasledovalo jediné vyšetrenie hysteroskopia, s výsledkom, že sliznica nebola úplne ok na deň cyklu pokračujem ďalej a ďalší vklad sa nepodaril. Genetiku som si vydupala, a vyjadrenie ohľadom imunologie " nie je dôvod, môže nás zaviesť smerom ktorý nechceme",
po neviem ktorom neúspechu ma moja gynekologička poslala vyšetrenie zrážanlivosti krvi, to by mi f Gyn five asi ani neurobili.
Čo si o tom myslíte vy ? 🙄
@klara7771 ja som si po druhom neuspechu vydupala vsetky vysetrenia. Hned pri konzultacii som mala uz nachystane papiere na dalsi-posledny ket a ked som mu polozila otazku, ze ci by nebolo vhodne zistit najprv pricinu neuspechom tak on s prekvapenim v ociach len povedal, ze to nechcete ist na dalsi ket ale najprv na vysetrenia? Akoze v nemom uzase som zostala. Tak ja ako pacient mam rozmyslat a hladat pricinu nezdaru a lekar tlaci do vkladu bez akehokolvek vysetrenia??? Nemalo by to byt naopak, ze oni by mali byt ti co rozmyslaju a chcu pomoct?
Po vysetreniach (okrem endometriozu, pco) my zistili zlu zrazanlivost, a ked som si bola pre protokol tak som sa ho opytala, ze ci by nebolo vhodne mi dat clexan, fraxik. A on len mavol rukou, ze jemu je jedno a predpisal mi 0,3 cize akoby nic podla mojej gyn. Takze asi tolko
Ahojte, chcem povzbudit vsetky snazilky, ktore navstevuju GynFiv. My sme si tiez presli vsetkym moznym a priznam sa, ze bolo obdobie, ze aj ja som zvazovala odchod do ineho centra, hnevala som sa, sama na seba, na nich, ale v kratkosti napisem svoj pribeh. V maji roku 2017 sme zacali navstevovat centrum, ja uplne zdrava, nebyvala som v zime ani prechladnuta o gyn.problemoch nemohla byt ani rec. Partner katastrofa spermiogram, tak sme sa dali nahovorit na IVF,vraj inak to skusat s takym spermio nema ani vyznam. Hned po prvom ET som aj otehotnela, vklad 1 blast. Zial v 8 tt. zamlcany potrat. Zostalo nam este 5 mrazacikov (2,2,1). Marec 2018 KET, 2blast. Nic,presne ako hodinky prisla menstruacia. Vtedy som zacala pochybovat, ci je to len biznis, alebo nam chcu pomoct. Na dalsiu konzultaciu som isla s tym, ze ved este mame 2 pokusy, tak bud alebo a vyfasujem diazepan na dalsi KET. Na moje prekvapenie v GF mi lekarka navrhla navstivit hematologiu a reproimunologiu. Ziadny KET mi neurobia, pokial nebudem mat vysledky. Sok nastal pre mna, hematologia diagnoza trombofilne stavy, nasadeny Fraxiparin, reproimunologia v poriadku, ale s odporucanim navstivit gastro, podozrenie na celiakiu. Na gastre sa diagnoza potvrdila, v zivote som nemala traviace tazkosti, ale lekar na gastre mi povedal, ze je to zapal v tele a akykolvek zapal moze sposobit potraty a aj nemoznost otehotniet. Navstivila som aj zubarku a dala si do poriadku aj jeden zub, ktory ma sem tam hneval, pre istotu, vyvarovat sa akemukolvek zapalu(a to sa o seba staram, zdravo som sa stravovala, cvicila). Takze po tom vsetkom a nasadeni bezlepkovej stravy som isla na dalsi KET, lekarka sa ma dokonca spytala, ci chcem dlhy, alebo kratky protokol, vysvetlila mi principy oboch, nasledoval vklad 2blast. A dnes som v 15.tt,zatial je vsetko v poriadku, cakame dvojicky, obe sa rozhodli zostat 🙂 Neviem cim to je, je vela veci, ktore som vo svojom zivote zmenila, ale ja nemozem na GF nic zle povedat a nebyt ich, tak mozno doteraz o svojich diagnozach ani neviem(a to s gynekologiou nemaju nic spolocne). Predtym ako sme zacali navstevovat GF sme sa snazili 4 roky neuspesne, nikdy som nevidela 2ciarky na teste a to sme vyskusali od cajov, babskych receptov, vyzivovych doplnkov vsetko. Takze sa drzte baby, velmi vam to prajem vsetkym a verte lekarom, ci uz v GF, alebo inom centre, oni vedia co robia.
@callisia ahoj jasne dali... Tak už jeden cyklus mam za sebou 🙂
Ešte nemám za sebou ani krv na hcg a už hľadám 😊 dostala som menštruáciu tak nedufam.
@callisia síce 6 dní pred odberom ale dali
@callisia áno 5 deň po ET tak už som netrpezliva velmi... A ty ako
@janulka_1 my mame este 4 mrazacikov, zvazujeme brno, ak to nevyjde, ale je to este na dlho, min, niekolko mesiacov
@kvet8inka no ja viem, ze im odislo mnoho bab, lebo tlacili len do ivf.Ja som tam tiez bola najprv spokojna ale postupne ako sa spravali, vsetk9 je zbytocne, ivf je najlepsie.A to ja som si vela. Vysetreni doniesla so sebou, mala som znamosti takze som mala vselico porobene ale my sme sa roky snazili A vrchol bol vtedy ked ma jeden dr.presvedcil, ze mam vybraty vajecnik som to nepovedala, presvedcil ma na zaklade jazvy po slepaku, celu cestu som preplakala ale samozrejme stale pesnicka jedine ivf pomoze potom som to zabalila a nechala tak ale muz m Este presvedcil do Iscare a to uz bol uplne iny pristup. A vobec netlacili, ma nastavili perfektne podarilo sa a porodila som ako 39 rocna zdrave babatko.Clovek tam necha vela penazi, psychika je tiez oslabena , tak aspon slusne jednanie si zasluzi.Aj preto im odislo vela bab, pre ten pristup.
@monika_nm
prístup v Gyn five v Žiline je fajn, prekáža mi, že sa chovajú keď sa pýtam na problém ako keby som bola jediná čo ma problém, napr. keď riešim, že mám špinenie po ET, KET, ako keby som bola jediná a zatiaľ taký problém nikto nemal, keď som začala krvácať prví krát a potratila som, lekár ma mi vo dverách povedal, že to ma asi manžel nahneval a bude to ok, a druhý krát bolo vyjadrenie raz to musí výjsť. chýba mi vysvetlenie a riešenie z ich strany, neviem čo si mám o tom myslieť, či to už naozaj berú ako na páse, doktor sa ma pýta aký chcem progesterón, čo ma teda zaskočí, lebo by som očakávala, že mi vysvetlia výhody a nevýhody. Najodbornejšia mi príde pani doktorka Švecová
riešili ste niektorá prenos embrya z GF do iného centra ?

Aj ja rozmyslam reprofit ale financie to asi nedovolia