icon

Podarilo sa! Som tehotná - 1 trimester

lostris151
19. apr 2019

Ahojte dievčatá, vytvorila som túto skupinu pre tie z nás, ktorým sa vyplatili mesiace trápenia s IVF a konečne sme sa prehupli do vytúženej kategórie - tehotná. Aké máte pocity, obavy, aké cítite zmeny o tom všetkom tu!

susangha
15. máj 2019

ahojte baby, ktorá užívate utrogestan resp. progesteron? do kedy vám bolo povedané, že ho budete užívať? ja som sa dozvedela, že musím celé tehotenstvo.. no neviem prečo... ako ste na tom vy?

zuzu8511
15. máj 2019

@susangha mne povedali ,že ho mám užívať do 12 tyzdna.no vysadzuje sa postupne a ja mám ísť k dr.az v 13 týždni tak tiež neviem veľmi co robiť.asi pôjdem skor

zuzu8511
15. máj 2019

@susangha a aj estrimax do 12 týždňa lebo keď som ho v 8 tt začala vysadzovat tak som krvácala 🙈 je to na nervy ale stojí to všetko za to 💞❤

lostris151
autor
15. máj 2019

Do 12 tyzdna. Ja berem 2x1 a povedali mi ze potom mam postupne vysadit cize si dat 4-5 dni len vecer a potom nic uz

lilly79
15. máj 2019

Presne do 12 týždňa, postupne vysadiť estrimax a utrogestan, mam aj presný harmonogram od koordinatorky

zuzu8511
15. máj 2019

@lilly79 to fakt?tak to je super mne nič také nedali ,len mi povedali ,že postupne po pár dňoch znižovať dávky.

zuzu8511
15. máj 2019

@lilly79 aj tak tomu nerozumiem ,keďže to máme vysadiť do 12 týždňa či to vysadzovat postupne už pred 12 týždňom alebo až v 12tt do 13tt

e1i
15. máj 2019

@susangha do konca 12 tt,vraj sa to berie podla sona tie týždne. Ja som do konca 8 brala 4-0-4,a potom do konca 12teho 2-0-2.potom vysadit. Na kontrole som bola 7+3 podla ms ale bodla utz bolo babo 7+0,tak az do konca tyzdna som brala 4-0-4 namiesto do stvrtku.-vysvetlenie k tomu ze podla sona sa to rata. Dalsiu kontrolu mam 10+0

lilly79
15. máj 2019

@zuzu8511 ja začínam s postupným vysadenim estrimaxu a utrogestanu od 6.6 a posledný utrogestan si dávam 12.6 ráno

tmtm
15. máj 2019

Ahojte dievčatá, chcem vam aj vašim krpcom v brušku popriať veľa zdravíčka. Presne viem čo teraz prežívate keďže ja som to zažívala tiež. Teraz mam doma svojho vytúženého chlapčeka ktorý má tento mesiac rok. Podaril sa na prvý ET. Čakaju vás dosť stresujúce ale zavoren aj šťastné dni, týždne a mesiace a mi ženy to pre naše poklady všetko hrdo zvladneme.Ja keby som mohla tak počas tehotenstva sa presťahujem k svojmu gyn.do ambulancie😄. Teraz sa unas stal ďalší zázrak a mame v brušku zase pokladník. Sme na začiatku takže to budem zase prežívať aj ja s vami.Tak nám všetkým prajem krásne, zdravé a šťastné tehotenstvo a už nech mame tie naše lasky v naruci😘

susangha
15. máj 2019

no mne v repro-klinike povedali max do 14teho týždňa a v 13tom som bola u svojej gynekologičky a predpísala mi ešte jednu krabičku... tento týžden som v 15 tt a sestrička mi volala že predpisuje dalšie krabičky a povedala mi, že to treba užívať do 36tt... tak som z toho zmätená... fakt sa mi to nechce pravdupovediac. predtým hovorila, že je všetko v poriadku, tak teraz nechápem prečo to musím celú dobu užívať 😞 na kontrolu idem až budúci týždeň.. tak som v strese, či je všetko ok...

