icon

Platba a proces refundácie v Gynfiv Žilina

19. mar 2025

Ahojte , baby v gynfiv Žilina to ako chodí? Sme poistenci v unione a čo dáva Union 1200 na IVf tak to aj tak my musíme zaplatiť a potom nám to poisťovňa vráti? V heliose nám to rovno odrataali z platby tak neviem či aj v gynfive alebo ako ..a napr v heliose sme platili ket 350 a v cenníku majú asistovanej hatching cca 200eur ale my sme vždy platili iba tých 350 že hento automaticky robili pri blastocystach...to robia tak aj v gynfive?

Strana
z2
bendik3
21. mar 2025

Ahoj ja tam mam za sebou z min tyzdna prve IVF. Oni si to doriesia sami s poistovnou pokial viem. My sme si uz potom len platili metody oplodnenia a ostatne doplnkove sluzby. Hatching neviem ale tusim sa doplaca aj ten navyse nam ale povedala ze vzhladom na moj vek to potrebovat nebudem. Nakoniec sme sa ale nedostali ani ku vkladu lrbo vajka sa podarilo oplodnit ale vraj sa nevyvijali. Ked som sa ich opytala co moze byt pricina povedali ze nevedia. Neplanujem tam uz podstupit dalsie.. cakam teda co budeme musiet este uhradit kedze ku vkladu nedoslo.

baskustek
21. mar 2025

Aj my tam chodíme, akurát mám za sebou 1.ivf a čakám, ako sa budú vyvíjať embryá. My sme poisťovňu vôbec neriešili, to odkomunikujú oni s poisťovňou. Platíme len metódy nad rámec poistenia. Ale ja nie som Union, takže tú refundáciu neriešim. Skús sa spýtať v skupine IVF rady a skúsenosti, tam viem, že bola jedna baba, čo to riešila, tuším sa volá Táňa. Asistovaný hatching sa dopláca asi všade, to nie je štandard. My sme ho nedávali.

jankazufala
Autor odpoveď zmazal
baskustek
22. mar 2025

@bendik3
@jankazufala pridávam sa k vám dievčatá, ani my sme sa nedostali ani ku vkladu v gyn Fiv ZA. Vôbec tomu nerozumiem, výsledky sme mali všetky ok, tak som nečakala takúto facku, že nebude ani jediné embryo. A to som bola taká nabudená, keď nám dr Chnurik hovorila, že s našimi výsledkami budeme mať 4 embryá a ešte si z tej várky pôjdeme aj pre súrodenca. Haha. Inak sa mi tam páči, všetci sú tam fajn, som strašne sklamaná 😢

jankazufala
22. mar 2025

@baskustek Mrzí ma, že sa ti to takto zvrtlo...neviem čo napísať lebo sama sa neviem zo seba vymotať čo mám robiť a kam sa obrátiť

bendik3
Autor odpoveď zmazal
bendik3
Autor odpoveď zmazal
kuggis
23. mar 2025

Baby neidealizujte si Reprofit v Martine, ani my nemáme žiaden problém, bola som už tri krát tehotná, takže aj muž nemá takú biedu so spermiami, a to som bola v šoku, keď mu pred rokmi vyšiel zlý spermiogram...dva krát mimomaternicové tehotenstvo..a dcéra už má 9 rokov, napriek tomu z celého ivf v Martine vzišlo jedno embryo.

jankazufala
Autor odpoveď zmazal
jankazufala
Autor odpoveď zmazal
jankazufala
Autor odpoveď zmazal
baskustek
23. mar 2025

