Podpora a nádej pre dlhodobé smoliarky KET/ET
Ahojte dievcata 🙂 kedze ste si diskusiu otvorili, predpokladam,ze ste na tom podobne ako ja. Tak som zalozila tuto temu, ani neviem..mozno na vzajomnu podporu, rady, mozno vyrozpravanie sa. 4 roky dozadu ked som zacinala svoju cestu s CAR som tu na roznych diskusiach o vkladoch alebo IUI stretla vela "súpútničiek", ktore na tom boli presne rovnako ...casom sa vela z tychto bab nakoniec podarilo otehotniet a vela z nich sa uz tesia zo svojich babatiek. Tesim sa za kazdu jednu babu, ktorej sa po neuspechoch tento boj nakoniec vydaril ❣️... na druhej strane je mi smutno, ze ja som stale na zaciatku svojej cesty - v rovnakom bode ako pred 4mi rokmi, mozno este horsie kedze rôčky utekaju. Taky pocit ma prepada, ze uz fakt aj vsetky ine "smoliarky" otehotneli a ja som asi ta najvacsia smoliarka pod slnkom a uz som ostala asi posledna ,zo vsetkych dievcat 🤔... Pri predstave, ze to mozno nevyjde nikdy sa mi trasie vnutro, aj ked mam aj chvilky kedy si poviem, ze by som mala prestat riesit. Moj pribeh - 4 tehotenstva a zaroven aj 4 potraty (po IUI a aj KET) embryjka sme si vycerpali vsetky..aktualne si davam druhe kolo vysetreni a asi dalsia stimulacia. Ale uz teraz ma mrazi, ze co ak to zase bude rovnake. Pre vsetky dievcata, ktore sa chcu vyrozpravat, vyliat hnev, vyjadrit ocakavania a cokolvek je tato diskusia otvorena :🙂
@no_co_uz , ahoj, ja som dnes bola na odber HCG, žiaľ negatívne. Takisto smola. 1 vklad v juni 2023 bol KET, úspešný, ale potratila som v 6/5. Druhý KET bol 9/2023, neúspešný. A dnes som sa dozvedela, že ani tretí KET nevyšiel 01/2024. Počas prvých dvoch KET som robila formou homeoffice, pred tretím KET som už skúsila PN, a aktuálne ani sa na to psychicky necítim, aby som išla ešte do prace...Idem bojovať ďalej. Mam dohodnutý termín na reprodukčnu imunológiu, až na 5.4 😆...no, skúsim prelistovat google alebo kontakty pre skorší termin a idem do toho ďalej strmhlav...Inak, všetky výsledky mam doposiaľ OK. Do IVF a KET sme išli kvôli zlým parametrom spermiogramu.
Pri prvom KET som bola nadšená, motivovaná, rovnako aj pri druhom. Ale teraz, čo som čakala na výsledky z tretieho KET , tak som sa cítila ako na štátniciach, už som bola v strese, či zase budem na začiatku..a veru , že aj som...
Ale tak, ideme do toho ďalej...treba veriť. Ja mam 38 rokov, manžel 35.
@no_co_uz podobne ženy.. Ket 09/2023 MA. Myslím, že sme boli aj nejako podobne na vklade.. samozrejme že, som sa sama nevyčistila, takže kyret.. ptm ešte problémy.. ale zas máme ešte embryá.. ale cítim, že nejako ma opúšťa nálada, som demotivovaná, v robote už syndróm vyhorenia pomaly..
@monika2503s verím ti, a viem ako sa cítiš. Treba si povedať, ze každé čudo trvá 3 dní. Ale viem veľmi dobre, že to bolí....ten kyret ma mrzí. Mne dali na vyber: Kyret alebo ešte počkáme s tým, že mi vzali zápalové markery z krvi a počkali sme, či sa potrat nerozbehne sám. A rozbehol sa, do 10 dní. Takže som potratila doma, kúpila som si najväčšie peľuchy, aké vôbec sú 😆....Neskôr som mala USG kontrolu, či sa maternica vyčistila sama, a pekne sama sa vyčistila...preto som potom išla strmhlav do druhého vkladu hneď, a nič....ojoj, aj ten syndrom vyhorenia celkom poznám, ale to už je iná téma...ja ešte ostávam na PN...Držím ti palce 🙏
Ahoj, som na tom podobne, 4 vklady a stale nic, tiez mame uz 0 embryi, takze jedine dalsie, stvrte IVF. Tiez som uz zufala a obcas si poviem, ze s tym uz skoncim a zmierim sa. Ale roky bezia a uz to bude len horsie takze musim skusat jedine teraz, kedze velmi chcem dieta…uplne ta chapem a nie si v tom sama❤️
Ahojte, chcem sa podeliť o môj príbeh, snáď Vám zaženiem negatívne myšlienky a budete mať nádej a chuť bojovať ďalej. Mám 37 rokov. O našu princeznú ktorá sa narodila 8.12.2023 sme bojovali 4roky na klinike. Z vyšetrení nám vyšlo že manžel má menej látky na preniknutie vajíčkom a že moje vajíčka sú hrubšie. Inak sme boli zdravý. Takže “super kombinácia”. Moje prvé kolo IVF dopadlo tak že som mala 6 zrelých vajičok, oplodnenili sa 4. Odporučili nám predĺženú kultiváciu a potom mi zavolali, že im to je ľúto ale že nemáme ani jedno, že sa proste prestali vyvíjať. Nasledovalo druhé kolo. Odber - 4 vajíčka, predĺžená kultivácia zas nič… čisté zúfalstvo. Tretie kolo podobne. Štvrte kolo stimulácie 4 vajíčka, 2 sa oplodnili a prežili predĺženú kultiváciu. To bolo radosti. Čakal ma prvý vklad. Všetko vyzeralo super, prsia ma boleli, bolo mi zle, tešila som sa že som v tom. Prišla horúčka a zrazu ma prestali bolieť prsia a už mi nebolo zle, HCG nula bodov. Padlo rozhodnutie ze mám ísť na vyšetrenia na imunológiu. Zistili mi zvýšené protilátky a že musím brat lieky kortikoidy - silne dávky ( kopec nežiaducich účinkov), keď dal imunológ zelenú na ďalší vklad už som to brala tak že posledná šanca. Mali sme posledného mražiaka a ja po silných liekoch (kortikoidy a aj všetky stimulácie) som už mala dosť. No proste išla som do toho so zmiešanými pocitmi a bala sa ďalšieho sklamania… a vyšlo to. Baby držte sa, zvládnete to!