susangha
15. máj 2019

@tmtm vitaj medzi nami 🙂

tmtm
15. máj 2019

@susangha dakujem☺️

lilly79
Autor odpoveď zmazal
lilly79
15. máj 2019

@tmtm ahoj

zuzu8511
16. máj 2019

@tmtm jeej ahoj to sú krásne slová ďakujeme 🙏🙏

susangha
16. máj 2019

@tmtm v ktorom si týždni?

tmtm
16. máj 2019

@susangha ahoj, som úplne na začiatku.4.4.mi začala posledná ms. Ale doktor tam zatiaľ videl len mini bodku. Ale krv a progesteron vyšli dobre. V stredu idem zas. Stále tomu nemôžem uverit. Lebo na prvého sme čakali 9rokov. A teraz som zrazu otehotnela prirodzene. Teraz sa nebudem vediet dočkať každej ďalšej kontroli.a vlastne čo si o tom myslíš je to ôk keď ešte nič moc nevidieť na ultrazvuku.?

tmtm
16. máj 2019

A stále si robím ešte testy☺️dnešný je takýto tak malé sa drží a na ďalšom ultrazvuku ho bude už aj vidieť. Verím tomu.

susangha
16. máj 2019

@tmtm no myslím si, že je to ok... ja ked som bola 6+3 iným už na ultrazvuku bolo vidieť plod i srdiečko... no mňa vyplašili, že to umrelo... ale dali mi ešte týždeň šancu a na 7+4 už bolo vidieť 9mm krpca aj so srdiečkom 🙂 a to som bola na ivf... takže fakt to malo byť vidno už o týždeň skôr... takže určite byť tebou by som nepanikárila :D stať sa môže čokoľvek 🙂 hlavne keď si otehotnela prirodzene, mohla si mať neskôr ovulku a tým pádom to máš všetko posunuté takže ešte vačšia šanca že to bude ok.

tmtm
16. máj 2019

@susangha dakujem, určite ťa budem v stredu informovať😊. Už sa neviem dočkať keď tam krpate uvidím. A mam ešte otazocku🙂. Koľko dňové embryo ti vkladali?

susangha
17. máj 2019

@tmtm 5 dnove práveže... Ale celkovo bol maly o tyzden menší az do 11tt tusim

susangha
17. máj 2019

Baby.. Aku mate teplotu? Ja mam 37,2 a teraz neviem ci je to viroza alebo je to normalne.

tmtm
17. máj 2019

@susangha ôk, tak nebudem už nadtým premýšľať. Budem myslieť pozitívne a všetko bude ok😊

zuzu8511
21. máj 2019

@lostris151
@lilly79
@susangha tak ako sa máte baby?ja som bola včera na odbery krvi a na poradňu pôjdem až 10.6. nekonečná to doba 🙈

lilly79
21. máj 2019

@zuzu8511 ahoj ja mam kontrolu 3.6 dúfam, že všetko bude v poriadku 🙏💞🍀✊čas sa vlečie 😔 mam sa dobre, občas mi je zle ale inak v pohode a ty ako?

zuzu8511
21. máj 2019

@lilly79 aj mne sa čas vlečie,občas mi býva tiež zle hlavne keď som hladná ale inak to ujde.len bývam strašne unavená.a už si bola na odbery krvi na genetiku?všetko bude v poriadku 🙂 a za chvíľku máme prvý trimester za sebou 👏👏

susangha
21. máj 2019

@zuzu8511 ahoj.. ja idem v piatok na krv a poradnu.. tak uvidíme čo a jak... som trochu nervozna bo som ochorela... zvýšená teplota a bolesť hrdla...ale kúpila som si septilen a už je to lepšie... dúfam, že drobec bude ok.

zuzu8511
21. máj 2019

@susangha držím palce a aj ti trošku závidím,že už v piatok uvidíš drobčeka 😉 aj ja som bola trochu prechladena ale prešlo to samo.tsk držím palce a daj vedieť ✊✊

susangha
21. máj 2019

@zuzu8511 jasné.. dám vedieť 🙂 teda dúfam, že bude aj sono 🙂