icon

Podarilo sa! Som tehotná - 1 trimester

lostris151
19. apr 2019

Ahojte dievčatá, vytvorila som túto skupinu pre tie z nás, ktorým sa vyplatili mesiace trápenia s IVF a konečne sme sa prehupli do vytúženej kategórie - tehotná. Aké máte pocity, obavy, aké cítite zmeny o tom všetkom tu!

lilly79
21. máj 2019

@zuzu8511 ja ešte odbery u gyn. som nemala, ale u hematologicky som bola, tam zatiaľ všetko v oriadku a ďalšiu kontrolu(odbery) u nej mam 6.6 ty si dávaš tu genetiky?

zuzu8511
22. máj 2019

@lilly79 len tu klasiku čo berú stále mi brali.

lilly79
22. máj 2019

@zuzu8511 ty už máš pomaly za sebou prvý trimester ci?

zuzu8511
22. máj 2019

@lilly79 v piatok začínam 12 týždeň 🙂

lilly79
22. máj 2019

@zuzu8511 supeeer tesim s tebou 😊mne bolo včera veľmi zle, hlava ma strašne bolela, na zvracanie a strašne mi niektoré veci smrdia napr. cibula, až ma z toho napína 🤷‍♀️a mam horko v ústach, ty máš tiež nejaké takéto pocity? Pobolieva vma brucho, ale inak v pohode. Už nech mam kontrolu za sebou 🙏💞✊

zuzu8511
22. máj 2019

@lilly79 mne tiež býva zle nie tak aby som zvracala ,ale keď som hladná tak sa mi hneď točí hlava a je mi ťažko na žalúdku,v noci sa pravidelne budím na hlad 🙈🙈a som stále príšerné unavená stále by som len ležala a spala 😂😂a o vonach mi ani nevrav mne smrdí takmer všetko nikdy som nemala taký čuch ako teraz 😂ale ja si to užívam aj keď mi je zle lebo aspoň viem že drobec je v poriadku 😉 a o mojom mužovi ani nevravím ten má stále sleduje a má zo mňa srandu,že čo všetko mi vadí 😁 už sa tiež neviem dočkať ďalšej fotky.za chvíľku to najhoršie bude za nami a to je najdôležitejšie 🍀🍀

lilly79
22. máj 2019

@zuzu8511 presne, už aby sme všetky mali prvý trimester za sebou🍀🙏
presne ja akonáhle viac chodím hneď ma brucho začne pobolievat a tiež stále viac menej ležím, lebo stačí keď varím a to mi polovička dosť pomáha, hneď cítim únavu...

zuzu8511
22. máj 2019

@lilly79 tak hádam to po prvom trimestri prejde 😁

susangha
22. máj 2019

@lilly79 ja už som začala druhý trimester... a prejavy neprestali... brucho stále pobolieva a únava je stále... ale nie až taká strašná... ale je... rýchlo sa zadýchavam.. ale možno je to aj tou mojou anémiou. ale citlivosť na pachy prestala... cítim sa síce stále ako polovnícky pes, ale už mi nie je zle z niektorých pachov :D no teším sa, že som konečne v tom menej rizikovom mesiaci 🙂 stále tomu nemôžem uveriť, že sa nám to podarilo a som tehotná :D

zuzu8511
22. máj 2019

@susangha aj ja stále neverím,že je to pravda 🙂 už nech mám poradňu za sebou a potom už naozaj budem veriť a budem šťastná že som v druhom trimestri.tesim sa za nás všetky baby veľmi,že to vyšlo 🙂

lilly79
22. máj 2019

@susangha supeeer, teším sa s tebou 😊 už máš aj knižku ci? Aké vyšetrenia ti robili, kedy máš ísť opäť k Dr?

