icon

Podarilo sa! Som tehotná - 1 trimester

lostris151
19. apr 2019

Ahojte dievčatá, vytvorila som túto skupinu pre tie z nás, ktorým sa vyplatili mesiace trápenia s IVF a konečne sme sa prehupli do vytúženej kategórie - tehotná. Aké máte pocity, obavy, aké cítite zmeny o tom všetkom tu!

lilly79
2. máj 2019

@zuzu8511 v pondelok máš ísť na usg? V ktorom si TT? Ty aké lieky užívaš? Ideš k svojmu ci do car?

susanne08
2. máj 2019

@zuzu8511 no zažila som to, bol to šok. Vyložiť nôžky, oddychuj a aj magnézium si môžeš dať. Vitamín C tiež pomáha keď praskla cievka. Je to na nervy, už nech mame po 1. Trimestri 🙏

zuzu8511
2. máj 2019

@lilly79 som v 8 gt a áno v pondelok idem znovu za svojím gyndosom.do car som akurát volala a povedali mi,že si mám späť dvihnúť dávku estrimaxu na 3x1,a beriem ešte progesteron.

zuzu8511
2. máj 2019

@susanne08 mne gyndos povedal,že tam je hematóm no nič viac :( tak dúfam,že to bude dobré.

lilly79
2. máj 2019

@zuzu8511 uvidíš všetko bude v poriadku ✊🍀

lostris151
autor
2. máj 2019

@zuzu8511 moja tak to si mala riadne scary rano, ale dobre ze si isla k doktorovi hned a hlavne ze je vsetko ok to je dolezite. Hlavne zrelaxuj aby sa krpcekovi pacilo. Mme vcera bolo celkom blbo cely den moc som sa na nic necitila a zaspala som uz o 9 vecer uplne tuho, spala az do rana a rano som sa zobudila som skoro az plakala ako mi bolo blbo a strasne aom bola unavena a zase tahat do prace 😳 uz 3 tyzdne vkuse ani den volna... som uplne hotova 😞. A zacina sa mi stavat ze mam plny nos a vysmrkam a krvave. Vraj ze sa moze pocas tehotenstva stvat ze tecie krv z nosa ale aj tak divne to je.

lilly79
3. máj 2019

@lostris151 Ahoj, to do kedy budeš takto vkuse ťahať? 😔 Mala by si si naozaj oddýchnuť koli maličkému aj sebe. Keď už nemáš voľno skus sa aspoň v tej robote nejako šetriť ak sa dá.

zuzu8511
3. máj 2019

@lostris151 no dnes už je všetko v poriadku aspoň zatiaľ.to ťa fakt obdivujem,že takto makas ja som sa včera tak zľakla,že som si povedala,že už fakt nebudem vôbec nič robiť aspoň do konca mesiaca.nic na svete mi nestojí za to aby som o drobceka prisla.aj keď čo sa má stať to sa stane ale aspoň si budem môcť povedať,že som spravila všetko pre to aby bolo dobré.

susangha
3. máj 2019

ahojte baby... konečne som vás našla :D

lostris151
autor
3. máj 2019

@susangha vitaj medzi nami 🙂

lilly79
3. máj 2019

@susangha ahoj😊

lostris151
autor
3. máj 2019

@lilly79 este minimalne tyzden, anzase mi nejaky ludia co som najala nenastupili tak zase najimat od znova, ako situacia v tejto provincii s kudmi je zalostna...snazim sa flaknut kde mozem v praci ked sa da, ale uz mi zacina hrabat z toho.
Hlavne si nepamatam teraz ze ci som si dnes dala progesteron rano alebo nie 🤷‍♀️ neviete co robit v tejto situacii? Dat si jeden teraz? Aj ked som si ho mozno rano dala ale mozno nedala? 🤦‍♀️

lilly79
3. máj 2019

@lostris151 v 5omto ti moc nepomôžem, presne pre tento prípad si ja odkladám všetky platy z liekov(koli kontrole) toto je môj problém, že si potom nepamätám ci som si dala a ci nie a takto si to viem hneď skontrolovať. Koľko si dávaš prodesteronu? Užívaš utrogestan?

susangha
3. máj 2019

@lostris151 ja užívam progesteron ráno a večer... takže nepokazíš ak si dáš.. si myslím 🙂

a ja si vždy na tabličku fixou napíšem dni ... a podľa toho si kontrolujem či som si v daný den dala.... a tak isto mám počmárané aj injekcie :D

lilly79
5. máj 2019

Ahojte, neviete mi poradiť od včera večera ma viac pobolieva brucho, raz v pravo, raz v ľavo, aj taka nepríjemná bodava bolesť, ale potom to ustúpili.Nespinim a ani našťastie nekrvacam, neviem co mam robiť. Ta bolesť je častejšie ako inokedy , ale potom ustúpi. Strašne sa bojim😔🙏✊💞

susanne08
5. máj 2019

@zuzu8511 určite to bude dobre, veľa báb malo hematom a sa im to vstrebalo. Hlavne treba ležať aspoň tak to mala kamoška, hematom bol blízko embrya a malý má už 7 rokov.

