icon

Plánujeme 4. IVF. Ste na tom rovnako?

megynka
14. mar 2010

Ahojte 🙂
nájdu sa tu optimistky, ktoré plánujú tento rok 4.IVF a aj po troch neúspešných pokusoch stále veria, že sa to podarí? 😉

megynka
autor
29. mar 2010

no ja dúfam, že pomôže zmena liekov, určite nám dá iné len sa ešte nerozhodol ktoré 😉

wrtulka
30. mar 2010

Dobré ránko holky 😵
jinak narozky mám v dubnu 😉
koukám jak řešíte ty léky.. já měla dvakrát ty samé Decapeptyl a k tomu Merional.. a myslím že jsem reagovala dobře.. poprvé 11 zralých a podruhé 18 zralých při 150 jednotkách ..jen je otázka jeslti těm vajuchům něco nebylo když se většina bojovníčků zastavila ve vývoji..

megynka
autor
30. mar 2010

Dobré ránko 😉
ja mám narodeniny v máji, tak to máme všetky tri pekne po mesiaci 🙂
wrtulka moja kámoška mala 2x 12 vajíčok, všetky na nič a na tertí krát asi 11 a podarili sa dvojičky 😵

wrtulka
30. mar 2010

megynka a změnily jí léky? nebo kde byl u nich problém?

megynka
autor
30. mar 2010

lieky jej nechali tie isté ale znemila centrum, bola v Heliose v Brne, u nich sa tiež nevyvíjali, ale žiadny vážny problém tam nebol, trošku slabší spg

wrtulka
30. mar 2010

hm takže vlastně štěstí na embrijka a situaci.. že se jim u ní líbilo..
já chodila do Heliosu v Brně taky.. vlastně ty dva cykly jsem absolvovala u nich. Nemůžu si je vynachválit.. jen kdyby to bylo blíž..doktoři super... příštup (až na koordinátorky) super.. sme si připadali jak VIP jak kolem nás tancovali..no taky si za to nechali zaplatit že 😀 😝

megynka
autor
30. mar 2010

ona si to tiež pochvaľovala, mali tam 3 embryá a tak im robili genetiku a dve boli zdravé tak jej dali obidve a to tretie bolo zlé,takže urobili dobre keď si ich dali najskôr vyšetriť

wrtulka
30. mar 2010

Megy my se k PGD vůbec nedohrabali 😔 měli nám ho dělat poprvé ale na to musí být v Heliosu blakocisty a to jsme neměli 😝 měli jsme jen jednu morulku a ta se další den rozpadla takže jsme byli bez ET .. a to jsme těch bojovníčků měli 7 na začátku! Vlastně jedu do té Prahy už od pátku za týden.. (na ty moje narozeniny)...

megynka
autor
30. mar 2010

wrtulka a do Prahy idete do centra? už začnete plánovať IUI alebo ešte nejakém vyšetrenie? no ani ja neviem či sa k PGD dopracujeme 😒 podľa predhcádzajúcich pokusov to ani tak nevyzerá ☹

wrtulka
30. mar 2010

Ano sem objednaná do GESTU v Praze.. vybírali jsem centrum aby bylo co nejblíž/ dobrý ceny/ a dobrej přístup tohle nám z toho vylezlo..
V té Praze se jich zeptám jaká vyšetření by se ještě mohla udělat..
určitě vím že chceme imunologii tu ani mě ani manžovi ještě nikdo nedělal. Pak uvažuju o laparoskopii ale to sem přemýšlela až třeba po 3 IUI ..
my si podruhé PGD už ani nedávali sem si říkala že to příroda vybere sama a navíc když nemáme žádnou gen. nemoc v rodině..jakože nějaký chromoz´m špatně/dobře..