Ahojte, aj ja by som vás všetky chcela podporiť a povzbudiť, aby ste sa nevzdávali. My sme s manželom absolvovali 5 cyklov IVF, pomedzi to všetky možné vyšetrenia. Výsledky dobré, maximálne mierne zhoršené niektoré parametre (aj s komentárom, že toto nebráni otehotneniu). Zo 4 cyklov IVF sme mali na vklad dokopy 8 embryí. Párkrát z toho bolo biochemické tehotenstvo, raz mimomaternicové (aj s prasknutým vajcovodom a operáciou na poslednú chvíľu). Okrem toho aj potrhané šľachy v kolene z užívania kortikoidov a iné komplikácie. Chceli sme s tým všetkým už seknúť, bolo toho na nás už dosť. Čosi mi ale vnútorne našepkávalo, že by sme mali skúsiť ešte jeden, posledný cyklus a to bude definitívna bodka našej snahe o dieťatko. Manžel súhlasil. Podarilo sa, máme krásnu zdravú dcérku, teraz má rok a 8 mesiacov. Porodila som ju v 37 rokoch. Celá táto cesta trvala takmer 10 rokov, ale stála za to ❤️
dievčatá, ste skvelé všetky ❤
Dievcata,tak podelim sa aj ja s nasou cestou,ktora bola aj stastna ale najma velmi horka a v zivote ma teda vela naucila,takisto aj trosku prehodnotit priority. 1.IVF sme zacali zaciatkom roku 2022, zamrazili sme 5embryi, az 4ty vklad bol uspesny (neviem ci to pomohlo,ale mozno taka rada, absolvovala som pred tymto vkladom tyzden v kupeloch Lucky), tehotenstvo bolo bezproblemove az do osudneho 39tt, kedy som musela porodit mrtve dietatko, prestalo bit srdiecko. Cca 3 mesiace po porode som isla pre posledne embryo,zial,ako po velakrat,neuspesne. Ale nevzdavame sa stale, momentalne stimulujem injekciami a idem absolvovat aj vysetrenia,tak uvidime ako to pojde dalej, ale nadej sa snazim mat stale,takze BABY NEVZDAVAME SA😊! raz to vyjst musi predsa😉
Kocky davali ste si aj genetiku embryi pri neuspechoch?
@dasa234 no tiez som uz demotivovana a skor ako tesenie sa z vkladu mam stres. Ja mam 35. U nas sa zo 4roch vkladov podarili 3. Ale stale to dopadne rovnako ako cez kopirak. Pekne testy, hcg dobre, druhy odber dobre. Potom spinenie, krvacanie a koniec. Teraz si obiehavam druhe kolo hemato a reproimuno. Dalsie kolo asi skusime s intralipidmi. Mne z vysledkov ziadny extra problem nezistili. Vsetko dobre, jedine malo vit. D a tot vse
@monika2503s ano presne. Posledny vklad som mala tiez 9/23 . Mali ste vela embryjok? Kolko pokusov ti zostava? A zmenili ti aj nejak lieky ? Mne z igamplie na intralipidy - teda v druhom cykle ked na neho pojdem.
@no_co_uz ano prvy vklad skory potrat, druhy hcg stupalo a potom zacalo klesat. Druhe dva vklady ani tuk. Dakujem, vo februari idem na konzultaciu do Brna, doteraz som bola v Heliose, mam 34 a nizke amh takze tiez ma tlaci cas. Ty mas este nejake zamrazene embrya? Takze mas za sebou tiez 4 vklady.
