Pomôžu otehotnieť v CAR aj prirodzene?
Ahojte,s partnerom sa snažíme o babo už 3 roky, mame obaja 27 rokov , bohužiaľ mám gynekológa ktorý mi moc nepomáha, meniť lekára sa mi tretí krát už nechce, zistil že mám zvýšený mužský hormón , aj pco a cely život veľmi nepravidelnú menštruáciu , niekedy ju nemám aj 2-3 mesiace. Priateľ bol u urologa a tiež nemal ukážkové výsledky na spermiograme, vraj to neni najhoršie ale ani najlepšie a v kombinácii so mnou sme vraj zlé “kombo”. Gynekológ nič viac preto neurobil aby mi nejako pomohol,povedal mi výsledky a mame sa snažiť a že o rok sa vidíme na preventívke no skoro som odpadla. Vážne nula bodov a to mu platím 150€ ročne a za nič! Tak mi napadlo že by sme sa objednali v BA do iscare kliniky a tam by mi spravili odznovu všetky vyšetrenia a možno nejako pomohli s otehotnením napríklad sledovať ovulaciu alebo vyvolať ovulaciu keďže možno žiadnu ani nemám a naplánovať pohlavný styk, a teda otázka znie myslite že mi tam pomôžu aj prirodzene otehotnieť ? Nechcem aby nás tlačili do umelého. A cenovo by to asi koľko vychádzalo za takú odbornú pomoc odtiaľ ? Ďakujem
@cokoladova_babovka mám to podobne, tiež ma to trápi a teda snažím sa pôsobiť na okolie, že som v pohode, ale vo vnútri sa ma to veľmi dotýka, že sa nám nedarí. Mám pocit, že čas je neúprosný, že tak letí a nám stále to nejde, už mám obavu, že aj na drahého dosť tlačím, no som rada, že aj on povedal, že môžeme skúsiť ísť na kliniku aby teda sme vedeli na čom sme.
@jj298 ďakujem za odpoveď. My už máme za sebou vstupné vyšetrenia na dvoch klinikách práve. Vybrali sme si jednu z nich, aj teda podľa recenzií, ale tu v Nitre. V čom sú lepšie české kliniky? A je možné získať nacenenie "na mieru"? Každá klinika má cenník na webe, ale ja ani náhodou netuším, aké vyšetrenia a postupy by sa týkali nás.
@27dianka áno, presne tak sa cítim aj ja. Tvárim sa navonok, že je všetko ok a pritom vnútri trpím. No pre mňa je to stále lepšie, ako s každým riešiť sklamanie. Určite choďte aspoň na tie vstupné vyšetrenia čo najskôr. Nestojí to ani euro (teda asi 15 sme platili za spermiogram) a budete vedieť, čo ako. Držím palce
@cokoladova_babovka to je fakt, nerada o tom rozprávam, ale som rada, že aspoň drahý je taký, že nemá problém sa so mnou porozprávať, opýtať sa ma, že to vieme spolu riešiť, bála som sa aby sa aj on nejako neutiahol do seba alebo tak, ale myslím, že to zvládneme. Áno už som pozerala, že kam by sme sa objednali, osobne ma Iscare oslovilo.
@jj298 to je slušná cena, ale s tou poisťovňou je to asi zásadná informácia 🙂 no tak super, že mu to takto vyšlo, tá predpoveď 🙂 gratulujem k mimi 🙂 aa len tak zo zaujímavosti, pri kryokonzervácii sa platí potom za každý rok? Alebo ako to prebieha?
@cokoladova_babovka V car si bola v Nr kde ti to doktor povedal? V Gyncare? Ak ano ja by som mozno vyskusala doktorku , ja som bola v Gyncare a par krat zastupoval doktor moju doktorku a teda pristup nic moc. Robil mi sono a nevedel najst druhy vajecnik az kym som mu nepovedalaa ze ho nemam nedal si ani namahu si precitat moju lekarsku spravu. Na doktorku nemozem kriveho slova povedat nam sa nakoniec podarilo prirodzene a ona ma zavolala este k nej na sono a keby mozem hned ju beriem za svoju obvodnu gynekologičku. A co sa tyka priechodnosti vajcovodov tak to mne robil moj ovbodny gynekolog. Tak skus ked tak aj u svojho to ziadat 🙂
@cokoladova_babovka a ku tej cene tak napr v Gyncare doktorka Hladovcova co som bola u nej ja tak pred tym ako sme zacali ivf (ja mam nepriechodny vajcovod jediny ktory mam a jeden vajecnik iba) takze u mna ina moznost nebola ale pred tym ako sme zacali tak nam povedal kolko cca nas to s nasim problemom vyjde 😊
@miroslava2710 Ďakujem pekne 🙂
Mne obvodný gynekológ povedal, že priechodnosť sa dá najlepšie laparoskopicky, ale na to sa zas necítim. Ja som bola vyšetrená komppletne asi od 3 lekárov, lebo som mala podozrenie na endometriozu, cysty som mala, ale tie sa vstrebali, tak sme sa začali sústrediť na manžela. Čakáme ešte na urologické vyšetrenie. Ono zo spermiogramu vyšlo, že IVF je najlepšia cesta. Na druhej strane to beriem aj tak, že možno nám to ušetri peniaze za vyšetrenia priechodnosti a nepodarené IUI. Inak mne pád dr. v Gyncare prišiel vždy veľmi schopne. Len na poslednom stretnutí asi nemal náladu. Aj tu na MK som na neho čítala veľmi pozitívne ohlasy.