megynka
autor
30. mar 2010

tak sa aspoň dozviete čo ďalej 😉 a možno vám povedia aj nejaké pozitívne správny, patrilo by sa keď už budeš mať narodky 😉 🙂 ja budem vo štvrtok volať do centra o tie výsledky, hádam už budú a tiež s amožno už dozvieme ktorým smerom pôjdeme ďalej 🙂

wrtulka
30. mar 2010

jako na výsledky té fragmentace DNA spermií? to vám to udělají takhle rychle? My si na to čekali 6 týdnů v tom prvním centru kam jsme chodili.. a pak v Heliosu nám to udělali na počkání 😀 😀 😝
tak pak napiš jak vám to dopadlo!
no manža má pořád pocit že by něco mohlo být v té imunologii jenže jesli u něj nebo u mě kdo ví..
třeba má on nebo já nějaké protilátky že.. ale blbý je že tohle vyšetření nám zatím nikdo nedoporučil ach jo 😔
občas mám pocit že ti doktoři jak toho mají hodně nebo nevím proč vůbec ta vyšetření nedělají..
vem si že vám tu fragmetnaci DNA doporučili až po 3 IVF já si ji vydupala před prvním a to se na mě tvářili co blbnu..

megynka
autor
30. mar 2010

povedali nám že výsledky fragmentácie DNA spermií budú do týždňa a tiež aj mne bral stery, tak uvidíme či to bude v poriadku
nám to doporučili až teraz a myslím si že keby sme išli do Heliosu v Martine, tak tam by nám znovu nasadili tie isté lieky a viac by sa s nami nazaoberali,aspoň ja mám odtiaľ také skúsenosti, proste žiadne vyšetrenia okrem spg a hneď ICSI, až keď sme išli do ISCARE v Prahe tak tam nám naodinovali celú radu vyšetrení, aj také ktoré vraj bolo zbytočné

wrtulka
30. mar 2010

megynka tak nám v Heliosu taky žádná vyšetření nedoporučili. No vlatně jsme tenkrát chtěli zkusit jeden pokus co nám navrhly andrologii - nechat vyšetřit na to DNA spermie které by odebrali z nadvarlete, a pak taky stejně vyšetřit ty co by odebrali normálně porovnat vzorky a z lepšího oplodnit vajucha..
Nakonec jsme se na to vybodli protože nám tvrdili že je minimální šance že by tam bylo něco lepšího.. i když jeden doktor tvrdil že tam teoretická možnost je ale ten náš nám to netvrdil.. ten náš mi řekl něco o té "bílé vráně",,,
Stálo by to peněz a ještě by do manžela řezali a s největší pravděpodobností na nic.. takže jsme to vzdali.. i když doktor pak přiznal že by to bylo z hlediska medicínského velice zajímavé 😀 😝
Ale jinak nám fakt třeba laparoskopii nebo imunologii nebo nevím co nic.. nedoporučili..
vlastně mi ještě řekli že bych měla nárok na lázně megy byla jsi? Dost o nich uvažuju 😵 Ale asi příští jaro.. musíme našetřit penízky..
Ono jde o to že vyšetření stojí peníze a pro doktory je nejlepší aby tě nahnali na IVF a hned při prvním druhým otěhotněli bez vyšetření.. tak jim to vyjde nejlíp - vydělají, ty jsi těhotná a nemusí se platit za vyšetření 😝 To si řekněme na rovinu jsme pro ně oslíčci otřes se 😔

megynka
autor
30. mar 2010

wrtulka to máš pravdu, aspoň v tom Heliose to tak vypadalo, prídi zaplať , my urobíme svoje a či sa podarí alebo nie, hlavne že my máme svoje prašulky 😒 na začiatku je človek ohúrený tým milým prístupom, ale ako získava skúsenosti aj niekde inde, tak vidí že sa dá urobiť aj viac....v kúpeľoch som ešte nebola,možno by to stálo za to vyskúšať, aspoň by to bolo príjemnejšie ako IVF 🙂

wrtulka
30. mar 2010

přesně tak však my zkoušíme už 3 tí centrum .. když nepočítám to že v Sanusu jsme vyzkoušeli Hradec i Pardubice 😀 😝
takže uvidíme co nám nabídnou tady 😉
No s těma lázněma.. podle mě není špatný jet do lázní před IVF tělo se tak nějak uvolní, připraví ..nastartuje..

v555
30. mar 2010

Ahoj holky 😀 .
Ja som bola pred tretím IVF tiež v kupeloch a vyprodukovala som najviac vajok 😀 😀 ale to bolo všetko.No okrem ineho som si oddychla ako nikdy v živote.

