icon

Pomohol vám Anopyrin a Prednison?

lucia2505
9. máj 2015

Ahojte dievčatá, som po neúspešnom 2. ivf. Vždy máme kvalitné vajíčka aj spermie,vzniknú kvalitné embryjka,ale sa u mňa neuchytia. Brali ste preventivne anopyrin a prednison a pomohlo vam to? Dakujem.

Strana
z4
zibi
16. máj 2016

@lily311 odpisala som ti

lily311
16. máj 2016

@zibi ok, ďakujem.

lily311
17. máj 2016

Súrne zháňam medrol alebo prednison, IP

pbelkova
24. máj 2016

Ahojky, my sa snažíme 4roky - prešla som poctivo a podľa odporučení cez liečbu spád. gynekológom cez alternatívnu liečbu až do centra asist. reprodukcie s realizovaním IUI a 1 ET /biochemické tehotenstvá končiace veĺmi včasným potratom/. Tu naše "zúfalstvo" vyvrcholilo a po naštudovaní problematiky sme si s manželom povedali, že aj my urobíme nejaký pokus 🙂 - keďže evidentne nie je problem so samotným oplodnením vajíčka /v centre odporučené ICSI zlyhalo na 100%, udržali sa len spontánne vzniknuté embryjká/, ale následne pri uhniezďovaní, čo nám prišlo ako možný imunologický problem, na vlastné triko som si naordinovala Prednison /pracujem v zdravotnictve/ + Utrogestan - v 3. mesiaci liečby mi vyšiel prvý raz v živote konečne pozit. močový tehotenský test - na digitalnom mi ukazal 1-2t. od oplodnenia, tj 3.-4tt. Bohužiaľ, opätovne naša radosť netrvala dlho, lebo celý čas som mala krvácanie, ktoré postupne zosilňovalo.. Ale nevzdávame to - skúsim mierne zvýšiť dávku a pridám Anopyrin /aj keď genetiku na trombofilný stav mám negatívnu, ale nie všetko sa dá otestovať../ a verím, že sme na dobrej ceste a vyjde to..🙂 Nikdy nikde mi Prednison nenavrhli napriek tomu, že je to pre ženu - aspoň pre mňa - menej zaťažujúca liečba - časovo, fyzicky aj psychicky - ako neustály kolotoč okolo CARu, ktorý vám na pohode potrebnej k otehotneniu nepridáva. Neviem, aké postupy sú dané pri riešení neplodnosti párov, osobne si ale myslím a ako poznám situáciu v našom zdravotníctve, že je to aj otázka peňazí a zisku - nasadenie Prednisonu nie je pre centrum také zaujímavé ako rôzne metódy okolo IVF. Myslím si tiež, že pre ženu je vždy aj mentálne najprijateľnejšou cestou tá najprirodzenejšia /najprv lieky, potom fyzický zásah do integrity tela/ a IVF by som už ako zrovna prirodzenú metódu nehodnotila..

lily311
24. máj 2016

@pbelkova Ahoj, ja som tiež nasadila prednison sama, cca pred dňami, keď som začala stimulovať na druhé IVF, viem, že som ho nasadila neskoro, ale bolo to také rýchle rozhodnutie, a keďže mám len základnú imunologiu, tak sa bojím....Anopirin beriem aj ja, bo mi čosi vyšlo zvýšené, ale nie trombofílne mutácie. Neviem, či ten prednison stihne ešte zabrať, lebo vo štvrtok mám už OPU.

lily311
24. máj 2016

@pbelkova a budem mať PK. Ja mám za sebou jedno IUI a výsledok 4 ročný chlapček, ale to som bola zdravá a mladá 🙂 , teraz mám endometriozu a znížené AMH, a za sebou jedno IUI a jeden ET a jedno biochemické tehotenstvo prirodzene, takže som si povedala, že nebudem riskovať a skúsim prednison

lily311
24. máj 2016

@pbelkova Tiež si osobne myslím, že radšej preventívne by sa mal brať, ako strkať do nás cyklus čo cysklus hormóny, toto je moje druhé IVF v tomto roku....držím palčeky k dvom // 🙂

pbelkova
3. jún 2016

@lily311 Upps.. sorry za omeškanie odpovede.. Ja beriem v tomto cykle 20tku Prednison, ten Anopyrin som predsa len nevzala /ja mám veĺmi včasné potraty, ktoré ešte nemajú so zrážaním krvi čo dočinenia/, tak uvidíme.. Aj ja držím palčeky!

hoky
2. okt 2016

Ahojte nezvýšil sa niekomu náhodou anopyrin a prednison?

noni99
21. mar 2017

@zibi ahojte. baby co citam tak mate nejake skusenosti s prednisonom... myslite ze sa da prirodzene otehotniet aj napriek protilatkam na spermie?

zibi
22. mar 2017

@noni99 ked mate dobry spermiogram a si podchytena kortikoidmi a protilatky sa znizia tak urcite
ale mas protilatky priti spermiam ci bunkovu imunitu?
dodrziavate kondomovu ochranu?
ako dlho beries kortikoidy?

noni99
22. mar 2017

@zibi uzivala som ho pred rokom , zlepsili sa vtedy vysledky.kondom terapiu nedodrziavame....clovek stale dufa ze ak konecne .... mam iba na spermie .

zibi
22. mar 2017

@noni99 o takto ...kym mas protilatky na spermie pozitivne, tak neotehotnies ..jednoducho ta imunita nepusti
ake mas teraz?
lebo ked mas este stale pozitivne a vysoke tak tam musis brat prednison a dodrziavat aj tu ochranu kvoli tomu, aby telo ako keby "zabudlo" na to, ze ma tu "alergiu" ...inak sa zbytocne napchavas kortikoidmi ked sa nechranite, lebo telo je stale drazdene spermiami , na ktore tvori alergiu ..cize treba ist nanovo na odber, ako na tom si, ked bude to stale vysoke a pozitivne, treba brat lieky, dodrziavat tu ochranu a ked to bude negativne tak potom skusit ....

noni99
22. mar 2017

@zibi dakujem 🙂 31 budem mat vysledky tak som sama zvedava. mala som vysoko pozitivne a po uzivan prednisonu uz len hranicne. ale aj tak iui nevyslo😒

zibi
22. mar 2017

@noni99 no treba mat uplne negativne ..naj v tej nizsej hranici..drzim palce nech to vyjde , daj potom vediet ked tak aj ip,
mas aj reproducknu imuno robenu? lebo casto su zvysene aj ine veci a jedno s druhym suvisi

emischa
19. nov 2019

Baby prosím vás neostal vám niektorej prednison?? Prosiim

pietrula
28. feb 2023

@lucy125 ahoj, kolko tyzdnov pred vkladom ti nasadili prednison a aku davku si mala?

ester177
25. apr 2023

Kúpim prednison 20mg, ak má niekto nazvyš... dám 20€ vrátane poštovného, za krabičku Ďakujem ❤

Strana
z4