Podpora pre ženy počas KET a ET v roku 2024
Ahojte dievčatá niektorá ktorá absolvovala alebo ešte len čaká na sono/transfer/KET? Podporme sa ❤️
@lenka5545 asi tak nápodobne, kôli veku nam to sami nenavrhli, ale rozmyslali sme nad tým nie len z genetického hľadiska, ale aj popravde pohlavie by nás zaujímalo, ale nakoniec sme si nedali 🙂 že aspoň niečo neháme na osud
@simonka3333 aj keď by si ste si dali spraviť genetiku embryí, pohlavie vám nesmú povedať (na Slovensku na to máme zákon). Takže tá genetika je najmä kvôli tomu, aby si vedela, či je embryo zdravé najmä z hľadiska počtu chromozomov.
My sme napríklad na genetiku dali 10 embryi, ktoré teda prežili 5 dní po odbere a vrátilo sa nám 5 zdravých. Takže u nás 50 na 50.
@lynda888 suhlasim. To je sice mozne urobit aj kvoli pohlaviu (nie len), ale pohlavie prezradia az po 10 tt tehotenstva🤗 na to vsak staci test potom, ked uz je zena tehotna, ak to chce vediet tak skoro - to uz je odpoved pre @simonka3333
my sme si genetiku tiež nedali robiť, tak uvidíme na koľký pokus to vyjde. aj beriete nejaké lieky? ja mám len estrofem od 10DC a od 14 DC progesterone, zajtra o 8:40 idem na vklad, ale je mi čudné že som nebola na žiadnej kontrole od toho 10DC snáď teda sliznica bude pekná, lebo ja mávam dlhé cykly kvôli PCOS
@fiha66 ja beriem len 2x 1mg estrofem a večer si vkladám progesterone. jasné dôverujem lekárom, veď z centra mám len dobrú skúsenosť, ja sa snažím brať to tak pragmaticky, že keď to nevyjde teraz vyjde snáď niektorý ďalší vklad, teším sa ale na zajtra a tebe držím palce nech to vyjde, testovala si aj dnes či ti to silnie?
Jaj tak to som nevedela, popravde čo sa jedná o ivf som študovala na zahraničných videách a článkoch 🙂 ani slovenské fóra ohľadom ivf som nekukala 🙂 tak som mala nesprávne infošky 🙂
Ja som bola na kontrole 10DC, s tým že mi predpísala Estrofen a mám prísť ešte 13DC, kde sa už naplánuje vklad 🙂
Ja mam estrofem 3x denne 2 tablety 13DC kontrola potom predpokladám amelgen a hurá do vkladu teda 🥰 som zvedavá ktorý deň vkladu mi dajú
@fiha66 ahoj. Áno, mám za sebou 2.KET po genetike.
Ale už od víkendu viem, že opäť neúspešne. Resp.mne sa embryo chytí, ale nechce sa udržať (laicky povedane). Proste Hcg je prítomné, test pozitívny a začne to po týždňi klesať. Včera som už mala krv negat a pred týždňom krásny pozitívny test.
Mám takú otázku ta genetika to načo je vlastne ? Nám to nikto nespomínal tak som prekvapená že každý o Tom hovorí
A dievčatá čo sa týka reproimuno mate toto vyšetrenie všetky?
Nám genetiku ani neodporučili ale robí sa to na zistenie či má embryo správny počet chromozómov a teda vedia vylúčiť tie poškodené, ktoré by sa po vklade tak či tak prestali buď vyvíjať alebo by sa ani neuchytili. My sme ich ale mali veľa a robili sme si len párovú genetiku a tá bola v poriadku. Hematologiu mám tiež ale reproimuno nie uvidíme ako pôjdu vklady. Ja som už raz mala biochemické tehotenstvo pred ivf ale snáď tieto embrya sa chytia.
@fiha66 presne preto sme si dali embrya na genetiku, lebo som dúfala, že to vyrieši môj problém s potrácaním. Aj DR mi vravela, že ak sa vlozia zdravé embrya, mohlo by to u mňa pomôcť. Ale žiaľ, zatiaľ nepomohlo. Špinenie ešte nie je až tak zle, červená krv je zvyčajne problém. Koľko si po KET?
@lenka5545 ja mám aj reproimunológiu spravenú dokonca už 2x za tie roky a na rôznych pracoviskách. A pred vkladmi som mala aj liečbu od nich, ale bohužiaľ to nezaberá☹ Mám zvýšené NK bunky z krvi. Na nič iné sa nevie prísť a to som išla kvôli tomu aj na hysteroskopiu, čo je zákrok v anestéze. Ale tam sa na nič neprišlo tiež.
@lynda888 píšes presne veci čo mám aj ja.. kompletné všetky testy aj Éra Ema Alice,nič mi nezistili NK bunky v maternici ok len tiež z krvy som mala iba zvýšené a dali mi týždeň pred vkladom intralipid infúzku.Tiez mi presne povedali že sa to vyrieši keď budem mať geneticky vyšetrené embryo..Ja som dnes 9 deň od vkladu a teda na teste koľajnice clear blue mi ukazuje 2-3.Mala som to včera také hnedé trošku a potom keď som si dala čipom večer sa zase trochu vyplavilo..Tiež už neviem čo si myslieť ale idem dnes volať do centra že čo .
Ahojte tak ja už som po transfere a teda už len čakať môžem 🤞🏼
Ahojte tak pridám sa aj ja na KET som bola 29.10
Aj máte nejaké pocity po KEt? Ja som bola v utorok a mám pocit napätia v bruchu. Dnes doobeda má aj spodok bolel a aj vajecnik.
Ahojte žienky čítam a čítam vase príspevky as som stoho zufala,, totis jasom už podstupila 3ivf a 6x som bola na vklad no a este mimo toho som mala 2x IUI Bohužiaľ ani jedno mi nevyšlo, teras 19 .10 som mala vklad Ket pondel som bola na odber krvi hcg 63 včera už len 60 🥺 prosím vás mám nejakú šancu žeby mi hcg išlo hore 6.11 ma dali ešte na krvičku poraďte mi jetam nejaka šanca ??alebo len cakat keby príde menštruácia ďakujem za vaše odpovede
@fiha66 ahoj ďakujem za odpoveď tehu testy mam pozitve ešte včera som si jeden rano spravila vraj sa embrio prestalo vivijat narozdel od toho že mi vkladali 2 embria vôbec nechapem v stredu mam ísť na odber krvi potom ma dali nagenetiku 6 rokou chodim do centra a o žiadnej genetiky som ešte nepočula tie predošlé vklady boli neúspešne 4 vklad visel 17tt prestalo babetko vivijat umčani potrat 😥 srdečko uš nebilo mrtve babetko katastrofalny deň ešte pred ivf 2x uiu ..... mala som skoršie vysetrenie hematologia, imunologiu všetko bolo v norme akurat imu.. mi zistili zvýšená imunita mala som aj NK bunka zmaternice ties bola ôk fuuu... keďže mam ešte 3 zmrazene tak sa veľmi bojím aby som neprišla oj atie posledné

@simonka3333 my sme nedávali trochu to ľutujem ale na druhej strane sme verili ze budu embrya okej keďže mal manžel separáciu spermií ale ťažko povedať co pomôže co nie... a co vy s partnerom? 🙂