Pomohol vám Anopyrin a Prednison?
Ahojte dievčatá, som po neúspešnom 2. ivf. Vždy máme kvalitné vajíčka aj spermie,vzniknú kvalitné embryjka,ale sa u mňa neuchytia. Brali ste preventivne anopyrin a prednison a pomohlo vam to? Dakujem.
Súrne zháňam medrol alebo prednison, IP
Ahojky, my sa snažíme 4roky - prešla som poctivo a podľa odporučení cez liečbu spád. gynekológom cez alternatívnu liečbu až do centra asist. reprodukcie s realizovaním IUI a 1 ET /biochemické tehotenstvá končiace veĺmi včasným potratom/. Tu naše "zúfalstvo" vyvrcholilo a po naštudovaní problematiky sme si s manželom povedali, že aj my urobíme nejaký pokus 🙂 - keďže evidentne nie je problem so samotným oplodnením vajíčka /v centre odporučené ICSI zlyhalo na 100%, udržali sa len spontánne vzniknuté embryjká/, ale následne pri uhniezďovaní, čo nám prišlo ako možný imunologický problem, na vlastné triko som si naordinovala Prednison /pracujem v zdravotnictve/ + Utrogestan - v 3. mesiaci liečby mi vyšiel prvý raz v živote konečne pozit. močový tehotenský test - na digitalnom mi ukazal 1-2t. od oplodnenia, tj 3.-4tt. Bohužiaľ, opätovne naša radosť netrvala dlho, lebo celý čas som mala krvácanie, ktoré postupne zosilňovalo.. Ale nevzdávame to - skúsim mierne zvýšiť dávku a pridám Anopyrin /aj keď genetiku na trombofilný stav mám negatívnu, ale nie všetko sa dá otestovať../ a verím, že sme na dobrej ceste a vyjde to..🙂 Nikdy nikde mi Prednison nenavrhli napriek tomu, že je to pre ženu - aspoň pre mňa - menej zaťažujúca liečba - časovo, fyzicky aj psychicky - ako neustály kolotoč okolo CARu, ktorý vám na pohode potrebnej k otehotneniu nepridáva. Neviem, aké postupy sú dané pri riešení neplodnosti párov, osobne si ale myslím a ako poznám situáciu v našom zdravotníctve, že je to aj otázka peňazí a zisku - nasadenie Prednisonu nie je pre centrum také zaujímavé ako rôzne metódy okolo IVF. Myslím si tiež, že pre ženu je vždy aj mentálne najprijateľnejšou cestou tá najprirodzenejšia /najprv lieky, potom fyzický zásah do integrity tela/ a IVF by som už ako zrovna prirodzenú metódu nehodnotila..
@pbelkova Ahoj, ja som tiež nasadila prednison sama, cca pred dňami, keď som začala stimulovať na druhé IVF, viem, že som ho nasadila neskoro, ale bolo to také rýchle rozhodnutie, a keďže mám len základnú imunologiu, tak sa bojím....Anopirin beriem aj ja, bo mi čosi vyšlo zvýšené, ale nie trombofílne mutácie. Neviem, či ten prednison stihne ešte zabrať, lebo vo štvrtok mám už OPU.
@pbelkova a budem mať PK. Ja mám za sebou jedno IUI a výsledok 4 ročný chlapček, ale to som bola zdravá a mladá 🙂 , teraz mám endometriozu a znížené AMH, a za sebou jedno IUI a jeden ET a jedno biochemické tehotenstvo prirodzene, takže som si povedala, že nebudem riskovať a skúsim prednison
Ahojte nezvýšil sa niekomu náhodou anopyrin a prednison?
@noni99 o takto ...kym mas protilatky na spermie pozitivne, tak neotehotnies ..jednoducho ta imunita nepusti
ake mas teraz?
lebo ked mas este stale pozitivne a vysoke tak tam musis brat prednison a dodrziavat aj tu ochranu kvoli tomu, aby telo ako keby "zabudlo" na to, ze ma tu "alergiu" ...inak sa zbytocne napchavas kortikoidmi ked sa nechranite, lebo telo je stale drazdene spermiami , na ktore tvori alergiu ..cize treba ist nanovo na odber, ako na tom si, ked bude to stale vysoke a pozitivne, treba brat lieky, dodrziavat tu ochranu a ked to bude negativne tak potom skusit ....
Baby prosím vás neostal vám niektorej prednison?? Prosiim
Kúpim prednison 20mg, ak má niekto nazvyš... dám 20€ vrátane poštovného, za krabičku Ďakujem ❤

@lily311 odpisala som ti