icon

Plánujeme 4. IVF. Ste na tom rovnako?

megynka
14. mar 2010

Ahojte 🙂
nájdu sa tu optimistky, ktoré plánujú tento rok 4.IVF a aj po troch neúspešných pokusoch stále veria, že sa to podarí? 😉

wrtulka
24. mar 2010

Dobré ránko..všem..
megynka u nás je pořád náádherný počasí - dneska hlásí až kolem 20 stupňů. ale mě včera taky bolela hlava tak to možná počasím bude..
a vy bydlíte v bytě? No my jsme cvoci koupili jsme starý dům s velkou zahradou a už kolikátý rok ho opravujeme.. kdyby to někoho zajímalo tak mám albumka na modré střeše
takže pro pesana je teď pohoda.. na zahradě máme staveniště takže rozhodně není problém když tam roztahá nějakej bordel..
jo a nákup byl velkej.. kupovala sem pesině suchary takže 10 kg uff... ale mrzí mě měli jsme teď pro ní žrádlo my tomu říkali psí musli.. vypadalo to jako velký krmivo pro rybičky, zalilo se to vodou a smíchalo s maskem.. a moc jí to chutnalo a navíc po tom měla krásnou srst a všechno.. jenže to nikde v čechách neseženete ☹ ani na netu ☹ my to sehnali náááhodou v jednom zveráku kde to měli ve výprodeji.. tak mě to trochu mrzí protože suchary jí moc nejedou a navíc kdo ví co v těch obchoďákovejch je a není 😔

v555
24. mar 2010

Dobré ráno dievčatá 😵 ,včera som tu nebola,pracovala som a keď som prišla domov tak ma tak strašne bolela hlava,že som si musela ísť ľahnuť aj to bez tabletky,lebo čo keď som tehu 🙂 🙂 😀 😀 ????!!!!

wrtulka
24. mar 2010

Ahojky v555 na bolest hlavy si můžeš vzít Paralen i když bys byla těhulka 😉 😵

megynka
autor
24. mar 2010

Dobré ránko 😉
wrtulka,my sme na byte, zatiaľ,máme aj chalupu, ktorú nám prepísali moji rodičia ani nie je stará ale teraz sme radi že sme sami a rodičia tiež, ešte sa v pohode o seba aj o chalupu postarajú a keď bude treba tak potom sa presťahujeme 😉 🙂 a s megy chodíme von každý deň v čase aj nečase koľko sa len dá 🙂 my jej kupujeme Proplan krmivo, zatiaľ jej vyhovuje no a k tomu samozrejme všelijaké fajnové pamlsky,mama hovorí že sme si ju pekne rozmaznali,no má pravdu 😀 ale veď zatiaľ je to naše "mimčo" tak ju rozmazlujeme 😀 až budú deti tak sa bojím že ich tiež tak razmaznáme, keď nane tak dlho čakáme, len aby potom megy nezačala žiarliť 😉 🙂
pekný deň želám 🙂

v555
24. mar 2010

Ja viem wrtulka ale dík za info,snažím sa riešiť všetko bez tabletiek ak sa to dá.

wrtulka
24. mar 2010

Megynka my ji taky pěkně rozmazulejme věčně jí kupujeme taková ta kousací ouška, kremrolky (psí), botičky a táák..
Má doma pelíšek a vždycky když jí vezmeme sebou k nám domů tak jí dáme něco na hryzání.. a ona si to pyšně odnese na místečko 😀 😀 nejvíc se mi líbí že jí dáváme kelímky od jogurtu ty má moc ráda.. vyžírá z nich ten jogurt kolikrát ho má až na uších jak je má dlouhý 😀 😀 No jo i číču rozmazlujeme jsou to naše "miminka" manža teď těžce nese že se nám číča začala mrouskat.. má k ní takovej "otcovskej " vztah.. takže včera když jí viděl jak míří pryč ze zahrady tak říká kam jde a ona jen vystrčila zadek 😀 😀 jako by mu odpověděla no kam asi za kocourama 😀 😀 tak jí hned sprdnul že na to má dost času 😀 😀 No je to prča..ale se zvířátkama se to čekání na miminko určo zvládá líp.. je s nima sranda a člověk se nenudí a ani moc smutnit ho nenechají a to je dobře!!! Však právě proto bych chtěla ještě jedno takový zlatíčko jako je ta naše ušatka 😀 😀 ale mám zatím stop stav 😝
V55 já vím.. ale přiznám se že tohle teď moc neřeším já si včera dala nurofet 😀 🤐
jo holky přišel mi včera menstruační kalíšek 😵