susanne08
5. máj 2019

@lilly79 ahoj aj ja to občas mám, minule som sa na to v noci zobudila, našťastie som nekrvacala. Podľa mňa je to OK, maternica sa zväčšuje.

lilly79
5. máj 2019

@susanne08 nie siu to nejaké brutálne kŕče, ale sú častejšie ako inokedy a nie sú len pod bruškom, ale aj vyššie a dokonca aj v strede pod bruškom som cítila taky tlak, niekedy mám pichá, inokedy cítim pichľavý tupu bolesť..... A presne aj v noci keď som sa zobudila, som cítila bolesť. Nechcem byť za sprostý a hneď bežať k lekárovi, ale zľakla som sa 😔

zuzu8511
5. máj 2019

@lilly79 aj mne sa to občas stáva ,že mám takú bodavu bolesť.
@susanne08 tak uvidíme čo mi povie zajtra gyndos.Verim že to bude dobré.

lilly79
5. máj 2019

@zuzu8511 jasne, ze bude neboj držím palce ✊
Inak písala som mojej Dr a mam si dat magne B6 ráno a večer, že keď nekrvacam mam byt kľudná... Tak sa snažím ukludnit. Ja idem na ultrazvuk vo štvrtok už má byť akcia 💞tak dúfam, že bude všetko v poriadku 🙏💞✊🍀

lostris151
autor
5. máj 2019

@lilly79 aj ja mavam take neprijemne bolesti ale ako vravia baby, myslim ze je to ta maternica ze sa zvacsuje. Ale samozrejme ak to bude nejake intenzivne tak by som sla k doktorovi.
@suzanne08 ja berem progesterone 2x1 rano a vecer tiez. Mimo to nic ine. A ty si na tom ako? Ktory tyzden a kedy mas termin?

michaela_lm
Autor odpoveď zmazal
lilly79
5. máj 2019

@michaela_lm mne to predpísala hematologicka, lebo mam heterozigotovu mutaciu(vrodeny trombofilny stav) takže od potvrdenia HCG si picham každý večer fraxiparin 0,3

michaela_lm
Autor odpoveď zmazal
lilly79
5. máj 2019

@michaela_lm ja idem akurát zajtra k hematologicke na odbery a mam si počkať cca 2hod. na výsledky a som zvedavá, čo mi tiež povie. Dúfam, že všetko bu v poriadku✊🍀

susanne08
6. máj 2019

@lostris151 ja beriem tiež len progesteron 4 tab. ráno a 4 tbl večer, už chvalabohu nešpiním, ale posledný týždeň mám navečer také nevoľnosti (grcala som včera prvýkrát, ale večer) strašne ma hlava bolela:/ ja idem zajtra na kontrolu to budem 9 tt a dúfam že už aj knižku dostanem😍 mám prísť nalačno aj krv mi budú brať, asi aj moč zoberiem. (moja mamina,že mala zápal obličky pri oboch tehu a ešte k tomu grcala do 7 mesiaca, to dúfam že nezdedím🙈🙏) termín mám 10.12.:heart: a tieto posledné dni cítim aj viac vaječníky,maternicu aj kríže. a už sme to povedali rodine, samozrejme moja mamina bosorka, že ona to už vedela🙂
a šetri sa keď sa dá🙏, i keď viem, že v Kanade to nie je med lízať, švagriná tam žila 20 rokov....

susanne08
6. máj 2019

@zuzu8511 určite, daj vedieť čo gyndoš povie🙂

zuzu8511
6. máj 2019

@susanne08 juuj všetko je v poriadku fazuľka sa má dobre 🙂 knižku mi ešte nedali s tým,že 20 pôjdem až na odbery a 10.6 na prvú poradňu :(

lilly79
6. máj 2019

Ahojte, tak dnes som bola na kontrole u hematologicka a úplne ma vysokovala, že keď mám bolesti bruška a aj sa zväčšuje maternica sa neodporúča pichat fraxiparin do brucha, že ID nmdnes do ramena. To bol prvý taky menší sok a potom, ze vyskedky dobre ale ze v krvy nevyslo tehotenské nejaje porametre, ja ze ci to znamená.... Ze ak je žena tehotná tak nejaje trombocity ci co presne nepamätám a ja hneď, že teraz co to znamená...... Ze možno je 3ste skoro, dôležitý je ultrazvuk. Hneď ako som prišla domov som volala ku gyn a akurát tam bola moja Dr., zlatá že nech prídem.
Baby je to taaaam 💞🙏🍀 krásne bije, taka som bola v strese, že ani som nedokázala plakať, vyklepana a ta úľava, keď som videla našu bublinku. Som 6+3tt ja som taka šťastná 🙏🍀❤️

zuzu8511
6. máj 2019

@lilly79 veľmi sa teším s tebou gratulujem 🙏💞