Pomalé spermie - inseminácia

janca1_2
26. dec 2023

Ahojte, partner bol na spermiograme a vyšli nám pomalé spermie - len 12% pohyblivych spermií,morfoloógia a množstvo v poriadku.
Prosím nájdu sa tu páry ,ktoré s takou nízkou pohyblivosťou otehotneli pomocou inseminacie? Prípadne je lepšie ísť cestou rovno na umelé oplodnenie?
Vopred ďakujem za všetky príspevky. ☺️

monicazbb
26. dec 2023

@janca1_2 umele oplodnenie IFV je veľmi fyzicky, psychicky a v konečnom dosledku aj finančne naročny proces. ...ktory nemusi ani vyjst. Existuje mnoho prostriedkov na zlepšenie spermii. Keď už tak inseminacua je zchodnejsia a menej naročna. Skus na FB vyhladať skupinu Plodnost - neplodnosť a spytat sa.Ženy tam prechadzaju tymito problemami.

janca1_2
autor
26. dec 2023

@monicazbb ďakujem krásne za radu ,určite skúsim aj tam napísať 🙂

sonkam
27. dec 2023

Ja by som teda neriešila už po vlastných skúsenostiach iui s pomalými spermiami a hlavne keď ich je len 12% pohyblivých to sú za mňa vyhodené peniaze a strata času. Ja by som išla rovno do ivf.

romyna93
12. apr 2024

@sonkam nechcem byť negatívna ale s manželom. Mame rovnaký problém. Bohužiaľ androlog a aj lekar v reprodukčnej kliniky nam úprimne povedal ze je strata času a penazi pri pomalých spermiach absolvovať IUI. Preto zacnite ivf a nebudete ľutovať aspoň stratu casu 😊

sonkam
12. apr 2024

@romyna93 to asi nemalo ísť mne

romyna93
12. apr 2024

@sonkam pardon nie, to malo ist janca...