megynka
autor
24. mar 2010

wrtulka som zvedavá ako s ním budeš spokojná 😉 a to máš pravdu že so zvieratkami je to čakanie veselšie a človek ani nemá čas myslieť na zlé veci 🙂 pomáhajú nám veľmi 😉 🙂

tak včera asi bolela hlava každého 😒 ja si dám radšej tabletku ako trpieť, tak som si hodila ibalgin a potom mi drahý nalial fernetík.....to sa búvalo 😀 😀 😀 ale nemyslite si omne nič zlé, bežne to nerobím 😀 to bola náhoda 😉

wrtulka
24. mar 2010

megynka však já bych se taky rozmýšlela na konci cyklu bych ten nurofen taky nedala.. a radši paralen (pro jistotu)
no sem taky zvědavá jak bydu s tím ms kalíškem spokojená hlavně se děsím prvních pokusů o "instalaci"😀
sem si dělala včera z manži srandu že když už jsem si ten ms kalíšek koupila tak by se nám mohlo zadařit 😀 takže při těhu bych ho nepotřebovala a po těhu by mi byl velkej/malej 😀 😀 😝 no protože já si ho chtěla koupit už cca před 2,5 roky ale pořád sem říkala že budu těhu tak co za to vyhazovat peníze 😀 😝 no a přitom co peněz jsem vyhodila když mám teď po IvF rozházenou ms - 11 dnů a tak 😔
megy no jo včera bolela hlava každého 😀 😀
no zvířátka jsou zlatíška balzám na duši 😵 😵 jen já mám občas problém že zvířátko bude vždycky jen zířátko a "mami" mi nikdy neřekne 😔 😔 na druhou stranu.. ta láska když přijdu domů nebo tak.. je vidět nebo když se příjde přitulit to je taková nádhera...
včera lítala po zahradě jak splašená 😀 😀 jaro na ni leze 😀 jen jí uši vlajou 😀 manža se s ní honil...
jo co se mi ještě líbilo manža přijel domů otevřel bránu a dveře u auta a než se vrátil za volant že jvede autem na zahradu tak obě zvířátka byly nalezený v autě.. pesina pěkně na místě řidiče a číča vzadu jakože jedou s ním 😀 😀

megynka
autor
24. mar 2010

no mžno si chceli vyraziť na výlet 😀 😀 ja si niekedy myslím že tá naša dostane infarkt, tak sa teší keď prídeme domov 😀 , a keď som doma tak si my ľahne pri telke na nohy a spí, inak nezaspí, len ak leží na mne 😀 sú to zlatíčka 🙂

wrtulka
24. mar 2010

megynka asi jo asi chtěly vyrazit na výlet 😀 😀 však ta naše se ráda vozí vozíte taky pesinu? a vzadu nebo v kufru?
už se těším na víkend až vyrazíme zase na cvičák 😵 😵 od dubna bude i ve středu tak se na to moc těším v týdnu to takhle budu stíhat 😵 no je pravda že taky občas uvažuju co pesina bude dělat kdyby se nám podařilo mímo.. jestli by žárlila nebo tak? Kdo ví.. si vzpomínám jak jsme přivezli pesinu co dělala kočka 😀 😀
Byla vylezlá na nejvyšším stromě na poslední větvi...a pesina na ní štěkala jak o život..
no a dneska spolu spí v pelíšku 😀 😀

megynka
autor
24. mar 2010

je to zábava s nimi, sa teda nenudíte 😀 my ju tiež vozíme v aute, nemá s tým problém 😎 začali sme ju už voziť v kufri, tam má svoje pohodlie 😉 wrtulka tak keď si toto tu baby prečítajú tak sem príde medzi nás len nejaký psíčkar 😀 ale zajtra ideme na pohovor do centra tak napíšem večer aj niečo iné 😉 no a možno dodá aj čo má nové megy 😀 idem si dať obedňajšiu kávičku 🙂