megynka
autor
30. mar 2010

ahoj v555,tak to bolo predsa len na niečo dobré 😀 ono to môže pomôcť,my sa ale chystáme pred IVF na dovolenku, len neviem či budeme mať na všetko financie 😒

wrtulka
31. mar 2010

Dobré ránko všem..
Megynka a na kolik vás vyjde cyklus IVF když si ho budete muset celý hradit?
No ty lázně by možná byly levnější než dovolená 😉 ale zase by byly jen pro tebe.. chlapovi lázně nepředepíšou 😔
v555 prý na neplodnost máme právo jet 2x za život do lázní 😉 teda v ČR ..doufám že je to stejné i v SR

chanel
31. mar 2010

Ahoj holky, Megy, dovolená Ti určitě moc prospějě a pak to půjde jako po másle! Lázně mi nikdo nikdy nenabídl,pořád jen laparka....nic jiného neslyším.Wrtulko: měla jsi v Heliosu v Brně Texla? Nebo je tam jen ten druhý dr.Šula? Já tam byla na konzultaci,ale pak jsem zůstala kde jsem 😠

megynka
autor
31. mar 2010

ahojte
u nás prší ☹ dnes sme boli zaniesť papiere na adopciu a asi do troch týždňov sa nám ozvú kedy začneme chodiť na psychologickú prípravu, tá bude trvať asi pol roka a potom si môžeme ísť pozrieť detičky,ktoré majú v zoznamoch na adopciu, my chceme novorodenca tak pani povedala, že ak si potom nevyberieme čaká sa na novorodenca asi 2-3 roky

wrtulka my si teraz cyklus nehradíme celý, hradili sme si tretí cyklus v Prahe

chanel no neviem či sa na tú dovolenku dostaneme, podľa financií, ale určite by sme ju potrebovali

wrtulka
31. mar 2010

Ahojky Chanelko..
tak se na ty lázně zeptej já se ptala v Heliosu a říkali že po dvou IVF na ně mám určo nárok!
Jinak v Heliosu jsem chodila k Šulovi. K němu jsem chodila moc ráda sednul mi jako doktor i jako člověk. Vlastně bych tam zůstala kdyby to nebylo tak daleko 😔 Pokud jde o Textla z něj sem měla ze začátku divnej pocit ale pak jsem k němu šla na konzultaci a byl suprovej..
a ty jsi byla u koho? nesedli ti?nebo proč jsi zůstala kde jsi?

wrtulka
31. mar 2010

Ahojky Megynko tady taky prší 😔 😔
tý brďo tak to není tak hrozný 2-3 roky u nás prý 4-5... ik dyž teď se to prý trochu zkrátilo takže 3-4 tak nevím

megynka
autor
31. mar 2010

wrtulka a keby sme si vybrali hneď po tej príprave zo zoznamov tak by to bolo ešte skôr,uvidíme čo bude ešte nám povedala,že si aj sami môžeme nájsť ale netuším ako 😒 ach ešte musíme s megy do toho nečasu na prechádzku 😖

wrtulka
31. mar 2010

ty jsi doma?máš dovču?no je tam šíleně.. ještě že ta naše se venčí sama má na to celou zahradu.. a to obrovskou..
no a před deštěm se snad schová! 😀

wrtulka
31. mar 2010

hm tak to u nás se asi dítě opravdu vybrat nedá když nemluvím o tom že napíšeš jaké máš požadavky..
nevím no měli bysme v tomhle směru už taky něco podniknout

megynka
autor
31. mar 2010

ja som bola ráno u lekárky ešte som bola na kontrolu po takom menšom prechladnutí a tak mám na dnes papier od nej, zajtra ešte idem do práce
som si všimla že mi teraz zmizla fotka, už sa to tu jednej kočke na koníkovi tento týždeň stalo 2x

wrtulka
31. mar 2010

¨megy koukám hezká nová fotka 😵
no oni mají nová pravidla na fotky v pasech.. nesmíš tam být s mazlíčkama, manželama já nevím myslím.. prostě musíš tam být sama být vidět jak vypadáš..čekám kdy jí vymažou mě 😝

megynka
autor
31. mar 2010

jaj tak to mi zachvíľu vymažú aj túto, lebo ma na nej nie je vidno 😀 tak to preto tej kočke tiež 2x vymazali a ona si tam 2x nahodila tú istú 😀 mne to je v podstate jedno, len som si už na tie fotky zvykla a hneď viem kto píše, je to také prehľadnejšie 😉

wrtulka
31. mar 2010

no to mi povídej sem si zvykla na tvojí fotku a je to strašnej nezvyk!