@no_co_uz este mame nastastie,lieky nemam ziadne. Len euthyrox 25 mam nejake uzliky na SZ. Hemato v poriadku,aj imulogoia v presove..este cakam na dosticky to som sa objednavala v novembri a na april mi dali termin.. ja neviem uz
@no_co_uz ďakujem🙏🏽... tak,ano,bolo to hrozne, nebudem ti klamat 😒. Ja som si tiez vzdy vravela, ze ked to ma prist,tak radsej skor,ako na konci tehu . Ale to su veci,na ktore nemame dosah a neovplyvnime,bohuzial. A deje sa to a vela parom. Pokial sa nam to nestalo,o nicom takom som netusila. Ale musime fungovat dalej, verit ze sa to raz podari do uspesneho konca!!
@no_co_uz ani mne tiež nič z krvi zatiaľ nezistili (hemato OK, genetika fyziologický nález, takže tiež OK)....pri treťom KET mi okrem Prolutexu a Amelgenu, preventívne nasadili Clexane a nič, neuchytilo sa. A na ženské problémy som sa nikdy neliečila, lebo žiadne som nemala ani nemám, ani antikoncepciu som fakt nebrala.. 5. apríla ideme s manzelom na reprodukčnu imunologiu, a to ešte len vôbec vstupné vyšetrenie a dokiaľ bude nejaký reálny zaver, ubehne 2 mesiace...ale na ďalší vklad môžem ísť, ak by som chcela, je to na mne...Ja si myslím, že je to proste tak či tak "umelý proces" a proste buď to vyjde alebo nie. Niekto ma viac šťastia a niekto menej, niekomu sa podarí rýchlo, niekto sa načaka...
@no_co_uz vyše 6rokov snaženia snažiť sme sa začali ja 37r aj sa podarilo v 2018 prirodzene no v 7tt MA od vtedy nič 2x vklad darovane embryo neúspešne 1x ivf vložené 2 embryá aj sa chytili no nie na dlho potom sme malú darkyňu vyhodené peniaze a darkyna mala len 2 vhodné vajíčka takže mne mali 2x vklad darovane vajíčka neúspešne a tam sme aj skončili keďže mám už 44r a do teraz sa nepodarilo tak už sme to vzdali a spoločne dieťa nemáme aj keď to bolí no ideme ďalej sme v poradovniku na adopciu tak už len čakať.
Ach zienky, som na tom podobne. Cca 2 roky v CARe, 3x ivf neuspesne 5 vkladov z toho jedno biochemicke. Posledny neuspesny ket ma strasne vzal, pschicky som to neuniesla.. Teraz ideme na 4 ivf. Vcera som sa dozvedela ze kamaratova manzelka je tehotna. Dnes rano som revala ako mala, co uz. Prajem im to ale viete, ta bolest ze pomaly vsetci kamarati a znami maju aspon 1 dieta, my nic. Odvtedy ako sa nam nedari, zostala som smutnejsia a vyhybam sa ludom a specialne detom. Boli ma ta predstava, stale mi pripomina moju tichu psychicku aj fyzicku bolest. Kolko injekcii som uz dostala, kolko kontrol, ake neprijemne vysetrenia som si absolvovala a zatial nic z toho. Neviem ci sa s tym niekedy zmierime. Obaja mame 38rokov, ja mam nizke amh. Boze, este aj teraz ked to pisem, mam slzy na krajicku. Je to velmi tazke pre mna, ja len tolko som chcela.
Ahojte zeny, tak ja sa pridavam do klubu...my mame zatial jeden ivf cyklus za sebou, ale ziadne vajicko sa neoplodnilo, takze nic z toho. To bolo v oktobri. Potom pauza, lebo nemozu stimulovat hned v dalsom cykle, potom vianoce. V januari mi nahodne dr odmeral vysoky tlak, takze to sa riesilo, ci brat lieky, ci nie. No a teraz som uprostred druhej stimulacie.
Co ja by som dala za par oplodnenych a rastucich vajicok! Prvu pomyselnu metu mam vklad, tak nejak dufam, ze keby aspon mali co vlozit, ze sa to uz musi podarit...no bohuzial, u nas to zatial nevyzera.
A ja uz mam vela.rooov, takze toto je mozno nas posledny pokus, ak to nepojde tak asi nema dalej zmysel sa pokusat.
Ale chcela som vliat trochu nadeje tym, co idu na opakovane vklady - to uz je len kusocek od uspechu, nevzdavajte to, hlavne psychicky. Tam uz len troska stastia staci a zazrak je na svete. 🙂
@veselo_neveselo och. To je asi najhorsia situacia ked po stimulacii ani nie je co vlozit. Drzim palce aby teraz bolo zopar kvalitnych vajok 🙂 Ja momentalne cakam na vysledky lepivych dosticiek a idem tiez do druheho kola IVF. Snad to vyjde 🙂

@no_co_uz no,za mňa veľká podpora a aj uznanie. Ja som absolvovala 1xET 2xKET (žiadne nevyšlo) a už som do ďalšieho cyklu nešla. Klobúk dole,že máš na to nervy. Ja osobne už nikdy viac,ale mala som svoje dôvody.