@bendik3 ktoré úkony myslíš? Je pravda, že si to nemáme ako overiť, ale nemyslím, že by konali takto neeticky. Veď to by aj vrhalo zlé svetlo na gynfiv, keby sa niekto z pracovníkov prekecol. Podľa mňa metódy čo sme si vybrali, určite spravili, ešte mi aj embryologička volala v sobotu, že celý deň bude embryjko pozorovať v inkubátore (dali sme embryoscop) a bolo z nej naozaj cítiť, že jej na tom záleží. Ja im dám ešte 1 šancu, uvidím, čo mi Galo povie, kde to zlyhalo. Tiež mám Brno strašne od ruky, neviem si predstaviť ráno tam chodiť na tie kontroly

baskustek
23. mar 2025

A hlavne ja vôbec nerozumiem tomu, že ani 1 naše embryo nezvládlo PK. Keď tu čítam o rôznych diagnózach, ja nemám ani PCOS, AMH mám podľa posledného merania 3,38, všetky hormóny v norme, na nič sa neliečim a manžel tiež spermiogram v poriadku. Už sme spolu boli 3x tehotní (naposledy v decembri teraz, ale v 13tt koniec) a máme 1 dieťa. Tak človek by čakal, že IVF pomôže, ale tuším skôr otehotniem prirodzene ako umelo

jankazufala
Autor odpoveď zmazal
bendik3
24. mar 2025

@jankazufala vies preco Jani lebo vlastne vzdy platis za to co idu robit. My sme si vybrali isci samozrejme a aj MSS teda selekciu spermi. Ale po OPU sme olatili len 250 eur. Pride mi teda ze jedno z toho nezapocitali. Ale hovorim to mozu byt uz len moje konspiracie. A jednoznacne labaky slabe ako hovoris preto som sa rohozdla pre CZ.

bendik3
24. mar 2025

@baskustek fuu tak to je naozaj zvlastne ak ziadne vazne diagnozy a vsetko v poriadku.Mate urobene vsetky vystrenia ? I ked uz ak mate jedno dietatko je zvlastne ze sa to takto stoplo. Je to urcite narocne ale ja som zase citala ze tam staci ist len 2-3x na opu, vklad a konzultaciu mozno a ostatne veci vies riesit aj so svojim gynekologom a im zasles len info. V celom procese je hlavne velmi dolezite dobre nastavena stimulacia, opu, vklad a laboratoria,technologie...takze to nemusi byt az take zle. Preto som sa ja rozhodla do Brna mam z toho najlepsie pocit.

bendik3
24. mar 2025

@baskustek ja si nemyslim samorejme ze by nieco neurobili naschval skor mozno nieco popletene? Tazko povedat. Ostala som celkovo sklamana hned po odbere ked mi volala embryologicka a vlastne povedala mi ze mam silnu endometriozu a hovorim ze sice ju mam ale pokial viem 1 stupen a ona ze aha no ale mate ju tak cele nejake chaoticke nepoznat anamenzu nikoho komu volam s vysledkom a nakoniec jeden dnes boli oplodnene druhy den nie. Ja som uz velmi skepticka voci nim. Aktualne tam dnes idem len uz viac ako 10 dni po opu nemam menstruaciu tak dufam ze uz som neni "dokalicena" na dobro.

baskustek
24. mar 2025

@bendik3 áno, okrem reproimuno a hemato, ale to mi doktorka hovorila, že netreba, že mám dobré koagulačné faktory podľa tých výsledkov, čo mi brali na začiatku. Keď som sa dr pýtala, či si mám niečo ešte obehať, hovorila, že netreba. Ani môj dr mi nechce dať výmenný, že to už má riešiť car, takže začarovaný kruh. Ale v podstate som dr Galovi vďačná, lebo mi tam navrhli hysteroskopiu a robil mi ju počas opu, kde sa teraz ukázalo, že mám polypy v sliznici a hyperpláziu sliznice a povedal, že to mohol byt dôvod tých mojich potratov. Takže ja ani nemám problém otehotnieť prirodzene, skôr či neskôr sa to podarí, len donosiť. Preto som bola v šoku z tých 0 embryí, stále to spracovávam, toľko € teraz vyletelo komínom a za nič, ach

bendik3
24. mar 2025

@baskustek uvidis ci ti povie. Ale je mi zvlastne ze ta potom dali na IVF skor ak by ste chceli urychlit oplodnenie by som zvazila len iui mozno a nieco praveze teda na udrzanie plodu. Alebo ked uz tak odobrat vajicka v nativnom cykle a odplodnit. Mozno to chce teraz oddych uplne od toho mas vsetky hodnoty v poriadku a co chvila to pride same zas 🙂. A tie polypy nevedia odstranit ?