susangha
22. máj 2019

@lilly79 :D ano knižku mám... tú mi dali v 11tom týždni. zatial mi brali krv a v 13tom týždni merali malého - nosovú kostičku, šiju ani neviem čo všetko... bolo toho veľa... ležala som tam asi hodinu bo malý sa mrvil a nedarilo sa zmerať :D v piatok idem zas... neviem sa dočkať... napíšem potom čo bolo... aby ste vedeli dopredu čo vás čaká :D

zuzu8511
23. máj 2019

@susangha pani to muselo byť super vidiet ako sa drobček mrvi 😍 juuuj už nech je 10 a vidím drobčeka aj ja 🙂 teším sa na info od teba ,že čo nás čaká 🙂 teraz sa teším ešte viac 🙂

susangha
23. máj 2019

@zuzu8511 tak tomu ver... som sa uchechtávala na ňom :D a verím, že to bude po otcovi... bo to doslova tancovalo 🙂 bude to tanečník 🙂 ani som netušila ako často sa to tam mrví a ako veľmi... veruže, teš sa... je to úžasný pocit i pohľad :D

susangha
24. máj 2019

Ahojte 🙂 tak dnes som bola na tom sone... bude to zrejme chlapec a už si cmúľal prst :D Doktorka ho poriadne pomerala a zobrala mi krv s tým že do 2 týždňov budú výsledky čo sa týka vrodených chorôb a tak... ak to bude pozitívne, odporúča mi ísť na genetické vyšetrenie z plodovej vody ... bo už mám 35.. tak som zvedavá ako to dopadne... ale vraj je všetko zatiaľ v poriadku 🙂

zuzu8511
24. máj 2019

@susangha jeej paráda.mne brali krv na vrodené chyby už teraz a až potom mám ísť k dr.ked už bude mať výsledky.neboj všetko bude v poriadku.a ktorý si týždeň?

susangha
24. máj 2019
zuzu8511
24. máj 2019

@susangha jeeeej 😍😍😍

susangha
24. máj 2019

no mne už brali krv na vrodené chyby 1x ale to sa berie 2x a potom sa to vyhodnocuje 🙂 ja som teraz 16+1

susangha
24. máj 2019

a na kontrolu idem až o mesiac :(

zuzu8511
24. máj 2019

@susangha jaaaj fakt mi to vypadlo,že sa to berie dvakrát 🙂 pani to je paráda aj ja už chcem byť v 16 🙂 inak to aj mňa dorazilo,že na poradňu sa chodí len raz za mesiac ja by som tam bola najradšej každý týždeň 🙈

susangha
24. máj 2019

@zuzu8511 ani nevrav ... aj ja 🙂 ale aspoň malého doma počúvam... ako mu bije srdiečko 🙂

nikushka46
24. máj 2019

@susangha ahoj, mas nejaky pristroj na to pocuvanie srdiecka?

zuzu8511
24. máj 2019

@susangha aj ja som si to chcela kúpiť ,ale potom som čítala,že to nieje veľmi dobre :( tak nad tým stále rozmýšľam 🙈

spetka358
24. máj 2019

Ahojte, mám na vás otázku ... robila som si testy a prvé mi vyšli relatívne pozitívne samozrejme druhá čiarka na prvých dvoch testoch nebola hneď až taká silná a následne som si robila iné a tie mi nevyšli vôbec pozitívne... mám 4 dni pred začiatkom menštruácie mohla som počkať ale nedalo mi to... prosím čo si o tom myslíte ? Je možné že by mi prvé dva testy ukázali zlý výsledok ? Ďakujem 🙂

susangha
Autor odpoveď zmazal
susangha
24. máj 2019

@spetka358 koľko dní si po transfere? nepichala si si predtým pregnyl alebo niečo také? mohol to byť pozostatok

susangha
24. máj 2019

@nikushka46
@zuzu8511
áno mám dopler 🙂 cez bazar som kúpila za 20e ten angelsound... no nie je to dobré pre tie baby, ktoré podceňujú príznaky a nejdu k doktorovi, pretože si myslia, že ked srdiečko bije je všetko ok...
to môj prípad nie je... keby som mala pochybnosti... tak idem kedykoľvek k doktorovi... ale páči sa mi ten pocit.. tá kontrola.. každý večer si ľahnem a môžem počúvať ako to rýchlo bije... ako sa hýbe, kope... bo to všetko počuť 🙂 mne sa to páči.. a že by to ubližovalo bábatku sa nedá povedať, pretože to nemá žiadne žiarenie.. nič také 🙂 ja odporúčam 🙂

spetka358
24. máj 2019

@susangha nie nič vôbec

susangha
24. máj 2019

@spetka358 a koľko dní si po transfere?