wrtulka
24. mar 2010

megynka máš pravdu 😀 ale tak já myslím že všechny sme se s tím musely nějak porovnat a nejlíp se schánějí zvířátka .. přece jen adopce už je na delší dobu..Ale kdo nás čte bereme i nepejskaře 😀 😀 😉 třeba želvařky 😀 nebo kočičařky 😀 a táák 😀 😀 😀
No já jedu do centra až v dubnu takže uvidíme.. ono i to už je za pár..
zatím piju femigard a teď jsem přidala ještě kontryhel.. přece jen musím si ty cykly na IUI srovnat 😉 Tak se těším co napíšeš co vám v centru řekli 😵

megynka
autor
24. mar 2010

wrtulka, tak som kukla na ten váš domček, krásny 🙂 a dosť veľký a veď už máte tie najväčšie práce za sebou, aj krásne prostredie ozaj a tú záclonu s tými hnedými lístkami, tak ja mám presne takú istú, práve teraz na jar som ju dávala do spálne 🙂
no a inak v jednej téme, mýslím už nejakej mamičkovskej som čítala,že sa tam kočky bavili o koňoch a tiež o psoch tak nie sme jediné 😀

wrtulka
24. mar 2010

Megynka díky no domeček krásnej ještě teprve bude zatím je v rekonstrukci a ještě nějakou chvíli bude..
ale je pravda,že to nejhorší snad máme za sebou - v létě dělání střechy to bylo fakt drsný! Měsíc a půl po víkendech..
Velkej je však v podrkoví měly být 3 děcké pokojíčky 😝 😔 teď se bojím že to tam budeme jen oprašovat .. nebo tam udělám penzion 😀 😝
já taky myslím že nejsme jediné kdo řeší pejsky.. 😉

mataaa
24. mar 2010

ahojte baby, narazila som na vasu temu a chcem Vas podporit a popriat moooooc stastia, nam sa tiez podarilo otehotniet az po 4.IVF. Sme sice len v 22. tyzdni, ale moc dufame za sa to podari doviest do stastneho konca.
Mimochodom na poslednom pokuse sme boli ako samoplatcovia v CRM Zlin, velka spokojenost.

Takze vela trpezlivosti a hlavne netreba sa vzdavat, raz sa to isto podari, skoda, ale ze nevieme kedy.

megynka
autor
25. mar 2010

ahojte 😉
ďakujeme mataaa za podporu, je fajn že si sa nám ozvala a dala nádej, že to 4IVF snáď možno sa podarí 🙂 my zasa budeme držať palčeky tebe, aby sa mimčo krásne vyvíjalo a rástlo a nech je všetko v poriadku 😉 🙂

wrtulka
25. mar 2010

Dobré ránko!
Mataa moc velká gratulace že se na počtvrté zadařilo! Ráda slyším o dobrých koncích a věřím že ten tvůj konec je jen a jen dobrý!! Zeptám se zbyli vám mrazáčkové?
Jinak tady to vypadá na další kráásnej den!

mataaa
25. mar 2010

Dakujem za gratulacie.
Wrtulk, nie nezostali nam mrazacikovia, z 10 odobranych vajicok, bolo 7 zrelych a oplodnenie prezili len 2, po PK nam ich aj obe vlozili a jedno sa chytilo.
Tak to bolo pokazde.

wrtulka
25. mar 2010

Mataa a u koho jste měli problém? jeslti se můžu zeptat?
No je super že vám to vyšlo!!! 😵 😵 Holky já si připadám hrozně ale já už sem po 2 IVF z toho taková rozpačitá zklamaná a bojím se.. a přitom těch vajec co sme měli! A nic z toho ☹

mataaa
25. mar 2010

Wrtulka, problem bol u mna, mam PCO, aj pri silnej stimulacii malo vajicok. A neboj niekedy staci jedno vajco a podari sa. Viem, ze sa to lahko hovori, ale na neuspech zabudni co najskor a zacni sa pripravovat na novy pokus. ja mam stastie, ze mam taku splachovaciu povahu a rychlo sa otrepem, zabudnem a idem dalej, som znamenim baran, asi je to tym.
A do akeho centra chodite vy?