baskustek
24. mar 2025

@bendik3 odstránil mi ich dr počas tej hysteroskopie a predpísal Norethisteron, vraj tým sa to prelieči. IUI sme boli 2x a nevyšlo. Natívny cyklus je tiež hop alebo trop, nízka úspešnosť. Keď som aj teraz mala 11 vajíčok, 7 zrelých a len 3 sa im podarilo oplodniť. Ešte 4.deň všetko ok, piaty deň jedno ešte bojovalo a 6.deň nič. Nechápem

bendik3
24. mar 2025

@baskustek och to ma mrzí. Najhorsie je teda ze príst na pricinu v taktomto pripade. Je to tazke ale neklesaj na duchu ja verim ze sa to podari ❤️ mas super AMH takze mate este kopec casu ci uz prirodzene alebo IVF. Ja chapem ze niekedy su to naozaj "blbe" nahody a proste nevyjde to. Ale niekdr som pocula ze labak je srdce tychto centier. Mozno skus pokukat aj po inom Car. Mozno aj ten reprofit ostrava alebo MT to je celkom ok 🙂

baskustek
24. mar 2025

@bendik3 ďakujem, aj tebe držím palce. A po nevydarenom IVF ťa zavolali na nejakú konzultáciu, alebo aký je teraz postup? Mne dnes len poslali SMS so sumou, ktorú mám zaplatiť a dotazník spokojnosti, ktorý mi ani nejde otvoriť a po tom všetkom je to ako výsmech

bendik3
24. mar 2025

@baskustek to nemysliš važne ?ja inak tiez este ockavam dalsi postup ci nam daju este nieco platit ked sme sa nedostali ani ku vkladu alebo co sa ide dalej diat. Volal mi len cez telefon potom co uz same o sebe mi prislo neosobne predsa len zena je zlomena vnutri po tom som preplakala noci dni. V telefone mi povedal ze by sa pozrel este raz na cele vnutro ze sa mam ozvat ked mi pride menstruacia,ktora pride do 2-3 dni. Dnes je uz viac ako 10 dni po a menstruaciu nemam tak som volala rano co mam robit a na naliehanie ma objednali idem teda na kontrolu neviem co sa bude dalej diat.

baskustek
24. mar 2025

@bendik3 to ti volal dr Galo? A za PK si platila, keď sa prestali vyvíjať hneď prvý deň? Mne hovorila embryologička, že mám zmluvy na recepcii, tak asi očakávajú, že ešte prídem. Mne asi ms príde po tom vysadení Norethisteronu, čiže cca o týždeň, dúfam

bendik3
Autor odpoveď zmazal
jankazufala
Autor odpoveď zmazal
bendik3
24. mar 2025

@jankazufala ahoj Jani to si si asi pomylila mne nevyberali polypy 🙂

jankazufala
Autor odpoveď zmazal
baskustek
24. mar 2025

@bendik3 tak mám čerstvé info, volala mi doktorka a odporučila nám genetiku páru ešte vyšetriť. Tak nás niekde musím objednať, ale keď to všade čítam, koľko sa tam čaká na objednanie, zas sa to všetko naťahuje, och. A keď by nám aj niečo zistili, aj tak len odporúčia PGT, ako to môže ovplyvniť stimuláciu? Podľa mňa to nerieši problém, že sme nemali ani jedno embryo z takej celkom peknej úrody vajíčok. Áno, som nositeľkou jednej genetickej choroby, ale nie je to nič hrozné, dá sa s tým v pohode existovať, sú aj horšie diagnózy ako napríklad cukrovka a pod. a to sa nevyšetruje.

jankazufala
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2