Vy ste v akom štádiu procesu?
@cokoladova_babovka tak doktori uz na zaklade tych vysetreni vedia povedat, co by bolo dobre. Jasne, ze IUI je akoze ovela mensi zasah, ze je to pre zenu lepsie, ale tak ked na to nie su nejake predispozicie, ze vyzera, ze by to bolo zbytocne, tak je to podla mna zbytocne silit.
@cokoladova_babovka aj mne dal na vyber laparoskopicky a hyfosy. Ja som si vybrala hyfosy lebo mam už tri tazke operacie za sebou a fakt som nechcela riesit dalsi zasah do tela. Ale teda povedal ze Hyfosy nie su 100% a u nas ani neboli pretoze ss mi min mesiac podarilo otehotniet prirodzene. Ja som ale nechcela stracat cas ked mi povedal ze mam nepriechodny vajcovod lebo ja mam aj vajcovod aj vajecnik iba jeden o tie druhe som prisla viac menej zo dna na den a strach ze pridem aj o druhy vajecnik bol obrovsky tak som vhcela ist na istotu a hned ivf. Uz pri ivf mi vyslo ahm 0.9 (mala som 27rokov ked mi ho merali) takze som nechcela stracat cas. Prve ivf nam nevyslo mala som len jedno vajicko krasne embryo ale neuvhytilo da. Ja som ale aj hned po vklade dostala covid :( Tento mesiac sme mali zacat druhe ivf ale teda postastilo sa a ja dufam ze to dotiahnem do konca. Vobec mi kamen zl srdca nepadol s pozit testom prave naopak tym ze to bol tajy mensi zazrak tak sa bojim a netrpezlivo cakam na dalsiu kontrolu.
@miroslava2710 to je výborná správa! 🙂 Verím, že všetko odpadne na výbornú a na Vianoce máte pod stromčekom malé mimi 🙂 a to ste boli v gyncare v NR?
@jj298 no covid dokaze velmi vela v dnesnej dobe skomplikovat, to potom dobre, ze ste pokracovali a nebolo treba to nejako dalej odsuvat, co sa tyka baby tych kontrol, tak to viem aj teraz podla seba, kedze nam druhe IVF vyslo, tak sa aj tesim, ale stale som taka nejaka opatrna 🙂
My sme boli v reprofite v Brne, odporučili nám vyšetrenia, nejaké doplnky. Nakoniec mne vďaka.tomu zistili celiakiu, no podarilo sa nám prirodzene otehotnieť po viac ako 5 rokoch bez zásahu lekárov, celiakiu mi zistili v rovnakom mesiaci ako tehotenstvo.
Lekárka bola veľmi príjemná, kvôli poisťovní nám odporučila väčšinu vyšetrení spraviť na Slovensku, cez žiadanky od obvodnej. Komunikovali sme s ňou mejlom, akurát spermiogram a ja vyšetrenia základné sme podstúpili tam, hoci sme.museli zaplatiť, no vybavenie tam majú určité.lepsie, ako u mnohých lekárov. Aj prístup bol super, napr. na spermiogram a moje vyšetrenia v priebehu cyklu nám dali termín naraz.
@zuzuliatko18 to je super, že nakoniec sa vám prirodzene podarilo, to z toho by som sa veľmi tešila a gratulujem. Tiež som zvedavá ako to bude u nás, nám sa s drahým pozdáva Iscare, čítala som tu na kliniku dobré ohlasy, tak chcem nás tam objednať už čo najskôr, aby sme sa niekam pohli, lebo teda už po prírastku obaja túžime dlhší čas a vôbec sa nám nedarí.
@27dianka držím palce, aj nech trafíte centrum, ktoré vám sadne a splnia očakávania. My sme vtedy úprimne povedali, že hľadáme príčinu, nechcem IVF ani nič podobné zatiaľ, takže.tka ku nám aj pristupovali a nikdy ani pol slovo inak nepadlo.

Ďakujem baby za odpovede a povzbudivé slová. Poriadne si to premyslíme. Sama som zvedavá, ako to nakoniec dopadne. Lebo čakať už nechcem, je to ťažké vidieť, ako všetky kamošky chodia s bruškom, alebo s kočíkom, rodia už druhé dieťatko a my stále nič. Nech sa vám darí všetkým. Pekný deň prajem 🙂.