wrtulka
25. mar 2010

Mataa já jsem taky beran 😀

wrtulka
25. mar 2010

Jinak my chodili do Sanusu v Hradci, Pardubicích pak do Heliosu v Brně a teď jsme objednaní do Prahy do Gestu 😀
jeslti si chceš počíst v mém albu je celá naše story popsaná 😉

mataaa
25. mar 2010

No tak to ste sa pekne nacestovali, spoznavate krasy celej CR.

wrtulka
25. mar 2010

Mataaa no to jsme si pocestovali 😀 kdyby to aspoň k něčemu bylo 🙄 ale nakonec v Heliosu jsme byli moc spokojení.. jen kdyby to nebylo tak daleko ☹ z Pardubic 2,5 hodiny.. když jsme frčeli na ET docela prča.. 😀 😝
no a jelikož do Sanusu se vrátit nechceme tak nám nezbývá nic bližšího než Praha..

megynka
autor
25. mar 2010

ahojte tak už som konečne doma, môj celkový dojem je vynikajúci, naše prognózy už ale nie také dobré,ale budeme dúfať, lekár výborný takže sme sa rozhodli že na ten pohovor do Heliosu už ani nepôjdeme, lebo tam by nám nemohli ponúknuť viac ako v ISCARE
už sme spísali aj žiadosť na poisťovňu,ale manželov spermiogram predbežne taký aký bol, pohyblivosť 50%,množstvo 50% a bude problém aj asi v tvare, to ale ešte nebolo vyhodnotené a keďže sa nám embryjká v predcgádzajúcich IVF veľmi zle vyvíjali, predpoklad je že bude problém v genetike spermií alebo vajíčok, takže manželovi budú ešte robiť nejaké genetické testy spermií, na vajíčkach to nie je možné robiť, tak ak sa nám vyvinú nejaké embryá pri tomto pokuse, budú ich tiež geneticky testovať a je veľká pravdepodobnosť že nakoniec budeme musieť zvážiť darcovské spermie alebo vajíčka, alebo sa zmieriť už len s tou adopciou
čo ma ale teraz hrozne bolí, je to že sme sa dozvedeli že pri prvom IVF nám transferovali v Heliose celkom peknú blastocystu a ja som už možno mohla teraz mať mimčo, keby transfer neprebiehal tak ako prebiehal,totiž nemohli mi ho zaviesť a skúšali to cca 30 min a potom keď som od bolesti omdlela tak ma uspali, lekár nám teraz povedal, že tak dlho tá blastocysta nemohla byť vonku, takže je veľmi pravdepodobné že to vtedy zbabrali, ale to sa už nedozvieme

wrtulka
25. mar 2010

Ahojky Megynka..
tedy to je nářez.. ty jsi při transferu omdlela bolestí? Proboha co ti tam prováděli? Já transfer ani necítila..
s tou blastocystou je mi to líto.. ale já měla teď na transferu 2 a jednu morulku a nic z toho takže ono asi fakt líp se nevracet ☹

to genetické vyšetření spermií máme za sebou... fragmetnace DNA spermií to vám budou dělat že? Já jen že potom nám hned doporučili dárce.. (máme taky špatný spermogram - nejčastěji máme cca kolem 4 mil spermií, z toho tak 1-2% dobrých.... ale pohyblivost ok.) Nicméně v tom vyšetření nám vyšlo že máme 51% spermií poškozených v DNA.. A nad 30% poškozených doporučují dárce..Ale jelikož má tohle vyšetření strašně málo lidí tak vlastně nikdo neví kolik chlapů s podobnými výsledky prostě zkuošeli tak dlouho štěstí až mají děti.. a kolika se to nepovedlo vůbec..a komu třeba i tak hned..
Takže upřímě dneska bych na tohle vyšetření kašlala.. stejně ti neřekne nic jinýho než jen to jeslti to zkoušet dál .. a je to o štěstí nebo jít do dárce a ani to nemusí být záruka..
takže pokud jste trochu srovnaní s dárcem.. tak bych zkusila půlku vajíček oplodnit od manži a půlku od dárce.. tím byste viděli jak se která kultivace vyvíjí.. když by byla lepší ta od dárce tak je průšvih v tom DNA spermií.. a když obě tak asi bude problém i ve vajíčkách.. asi..
No a hlavně by to byla i trošku záruka že se to povede.. (když by to bylo v těch spermiích) přece jen je to 4 pokus..
ale jen radím.. rozhodnout se musíte sami..

megynka
autor
25. mar 2010

wrtulka, dík za rady, každá rada dobrá 🙂 mne musia robiť transfer v narkóze pretože prišli na to že mám tak úzky krčok maternice že sa to inak nedá, ešte aj v tomto mám smolu, a dilatáciu krčka mi kedysi odmietli robiť lebo som ešte nerodila,
presne tú fragmentáciu DNA nám budú robiť a tiež nám hovorili že by sme si mohli dať pol na pol naše a darcovské spermie ale len v prípade že by som mala dosť vajíčok a ja som mala max.7 a z toho vhodných na oplodnenie len4 a to je málo, ale teraz nám dajú asi iné lieky na stimuláciu, predtým sme mali gonal a puregon

no megy nám dnes zasa urobila novú dieru v stene ale teraz v chodbe a nie v kuchyni 😀

wrtulka
26. mar 2010

Dobré ránko..
megynka a jaké jsi mívala protokoly? Já jen že někdy na počet vajuch pomůže změna protokolu a léků.. Vím že tady na MK byla holčina a té dali na první 2IVF krátký protokol léky už nevím a měla taky kolem těch 5-7 vajuch z toho 4 zralá a pak max. 2 embrijka na zavedení...
Ale teď jí úplně změnili protokol a dali i jiné léky a ejhle měla 11 zralých vajec! Z toho dobrých embrísků.. Tak jen že tím by se to možná dalo vyřešit..

teda megy vám dělá díry do stěn? To je asi máte ze sádrokartonu že? Hele tak jí kupte nějaký hračky na zabavení ..protože tohle asi dělá z nudy ne?
Já včera s Lájou trénovala přivolání a je to šikulka moc hezky jí to jde..když jsem na ni vymyslela fintu vzala sem sebou sáček pamlsků (kousky sýra to může ) a už po cestě sem jí přivolávala na vodítku a to přišla vždycky dokonce si sama způsobně sedla! No a na volno mi pak na ty pamlsky taky chodila skvěle! Jen jednou jí zaujalo něco zajímavějšího než jídlo.. tak sem vytáhla oranžovej balon a byla jasná na ten naštěstí nic nemá!
Jo a večer jsme vyštěkávali ježka.. no teda vyštěkávali nevím proč ale Lája má potřebu ho nosit takže pak brečí jak jí to píchá do čumáčku 😀 😀

Megy ale jsem teď taková spokojená jak je to jaro.. strašně si ho užívám..sluníčko a táák vždycky se úplně těším domů z práce..až půjdu s tím naším třeštiprdlem na prochajdu..

megynka
autor
26. mar 2010

dobré ránko 😉

wrtulka, my sme mali 2x dlhý protokol a 1x krátky, ale teraz nám lekár povedal,že nám dá nejaké iné lieky na stimuláciu, tak uvidíme 😉

no megy má toľko hračiek, že ani niertoré deti toľko nemajú 😀 , my máme panelové steny ale si vždy nájde nejaké misto, kde to bolo domurúvané, napr. okolo zárubní a tak a v kuchyni máme jednu stenu tehlovú, tak to je jej obľúbená 😀 manžel to nestíha opravovať, ale dnes je s ňou doma, tak to bude v pohode 😉

ja som tiež úplne natešená, že konečne je teplo a svieti slniečko,to mám hrozne rada,ja zimu moc nemusím
želám pekný dník 😉

wrtulka
26. mar 2010

Megy tobě taky pěkný den 😵 😵
no já myslela hračky co jí zabaví na celé dopoledne.. viděla sem takovou hračku v Polepšovně mazlíčků - takovej ovál do kterýho se dovnitř dalo masko nebo něco a pes se k němu strašně špatně dostávalá trvá to hodiny a hodiny než z toho všechnu pochoutku dostanou ven a díky tomu se zabaví a neničí věci kolem sebe..No a tuhle hračku dávat jen když jdete pryč aby jí byla vzácná a byla na ní nadržená 😀

Hm tak s tím protokolem uvidíte.. taky existuje ultrakrátký protkol to je když hůř reaguješ na hormony.. vím že ho tu někdo měl a je po tom těhu 😵
A kdy že plánujete to další IVF na kolik vás vyjde jako samopláce? Nebo záleží to na počtu vajec?